kamamama2 23.03.09, 13:56 U mnie tak gwiżdże, że Rozalka jak wychodziłyśmy z domu to już na klatce się bała. A na moście Siekierkowskim, to czułam sie tak jakby nas zwiać miało i na nic mocniejsze trzymanie kierownicy co za pogoda Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
f3f Re: Ale wiatr!!!!!!! 23.03.09, 14:00 koszmarny, więc siedzimy w domu... niech już będzie ładnie bo zwariuję... Odpowiedz Link
anula_82 Re: Ale wiatr!!!!!!! 23.03.09, 14:05 my tez siedzimy w domu jak tak wieje, poczekam na męza powrót i dopiero wieczorem pojde sama na zakupy, niestety. zawsze podziwiam te z Was które wychodzą na spacery w taki silny wiatr, rozumiem, że co niektóre muszą, a jak mus to mus...no i Kama samochodem gdzies wyruszałas ale te z wózkiem???? Odpowiedz Link
zabka11 Re: Ale wiatr!!!!!!! 23.03.09, 14:08 My też w domu, bo leje i wieje, a zakupy, wieczorkiem, jak m wróci, bo jak tu isć:( Po raz setny powtarzam, dobrze, że mam net, bo bym sfiksowała!!!z nudów, a Janek śpi:) Pozdrawiam PS: szukam przepisu na ciasto drożdżowe, jakieś zawsze wychodzące, z kruszonką:) Pomożecie? Odpowiedz Link
anula_82 zabka 23.03.09, 14:12 może spróbuj z tej stronki pychaciasta.bloog.pl/id,2453504,title,Ciasto-drozdzowe-z-kruszonka,index.html?ticaid=67b87 ja do pieczenia ciast sie nie nadaję ale nieraz coś wyjdzie z tego, za co się biorę. smacznego jakby co. Odpowiedz Link
zabka11 Re: zabka 23.03.09, 15:10 Dzieki, za przepis, dorka Tobie też. Dzisiaj zrobię z przepisu anuli_82, ale kiedyś wypróbuję i Twój, jak się nie zrażę i dziś mi wyjdzie! Właśnie rośnie rozczyn:) Pozdrawiam Odpowiedz Link
dorka3078 Re: Ale wiatr!!!!!!! 23.03.09, 14:16 strrrrasznie jest ja mam wrażenie że zaraz mi okna wejdą do środka,do tego u mnie leje okropnie , zabka ja mam taki przepis na ciasto drożdżowe zawsze wychodzące ale to jako baza bez kruszonki ,bo ja to zazwyczaj z niego robię makowca : 1 kg mąki 0,5 l mleka 0,3 kg cukru 4 jajka (2 całe , 2 żółtka) 0,2 kg margaryny 0,2 kg drożdży Z drożdży małej ilości mleka,mąki,cukru przygotować rozczyn ,postawić w ciepłym. Jajka utrzeć z cukrem,dodać do wyrośnietego rozczynu, dodać mąkę i mleko (ciepłe). Wszystkie składniki dokładnie wymieszać ,dodać roztopiony tłuszcz (ostudzony) .Piec w temp. 170 st.C około godziny w nagrzanym piekarniku , przepis mam od teściowej kucharki zawsze wychodzi Odpowiedz Link
burdziaa Re: Ale wiatr!!!!!!! 23.03.09, 14:44 a my bylismy ponad godzine na spacerze mimo wiatru- akurat trafilismy na przerwe w deszczu i okruchy słonca- kaptury sie przydały, teraz znow sie pogorszyła pogoda. Odpowiedz Link
agusiajasia Re: Ale wiatr!!!!!!! 23.03.09, 14:12 A my właśnie wróciliśmy ze spaceru. Faktycznie wiało, ale w sumie jest całkiem przyjemnie. Nawet słoneczko czasami wychodzi. I nie było nam zimno. Czasami tylko zawiało tak, że wózek mi skręcał ;) Odpowiedz Link
f3f Re: Ale wiatr!!!!!!! 23.03.09, 14:32 o Aga bo Ty masz fajnie dwa kroki i już w parku - a tam między drzewami to zawsze wiatr ciut mniejszy - a u mnie między blokami to aż łeb urywa :) chociaż teraz trochę słabnie - wiec może jak M. się obudzi to jeszcze dziś wyjdziemy :) Odpowiedz Link
aurinko Re: Ale wiatr!!!!!!! 23.03.09, 14:42 U nas też trochę wieje, najgorzej było w nocy, a zapowiadają potworne wichury. Za oknem słoneczko ale pewnie zimno, co zresztą zaraz sprawdzę osobiście (jak mi się nie chceeeee). Odpowiedz Link