Dodaj do ulubionych

Do Chiary i innych zgrzytajacych

22.03.04, 21:14
Zapomnialam jak sie nazywa te przypadlosc... chociaz Mocca wszystko nam
wyjasnila.
I jak bylo u dentysy?????
Obserwuj wątek
    • chiara76 Re: Do Chiary i innych zgrzytajacych 22.03.04, 22:27
      Dziś byłam tylko na czyszczeniu, na wycisk szczęki, czy jak to się nazywa idę
      jutro i pogadam z moim dentystą. Mam do niego wielkie zaufanie, bo mnie nigdy
      nie zawiódł, a dzięki niemu od 3 lat nie mam praktycznie problemów z zębami.
      To jutro Ci opowiem co mi powie na temat tej wkładki relaksacyjnej, chyba tak
      to się zwie.
      • _waterfall_ Re: Do Chiary i innych zgrzytajacych 23.03.04, 18:14
        o jezusku to takie cos jest?ja strasznie kiedys zgrzytalam zebami-a teraz to
        nie wiem (hihi)ale budze sie rano z zacisnietymi szczekami :(wiec chcetnie bym
        sie cos niecos na ten temat dowiedziala:)dzieki za info:)
    • chiara76 Re: Do Chiary i innych zgrzytajacych 23.03.04, 20:44
      słuchajcie gapa ze mnie. Dziś dotarałam z takim bólem głowy do mojego dentysty,
      że nawet się nie dopytałam o nic. Za tydzień będę na jakąś strasznie długą
      wizytę, to może wtedy coś więcej się dowiem...w każdym razie ta wizyta za
      tydzien będzie jakaś dziwna, zrozumiałam, że będzie patrzył jak mi się układa
      szczęka podczas tego zgrzytu...hm.
      • izalil Re: Do Chiary i innych zgrzytajacych 23.03.04, 21:41
        Ciekawe czy ta wkładka relaksacyjna nie wygląda przypadkiem tak jak aparat
        ortodontyczny? Chiaro dowiedz się prosze o to. I czy to działa również na
        szczękościsk?

pzdr
        • _waterfall_ Re: Do Chiary i innych zgrzytajacych 23.03.04, 22:25
          a ty masz szczekoscisk z jakiego powodu?masz zapalenie czy to na tle nerwowym?
          (waterfall ,ktora wlasnie leczy sobie zaplenie szczeki z szczeksciskiem:(((((()
          • mocca2003 Do Waterfall 23.03.04, 22:30
            I co Moja Droga jeszcze się nie złosiłas na do doktora ? Miałabys przynajmniej
            spokój zamast co sezon faszerowac sie antybiotykami , lepiej do niego
            zadzwoń .Trzymaj sie , do usłyszenia na gg
        • mocca2003 Re: Do Chiary i innych zgrzytajacych 23.03.04, 22:28
          Tu nie Chiara, ale postaram sie odpowiedzieć . Ta władka czy szyna przypomina
          szyne stosowana przy wybielaniu zebów , jest przezroczyta , elastyczna .O ile
          mi wiadomo nie dziala na szczękoscisk , chociaz szczekościsk moze byc objawem
          zaburzen w stawie .A od kiedy masz ten szczekoscisk i jak duzy ?pozdrawiam
          • chiara76 Re: Do Chiary i innych zgrzytajacych 23.03.04, 22:47
            dzięki Mocca za pomoc. Ja na razie dziś miałam wycisk szczęki a za tydzień ciąg
            dalszy. Ja będę miała niestety szynę twardą, to jeszcze wyłapałam,a potem głowa
            już tak mnie rozbolała, że zażyczyłam sobie nawet od nich jakiegoś procha.
            • mocca2003 Re: Do Chiary i innych zgrzytajacych 23.03.04, 22:56
              chiara76 napisała:

> dzięki Mocca za pomoc. Ja na razie dziś miałam wycisk szczęki a za tydzień
              ciąg
              >
              > dalszy. Ja będę miała niestety szynę twardą, to jeszcze wyłapałam,a potem
              głowa
              >
              > już tak mnie rozbolała, że zażyczyłam sobie nawet od nich jakiegoś procha.

W takim razie może to bedzie szyna również podwyższająca zgryz , dowiedz sie
              nastepnym razem prosze z czego jest wykonana.Sama jestem ciekawa jaka ona
              bedzie . Podrawiam , wyspij sie a jutro na pewno ból głowy minie
              • izalil Re: Do Chiary i innych zgrzytajacych 23.03.04, 23:52
                No ja ten szczękościsk to mam tak bezwiednie. Czuję go dopiero wtedy jak mnie
                cała szczęka boli a nawet głowa. Noszę własnie aparat (zdejmowany) i myslałam
                że mi to minie, ale kurcze jakoś nie chce. Czy tenże szczekościsk może być
                objawem jakiejs choroby np. nerwicy? No bo nerwy to ja mam poszarpane mocno, a
                jak jeszcze czytam niektóre wpisy na AW to mi sie normalnie nóż w kieszeni
                otwiera, a szczęka zaciska ;-)

pzdr
                • wakarpl Re: Do Chiary i innych zgrzytajacych 24.03.04, 11:56
                  To przestan czytac i zostan tutaj i zadna wkaldak nie bedzie potrzebna:)
                  • izalil Re: Do Chiary i innych zgrzytajacych 24.03.04, 14:19
                    No coraz bardziej mi sie tu podoba! Juz sie zapisałam nawet do 30 (chociaz tyle
                    nie mam), ale brak mi tam na razie tematów gdzie bym sie mogła ewentualnie
                    dopisać. No jednak u Was to atmosferka luz-kultura. I pomysleć ze
                    przywędrowałam tutaj w poszukiwaniu Chiary!

pozdrawiam
                    stała czytaczka, choc od niedawna
                    • chiara76 ??? 24.03.04, 14:28
                      hihi, a czemuż to mnie Poszukiwałaś? <zaciekawiła się>
                    • aariel Re: Do Chiary i innych zgrzytajacych 24.03.04, 14:31
                      izalil napisała:

> I pomysleć ze
                      > przywędrowałam tutaj w poszukiwaniu Chiary!

Wazne, ze trafilas :)

> pozdrawiam
                      > stała czytaczka, choc od niedawna

no i mam nadzieje, ze bedziesz tez stala uczestniczka, a nie tylko
                      czytaczka :)))
                      • izalil Re: Do Chiary i innych zgrzytajacych 24.03.04, 15:14
                        No coraz bardziej mnie tu wciąga!

Chiara - przyznam się bez bicia do całej prawdy.
                        Baaaaaaaaardzo podoba mi się Twoje mieszkanie. I bardzo chciałam cos jeszcze
                        sie dowiedzieć o właścicielce, a ponieważ przez jakiś czas się nie udzielałaś
                        na AW, więc pozwoliłam sobie pobawić sie w detektywa. W wyszukiwarce
                        pogrzebałam wśród Twoich postów. I tak oto tutaj trafiłam.
                        Na swoją obrone przypominam że sie od razu ujawniłam w wątku "czy ktoś nas
                        tylko czyta?"

pzdr :-)))))))))))))))))))))))))))))
                        • chiara76 Re: Do Chiary i innych zgrzytajacych 24.03.04, 15:28
                          hehe, ciekawe, czy się oczekiwania potwierdziły.

Dobrze, że tu nie zagląda op ani jego klon ( bo jak i Gaggi myślę, że to jedna
                          i ta sama biedna osóbka). To, co się dzieje na AW to jest obecnie jatka i
                          trochę się dziwię Magdzie, że nie usunęła tego wątku, może zresztą nie ma jej w
                          domu albo co. Hm, mam nadzieję , że to o zdjęciach usunie.
                          • izalil Re: Do Chiary i innych zgrzytajacych 24.03.04, 17:35
                            No oczekiwań to ja nie mam, bo trudno snuć jakieś wizje. A z wyobraźnią to u
                            mnie tak sobie ;-) Nawet nie próbuje sobie wyobrazić jak ktoś z netu wyglada.
                            Na spotkaniu AW to też była niespodzianka.

Ale sporo sie o Tobie dowiedziałam - zainteresowania, osobowość ...
                            Wydajesz się sympatyczną, trochę chorowitą i bardzo wrażliwą osobą :-)
                            Oczywiście wszystko w samych superlatywach!

tradycyjnie duzo zdrówka życzę
                            pzdr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka