Dodaj do ulubionych

Czy kupujecie nieruchomości?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.09, 22:37
Witam.Przepraszam,że pytam na forum praca ale tu przynajmniej trochę osób zza
oceanu siedzi.Pytam z ciekawości bo przy obecnych cenach zamiast kupować w
Polsce mieszkanie kupiłbym mieszkanie/dom w USA na potrzeby bardziej
turystyczne jak zarobkowe.(w Polsce już dom posiadam więc starczy:))Widzę ceny
domów po 100tys.$ i mniej o mieszkaniach nie wspomnę.I to po np.w Miami.Pewnie
gdzie indziej można jeszcze taniej.Co myślicie? Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • czysty_jogurt Re: Czy kupujecie nieruchomości? 27.02.09, 23:40
      Chcialbym zobaczyc DOM ponizej $100K.
      Moze w slumsach (FL)
      • figus_us Re: Czy kupujecie nieruchomości? 28.02.09, 22:28
        Juz nie prszesadzaj mozna kupic calkiem przyzwoity dom za
        100tys$ i co z calym wyposazeniem z lyzkami i posciela wlacznie, bo
        tam bardzo duzo staruszkow wymiera i jest ciagly ruch w businessie.
        • kupa.kazi Re: Czy kupujecie nieruchomości? 01.03.09, 00:18
          za $100K to ty mozesz byc lokatorem u kakroci,cieciu jeden
          • figus_us Re: Czy kupujecie nieruchomości? 20.03.09, 21:02
            Co, teraz sie tutaj przenioslas mendo polacka?
            Cenzurujesz juz wszystkie mozliwe fora w tej gazecie i ludzie
            uciekaja od ciebie jak od zarazy. Poszla won!!!!
            Zajmujesz glos w sprawach, o jakich nie masz zielonego pojecia i
            nikt juz z toba nie ma przyjemnosci konwersowac kupa. kazi.
            czoasnek, prawdziwystarywjarus, latarnik, itd.
      • Gość: Jakub Re: Czy kupujecie nieruchomości? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.09, 22:01
        czysty_jogurt napisał:

> Chcialbym zobaczyc DOM ponizej $100K.
        > Moze w slumsach (FL)

Poczytaj trochę ile nieruchomości zostało zabrane za niepłacenie kredytu a potem
        wejdź na jakąkolwiek stronę z ogłoszeniami.Za 100tys $ oglądałem naprawdę ładne
        domy.O apartamentach nie wspominam bo to połowa tej ceny.
        • czysty_jogurt Re: Czy kupujecie nieruchomości? 02.03.09, 23:49
          Gość portalu: Jakub napisał(a):

> czysty_jogurt napisał:
          >
          > > Chcialbym zobaczyc DOM ponizej $100K.
          > > Moze w slumsach (FL)
          >
          > Poczytaj trochę ile nieruchomości zostało zabrane za niepłacenie kredytu a pote
          > m
          > wejdź na jakąkolwiek stronę z ogłoszeniami.Za 100tys $ oglądałem naprawdę ładne
          > domy.O apartamentach nie wspominam bo to połowa tej ceny.

Te domy sa z reguly totalnie zniszczone, ci, ktorym grozi foreclosure nie
          przeujmuja sie, a zyja "na calosc". Oprocz tego bank chce CALOSC.
          cbdo
          • Gość: Jakub Re: Czy kupujecie nieruchomości? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.09, 18:16
            Co prawda trochę droższe ale ruina??

www.domy-usa.com/sprzedaz/15_domy_floryda_usa.html
            • ontarian Re: Czy kupujecie nieruchomości? 03.03.09, 19:22
              Gość portalu: Jakub napisał(a):

> Co prawda trochę droższe ale ruina??
              no i cos ty tutaj pokazal?
              zwykle 2-sypialniowe mieszkanie za $140k
              w jakims zadupciu, ktorego mi sie googlowac nie chce
              miales pokazac dom ponizej $100k
              • Gość: Jakub Re: Czy kupujecie nieruchomości? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.09, 19:25
                Ja nie potrzebuje 6 sypialni.Ten dom ma 120m2 i to jak dla mnie samego i tak za
                dużo.Jak ci się nie chce googlować to ci powiem że jest niecałe 100km do
                Melbourne i niecałe 150 do Miami (tak,tak podałem w km nie w milach)i był to
                przykład pierwszy z brzegu.

