amberfiszka 14.01.04, 15:31 czyli najlepsze (dla nas) herbaty zielone. Moja faworytka - gun powder. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ceper_pepper Re: Ulubione herbaty zielone 14.01.04, 20:17 Nie będę oryginalny - gun powder. Odpowiedz Link Zgłoś
r_frank Re: Ulubione herbaty zielone 15.01.04, 16:55 gun powder to herbata bardzo wrazliwa na temperature wody, w jakiej sie ja przygotowuje. Jesli zaleje sie ja woda o temp 80 stopni C to wychodzi bardzo gorzka, a jezeli woda o temp 70 stopni C to wychodzi slaba prawie jak sencha. Wiec napiszcie prosze jaka dokladnie lubicie. Ja z zielonych najbardziej jednak lubie sencha, ale koniecznie japonska. Odpowiedz Link Zgłoś
eagla Re: Ulubione herbaty zielone 15.01.04, 17:15 będę się powtarzać bo już to kiedyś pisałam moją ulubioną zieloną jest "wynaleziona" w herbaciarni gun powder z jabłkiem i cynamonem, jaką wodą by jej nie zalać (wrzątkiem czy trochę chłodniejszą) jest dobra :) Odpowiedz Link Zgłoś
maclorcan Re: Ulubione herbaty zielone 15.01.04, 19:51 Witam Herbaciarzy! :) Jak dla mnie to sencha sakura z aromatyzowanych. Aktualnie mam jakąś sencha "niearomatyzowaną", ale nie wiem jaką, bo po japońsku nie czytam :)) Dobra jest też bancha, a i gun powderem również nie pogardzę. Z tego wniosek, że chyba nie jestem wybredny jeśli idzie o zielone herbaty :))) Odpowiedz Link Zgłoś
marialudwika Re: Ulubione herbaty zielone 16.01.04, 22:19 Moja ulubiona zielona to Earl Green.Pozdro ml Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Ulubione herbaty zielone 10.02.04, 21:43 Jeszcze nie trafiłem takiej zielonej, od której by mnie odrzucało. Lubię różne. Ale żeby się nie powtarzać - powiem: genmaisha Odpowiedz Link Zgłoś
green_tea Re: Ulubione herbaty zielone 03.03.04, 22:15 Latem - casablanka (zielona, ale nie wiem jaka, z miętą), albo mentos gunpowder, zimą - Bancha i jeszcze w ogóle Long Jing Dragon Well ( chyba tak się to pisze)i Sencha gruszkowa. Kiedyś pijałam też Chun Mee, też mi smakowała. A w ogóle to lubię czasem z miodem zieloną herbatę, chociaz to chyba jakieś potworne barbarzyństwo. Kiedyś spróbowałam takiej z ryżem i kukurydzą, genmaicha o ile dobrze pamiętam i to było straszne Pozdrawiam wszystkich, którzy nie mogą bez herbaty. A dzbanuszki kolekcjonujecie? Odpowiedz Link Zgłoś
cathrine1 Re: Ulubione herbaty zielone 10.07.04, 23:51 dzbanuszki,filizanki,szklaneczki,spodeczki itp gadgety:-)))) ja senche, chociaz ostatnio zielona z prazonym ryzem. Na ta wpadam do tekady na Francuskiej. Moja druga pasja po herbatach jest wlasnie sushi:-) Odpowiedz Link Zgłoś
milimaniak Re: Ulubione herbaty zielone 13.07.04, 20:51 Uwielbiam zieloną liściastą o smaku cytrynowym.. jak jeszcze dodam kilka listków mięty to odpływam.. świat wtedy nie istnieje. ;) Odpowiedz Link Zgłoś