exman 23.08.10, 16:56 Wszędzie widzę sale, sale, sale a salowa dała dyla ... kupiliście coś ciekawego ? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tikki Re: Sale !!! 24.08.10, 13:01 Buty, ciuchy... nic specjalnego. Ale lubię chodzić do księgarni (ponieważ Holendrzy uwielbiają centralizację i planowanie, jest to w zasadzie jedyna licząca się księgarnia w mieście. Ma siedem pięter), jedno piętro poświecone jest na książki właśnie wyprzedawane, część jest po angielsku. Kupiłam sobie album Turnera i inne o malowaniu . Odpowiedz Link
exman Re: Sale !!! 24.08.10, 13:20 Przypomniałaś mi, że szukam Hoppera ! Ciekawe, u nas chyba nie ma sezonowej wyprzedaży książek. Ja też raczej jakiś ciuch conajwyżej ale nie lecę specjalnie, jeno przy okazji innych spraw raczej. Odpowiedz Link
tikki Re: Sale !!! 24.08.10, 15:52 To nie jest sezonowa wyprzedaż, gwoli ścisłości, tylko całoroczna. Sezonowa wyprzedaż książek jest mniej/więcej w styczniu/lutym, w hali Ahoy (w Rotterdamie)i paru innych większych miastach. Trwa trzy dni, wchodzisz do gigantycznej sali wypełnionej stosami książek ułożonych rzędami, tematycznie - dla dzieci, słowniki, hobby, historia, sztuka itd. Też część po angielsku. W zasadzie to trzeba wziąć wałówkę z sobą, bo człowiek z sił opada w połowie, a jeszcze trzeba się odstać w długaśnym ogonku do kasy... Nie wiem czemu Holendrzy cierpią na taką gigantomanię, może dlatego, że kraj mały, ciasny, to jakoś odreagować muszą...? Którego Hoppera? Odpowiedz Link
exman Re: Sale !!! 24.08.10, 19:49 tikki napisała: > Którego Hoppera? Hmm, trudne pytanie. Ja w tej branży znam tylko jednego. Odpowiedz Link
beatrix13 Re: Sale !!! 24.08.10, 16:10 tikki napisała: > Buty, ciuchy... nic specjalnego. Ale lubię chodzić do księgarni > (ponieważ Holendrzy uwielbiają centralizację i planowanie, jest to w zasadzie jedyna licząca się księgarnia w mieście. Ma siedem pięter), jedno piętro poświecone jest na książki właśnie wyprzedawane, część jest po angielsku. Kupiłam sobie album Turnera i inne o malowaniu . .............................. aż zazdroszczę Tikki, ja bym w tej księgarni na tydzień utknęła, po dniu na każde piętro Odpowiedz Link
tikki Re: Sale !!! 24.08.10, 19:19 Fakt, to tak właśnie działa... Dla szczególnie wytrwałych czytelników jest kawiarenka, a jedno całe piętro to muzyka (łacznie z sekcją książek z chwytami dla gitarzystów itd.). Ja też tam znikam na pół dnia, niestety przy kasie następuje bardzo przykre otrzeżwienie, dlatego piętro z przecenami jest jednak moim ulubionym. Odpowiedz Link