1_leo 28.09.09, 08:18 Może to był ostatni taki weekend w tym roku? Gdzie byliście???? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
draka00 Re: Gdzie śmigaliście w ten piękny weekend? 28.09.09, 09:23 W sobotę na fajusiowym, dość piaszczystym torze Mx na naszym pojezierzu łęczyńsko-włodawskim. W sumie kilka godzin przyzwoitej jazdy. Z troszkę starsznymi przygodami (nie naszymi). Efektem są zakwasy w takich miejscach, że aż dziw, że tam wogóle są jakieś mięśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
avocado67 Re: Gdzie śmigaliście w ten piękny weekend? 28.09.09, 09:26 Ja też mam zakwasy ... po chodzeniu :( Motocykla nawet nie dotknęłam przez weekend. Chodziliśmy po Ceskym Raju :) faaaajnie było :) Odpowiedz Link Zgłoś
draka00 Re: Gdzie śmigaliście w ten piękny weekend? 28.09.09, 09:28 Oooo, słyszałam tylko o Słowackim Raju. To też jakieś ładne górki? Odpowiedz Link Zgłoś
siostrakama Re: Gdzie śmigaliście w ten piękny weekend? 28.09.09, 09:47 ja cały weekend spedziłam na 2oo i zgadzam się pogoda byla fantastyczna... mam nadzieje, ze to nie jest ostatni tak piękny weekend... ;) choć wieczorem juz dało sie odczuć nadchodzący chłód w niedziele wreszcie dotarłam nad Zegrze na zachód slońca ;))) co ostatnio nie moglam jakos zdązyc w tygodniu z dziewczynami hahaha Odpowiedz Link Zgłoś
avocado67 Re: Gdzie śmigaliście w ten piękny weekend? 28.09.09, 10:27 Cesky Raj można zobaczyć tu: www.cesky-raj.info/pl/ Mogę naprawdę polecić :) również na wycieczkę na moto, bo jak wiadomo, drogi u brata Czecha deczko lepsze niż u nas - tylko dobrze byłoby zadbać zawczasu o możliwość wrzucenia kasków i kurtek do jakiejś puszki, bo łażenie tam z całym majdanem byłoby trochę uciążliwe. Miejsce do spacerów - niezbyt forsujących - fantastyczne :) Jak ktoś lubi się wspinać (ale musi też umieć :) - to tym bardziej. Czeskiego piwa zachwalać nie trzeba :) Odpowiedz Link Zgłoś
paulina80s Re: Gdzie śmigaliście w ten piękny weekend? 28.09.09, 12:47 fakt to był piękny weekendos bo cały na moto ;) głównie Wawa i okolice były grane... ;) a co do tego zachodu słońca to był przepiękny, ale i tak nadal jeden zachód słońca Ty i Zaciszanki mi wisicie hahahaha ;) ja pamiętam cały czas... Odpowiedz Link Zgłoś
joanna515 Re: Gdzie śmigaliście w ten piękny weekend? 28.09.09, 10:04 I ja z zakwasami po weekendzie, od pchania motocykla! się normalnie wziął i zbuntował, poszarpał mną poszarpał, zgasł i koniec współpracy! a to miała być moja druga samodzielna wyprawa do Wawy... pchałam go dobre 600 m, brakowało jeszcze 1200 do domu aż się ulitował- oczywiście kto? motocyklista :) zawrócił, zatrzymał się, popatrzył, podłubał i odpalił! akurat na obrotnego i w temacie trafiłam ;)) i zaprosił mnie na wizytę w swoim warsztacie ;) a! powiedział coś co mnie zmroziło lekko, ciekawa jestem co o tym sądzicie: że jak mi znowu zgaśnie, to on pomoże mi dojechać do domu, zrobi to tak, że będzie on jechał na swoim pchając nogą mój za tłumik od tyłu i taki niby hol zrobimy... spotkał się ktoś z takim pomysłem??? na szczęście dojechałam do domu ale mnie gryzie co by było gdyby... Odpowiedz Link Zgłoś