Kolejny,tym razem za 80tys.$ (i są to ceny wyjściowe.Żebyś nie musiał googlować
                bo się zmęczysz dodam że te "zadupie" leży około 20mil od Orlando

http://www.immobel.com/Polish/listingDetails.do?of=28302889&back1=/Polish/searchResults.do&district=1337&type=SD&featured_int=0&searchId=0&minprice=200&xml=0&serverId=0&shcu=USD&rpp=0&la=PL&cu=USD&ssid=0&distList=1337&minbathroom=0&st=0&minbedroom=0&maxprice=80000

P/S może niektórych "boli",że za takie grosze można w tej chwili kupić dom.Bo
                nawet przeliczając po obecnym kursie dolara za cenę tego domu ciężko w Polsce
                kupić 40m2 mieszkanie.Pzdr.
                • Gość: seseseseses Re: Czy kupujecie nieruchomości? IP: *.cg.shawcable.net 11.03.09, 13:49
                  szczerze? ten dom wyglada MI cenowo na jakies 2 miliony albo i wiecej.
                  metrazowo wyglada mi na wiecej niz 120m2 - jakies 350 -400????
                  • Gość: seseseseses Re: Czy kupujecie nieruchomości? IP: *.cg.shawcable.net 11.03.09, 14:12
                    To jeszcze raz ja nie dopatrzylam sie ze to mieszkanie a nie dom
                    • Gość: liverpoolczyk Re: Czy kupujecie nieruchomości? IP: 212.188.221.* 11.03.09, 18:38
                      tez zamierzam przeniesc sie do usa ale z uk.
                      przegladalem oferty na florydzie i w porownaniu z uk te ceny to
                      rewelacja,ale moze trzeba dodac jakies ogromne oplaty ...no nie wiem.

w uk srednia cena domu to obecnie ok 150 000 funtow oczywiscie plus
                      minus , zaleznie od miejscowosci.tyle przynajmniej w tv podaja.

w usa za 100 000 dol.jest w czym przebierac przynajmniej na www.

moze ktos z tamtej strony atlantyku cos napisze,ale bez jadu
                      prosze :-))))))

pzdr.z liverpoolu.
                      • czysty_jogurt Re: Czy kupujecie nieruchomości? 11.03.09, 19:52
                        Dom maly (1400-1700 stop kwadratowych (130-158 m2) na Poludniu, w dobrej
                        dzielnicy (NIE milionerskiej, ale tez nie otoczony samymi apartamentowcami
                        zamieszkanymi przez biedote) kosztuje ponad $100K (120-150K). Kalifornia -
                        drozej (przy zarobkach relatywnie nieco wyzszych), NE (NIE NYC) to wydatek rzedu
                        $200K (+), o NYC nie wspomne, bo to przekracza 500K.
                      • Gość: art Re: Czy kupujecie nieruchomości? IP: *.79.30.71.dynamic.ip.windstream.net 20.03.09, 14:57
                        do liverpoolczyka.zanim przeprowadzisz sie do usa to wez pod uwage
                        pewne sprawy.widze,ze interesuje cie floryda i fajnie tylko nie wiem
                        czy ty chcesz tam pracowac czy juz tylko wypoczywac.jesli znalazles
                        domy za $100K to licz sie z tym ze pracy jest mniej albo jest gorzej
                        platna.druga sprawa to klimat.wilgotnosc powietrza jest czyms
                        okropnym i do tego wysoka temperatura.w miesiacach letnich jest nie
                        do wytrzymania.no i strefa huraganowa.bylem zobaczylem ale niestety
                        dziekuje.ja natomiast mieszkam w north carolina.w 2006 roku
                        przeprowadzilem sie z new jersey kupilem tu dom,nie duzy bo nie cale
                        1500sq za $150K (nowy).prace mam na miejscu do Raleigh,Cary niecale
                        pol godziny zreszta w tej chwili jest to najlepiej rozwijajaca sie
                        strefa ekonomiczna w stanach.na plaze do Myrtle Beach SC blisko do
                        gor tez blisko,klimat lagodny.zima czescto bez opadow sniegu,lato
                        gorace ale mniej dokuczliwa wilgotnosc.troche to jak kryptoreklama
                        ale zobacz sobie na internecie informacje na temat nc.pozdrowienia
            • kupa.kazi Re: Czy kupujecie nieruchomości? 12.03.09, 05:02
              czlowieku co ty bredzisz,sprobuj kupic od banku hehe sprawdz na wlasnej
              skorze,pozniej pogadamy
              • figus_us Re: Czy kupujecie nieruchomości? 20.03.09, 21:17
                A ty znowu tutaj zajmujesz glos siedzac w warszawskim bloku? Patrz
                zeby sasiedzi za duzo nie srali i szczali na kaltce,a nie zajmuj sie
                amerykanskim rynkiem mieszkaniowym.Poszla won!
            • figus_us Re: Czy kupujecie nieruchomości? 20.03.09, 21:13
              To prawda, ze ludzie zanim opuszcza swoje domy troche je niszcza, bo
              nie chca zeby banki za duzo skorzystaly. Mimo wszystko mozna kupic
              calkiemm tanio niezle domy. Kupowanie tanich domow, to teraz
              prawdziwy business i do tego kwitnacy. I jest calkiem duza grupa
              ludzi, ktora kupuje.
              Moja kolezanka, na przyklad juz kupila 3 dom....za gotowke.
              Pojechalem zobaczyc. 58 tys $ piekny bungalow w bardzo dobrej
              dzielnicy. Przedtem dom kosztowal 350 tys. Trzeba go odmalowac,
              zmienic appliences, podreperwac rozne rzeczy i mozna mieszkac.
              Dom naprawde ladny, polozony niedaleko oceanu.
              Za dwa lata sprzeda go za 300 tys$.
              • kupa.kazi Re: Czy kupujecie nieruchomości? 22.03.09, 22:43
                fiskus wez siem wylej do donicy bo cos myslenie ci nie idzie,obszczane bloki
                powiadasz? hmm ciekawe ci ta kolezanka za 50 lyknela hehe a ty co dwie lewe
                masz?kupa za 25 hehehe
                • assassino Belkot przyglupa. 23.03.09, 04:27

