blanka0 10.01.08, 08:50 czy ktoras juz daje zołtko a w zasadzie pół żółtka co drugi dzien zgodnie ze schematem? powiedźcie mi po co sie daje zółtko maluchowi, co zawiera w sobie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
babajagaa Re: żółtko 10.01.08, 09:14 ja zaczynam za jakies 3-4 dni,Olaf dzisiaj konczy pol roczku. Odpowiedz Link
effka_81 Re: żółtko 10.01.08, 09:36 Ja bede dawac zoltko tak za 3tyg pod koniec 7miesiaca. Zoltko jest cennym zrodlem tluszczow, witamin i zelaza. Odpowiedz Link
aurinko Re: żółtko 10.01.08, 09:42 Ja w przyszłym tygodniu zacznę wprowadzać żółtko ale w inny sposób, będę podawała co drugi dzień na przemian z mięsną zupką (tzn jednego dnia zupka mięsna, drugiego dnia zupka jarzynowa z żółtkiem zamiast mięsa). Odpowiedz Link
dziunia27 Re: żółtko 10.01.08, 10:41 ja wczoraj dałam pierwszy raz:) pół żółtka ugotowanego na twardo dodałam do obiadku.. Odpowiedz Link
bammbi Re: żółtko 10.01.08, 12:00 zołtko jajka to najbardziej wartosciowy produkt wystepujacy w naturze, zawiera duzo róznych aminokwasów cennych dla rozwoju mózgu, choline, zelazo, ale nie zóltka z fermy od kur które nie chodza po dworze, jedynie jajka ze wsi od kur chodzacych po trawie Odpowiedz Link
dziunia27 Re: eehh.. a skad mam wziac jaja od kur ze wsi??:( 10.01.08, 13:19 ja niemam takich mozliwosci i kupuje jaja w sklepie, a skad one sa to niewiadomo [ale napewno nie ze wsi]:(( to co? takie sa zle? tych niedawac? one niemaja zadnych wartosci? Odpowiedz Link
aurinko Bammbi 10.01.08, 13:40 Z Twojej wypowiedzi można zrozumieć, że jaja inne niż ze wsi nie mają żadnej wartości, a to chyba wcale nie jest tak? Odpowiedz Link
blanka0 Re: Bammbi 10.01.08, 13:48 oj dziewczyny wiadomo ze lepsza marchewka z babcinego ogródka, królik dziadkowej zagrody ale skoro nie mamy takich mozliwosci to kupujemy w sklepie ja mieszkam na wsi i uwierzcie mi ze swieca szukac kogos kto ma krowe lub swinke, jajka udało sie zakontraktowac u sasiadki:-) reasumując lepsza kurka ktora je trawke ale taka z fermy tez dobra Odpowiedz Link
aurinko Re: Bammbi 10.01.08, 14:06 Blanka, no wiadomo, że lepsze warzywa niepryskane czy owoce które nie rosną przy drodze, ale twierdzić, że tylko wiejskie jajko jest wartościowe a to z fermy nic w sobie nie ma, to tak jakby mówić, że wiejska marchewka ma karoten a ta ze sklepu nie ma ;-) Odpowiedz Link
smolineczka Re: żółtko 10.01.08, 18:46 czy macie zamiar podawać też jajka przepiórcze? Odpowiedz Link
aurinko Re: żółtko 10.01.08, 21:47 smolineczka napisał: > czy macie zamiar podawać też jajka przepiórcze? Ja tak, ale dopiero za jakiś czas, nie wszystko naraz ;-) Odpowiedz Link