qgel600 Re: Gdzie śmigaliście w ten piękny weekend? 28.09.09, 10:22 joanna515 tak się robi właśnie z popychaniem moto przez moto :) a co do mojego weekendu to w miałem plan pojeździć w sobotę i niedzielę, ale po piątkowej imprezie z centrum wawy obudziłem się w sobotę nad morzem (ponieważ po drodze nocnego gdzie był plan dokupienia % nagle stanął dworzec centralny i nie sposób go było ominąć - i tak potem dochodziłem do siebie na plaży przez 2 dni - polecam :) Odpowiedz Link Zgłoś
goha66 Re: Gdzie śmigaliście w ten piękny weekend? 28.09.09, 10:37 qgel600 napisał: > nagle stanął dworzec centralny i nie sposób go było ominąć - i tak potem dochodziłem do siebie na plaży przez 2 dni ... zazdroszczę fantazji :) P.S. sobota była domowo-robocza, ale niedziela motocyklowa dookoła komina z przerwą na motobazar... przydałoby sie umyć motocykl (po Kazimierzu) Odpowiedz Link Zgłoś
rider79 Re: Gdzie śmigaliście w ten piękny weekend? 28.09.09, 10:28 na rajdzie felkowskim. Przednia impreza ;) Odpowiedz Link Zgłoś
gosiasv Re: Gdzie śmigaliście w ten piękny weekend? 28.09.09, 10:47 :( a ja jak zwykle na szkoleniu -tym razem od 9 do 20 z przerwami. I wcale nie wku.. ły mnie te hałasy pędzacych motocykli za oknem Odpowiedz Link Zgłoś
zaciszanka30 Re: Gdzie śmigaliście w ten piękny weekend? 28.09.09, 11:07 "Śmignęłam" samochodem do mamy - kierunek Wielkopolska ( Wronki ), ale w sobotę udało się trochę motocyklowo ;) Mała krótka lokalna wycieczka ze znajomym jako plecaczek ;). Pogoda była naprawdę piękna :) Gorzej z kierowcami spotkanymi na drodze - dziwne wrażenie jak się jedzie i widzi się, że samochód z naprzeciwka "udaje", że nas nie ma i zaczyna wyprzedanie i jedzie w zaparte... Odpowiedz Link Zgłoś
ishka Re: Gdzie śmigaliście w ten piękny weekend? 28.09.09, 12:11 Przewozy towarowe puszkami na trasie Wrocław Gądów - Mokronos Dolny czy tam Górny, czyli milionowa przeprowadzka w naszej karierze. I znowu nie do siebie :( A dziś, gdy ruszałam do wawy puszką o 4.30 rano, z empeczy, schowane gdzieś między Manowarem a Nickiem Cavem popłynęło... SDM i tak mi się fajnie TOCZYŁO TOCZYŁO z bananem na buźce :D Od razu się obudziłam :D Odpowiedz Link Zgłoś
cruk Re: Gdzie śmigaliście w ten piękny weekend? 28.09.09, 12:32 zlitowalismy sie nad naszym 4oo i wstawilismy go na pucowanko z masowankiem i dywanikami, w czasie tego SPA4car mysmy zrobili spacer gangiem na lotnisko poogladac starty i ladowania kursantow, ale ku naszemu zaskoczeniu bardzo malo latalo jednostek :-) zrobilismy sobie jednak mily spacer z dzieciakami, gdy wrocilismy do domu nie chcialo nam sie juz ruszac, pichcilismy a tematem dnia byly kurki w niedziele mialy byc motocykle, ale rozchorowala nam sie babcia i nie moglismy zkukulczyc naszej trojeczki rozkosznej, w sumie szczescie w nieszczesciu pomylilismy termin motocyklowych atrakcji, ale znow byl za to spacer, spotkanie ze znajomymi i latanie za eksplorujacymi gigantyczny plac zabaw naszymi chlopakami, wieczor rowniez spedzilismy z naszymi turbodoladowanymi dziecmi, na urodzinowej imprezce kumpla naszego syna starszego, co skonczylo sie wielka strzelanina na gabkowe pileczki. Na motura juz nie mielibysmy sily, ale tez z jakiegos powodu zadnemu z nas nie chcialo sie jakos specjalnie wyciagac go spod pokrowca.. (nie rzucac w nas kamieniami).. smigalismy wiec we wszelkich aspektach smigania poza motocyklowymi.. smigalismy myslami smigalismy rurami-zjezdzalniami smigalismy za dzieciami smigalismy z dzieciami smigalismy kurkami po patelni smigalismy ze hohoho Odpowiedz Link Zgłoś
giencia Re: Gdzie śmigaliście w ten piękny weekend? 28.09.09, 14:17 Ja to dopiero miałam weeckend z przygodami hehe. Od sobotniego popołudnia leżałam w łóźku bo jakos osatanio cięzko mi chodzić i lekarz nakazał przymusowy ogpoczynek w postaci łóźka ( chociaż na dwa dni). Tak więc leniuchowałam na całego i tylko wymyślałam. Na obiad były śledziki z cebulka i ziemniaczkami - przygotowany przez małża, potem było jabłuszko a na koniec jeszcze lody z kakao - przygotowane przez małża :) A co, w końcu mogę trochę powymyślać :) W niedzielę ciąg dalszy leżenia do godziny 15.00 a potem mały grill i kino z dzieckiem. Film "ZAŁOGA G" Polecam szczególnie chłopcom. I tak weeckend zleciał.... Odpowiedz Link Zgłoś
motograss U ojca detektora 28.09.09, 14:56 Tak jakoś wyszło, że do Toronto zupełnie spontanicznie przyśmigała w niedzielę ekipa z Wawy, z BS :) Na zakończenie wycieczki po T. miała być przygazówka i fota pod bramą RM. A jednak brama się otworzyła, zaprosił nas do środka sam on, przywitał, pogadał, zrobiliśmy sobie wspólne zdjęcie, dostaliśmy po moherowym bereciku breloczku, książeczce i odjechaliśmy z jaskini lwa wniebowzięci, hahahaha!! :D :P Odpowiedz Link Zgłoś
qgel600 Re: U ojca detektora 28.09.09, 15:37 Grass, normalnie przebiliście chyba wszystkich :) sam ojciec dyrektor wam otworzył i dał się takim w gronie sfotografować :) cuda, cuda się dzieją :) Odpowiedz Link Zgłoś
draka00 Re: U ojca detektora 28.09.09, 19:56 Ja (nie jedyna pewnie) chcę obejrzeć zdjęcia! Odpowiedz Link Zgłoś
efjot1200 Re: Gdzie śmigaliście w ten piękny weekend? 28.09.09, 19:31 Pojechaliśmy zobaczyć co słychać na Przełęczy Kocierskiej,było bardzo pięknie.Jechaliśmy w trzy maszyny tzn. Edi,ja i kol.Robert.Stanęliśmy za przełęczom na kawkę i zapiekanki.Po spożyciu w/w produktów okazało się,że padł akumulator w motocyklu Roberta.No i zaczęły się poszukiwania kabli rozruchowych,nieskończone próby odpalania od efjoci i gieesa jak i też na popych.W połowie drogi powrotnej zaszła potrzeba zamiany akumulatorów z jednego moto do drugiego gdyż u Roberta padło ładowanie co skutkowało z kolei pchaniem mojego moto w celu odpalenia :) Wycieczka po mimo wszystko była udana bo z atrakcjami:D Odpowiedz Link Zgłoś
luk-kasia Re: Gdzie śmigaliście w ten piękny weekend? 28.09.09, 20:22 Weekend nadmorski, pusta plaża, szum fal, bryza morska, pięknie było, ech :))))) Tak naprawdę, to wiuwało, że głowę chciało urwać, ale od czego jest zakapturzenie, no nie?? w międzyczasie pogaduchy z ekipą, która mnie przygarnęła, cobym sama w domu w smutku nie siedziała..., dalej w międzyczasie karkóweczka, wieczorkiem procentóweczka, nad ranem nawet nie bolała główeczka... i tylko kołatały mi się tęskne myśli za moim mężem kochanym, który pojechał był w siną dal, a końkretnie to w austriacką dal i se szusuje po jakichś tam Grossglockner'ach, ale jutro już wraca :D hurra!!! A Ty Leo, gdzie bywałeś?? Odpowiedz Link Zgłoś
riders123 Re: Gdzie śmigaliście w ten piękny weekend? 28.09.09, 22:21 W sobotę z domu na kurs i z powrotem, a w niedzielę...tak samo:). W sumie około 160 km. Dobre i to, bo dziś jak wracałam po 20-tej, było już znacznie mniej przyjemnie-wiało i siąpiło:(. Ale wierzę,że uda mi się nawinąć jeszcze chociaż z 500 km:) Odpowiedz Link Zgłoś
brudny.ucek Re: Gdzie śmigaliście w ten piękny weekend? 29.09.09, 07:19 1_leo napisał: > Może to był ostatni taki weekend w tym roku? > Gdzie byliście???? ech.. śmigałam sobie po rumuńskich halach i połoninach.. :-D:->:-) ech.. nie mogę się jeszcze z tego otrząsnąć ;-) tak, czy inaczej melduję powrót z 2tyg łobuzowania :-) było bosko, ciężko i pracowicie (wąsy i jaja wyrosły mi gdzieś 3 dnia ;-)), duuuużo sie działo :-) Polecam wszystkim taki masaż wibracyjny! ;-) ps. przepraszam, ze mnie nie było jak potrzebowaliście pomocy.. mam nadzieję, że wszystko OK? Leo, pochwal się proszę swoim weekendem :-) Odpowiedz Link Zgłoś
1_leo Re: Gdzie śmigaliście w ten piękny weekend? 29.09.09, 08:00 brudny.ucek napisała: > Leo, pochwal się proszę swoim weekendem :-) Ja to spokojnie. W sobotę wyprawa drogą okrężną nad Zalew Sulejowski. Okrężną bo chciałem jechać pustymi drogami przez pola i lasy. Tempo rekreacyjne, zapachy jesieni i te od ognisk na polach i te od pól ale bardziej "oborowe" :) W lasach przepięknie i już kolorowo. po prostu nie chciało się wracać. Nawinąłem ok 240 km, pewnie ostatnie w takich warunkach :( Odpowiedz Link Zgłoś
goha66 Re: Gdzie śmigaliście w ten piękny weekend? 29.09.09, 08:36 brudny.ucek napisała: > melduję powrót z 2tyg łobuzowania :-) > ps. przepraszam, ze mnie nie było jak potrzebowaliście pomocy.. ... miło Cię widzieć ponownie (nawet z wąsami i jajami) :) ... dziękuję za odzew sms-owy z Rumunii ( dobrze jest wiedzieć, że zawsze, gdy się poprosi można liczyć na pomoc, nawet z daleka)- sprawę udało się załatwić :) Odpowiedz Link Zgłoś
carrymoon Re: Gdzie śmigaliście w ten piękny weekend? 29.09.09, 10:29 w sobotę ognisko na zakończenie sezonu z pewnymi oszołomami. Ja w roli plecaczka. Zawsze daje to możliwość godnego żegnania sezonu z pifkiem w ręce ;) W niedziele króciutki przelot w koło komina, ok 60 km. Zawsze coś :D i Jędza stoi i chyba powolutku zaczyna w sen zimowy zapadać. Odpowiedz Link Zgłoś