31.05.07, 11:45
wiem, że już to było, ale teraz zaczęłam się zastanawiać,czy to jednak nie
bzpieczniejsze dla dzidzi, dodam, że wskazan medycznych nie mam i będzie to 2
poród, 1 sn
Obserwuj wątek
    • edzia.79 Re: cesarka 31.05.07, 11:48
      Pewnie dla malucha bepieczne i bezstresowe chociaz ta adrenalina wydzielana przy porodzie sn jest potrzebna przy oddychaniu-gdies o tym czytalam.
      Pewnie gorzej z matka bo to jednak operaja i wiaze sie z powiklaniami.

Plusem jest to ze bez stresu umawiasz sie na godzine i po 30 min jestes juz szczesliwa mama.
      • nika1201 Re: cesarka 31.05.07, 11:57
        moja lekarka stwierdziła, że to moja decyzja, ale sama myśl o cc jest dla mnie
        rzerażająca, więc tak sobie medytuję co lepsze, niestety gwarancji nie da mi
        nikt
        • edzia.79 Re: cesarka 31.05.07, 12:04
          Oj to super masz lekarke ktora daje ci taki wybor skoro nie masz wskazan?
          Ja chyba bym wybrala cc na twoim miejscu.
          A tak na marginesie masz miec ja wykonywana ewentualnie w szpitalu czy w prywatnej klinice bo w szpitalach nie sa skorzy do cc.
          • a.zaborowska1 Re: cesarka 31.05.07, 12:09
            Wszyscy lekarze mówią, że poród sn jest lepszy i dla matki i dla dziecka.
            Natomiast chyba przy porodzie sn może wystąpić więcej komplikacji w trakcie.
            Natomiast dla dziecka chyba bezpieczniejsze jest cc. Podobno zapalenie płuc na
            skutek nie wydalenia wszystkich wód płodowych to żadkie ale występujące
            powikłanie. A u matki no to chyba to, że po cc dochodzi się o wiele dłużej.
            • nika1201 Re: cesarka 31.05.07, 12:15
              szpital państwowy, ale chyba co będzie to będzie
              • edzia.79 Re: cesarka 31.05.07, 12:27
                kurcze az mi sie nie chce wierzyc ze lekarz dal ci wolna reke.
                daj namiary bo dziewczyny placa po 8 tys zeby miec cc w prywatnym.
                • a.zaborowska1 Re: cesarka 31.05.07, 14:40
                  No to dziwne mi po obciążonym wywiadzie położniczym (śmerć dziecka, przebyte
                  już cc)na Karowej i w Bielańskim NIE chcieli mi zapewnić cc.
                  • modeko Re: cesarka 04.06.07, 19:19
                    Ja bym bardzo chciała cesarkę, ale z tego co wiem jest to bardzo drogie.Więc nie
                    mam wyboru, a uważam, że każda kobieta powinna miec wybor.
                    • annak07 Re: cesarka 04.06.07, 20:04
                      a ja Wam sie pochwale, bylam dzisiaj we Wroclawiu na laserowym zabiegu
                      zabezpieczenia "dziur" na siatkowce w lewym i prawym oku. Balam sie jak djabli,
                      bolalo jeszcze bardziej ale.... powiedzialam, to dla mojej corki, ktora NIE
                      WYOBRAZAM sobie urodzic przez cc. do 18.06 siatkowka bedzie sie zablizniac,
                      wiec do tego czasu Ola musi byc jeszcze w brzuszku (jak bedzie chciala do nas
                      juz przyjsc to przez cc) a pozniej bede mogla rodzic naturalnie. I w taki
                      sposob oszczedzilam sobie i cc i proznociagu i kleszczy. Jestem mega szczesliwa!
                      • agusiajasia Re: cesarka 04.06.07, 20:12
                        Je też ostatnio rozmawiałam z moją gin na temat cc i ona stwierdziła, że w
                        naszym kraju nie ma czegoś takiego jak cesraka na życzenie i dodała, że
                        zdecydowanie za mało mówi się o powikłaniach po cc, a naświetla się tylko same
                        plusy tej, bądź co bądź, operacji, bo przecież jest to operacja.
                        Ja tam rękami i nogami zapieram się cc, no chyba że naprawdę będzie trzeba. Do
                        pierwszego porodu podeszłam w ten sposób: tyle kobiet rodzi, to dlaczego mi ma
                        się nie udać. No i się udało. Pamiętajcie, że połowa sukcesu to pozytywne
                        nastawienie. :))
                    • azbestowestringi Re: cesarka 04.06.07, 20:08
                      ja tez mam wybor i z niego skorzystam. w poniedzialek ide sie umowic na cc.
                      mam ten wybor, bo poprzedni porod sie zakonczyl cc. ale rodze w anglii - stad
                      inne podejscie do historii pacjentki
    • lilianak1 Re: cesarka 04.06.07, 23:50
      A mój lekarz stanowczo odradza cc i zupełnie nie mówi o nim jak o zabiegu
      kosmetycznym, a raczej jak o naprawdę ciężkiej operacji zarówno dla matki jak i
      dziecka. No wiadomo jak nie ma wyjścia to trzeba ciąć, ale nie jest to
      najlepsze wyjście (wg lekarza).
      Ja po pierwszym porodzie mówiłam że kolejne tylko przez cc, teraz zmieniłam
      zdanie. Znam dziewczyny które rodziły przez cc i chwalą sobie takie
      rozwiązanie, ale byłam też świadkiem fatalnych powikłań po cc. Podobnie może
      być podczas porodu sn. Żadna z nas nie wie co lepiej zniesie więc o ile nie ma
      wyraźnych wskazań na cc ja pozostawiam wszystko własnemu biegowi.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka