Dodaj do ulubionych

sztućce:/

04.08.11, 08:45
chce zmienic sztućce. uzywamy z Ikei, ktorych nie znosze. wiecznie rdzewieja w zmywarce, a do tego lyzki maja dla mnie dziwaczny i niewygodny kształt.
no i tak szukalam sobie w necie i troche mnie poraziło. bo takie jak bym chciała
www.aledobre.pl/6037,Sztucce_Avenue_komplet_na_12_osob_Amefa.html
kosztuja przeszlo 1700 zl...
troche drogo.
czy dobre i ladne sztucce naprawde musza tyle kosztowac?
a moze znacie jakies linki do sklepow z rownie ladnymi sztuccami, ale nie tak mocno drogimi?
Obserwuj wątek
    • iwaolej Re: sztućce:/ 04.08.11, 09:05
      a Gerlach?

dla klientów pewnego banku mają je dużo taniej i spory wybór, firma porządna

np.: www.bankujesz-kupujesz.pl/katalog/dla-domu/gerlach_sztucce-04-antica-68-elementow?sc=
    • f3f Re: sztućce:/ 04.08.11, 09:07
      Gerlach (firma polska z b. dułgą tradycja) ma moim zdanie mładne sztućce. Cenow sadze, że są tańsze. www.gerlach.pl
    • cui Re: sztućce:/ 04.08.11, 09:12
      Pomijając kształt sztućców ikeowskich - nie tylko one rdzewieją. Wszystkie sztućce zmywane w zmywarce tak mają.

Ja mam dwa komplety sztućców ikeowskich do codziennego użytku oraz dwa komplety takich lepszych sztućców - jak wrócę do domu to dam znać jaka to firma. I o ile te pierwsze zawsze zmywam w zmywarce, o tyle tych drugich nie odważyłabym się tam włożyć ;) Zresztą producent zaznacza, że zmywanie ręczne przedłuży ich żywotność.

A te zalinkowane przez Ciebie - no boskie po prostu :)
      • cui Villeroy&Boch 04.08.11, 09:20
        Oni mają piękne sztućce, również nie najtańsze, ale wychodzą chyba taniej od tych zalinkowanych przez Ciebie.
        Są tu nawet podobne do powyższych eshop.villeroy-boch.com/pl/shopping/sztucce-ella-partially-gold-plated/show_126351
        A tu wszystkie modele: eshop.villeroy-boch.com/pl/shopping/sztucce/show_12/firstrow_0

• gdynianka_11 Re: sztućce:/ 04.08.11, 10:01
        Gerlachy myję w zmywarce od lat - ani odrobiny rdzy na nich nie ma, więc nie wszystkie tak mają. Polecam Gerlach - mają ładny kształt i są naprawdę dobrej jakości.
        • monalisa-is-one Re: sztućce:/ 05.08.11, 12:45
          Również polecam gerlacha. Poręczny, ładny design, dożywotnia gwarancja. Ja najtaniej jak dotąd znalazłam na sztućce_pl.
    • szalona_wielorybica Re: sztućce:/ 04.08.11, 11:22
      ja mam duży sentyment do Fisslera, bardzo dobra stal, nie rdzewieją w zmywarce, sztućce dobrze leża w ręce i są dobrze wyważone, poza tym łyżki mają odpowiedni dla mnie kształt i wielkość, podobnie widelce dokładnie takie jak mi odpowiadają, co wydaje mi się najistotniejsze ;)
      www.fissler.pl/pl/produkty/sztucce/lines/classic.html
      • 27agnes72 Re: sztućce:/ 04.08.11, 21:31
        Kupowałam Gerlacha. Mają też ten plus że ciągle można dokupić do nich następny element. Można kupować nie tylko przez internet- mają podaną całą sieć sklepów firmowych.
    • kalipowa Re: sztućce:/ 05.08.11, 07:37
      ja mam sztucce Amefy od 6 lat.
      sa super - nie do zdarcia i nic nie rdzewieje.

Ja mam taka metode, ze najpierw kupilam dla 6 osob, pol roku pozniej dla 6 osob. A dodatki takie jak noz do masla i do tortu dokupilam niedawno :-) Tak wiec koszt nie byl taki wielki.
      • tri-mamma Re: sztućce:/ 05.08.11, 11:26
        Potwierdzam, Gerlach nie rdzewieje w zmywarce :)
        U nas w pracy używamy Gerlacha. Mamy je już wiele lat i wszystko jest ok.
    • monalisa-is-one Re: sztućce:/ 09.08.11, 13:44
      Moim zdaniem znalazlaś jakieś strasznie drogie. Ładne, kształtne zestawy sztućców dobrych producentów i w przystępnej cenie znalazłam na portalu sztućce_pl. Pooglądaj sobie.
      • malenkie7 Re: sztućce:/ 09.08.11, 14:38
        zamówilam te ktore tak mi sie spodobaly - 2 zestawy kazdy dla 6 osob i wyszlo znacznie taniej niz ten zalinkowany przeze mnie powyzej. sprawdzalam tez polecane przez Was Gerlach - ale cenowo bardzo podobnie jak te z Amefy.
        • korek42 Re: sztućce:/ 11.10.11, 10:51
          malenkie7 napisała:

> zamówilam te ktore tak mi sie spodobaly - 2 zestawy kazdy dla 6 osob i wyszlo z
          > nacznie taniej niz ten zalinkowany przeze mnie powyzej. sprawdzalam tez polecan
          > e przez Was Gerlach - ale cenowo bardzo podobnie jak te z Amefy.
          >
          Ale zamówiłaś przez sztućce.pl czy jakiś inny portal? Napisz swoje wrażenia (przesyłka, kontakt). Warto zamawiać przez internet?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka