Gość: niuniek IP: *.sympatico.ca 21.04.02, 18:56 Rozpoczynając nowy wątek wysyłam wiadomość kilka razy więc pewnie mam coś źle skonfigurowane - będe wdzięczny za wszelkie sugestie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
panuszatek Re: Problem techniczny - prosze o rade 21.04.02, 19:00 Gość portalu: niuniek napisał(a): > Rozpoczynając nowy wątek wysyłam wiadomość kilka > razy więc pewnie mam coś źle skonfigurowane - będe > wdzięczny za wszelkie sugestie Wyłącz komputer, odłącz klawiaturę, rozbierz ją, pozdejmuj wszystkie klawisze. Odkurz delikatnie wszystkie elementy, obudowę, płytkę elektroniczną. Plastikową obudowę, wierzch i spód i kostki klawiszy zamocz w letniej wodzie z niewielką ilością środka piorącego, może być dowolny proszek do prania. Po 15 minutach moczenia oczyść każdy element szczoteczką do rąk. Wypłucz pod prysznicem dokładnie i obudowę wytrzyj ręcznikiem (wystukaj wodę z otworów na wkręty), a każdy z klawiszy musisz osobno osuszyć. Połóż klawisze na suchej ściereczce na conajmniej dobę. Zanim złożysz spowrotem klawiaturę, sprawdź każdy klawisz czy jest suchy w wewnętrznej stronie. Klawisze zakłada się na samym końcu. Ja swoją klawiaturę tak myję raz na rok. ma już 10 lat i dalej jest sprawna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zybi Dobre rady IP: 130.68.2.* 21.04.02, 19:54 Mialem podobny problem z PC. Do mojego stalego zwyczju bylo jedzenie ciastek popijanie herbaty lub kawy. W PC jest taki specjalny --Coup holder, taki sam jak w amerykanskich samochodach Nacisa sie taki maly guziczek z przodu obudowy PC i wysuwa sie owa podstawka do kubka kawy. Dzieciory nawymyslay mi i ... Synu podniosl klawiature i wytrzasnal garsc okruchow. ZAKAZALI jesc przy PC. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kompi Czyszczenie klawiatury +++++ IP: *.proxy.aol.com 22.04.02, 04:07 Od siebie dodam, jak czyscic mozna caly komputer, nie tylko klawiature. Jest to tania i skuteczna metoda, zwieksza pojemnosc HD i przyspiesza nieco dzialanie procesora. Do wanny z ciepla woda dodajemy nieco soli kuchennej oraz Pieprzu( nieduzo). W tak przygotowanej kapieli zanurzamy CPU, NIE WYLACZAJAC GO UPRZEDNIO Z SIECI. Poczatkowo moze dojsc do iskrzenia, nalezy je przeczekac. Po 10 minutach komputer wyjmujemy z wody i osuszamy obudowe recznikiem. Komputer jest praktycznie gotow do uzytku. Jasli ciagle wycieka z niego slona woda, nalezy podlozyc pod spod bawelniana szmate lub recznik. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doki Re: Problem techniczny - prosze o rade IP: *.adsl.powered-by.skynet.be 21.04.02, 19:36 Nie przejmuj sie, wystarczy cierpliwosc. Klikasz raz i czekasz na efekt. jesli to nie pomoze, to wina nie lezy po twojej stronie. Odpowiedz Link Zgłoś
ktoto3 Re: Problem techniczny - prosze o rade 22.04.02, 02:22 Miałem ten sam problem. Okazało się, że monitor stał za blisko kompa. Musi być co najmiej 50". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kompi Nieprawda IP: *.proxy.aol.com 22.04.02, 04:00 Monitor musi stac co najmniej 50 kilometrow od komputera Odpowiedz Link Zgłoś
republican Re: Nieprawda 22.04.02, 04:12 republican napisał(a): > republican napisał(a): > > Odpowiedz Link Zgłoś
republican Re: Nieprawda 22.04.02, 04:12 republican napisał(a): > republican napisał(a): > > > republican napisał(a): > > > > > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kompi Czyszczenie CPU IP: *.proxy.aol.com 22.04.02, 04:12 Od siebie dodam, jak czyscic mozna caly komputer, nie tylko klawiature. Jest to tania i skuteczna metoda, zwieksza pojemnosc HD i przyspiesza nieco dzialanie procesora. Do wanny z ciepla woda dodajemy nieco soli kuchennej oraz Pieprzu( nieduzo). W tak przygotowanej kapieli zanurzamy CPU, NIE WYLACZAJAC GO UPRZEDNIO Z SIECI. Poczatkowo moze dojsc do iskrzenia, nalezy je przeczekac. Po 10 minutach komputer wyjmujemy z wody i osuszamy obudowe recznikiem. Komputer jest praktycznie gotow do uzytku. Jasli ciagle wycieka z niego slona woda, nalezy podlozyc pod spod bawelniana szmate lub recznik. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniutek Re: Czyszczenie CPU IP: *.c3-0.nyw-ubr2.nyr-nyw.ny.cable.rcn.com 22.04.02, 04:18 ponizsza metoda zalecana jest do produkcji IBM Gos´c´ portalu: Kompi napisa?(a): > Od siebie dodam, jak czyscic mozna caly komputer, nie tylko klawiature. Jest to > > tania i skuteczna metoda, zwieksza pojemnosc HD i przyspiesza nieco dzialanie > procesora. > Do wanny z ciepla woda dodajemy nieco soli kuchennej oraz Pieprzu( nieduzo). > W tak przygotowanej kapieli zanurzamy CPU, NIE WYLACZAJAC GO UPRZEDNIO Z SIECI. > Poczatkowo moze dojsc do iskrzenia, nalezy je przeczekac. Po 10 minutach > komputer wyjmujemy z wody i osuszamy obudowe recznikiem. > Komputer jest praktycznie gotow do uzytku. > Jasli ciagle wycieka z niego slona woda, nalezy podlozyc pod spod bawelniana > szmate lub recznik. > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mondry Re: Czyszczenie CPU IP: *.sympatico.ca 22.04.02, 04:23 Gość portalu: aniutek napisał(a): > ponizsza metoda zalecana jest do produkcji IBM > A co z namy klonamy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kompi Re: Czyszczenie CPU IP: *.proxy.aol.com 22.04.02, 04:29 Gość portalu: mondry napisał(a): > Gość portalu: aniutek napisał(a): > > > ponizsza metoda zalecana jest do produkcji IBM > > > A co z namy klonamy? Ja to bym raczej zalecal niektorym uczestnikom F., jak np Pan piszacy z Netcom. ca by wskoczyli na troszke do tej wanny z komputerem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mondry Re: Czyszczenie CPU IP: *.sympatico.ca 22.04.02, 04:33 Gość portalu: Kompi napisał(a): > Ja to bym raczej zalecal niektorym uczestnikom F., jak np Pan piszacy z Netcom. > > ca by wskoczyli na troszke do tej wanny z komputerem. > A ktoren to z netcom.ca, bo my tyz nie lubim Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kompi Re: Czyszczenie CPU IP: *.proxy.aol.com 22.04.02, 04:40 Gość portalu: mondry napisał(a): > Gość portalu: Kompi napisał(a): > > > Ja to bym raczej zalecal niektorym uczestnikom F., jak np Pan piszacy z Ne > tcom. > > > > ca by wskoczyli na troszke do tej wanny z komputerem. > > > > A ktoren to z netcom.ca, bo my tyz nie lubim Ten co ma 1563200122335 screen names Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: java Re: Problem techniczny - prosze o rade IP: *.rasserver.net 22.04.02, 04:41 Tak jest najprosciej, ale czy nikomu nie przyszlo do glowy, ze nie jest to wina komputera ani osprzetu. Wedlug mnie przyczyny nalezy szukac , miedzy krzeslem a klawiatura. co Wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś