exman 01.08.10, 18:43 taki dla nas już temat out of time. Ale skoro mieszkamy w Polsce, to wakacje zawsze się będą kojarzyły z czerwcem, lipcem, sierpniem... lubię te miesiące. Urlop to nie wakacje ... buuuu. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alex-0_0 Re: Wakacje 02.08.10, 10:18 > Urlop to nie wakacje ... buuuu. jak mnie skręca że nie mogę leserować 2 miechy - to myślę, że gdybym mieszkała na wsi, to musiałabym te 2 miesiące krowy pasać .... i od razu mi lepiej ;D Odpowiedz Link
exman Re: Wakacje 02.08.10, 19:23 a mi jest po prostu żal tego beztrosko marnowanego czasu ... Odpowiedz Link
tikki Re: Wakacje 02.08.10, 21:12 Z wakacjami to jest trochę tak jak ze świętym Mikołajem - najpierw w niego wierzysz, potem Ci smutno, że go nie ma, a na koniec sam się nim stajesz... Teraz trzeba się sporo wysilić, żeby móc marnować czas. Traci się beztroskę, ale też coś zyskuje - poczucie mocy. Odpowiedz Link
piernicyna Re: Wakacje 02.08.10, 22:36 Bielona, niska chata kryta słomą Stoi pod starej gruszy pieczą chromą I dymi modrym z komina obłokiem Wśród ciężkich sadów, pod słońcem wysokiem. Południe skwarne w krąg na łanach: Sierpy bezczynnie lśnią przy pustych dzbanach; Skryci w błękitny cień żółtej kopicy Snem popołudniowym drzemią robotnicy. Bogate lato polskie ciężko dyszy; Pośród brzemiennej nieruchomej ciszy; Karki pod jarzmo gotują już woły, A od nadziei pękają stodoły. Wierzby - kumoszki, dróg siwe służebne, Czują się jakoś smętnie niepotrzebne, Nudząc się w ciszy, że nie mają kogo W południe do wsi odprowadzić drogą. Płótna bielące się w dali na trawie Pasą się niby owce na murawie, A na nich wiejskie, gospodarskie słońce Pasie się cicho, jak na białej łące. /Staff/ Odpowiedz Link
andreas.007 Re: Wakacje 03.08.10, 00:16 Wakacje... mam wakacje. Zawsze miałem. Trudna sztuka zorganizowania sobie czasu... trudniejsza niż praca - o wiele trudniejsza. Stałe pytanie co dalej, gdy się wróci z wyprawy, imprezy, wyjazdu! To jak z marzeniami... pragniemy, a gdy spelniamy, to trochę jakoś jakby nie to... Odpowiedz Link
exman Re: Wakacje 03.08.10, 18:07 Permanent vacations ... fajowy film, polecam. Ja w piątek zaczynam, zaraz pakuję plecak, żeby podgrzać atmosferę. Odpowiedz Link
exman Re: Wakacje 03.08.10, 21:16 Pierwszy tydzień, Zakopane, Tatry ..potem Highway to Hell ! Odpowiedz Link
alex-0_0 Re: Wakacje 04.08.10, 09:44 To patrzcie uważnie na boki bo pomacham Wam z Beskidu Śląskiego Odpowiedz Link
piernicyna Re: Wakacje 11.08.10, 22:10 andreas.007 napisał: > Wakacje... mam wakacje. > Zawsze miałem. > Trudna sztuka zorganizowania sobie czasu... > trudniejsza niż praca - o wiele trudniejsza. > Stałe pytanie co dalej, gdy się wróci z wyprawy, imprezy, wyjazdu! > > To jak z marzeniami... pragniemy, > a gdy spelniamy, to trochę jakoś jakby nie to... > Wakacje to dobra szkoła życia. Pozdrawiam! Odpowiedz Link