Dodaj do ulubionych

Niedobrze w tej kulturze

24.02.04, 08:02
Cos chyba my sie nie nadajemy na ty Kulture. Gdzie mnie o swoich szwagrach
opowiadac na watku tak zacnym i wyszukanym. Pare dni i juz nas poeci oskarzaja
o chec palenia ksiazek, od Fahrenheitow nas wyzywaja. Mysmy ludek prosty, o
napitkach, przekaskach i brejknietych chartach gadac nawykly, marzenia nasze
proste tyz: barmanka byc, albo kierowac ciezkimi urzadzeniami mechanicznymi.
Dusze nasze niewysublimowane, maniery sprosne, jezyk plugawy, swiadomie bledy
ortograficzne robimy, w zebach dlubiemy, nogi na stol kladziemy, stracajac
rekopisy i smarujac poematy przezutym tytoniem, a niektorzy z nas nawet graja
w karty na pieniadze. Wracajmy skadesmy przyszli na ten Parnasik i hodujmy
sobie tam kury. Taka moja propozycja.
Obserwuj wątek
    • kanuk Re: Niedobrze w tej kulturze 24.02.04, 09:17
      yup
      • kanuk Re: Niedobrze w tej kulturze 24.02.04, 09:20
        tzn. yup w calej rozciaglosci. popieram z tychze samych dokladnie powodow.
        zdumiewajace ,ze mialem podobne przemyslenia. ale ta roznica czasu....
        • miltonia Re: Niedobrze w tej kulturze 24.02.04, 09:37
          To wszystko przez chwilowa edowa ambicje. Chociaz raz chciala byc pierwsza,
          fuj.
          Zeby ten poeta chociaz flache przyniosl.
          Tez jestem za powrotem na stare smiecie.
          • edzioszka Re: Niedobrze w tej kulturze 24.02.04, 10:31
            a tam zaraz ambicję, przekorę raczej - no i ciekawa byłam reakcji przypadkowych
            przechodniów.. sami przyznacie, pojawienie się nowych osób to zawszeć jakie
            urozmaicenie.. hyhy, dzięki temu mamy o czym wieść dysputy i szansę polemikę z
            twórcami oraz ich dziełami zradzanymi naprędce.. to gdzie się chcecie podpiąć,
            pod "różne", "towarzyskie" czy może "zdrowie"? do zmiany kategorii przede
            wszystkim skłoniła mię któraś z rzędu wypowiedź na forum, iż w porównianiu z
            nami czują się mało cywilizowani i ukulturalnieni.. byliśmy "towarzyscy"
            wcześniej, jakoś się mi to określenie niezbyt chwalebnie kojarzy, jednako Wasza
            wola moją - takoż się zdecydujcie ;)
            • miltonia Re: Niedobrze w tej kulturze 24.02.04, 10:57
              Proponuje pod skoki narciarskie;)
              • edzioszka Re: Niedobrze w tej kulturze 24.02.04, 11:08
                pod "motoryzację" się nie uda, a szkoda, bo być może zasiliłby nasze szerega
                iście męski pierwiastek, evento "sport" - wszelako ćwiczenie paluchów na
                klawiszu to jedyna uprawiana forumowo rekreacja.. "społeczeństwo" i "edukacja"
                tyż mi nie podpasowują - bo odkąd człek w necie siedzi - nie czytuje książek
                ani się nie interesuje życiem towarzyskim, z braku czasu toż wszystko.. a
                może "dziecko"? miałam swego czasu sentyment do e-mam i ich sepleniących,
                rozbestwionych, miewających intensywne odruchy wymiotne bachorków ;)
            • brezly Re: Niedobrze w tej kulturze 24.02.04, 11:02
              Znaczy moze na 'zdrowie'. Z dopiskiem 'na zdrowie!' Bedziemy rozprawiac o
              alkoholach i zaletach chleba ze smalcem. Wole hipochondrykow niz grafomanow.
              Ale moze to sie skonczyc ze staniemy sie takim forum wedrownym, watkiem
              pojawiajacym sie i znikajacym w roznych kategoriach, mowiac naukowo
              interpenetrujacym. Co tez ma swoj urok, wszak.
              • kanuk Re: Niedobrze w tej kulturze 24.02.04, 11:17
                ta "interpenetracja" w wykonaniu B. wydala mi sie dosc intrygujaca. a kiedys
                lubilem intrygi. szczegolnie w oleju.
                • kanuk Re: Niedobrze w tej kulturze 24.02.04, 11:23
                  znaczy : nie ma Edi takiej wladzy aby utworzyc oddzielny portal OSDS ? w koncu
                  od slowa do slowa mozna sie rozpuscic jak zyrinowski bicz. ale klapa w
                  polityce , ho ho !
              • edzioszka Re: Niedobrze w tej kulturze 24.02.04, 11:21
                hyhy, no jo akurat abstynentka, takoż i o alkoholach wiela do powiedzenia nie
                mam.. właśnie w ramach działań słowotwórczych pomyśliłam, iż taka kategoria się
                winna nazywać "flaszing", a pod nią podporządkowane "beering", "wining"
                czy "szampaning" <wywołuje całkiem przyjazne emocje, się z udaną zabawą
                kojarząc>.. mógłby być tyż najogólniej pojęty "foruming", "neting" czy jakże
                popularny "maruding" i "zołzing" ;)
                • brezly Re: Niedobrze w tej kulturze 24.02.04, 11:29
                  A co to abstynentka nie moze zachecac zeby 'sekrety barku badac'? Nonieno,
                  Edoisiu:-)).
                  Jakby to bylo 'otchlan abstynencji' w ingliszu, Kanuk? :--) Ja dobrze kombinuje?
                  • kanuk Re: Niedobrze w tej kulturze 24.02.04, 11:31
                    od tego zaczalem pobyt na OSDS ,ze sekrety barku Edi chcialem badac. lewego i
                    prawego :) krolem OBU chcialem byc :)
                    • brezly Re: Niedobrze w tej kulturze 24.02.04, 11:34
                      A ona sie WTEDY podala za abstynentke? To ty bracie jak mysz w ser topiony:-))
                    • edzioszka Re: Niedobrze w tej kulturze 24.02.04, 11:37
                      hyhy, hasełko z barkiem to hiperprodukcja made in Gitek.. Romanesco, najlepsze
                      masaże pobiera się w barze, a całodobowy miejscem odnowy, panimajesz? nie mam
                      pojęcia gdzie nas umieścić, żeśmy przeca debeściak inteligente, a nie jakiś tam
                      pospulat ;)
    • oldpiernik Re: Niedobrze w tej kulturze 24.02.04, 13:06
      to co teraz bedzie...
      kiedy one tu świadomie błendy popełniajjom, a ja siem wzorów doszukiwać
      chciałem...
      sirota grafomańska jedna
      przyjdzie w samotnej walce z niemocą polec na amen
      kiedy Zołzowatości Wasze ważnymi sprawami obarczone
      ech, doloż, dołóż, dołuj, łoj do łoj...
      • edzioszka Kształtuje się właśnie 24.02.04, 13:33
        ma świadomość.. zrozumiałam, iż dookolny sybarytyzm, wygodnictwo, bezwstydny
        hedonizm nieomal - to przeżytek.. zbliża się okres wielkopostny, czas ku
        zastanowieniu, umartwieniu i autodoskonaleniu przeznaczon.. zastanawiam się
        jeno nad wariantem wykonalnym: dieta czy post od neta? hyhy, oby się tylko nie
        okazało, żem jako Pejsacz ortodoksyjnym netmaniakiem, hołdującym rozpuście.. na
        wsjakij słuczaj nie wypełniam ankiet z zapytaniami o upodobania ;)
        • miltonia Re: Kształtuje się właśnie 24.02.04, 16:13
          Eda, kac jest bardzo umartwiajacy, uwazam. Na post, jak znalazl.
          • cza_ha Re: Kształtuje się właśnie 24.02.04, 16:20
            Miłe Panie nie szukajcie winy w sobie i dajmy sobie trocha czasu, luty przecież
            a nie kwiecień mamy :)
            • edzioszka Antyklub Miśkowi Milowiczowi 24.02.04, 16:31
              zakładam, muszę wreście coś dla cultury polskiej i muzyki poczynić..
              zakwestuję, a za zebrane forsiaki wyślę mu na lizaki... załączę bilecik z
              prośbą o to, aby nie śpiewał oraz nie usiłował nawiązywać kontaktu wzrokowego,
              czyniąc umizgi w kierunku publiki.. o! ;)
              • cza_ha Re: klub Michała Milowicza 24.02.04, 16:43
                Ale on brawurowo gra w polskich filmach
                Spiewa trochu gorzej kha kha
                • edzioszka Re: klub Michała Milowicza 24.02.04, 16:50
                  hyhy, jak czytam o tymż jego "romantycznym twardzielstwie" - płaczę, nie znaju
                  tolka czy jest to jęk rozpaczy czy porażenie moich receptorów estetica

film.onet.pl/0,6248,803872,wiadomosci.html ;)
                  • cza_ha Re: klub Michała Milowicza 24.02.04, 17:04
                    Nie chcąc w nicem uchybic Twojej subtelności powiem tylko,że Filmy trzeba
                    oglądać a nie czytać ;)
                    • edzioszka Re: klub Michała Milowicza 24.02.04, 17:12
                      widziałam kilka odcinków "Sąsiadów" - nie wiem czemu ale nie śmieszy mnie
                      dowcip sytuacyjny weń prezentowany, czyżbym pozostałości po poczuciu humoru
                      stradała bezpowrotnie? miałam również okazję osobiście podziwiać Miśka na
                      deskach Romy, gdzie tańcuje jako mu Józefowicz zagra, a i w hotelu Sobieski
                      zniedawna - żeśmy się z Miltą na imprezkę udały ;)
                      • cza_ha Re: klub Michała Milowicza 24.02.04, 18:00
                        Wywołany odpowiadam: 'Sąsiadów' nie oglądam, bo osobiście nie podziwiam, a już
                        całego mnie kładzie niebywanie; nie tylko nie bywam w hotelach,ale i bez Milty.
                        • edzioszka Na kładzenie 24.02.04, 18:13
                          hyhy, najlepsze są zimne kompresy, zastosuj takowy na czółko - otrzeźwiejesz i
                          orzeźwienia zaznasz natychmiastowo ;)
                          • cza_ha Re: Na kładzenie 24.02.04, 18:20
                            Nie zamawiałem doradztwa po-kacowego ale podaję swoje, eśli porzebujesz ochłody
                            na ciele korzystaj z kąpieli śnieżnych, są bardzo skuteczne, pozornie bolesne.
                            A po zabiegu - ocieplanie, może być łóżkowe ;)
                            • edzioszka Re: Na kładzenie 24.02.04, 18:23
                              hyhy, oczywiście w ostatnim z rzeczonych zabiegów z udawolstwijem wspomoże
                              mię/nas* Twoja firemka? ;)

PS. * niepotrzebne skreślić ;)
                              • cza_ha Re: Na potrzeby ciała i ducha 24.02.04, 19:03
                                To znaczy,firemka moja nie jest, tylko tego, co wiersze pisze,ale Ja zarządzam,
                                więc i polecam. Żadnych opłat, materiały własne - promocja do końca zimy ;)
                                • edzioszka Oferuję współpracę 24.02.04, 19:19
                                  z salonem różdżkarskim albo kołem hafciarek - pogramy wsje wmjestje w rosyjską
                                  ruletkę ;)

Wróżka mówi do klienta:
                                  - Widzę tu dwie wiadomości, dobrą i złą.
                                  - Powiedz mi dobrą - mówi mężczyzna bez namysłu.
                                  - Po śmierci będziesz śpiewał w anielskim chórze.
                                  - To świetnie, wspaniale.
                                  - A ta druga wiadomość?
                                  - Zbiórka chóru, jutro, o dziewiątej.

hyhy, a teraz pędzę, bo mi miejscówka przepadnie ;)
                                  • miltonia Re: Oferuję współpracę 24.02.04, 19:33
                                    edzioszka napisała:

> widziałam kilka odcinków "Sąsiadów" - nie wiem czemu ale nie śmieszy mnie
                                    > dowcip sytuacyjny weń prezentowany, czyżbym pozostałości po poczuciu humoru
                                    > stradała bezpowrotnie? miałam również okazję osobiście podziwiać Miśka na
                                    > deskach Romy, gdzie tańcuje jako mu Józefowicz zagra, a i w hotelu Sobieski
                                    > zniedawna - żeśmy się z Miltą na imprezkę udały ;)

Chce oswiadczyc, zeby nie bylo watpliwosci, ze udalysmy sie tamze najesc sie i
                                    popic za frikusa a nie podziwaiac Milowicza. Onze byl dodatkiem do potraw. Co
                                    nie znaczy, ze zesmy sie nie obsmialy z popisu.

>
                • oldpiernik Re: klub Michała Milowicza 27.02.04, 14:03
                  a kto to taki?
                  • miltonia Re: klub Michała Milowicza 27.02.04, 16:41
                    Taki wszechstronnie utalentowany i ponoc bozyszcze kobiet.
                    • oldpiernik Re: klub Michała Milowicza 28.02.04, 06:09
                      to jest jakies bożyszce kobiet i nie nazywa się oldpiernik?!
                      koniec świata, co to sie porobiło
                      ale cóż, skromność zawsze wymagała poświęceń
                      • edzioszka Re: klub Michała Milowicza 28.02.04, 07:54
                        aha, mocie racje Przedmówco! kochajcie Oldzika dziewczątka, kochajcie do jasnej
                        cholery! :)
                        • miltonia Re: klub Michała Milowicza 28.02.04, 10:37
                          Poswiec nam przykladem Eda!
    • edzioszka Proszę się wypowiedzieć i zagłosować 23.03.04, 09:06
      apropos kategoryzacji - bo jak dotąd to niewiele osób głos zabrało.. wymienię
      ciągiem dostępne i się zdecydujcie na którąś:

dziecko
      edukacja
      hobby
      kobieta
      komputery
      kultura
      miasta
      muzyka
      polska i świat
      rówieśnicy
      różne
      sport
      społeczeństwo
      towarzyskie
      turystyka
      tylko dla dorosłych
      ukryte
      zdrowie

mnie się "towarzyskie" nie podobają zbytnio, jednako zmienię na co zechcecie -
      oczywiście biorę pod uwagę tych, co się zechcą opowiedzieć konkretnie.. bo już
      mam dosyć uwag i marudzenia!
      • brezly Re: Proszę się wypowiedzieć i zagłosować 23.03.04, 09:18
        Mozemy zostac na kulturze. Zdaje sie zesmy juz wystraszyli tworcow wystarczajaco
        i mozemy sie spokojnie rozsiasc i e-gledzic :-)
        • edzioszka Re: Proszę się wypowiedzieć i zagłosować 23.03.04, 09:27
          znaczy coponiektórzy się dali nabrać, co jakiś czas wtręty przeca
          robię "ukulturalniające".. w wątku o Vonnegucie zamieściłam linka do jegoż
          dzieł - po rosyjańsku.. aha, wiesz już może, kiedy zagościsz stolicznie?
          przepraszam za nieco niewyraźny charakter pisma, jestem ruchowo niedysponowana
          na prawą łapkę - odbyłam bliskie kontakta z czajnikowym wrzątkiem ;)
          • slovianecka właściwe to je nawiązałam 23.03.04, 09:30
            ale kto by się czepiał szczegółów.. na poezji i literaturze to się znam trochę
            tak, jak niesłyszący na muzyce ;)
          • brezly Re: Proszę się wypowiedzieć i zagłosować 23.03.04, 09:40
            Znaczy, chce ladowac w pl. w drugiej polowie kwietnia. Jak zalatwie wszystko w
            rodzinnych stronach, to chce sie kopnac do W-wy celem wypicia z wami kawy abo
            tam czego.
            • edzioszka Re: Proszę się wypowiedzieć i zagłosować 23.03.04, 09:45
              hyhy, trudno mi sobie wyobrazić wzaimną wymianę myśli.. kiedy z Miltą
              konwersuję, mam problema z zabraniem głosu.. przeważnie czekam, coby się
              wstrzelić w trakcie brania oddechu..
              • brezly Re: Proszę się wypowiedzieć i zagłosować 23.03.04, 10:01
                Masz diable kaftan. A ja jej (Mil.) poslalem cos smacznego ostatnio w postaci
                skanow i ani slowa na temat. No, dobra, ja moge sluchac jakby co.
                • edzioszka Re: Proszę się wypowiedzieć i zagłosować 23.03.04, 11:17
                  znaczy maili to akurat Milta pisać nieznosi.. ale jak tylko nawiążesz do
                  wydarzeń z przeszłości - rozkręca się natychmiast.. a mój kolega coś tam.., a
                  potem godzinny wywód ;)
    • slovianecka Re: Niedobrze w tej kulturze 01.04.04, 21:13
      mamy już dość "kultury", nietwarzowo nam z nią, a od nadmiaru cywilizowania aż
      głowa poboliwa - jako, że i tak nie jesteśmy rozumiani przez ogół,
      zdecydowaliśmy z Gitkiem, iż się kwalifikujemy na "języki obce".. oczywiście
      wszelkie słowa protestu i demonstracje mile widziane ;)
      • edzioszka osds po marsjańsku 01.04.04, 21:18
        w kontaktach forumowych dopuszczalne również międzyplanetarne esperanto ;)
        • quasthoff Re: osds po marsjańsku 01.04.04, 21:36
          Flora marsjańska najpiękniejsza jest jesienią, kiedy zakwitają czarne róże,
          beezbarwnymi liśćmi otulone; przez nie nieco rozproszonym, szmaragdowym
          odcieniem prześwituje marsjańskie niebo.A nocą zamiast dalekiego słońca,
          światło Phobosa odbite, odkrywa nowe barwy jesiennych kwiatów.
          • miltonia Re: osds po marsjańsku 01.04.04, 23:11
            Wszelkie wiadomosci, by na Marsie byly czarne roze okazaly sie mocno
            przesadzone.
            Eda, a nie lepiej na uzaleznienia? Zaczna nam tutaj gadac w jakims narzeczu i
            co zrobimy? Jak zaczna nas obgadywac nawet sie nie kapniemy. A tak moze zajrza
            alkoholicy, hazardzisci albo i jeszcze weselsze towarzystwo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka