motylek1407 21.01.15, 21:07 Jakie plecaki/tornistry byscie teraz polecily. Z perspektywy czasu nasz Mc Neill super zdrowy dla plecow okazal sie za ciezki i duzy. Chce poszukac cos przejsciowego. Piszcie. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
andzia84 Re: tornister 22.01.15, 08:28 ja kupiłam topgala, jakiś wzór co był akurat w promocji, był moment zanim zaczął go Roch używać, że chciałam go zwrócić, ale nie zwróciłam i nie żałuję. Lekki, wygodny, suwaki lekko chodzą mimo, że Roch to destroyer suwakowy, praktyczny, poza zewnętrzną kieszenią na bidon, która jest za wąska i mimo, że sie rozciąga to bidon trzeba byłoby na siłę tam wciskać. Sońce też kupię topgala. Odpowiedz Link
maadga Re: tornister 22.01.15, 08:50 Nadal polecam topgal, Lila ma już 1,5 roku, Kuba mija właśnie rok. Jedyne co się uszkodziło to siateczka w bocznych kieszonkach na bidon ale ze względu na złe użytkowanie czytaj wypchną kieszonką prze szuranie po betonie bo nie chciało się podnieś plecaka. Odpowiedz Link
aurinko Re: tornister 22.01.15, 08:52 Majka do I i II klasy miała dwa plecaki: Topgal i Herlitz smart. W I używała Topgala, w marcu dokupiłam Herlitza. Mam mieszane uczucia co do obydwóch, ale jednak bardziej odpowiada nam Topgal. Nosiła go w bardziej obciążające dni, kiedy trzeba było więcej rzeczy napakować (np. kumulacja książek+basen), jest pojemny, z trzema przegrodami, łatwo się zakłada, bardzo wygodny. Na lżejsze dni nosiła Herlitza. Mały, lekki, sztywny, ale ma w środku tylko taką kieszeń-przekładkę bez dna, więc tworzył się bajzel, drobniejsze rzeczy przelatywały przez tę przekładkę, po włożeniu 3 książek, 3 zeszytów, piórnika, wf-u, śniadaniówki i picia praktycznie nie było miejsca na nic. Kilka dni temu Herlitz pojechał do reklamacji bo odpadło zapięcie. Całe szczęście, że jeszcze na gwarancji. Topgal natomiast często był prany bo kupiłam dość jasny i od prania starły się obrazki. Przypuszczam, że do III klasy kupimy nowy. Będzie to albo Topgal (ale już nie skuszę się na jasny) albo może Hama jeśli w dobrej cenie trafię ale jest dość ciężki i nie wiem... Mam o tyle dobrze, że Majka jest dość wysoka, ale gorzej - bo już celujemy w młodzieżówkę. Póki co mam na oku takie: firmowewalizki.pl/home/1111-plecak-mlodziezowy-topgal-hit-148-red.html www.agito.pl/hama-all-out-plecak-szkolny-daisy-2617-589714.html Odpowiedz Link
aurinko Re: tornister 22.01.15, 09:11 www.topgal-plecaki.pl/plecaki/szkolne/chi-184/c---grey/ Odpowiedz Link
andzia84 Re: tornister 22.01.15, 09:14 ja mam taki: www.topgal-plecaki.pl/plecaki/szkolne/chi-649/a---black/ Odpowiedz Link
motylek1407 Re: tornister 22.01.15, 09:52 O dzięki! A gdzie wkładacie bidon? Male te kieszonki z boku. Ale musze cos kupic na chwile teraz bo inaczej sie nie da. Odpowiedz Link
maadga Re: tornister 22.01.15, 10:44 kieszonki na bidony nie są małe spokojnie wchodzi duży bidon 0,75l Odpowiedz Link
maadga Re: tornister 22.01.15, 10:00 www.topgal-plecaki.pl/plecaki/szkolne/chi-184/c---grey/ www.topgal-plecaki.pl/plecaki/mlodziezowe/efi-134/d---blue/ Odpowiedz Link
andzia84 Re: tornister 22.01.15, 10:33 ja bidon wkładam do środka do tornistra, do tej samej kieszeni co śniadaniówkę. Odpowiedz Link
iki2007 Re: tornister 22.01.15, 11:56 Wiktor ma topgal, dokładnie taki www.topgal-plecaki.pl/plecaki/szkolne/chi-696/a---black/ ma 2 duże kieszenie i jedną mniejszą z przodu. Jest suuuuuuuper! ciemny, nie widać brudu, zamek super wytrzymały my mamy taki bidon że kieszonka z boku jest po rozpięciu idealna polecam gorąco!!!! Odpowiedz Link
motylek1407 Re: tornister 22.01.15, 12:48 O ja w fajnej cenie to chyba jeden dziewczecy znalazlam. Buuu Odpowiedz Link
maadga Re: tornister 22.01.15, 14:09 PROMOCJE W topgalu www.topgal-plecaki.pl/promocje/ Odpowiedz Link
27agnes72 Re: tornister 23.01.15, 09:12 My mamy Majewskiego, te co były produkowane dla Rossmanna. Zamki chodzą, tani, sztywne plecy, mocna rączka + rączka do powieszenia z materiału. Jestem zadowolona. Odpowiedz Link
motylek1407 Re: tornister 23.01.15, 17:09 Ooo zapomnialam o Majewskim. Dzieki!! Wybiore cos tych polecanych.dzieki za opinie! Odpowiedz Link
lee_a Re: tornister 24.01.15, 19:06 A ja z Topgala w ogóle nie jestem zadowolona. Jest zdecydowanie za ciężki ale Ania nie chce słyszeć o innym. Za to jak, jak mam go nieść w ręce to jestem chora. Teraz do szkoły ruszy Marta i dla niej chce kupic Majewskiego, nawet jeśli miałby starczyć na jeden rok. Ona jest mała i drobna i taki Topgal to by ja przegiął do ziemi. Odpowiedz Link
alcea3 Re: tornister 25.01.15, 11:15 Malwa nie ma tornistra, ale usztywniany plecak Majewskiego i dla niej drobnej to był idealny wybór. Odpowiedz Link
smolineczka Re: tornister 25.01.15, 20:51 byłam bardzo zadowolona z naszego tornistra st-majewski.pl/5903235152658-TO-TOR-2658-XXX-EAHX-MT/?mark=new&o=43&c=106&l=40#prettyPhoto ale w styczniu popsuł się element odblaskowy na klapie i nie wiem jak to naprawić jakby nie to, polecałabym, bo jest ładny, lekki, wygodny i pojemny Odpowiedz Link
emma_me Re: tornister 27.01.15, 07:59 Mamy topgal ChI 652 E - syn go uwielbia. Ma za sobą pierwsze pranie, wygląda jak nowy. Odpowiedz Link
hildegarda128 Re: tornister 20.04.15, 16:02 Powiedzcie mi:które tornistry są praktyczniejsze w obsłudze dla dziecka:z klamrą czy na suwak ? Niestety,ale od nowego roku szkolnego(do II kl.) trzeba będzie kupić nowy tornister/plecak. :/ Ten obecny mimo swojej "cudowności" (waga,firma,praktyczność) bardzo mocno się przeciera i widać w przedniej komorze spore prześwity. :( Mała chce tornister,upatrzyłam taki: cena też przyjemna,ale zastanawiam się,czy takie pudełko wytrzyma do III kl. Czy Ktoś widział go na żywo i może go przymierzał ? zastanawia mnie położenie tych szelek. :/ merlin.pl/Easy-Tornister-Kasetonowy-Kucyk_Spokey,images_big,12,833834.jpg al Odpowiedz Link
hildegarda128 Re: tornister 22.04.15, 10:05 To,które zapięcie tornistra jest praktyczniejsze/wygodniejsze dla dziecka:klamra czy suwaki ? :) Odpowiedz Link
mama_ditte Re: tornister 23.04.15, 08:21 ja planuję kupić ten www.stylepit.pl/ticket-to-heaven-roznobarwny-junior-backpack-253982-51?source=BrandPage ale muszę wielkość zmierzyć dokładnie bo jakościowo i wyposażenie to bajka Odpowiedz Link
aurinko a co sądzicie o tym plecaku? 27.01.15, 08:34 Planuję do III klasy kupić, co o tym konkretnym modelu sądzicie? Młodej się podoba, ale może ma jakieś wady, których ja nie zauważyłam? Wzór do III kl. będzie ok, ale później może nieco zbyt infantylny? Niestety Młodej inne wzory się nie podobają. www.topgal-plecaki.pl/plecaki/szkolne/chi-710/a---black/#popis Odpowiedz Link
maadga Re: a co sądzicie o tym plecaku? 27.01.15, 11:32 www.topgal-plecaki.pl/plecaki/szkolne/chi-610/a---black/ ja będę szukać czegoś w tym stylu ale chyba dopiero w 4 klasie bo ten co ma w ogóle nie zniszczony. A ten dlatego że ma 2 zewnętrzne kieszonki, na śniadanie i na duperelki. teraz są wrzucane do jednej kieszonki i czasem mieszają się ze sobą. Odpowiedz Link
motylek1407 Re: a co sądzicie o tym plecaku? 27.01.15, 12:01 Aurinko, mysle ze wzór super, w koncu czarny to modny w późniejszych klasach ;) Baaardzo ładny. Ja jako, że typowy tornister mam to zamowilam jednak plecak szkolny Majewskiego. Niech bedzie cos mniejszego na ten zcas zanim da rade chodzic z tornistrem. Odpowiedz Link
porzeczka_mocna Re: a co sądzicie o tym plecaku? 27.01.15, 21:37 Moja córka ma taki. Bardzo sobie chwalę. Bardzo mało widać brud :). Najbardziej - na tych jasnoróżowych szelkach, reszta właściwie niewidoczna (dwa dni temu uprałam pierwszy raz, mała użytkuje od września). Ten srebrny element odblaskowy poniżej motylków - wydaje mi się, że w przyszłości może zacząć schodzić (pomimo prania nie jest już taki jednolity jak był, widzę tylko jak się dobrze przyjrzę, ale jednak). Więcej zarzutów nie mam. Odpowiedz Link
justyszda Re: a co sądzicie o tym plecaku? 20.04.15, 22:53 A jak pierzesz? Ja mam ze ślimakiem, bardzo brudu nie widać, raz M. przetarł ściereczką, ale np. tam gdzie śniadanie nosi, to spód jest dość brudny. Fajnie by było do pralki wrzucić, ale się boję :/ Odpowiedz Link
emma_me Re: a co sądzicie o tym plecaku? 21.04.15, 10:07 Ja go już dwa razy pralam :-) mamy topgal w kolorze kanarkowym ze ślimakowe. Po praniu wygląda idealnie. Odpowiedz Link
porzeczka_mocna Re: a co sądzicie o tym plecaku? 21.04.15, 12:40 Piorę w pralce, w 30 stopniach. Program żaden specjalny, taki do wszystkiego i niczego, trwający nieco ponad godzinę. Odpowiedz Link
justyszda Re: a co sądzicie o tym plecaku? 21.04.15, 21:39 Dzięki, w najbliższy weekend spróbuję, o ile będą jeszcze grzać :) Odpowiedz Link
aurinko Re: a co sądzicie o tym plecaku? 23.04.15, 09:11 Ja też piorę w pralce na zwykłym programie, nic się z plecakiem nie stało (chociaż to inny model, ale jasny i trzeba częściej prać, teraz mamy kupiony wcześniej linkowany z motylami i też będzie prany w pralce). Odpowiedz Link
fassollka Re: a co sądzicie o tym plecaku? 21.04.15, 08:19 Fajny! Po wielu dyskusjach kupiłam dla Lenki taki: www.topgal-plecaki.pl/plecaki/szkolne/chi-746/a---black/ Już czeka u nas w domu i nie mogę się na niego napatrzeć - taki śliczny! Miłość do księżniczek załatwimy jakimś brelokiem :-) Odpowiedz Link