magda7717 26.11.06, 16:58 tyjecie? ja tyje cóz nie da sie ukryc patrze sobie jak ciuchy staja sie coraz ciasniejsze zwlaszcza w brzuchu a to dopiero 8-9 tydzien cholerka a jak wam idzie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lucy_cu Re: tyjecie?? 26.11.06, 17:01 Czarno tę ciążę widzę...W każdej poprzedniej POD KONIEC ważyłam tyle, ile teraz, na starcie. Dwa miesiące po urodzeniu trzeciego dziecka ważyłam 54 kg, bez wysiłku, jedząc wszystko...Piękne to było...Co będzie teraz, strach pomyśleć, buuu... Odpowiedz Link
latortura Re: tyjecie?? 26.11.06, 17:05 a ja własnie nie tyję narazie, co jest dla mnie wielkim zaskoczeniem, myslałamze w ciazy od razu bede reagowac jak przy braniu pigułek anty. czyli tyciem, a tu niespodzianka, co prawda nie jem za dzuo, ale za to kaloryczne rzeczy dosc tak pozwalam sobie na słodycze, w normalnych okolicznosciach juz bym tyła, moja waga sprzed ciąży to ok. 57 kg, teraz waze 55, ostatnio widziała ze nawet ciut mniej znowu, szok, ciuchy na mnie wiszą, ale mysle,ze to wszystko nadrobie,wiec ciesze się ze narazie tak jest, bo boje sie wielkiego przytycia, moja OM była 26. 09. dzis jest 26. 11. własnie "weszłam" w 3 miesiąc ;) Odpowiedz Link
magda7717 Re: tyjecie?? 26.11.06, 17:11 szczesciara ja biore duphaston profilaktycznie od 5 tyg wiec moze to od hormonow <lol> hehe a tak naprawde zaczelam sie normalnie odzywiac zdrowo a wczesniej nie jadla weglowodanow wiec jestem gruba jakies 3 kg wiecej na bank Odpowiedz Link
azbestowestringi Re: tyjecie?? 26.11.06, 17:51 ja juz sie w 38 nie mieszcze :) ale mam cala kolekcje wszystkich rozmiarow do 46 wlacznie z pierwszej ciazy wiec jak znowu dojde do 90kg to bedzie sie w co ubrac ;ppp Odpowiedz Link
shemreolin Re: tyjecie?? 26.11.06, 20:28 Ja utyłam 1 kg, a w poniedziałek minie równo 7 tygodni ciaży. :) Odpowiedz Link
magda7717 Re: tyjecie?? 26.11.06, 22:19 ja 3kg w 9 i tez sie juz ledwie mieszcze w 38 oszukuje sie tymi rozciaganymi ;-) buu Odpowiedz Link
monikaj21 Re: tyjecie?? 26.11.06, 22:39 Ja schudłam 1,5 kilo, za to brzuch mam wielki - mniej więcej taki jak ok 24 tygodnia w pierwszej ciązy. Ale co tu się dziwić - nie ćwiczyłam mięśni brzucha po pierwszym dziecku więc teraz wszystko mi wylazło. W pierwszej ciąży schudła 7 kilo na początku, patrząc na to jak się czuję w tej chwili podejrzewam, że i teraz może mnie to czekać :) PS. Przeczytałam co napisałam i małe wyjaśnienie co do wilekiego brzucha oczywiście nie jest taki jak piłka, ale już trudno mi go ukryć pod ubraniami. Odpowiedz Link
moniamis1 Re: tyjecie?? 27.11.06, 09:07 Ja myslałam, że przytyłam, ale wczoraj stanełam na wagę i szok- mniej niż przed ciążą(jakies 2-3kg), jednak wcale tego nie widzę.Fakt, że w ogóle nie chce mi sie jeść ale się zmuszam, bo wiem ze dzidzia potrzebuje,do słodyczy mam awersję(wiec wcale nie ruszam). Dziś dopiero 1 raz mam mocne mdłości, wymiotów niet. Mam nadzieję, że nie często będe się tak fatalnie czuć, bo dosłownie funkcjonować nie mogę;( Odpowiedz Link
andzia84 Re: tyjecie?? 27.11.06, 09:49 ja chyba na razie nie przytyłam, nie mam wagi więc widzę tylko po ubraniach. Ale mój brzuch zrobił się twardszy więc nie chcę się uginać po dnaporem spodni i trochę mi to przeszkadza więc staram się jakieś luźniejsze rzeczy nosić Odpowiedz Link
pipi_bipika Re: tyjecie?? 27.11.06, 12:25 Ja mam taki napęczniały i wzdęty brzuszek, widać to zwłaszcza wieczorem. No i piersi mam jak balony, więc generalnie czuję się już taka ociężała i wielka, choć szczególnego przyrostu wagi nie odnotowałam. Czekam aż przejdzie mi senność i znużenie, bym mogła zacząć ćwiczyć. Na razie wracam spacerkiem z pracy do domu... Odpowiedz Link