ligrom_mechuma 08.08.09, 00:10 i słucha Kid,a Ory, Armstronga, etc.????? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
andreas.007 Re: Czy ktoś jeszcze widzi TEN księżyc!? 08.08.09, 00:17 widzę widzę i słucham Off relacji z Myslowitz... Odpowiedz Link
ligrom_mechuma Re: Czy ktoś jeszcze widzi TEN księżyc!? 08.08.09, 00:19 Z szacunkiem, ale brrrr.... Odpowiedz Link
ligrom_mechuma Nuże guły! Nic? 08.08.09, 01:20 Śpicie? .....? Liczycie pieniądze? TAKI KSIĘŻYC będzie dopiero za 365 dni. A kto jest tych dni pewien?? Odpowiedz Link
ligrom_mechuma Re: Czy ktoś jeszcze widzi TEN księżyc!? 08.08.09, 02:10 Idzie spokojnie. Idzie jak zawsze, jak zawsze tą samą drogą. Nie czeka na klakę, ani oklaski. Jak zawsze spokojnie srebrny, kpiąco wyniosły. Uśmiechem odpopwie na zaczepkę. Wie, że go nie wyklaszczą, nie wygwizdają. Docenia komfort swej wynisłości. Wszedł mi na balkon i na moją wielką lipę. Hej Luna, hej! Podwieź mnie gdzieś lunostopem. Wywieź z piekiełków, zgiełków, od diabełków. Zabierz na zloty kaczek takie jak przed laty. Zabierz na odludzia w ciche wieczory mgliste. Pokaz drogę do światła choć jestem tylko glistą. Podwieź mnie gdzieś Odpowiedz Link
andreas.007 Re: Czy ktoś jeszcze widzi TEN księżyc!? 08.08.09, 07:57 a teraz mamy słońce, hej zabierz mnie w góry do natury... Księżyc to jedynie odbicie słońca dla tych, którzy spać nie mogą... żeby coś mieli z jasności! Odpowiedz Link
bella1 Re: Czy ktoś jeszcze widzi TEN księżyc!? 08.08.09, 09:39 Nie wiem,czy byl to ten sam ksiezyc - bo 'moj' - wczoraj - byl pomaranczowo -zloty..... A w wierszu / cudnym :}/ jest mowa o srebrnym.... "Moj ksiezyc" siedzial sobie - jakby nieco dluzej niz zwykle - wsrod drzew....I podgladal.... Dostarczycielem muzyki na ten romantyczny moment - byl daleki / Bogu niech beda dzieki/ sasiad....I za tlo do ksiezyca 'robily' piosenki w typie ' Matka miala syna' - ponoc hit na obczyznie........Oczywiscie - glosnosc przebila orkiestre symfoniczna tutti..... Okolo polnocy - jakis inny milosnik "spokojnego zycia lesnego' -wystrzelal wszystkie naboje ze swojej broni....Na szczescie - pewnie byl wytresowany tylko na 'przyciskanie spustu',a nie na powtorne ladowanie /Z tym ostatnim - wycofam sie z przyjemnoscia -proszac o wybaczenie za pomowienie - jezeli akcja 'strzelania' byla akcja interwencyjna i strzelajacy byl policjantem na sluzbie,lub lesnikiem na sluzbie/ ....... Motto dnia:"Statystycznie ujmujac - prawdziwy charakter czlowieka wychodzi w piatki i soboty' Odpowiedz Link
sylwe.ster2009 Re: Czy ktoś jeszcze widzi TEN księżyc!? 08.08.09, 19:39 Bella, to ten sam, który już trzy noce zagląda do mojego okna. Ligrom - mechuma, wiersz piękny jak księżyc a księżyc piękny jak bałałajka. Odpowiedz Link
e-okto Re: Czy ktoś jeszcze widzi TEN księżyc!? 08.08.09, 23:13 Dziś też jest niezły. Lornetka, świersze, maciejka i... "jesteś szalona, mówię ci..." - odgłosy wesela, kiedyś wysadzę ten hotel w powietrze Odpowiedz Link
sylwe.ster2009 Re: Czy ktoś jeszcze widzi TEN księżyc!? 09.08.09, 00:26 no dziś znów nie daje mi spać Odpowiedz Link
piernicyna Re: Czy ktoś jeszcze widzi TEN księżyc!? 09.08.09, 07:24 Jeszcze go widzę po zachodniej stronie. Kotów też wyprowadził z równowagi rano wyglądały żałośnie. Odpowiedz Link
bella1 Re: Czy ktoś jeszcze widzi TEN księżyc!? 09.08.09, 10:40 U mnie w sasiedztwie / 3 km /- tez wczoraj odbylo sie wesele....Chyba niemiecko - polskie,bo lecialo 'Rosamunde'...Pospiewalismy sobie wersje polska:"Tidiritkum,tidiritkum ...przywiazala sobie nitka... tararam tam' - bo dalej nie znalismy tekstu ... A w Insku - hitem jest 'Zono moja"........ Odpowiedz Link
bella1 Re: Czy ktoś jeszcze widzi TEN księżyc!? 10.08.09, 09:29 Wczoraj ksiezyc znormalnial.....Srebrny jak kapsel od mleka w dzieciecym ' niebku' ,ale dalej jakos...zawstydzony....Moze bierze na siebie zbyt duzo odpowiedzialnosci.....Moze go to przeroslo? Odpowiedz Link
exman Re: Czy ktoś jeszcze widzi TEN księżyc!? 11.08.09, 12:26 All that you touch, All that you see, All that you taste, All you feel. All that you love All that you hate All you distrust All you save. All that you give All that you deal All that you buy, beg, borrow or steal. All you create All you destroy All that you do All that you say. All that you eat everyone you meet All that you slight everyone you fight. All that is now All that is gone All that's to come and everything under the sun is in tune but the sun is eclipsed by the moon. Wszystko, czego dotykasz Wszystko, co widzisz Wszystko, czego smakujesz Wszystko, co czujesz Wszystko, co kochasz Wszystko, czego nienawidzisz Wszystko, w co nie wierzysz Wszystko, co zachowałeś Wszystko, co oddałeś Wszystko, co przehandlowałeś Wszystko, co sprzedałeś Wyżebrałeś, pożyczyłeś lub ukradłeś Wszystko, co tworzysz Wszystko, co niszczysz Wszystko, co robisz Wszystko, co mówisz Wszystko, co jesz Każdy, kogo spotykasz Wszystko, co lekceważysz Każdy, z kim walczysz Wszystko, co jest teraz Wszystko, co przeminęło Wszystko, co nadejdzie I wszystko, na co pada słońce jest piękne Ale słońce jest zaćmione przez księżyc (Pink Floyd - Eclipse) Odpowiedz Link