Ty, gowienko Kazi, belkoczesz jak zwykle. Widze ze, odczepily sie
                  od twojej doopy linki do kretynskiego fora. Ty sam wkrotce sie
                  udlawisz fekaliami.

Eat shit and die.
                  • kupa.kazi Re: Belkot przyglupa. 24.03.09, 21:57
                    assassino napisał:
                    > Eat shit and die.
                    hehe cieciu smacznego aha czy slyszales zeby ktos od goowna zmarl?
                    opowiedz,widzem zes oblatany w temacie a i jeszcze jedno,czy ktorys z was
                    kupowal dom od banku? pochwalcie siem przezyciami
                    • figus_us Belkot idiotki 25.03.09, 02:40
                      Ty gowno kazi widze,ze ze ci cnota na mozg pada. Zajmij sie
                      szukaniem frajera, ktory cie przewierci. Co cie obchodza domy w USA?

Nikt ci tu nic nie napisze, bo jestes nie tylko wstretna ale i za
                      ciekawa. Co ludzie uciekaja juz od ciebie na Polonii, to probujesz
                      tutaj?
                      • kupa.kazi Re: Belkot idiotki 25.03.09, 07:12
                        cieciu jeden,jeszecze raz sie pytam,kupowales dom od banku?
                        • Gość: kupa.kazi hehe Re: Belkot idiotki IP: *.126-30-64.ftth.swbr.surewest.net 25.03.09, 07:18
                          aha fikus teraz siem dobrze przyjzyj cieciu niedomyty
                          • kupa.kazi Belkot idioty !!! 25.03.09, 20:32
                            co cieciu zatkalo ciem ?czy moze cus innego ci dolega? pedz do lekarza poki nie
                            za pozno! hehee
                            • czysty_jogurt Re: Belkot idioty !!! 25.03.09, 23:47
                              KULTURA, przez BARDZO male "k" az tryska.
                              • kupa.pazi Re: Belkot idioty !!! 26.03.09, 00:33
                                he ty chcesz kogos kultury uczyc? poczytaj swoje posty hehe
                                • czysty_jogurt Re: Belkot idioty !!! 26.03.09, 17:04
                                  kupa.pazi napisał:

> he ty chcesz kogos kultury uczyc? poczytaj swoje posty hehe

Prosze o wskazanie KONKRETOW, gdzie w moich postach brakuje kultury, "pani/e"
                                  (hmmm) "kupa.kazi".
    • jot-23 Re: Czy kupujecie nieruchomości? 22.03.09, 16:01
      jak mozesz dostac kredyt tuaj w USA, to teraz jest bardzo dobry czas
      na zakup (dobrej) nieruchomosci.

okolice NYC:

www.77hudson.com/
      www.thebeaconjc.com/
      www.gullscove.com/
      i wiele innych w tym samym rejonie (30 minut od NYC) - tramwajem na
      dodatek, hehe

kawalerki od $300k. conominia, wiec mozesz je subletowac bez prblemu.
      • cfany4 Kondon.mi.nium 23.03.09, 04:30
        jot-23 napisał:

> conominia, wiec mozesz je subletowac bez prblemu.>

a swoja kare mozesz postawic na kornerze.
      • Gość: rilestateagent Re: Czy kupujecie nieruchomości? IP: *.client.stsn.net 23.03.09, 19:16
        Mozesz tez wyrentowac :).
        • jot-23 Re: Czy kupujecie nieruchomości? 24.03.09, 20:15
          subletowac=wyrentowac kondominium :)
          • kupa.kazi Re: Czy kupujecie nieruchomości? 26.03.09, 06:21
            jotek,probowales wziac kredyt na dom z banku?ja probowalem trzykrotnie i nigdy
            wiecej, moj znajomy agent ma w ofercie kilkadziesiat ani jeden nie sprzedany i
            uwierz mi nie chodzi o kredyt ,gotowke oni nie chca sprzedawac ,a ty bys chcial
            teraz to zrobic,prosze przestancie ludzi w blad wprowadzac
            • kitra1 Trzykrotna kupa. 27.03.09, 16:17
              kupa.kazi napisała:

> ja probowalem trzykrotnie i nigdy wiecej<

Kupa, spojrz na siebie w lustrze i powachaj sie. Dziwisz sie?
              Ja tobie zlamanego olowka nie pozyczylbym. Ty masz gowniany
              kredyt, smierdzielu.
              • kupa.kazi Re: Trzykrotna kupa. 27.03.09, 17:00
                hehe cieciu,ja nie potrzebuje,zadnego kredytu hehe tylko cieciu kup dom od banku
                za gotowke,zapomnij hehehe ,govvno zresz i goovno wiesz
                • czysty_jogurt Re: Trzykrotna kupa. 28.03.09, 03:32
                  kupa.kazi napisała:

> hehe cieciu,ja nie potrzebuje,zadnego kredytu hehe tylko cieciu kup dom od bank
                  > u
                  > za gotowke,zapomnij hehehe ,govvno zresz i goovno wiesz

W jakim to jezyku?
                  • kupa.kazi Re: Trzykrotna kupa. 28.03.09, 05:06
                    po polskiemu a was tam w rzeszowie nie uczyli??
                    • kupa.kazi Re: Trzykrotna kupa. 28.03.09, 05:16
                      no i co mata do powiedzenia w temacie hehe kupna domu
                      • de.fecto Kupa do potegi. 30.03.09, 07:14
                        kupa.kazi napisała:

> co mata<

Spadaj przyglupi smierdzielu.
                        • kupa.kazi Re: Kupa do potegi. 30.03.09, 14:34
                          no to de facto zesta blysneli heheh sloneczkiem z doopy
                          • czysty_jogurt Re: Kupa do potegi. 30.03.09, 19:35
                            Cos mi sie wydaje, ze "kazia's s..t" to nowy nick dawno nie widzianego .... (nie
                            wspomne nicku przez litosc).
                            • kupa.pazi Re: Kupa do potegi. 30.03.09, 19:37
                              he yogurth wy tez blyskacie aha i zesta mnie zarazili kulturom hehe baktriiiii
                              • czysty_jogurt Re: Kupa do potegi. 30.03.09, 21:49
                                VALE
                                • kupa.kazi Re: Kupa do potegi. 31.03.09, 06:26
                                  ok yogurth,to napiszta jak zesta ten dom od banku kupowali,ciekaw bardzo
                                  • kupa.pazi Re: Kupa do potegi. 31.03.09, 09:01
                                    wiecie co yogurth,wasze spojrzenie na ameryke z hehe WYSOKOSCI bejsmentu jest
                                    hehe czarujace
                                    • czysty_jogurt Re: Kupa do potegi. 31.03.09, 18:15
                                      Posluchaj, "madry inaczej". Dom kupuje sie placac MORTGAGE BANKOWI. Jesli tego
                                      nie rozumiesz, to znaczy, ze jestes "madry inaczej".
                                      PS. Mieszkanie w "basement" (nie "bejsment") wskazuje na NE USA, czyli, jako
                                      typowy Polak - Chicago, IL. Wiekszosc domow w NORMALNYCH okolicach (nie 700 sq
                                      feet + unfinished basement) NIE POSIADA basement.
                                      • kupa.kazi prosze cie jogurt 31.03.09, 18:57
                                        miej litosc nad soba i skacz ,wstydu oszczedz
                                        • czysty_jogurt Re: prosze cie jogurt 01.04.09, 00:52
                                          "Kazia's s..t" - VALE
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka