toya666
31.07.11, 13:22
Witam,
organizowałam swoje przyjęcie weselne 8 lipca 2011 w restauracji Duet i chciałam się podzielić opinią, aby osoby planujące wesele we Wrocławiu miały lepsze rozeznanie :)
Pani Kasia (właścicielka) jest miłą osobą, zawsze uśmiechniętą, troszczy się o gości, lecz BARDZO dużo mówi (ciężko jest dojść do słowa) i wprowadziła dość duże zamieszanie przy wejściu na salę (wchodzić, nie wchodzić, czekać, nie czekać...).
Poza tym zamówiłam wszystkie posiłki bez wieprzowiny. Niestety na talerzach pojawiły się sznycle w boczkiem!!! Byłam bardzo zawiedziona. W sumie zapomniałabym o tym przykrym incydencie, gdyby nie to, że Pani Kasia próbowała zrzucić na mnie odpowiedzialność mówiąc, że nie powiedziałam jej, że to z powodów religijnych. A co to ma do rzeczy?! A jakby ktoś z moich gości był uczulony??? Nie zamawiam czegoś (a nawet podkreślam wiele razy, że tego nie chcę!!), to oczekuję, że tego na stołach nie będzie. Proste. Pani Kasia jednak później przeprosiła, zaoferowała rejs Manuelą z poczęstunkiem i zwrot części kosztów. Uważam to za zachowanie fair, tematu dalej nie drążyliśmy.
Pan Piotr (właściciel, mąż Pani Kasi) jest świetnym DJ-em, rewelacyjnie prowadził imprezę, dobierał utwory do nastroju gości. Jest bardzo miły, przyjemny również był rejs z nim (kierował Manuelą).
Ślub mieliśmy za granicą i chciałam zrobić pokaz zdjęć dla tych gości, którzy nie mogli być z nami wcześniej. Nie było z tym problemu, sala jest wyposażona w duży TV. Pomimo dostarczenia filmu "last minute" wszystko było OK.
Sala jest przygotowana na ok. 40 osób (jeśli jest więcej, to moim zdaniem będzie tłok i mało miejsca do tańczenia). Jest ładnie przygotowana, miła obsługa. Podobało mi się to, że tort oraz ozdoby kwiatowe na stoły są załatwiane przez Restaurację - mniej biegania w tym i tak zakręconym czasie :)
Ogólnie przyjęcie było udane (poza tą wpadką).