Dodaj do ulubionych

Czwarta cesarka czy poród naturalny

01.08.21, 09:06
Witajcie. Od trzech dni wiem że będę mamą czwartego maleństwa. Dotąd to do mnie nie dociera. W domu 9 i 7 latek i 4 łatka. Nie planowaliśmy więcej dzieci- los zaplanował za nas... Jestem po trzech cesarkach. Przy pierwszej ciąży było wiele komplikacji. Długo rodziłam, nie było rozwarcia i zrobili cc. Syn urodził się w ciężkiej zamartwicy. Tydzień był w śpiączce. Każdy kolejny poród to cc planowana bo lekarze biali się powtórki z rozrywki. Od ostatniej ciąży minęły 4 lata. Zrosty po dwójce były i sprawiały dyskomfort w trzeciej ciąży. Zastanawiam się czy nie sprobować naturalnie. Czy jest tu mama w podobnej sytuacji?
Jak na razie nie dochodzi do mnie to co się dzieje ale oboje z mężem martwimy się jak mój organizm zareaguję... Zanim pogadam z lekarzem chciałabym zapytać Was o opinię.
Obserwuj wątek
    • mamma90 Re: Czwarta cesarka czy poród naturalny 20.08.21, 07:42
      Wydaje mi się że żaden normalny lekarz nie pozwoli na próbę sn po 3 cc.. ja jestem po 2 cc, planuję jeszcze jedno dziecko i u lekarza i w szpitalu słyszałam że próba naturalnego porodu tylko po jednej cesarce- jak wszystko jest naprawdę super to po drugiej pod ścisłą kontrolą lekarza, ale woleliby nie. Za duże ryzyko, jak pęknie macica przy porodzie przez zrosty i blizny (macica przy mocnych skurczach bardzo się rozciąga, a blizny nie są elastyczne) to już Cię nie odratują, może dziecko. Tak usłyszałam. A osierocić dzieci bym nie chciała sad zdrówka dla Was smile
    • paulajestem222 Re: Czwarta cesarka czy poród naturalny 20.02.23, 22:49
      Napisze z własnego doświadczenia. Po połogu czasem jest bardzo ciężko. Nie mogłam uprawiać seksu, bałam się , że mąż się ode mnie oddali. Okazało się, że ból związany był ze skurczeniem pochwy. Kupiłam rozszerzacze pochwy Femila, które całe szczęście pomogły

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka