Dodaj do ulubionych

Zostałam ekshibicjonistką

15.01.11, 10:48
To nie to, co myślicie. Nie biegam po mieście w samym płaszczu i nie rozchylam go w ciemnych zaułkach. Zostałam ekshibicjonistką w Internecie. Zostałam namówiona, uległam presji społecznej i BUUM!! Założyłam konto na Facebook’u. Teraz każdy już wie, co robiłam w weekend, co myślę i jak się czuję. Staram się ograniczyć ujawnianie mojej prywatności, ale to na serio wciąga! Codziennie chociaż na minutkę… Zostałam ekshibicjonistką – odsłoniłam fragment mojego mentalnego ciała. I co Wy na to?
Obserwuj wątek
    • viviene Re: Zostałam ekshibicjonistką 15.01.11, 10:51
      brawo! :)
    • joozek83 Re: Zostałam ekshibicjonistką 15.01.11, 14:43
      Myślę, że od posiadania konta na Fb nie zostaje się od razu ekshibicjonistą (w sense społecznym). Sami przecież decydujemy co udostępniamy swoim znajomym, w jakiej ilości i na jakie ujawnienie prywatności się godzimy :) Dla niektórych początkowa zabawa tym poralem przeradza się później w uzależnienie i w obnażanie się nawet z tego kiedy idzie się do wc, jednak większość pozostaje do Facebooka w zdrowym dystansie. Ja się bynajmniej do takowych zaliczam...tak sądze ;)
    • bettina75 Re: Zostałam ekshibicjonistką 15.01.11, 16:00
      A mnie wlasnie dlatego TAM nie ma i tez jestem (nadal) z tego powodu szczesliwa:))
    • isabell_lilith Re: Zostałam ekshibicjonistką 16.01.11, 21:48
      Ekshibicjonizm mentalny, w swojej czystej wersji, jest na Facebooku tak samo potrzebny, jak i w świecie realnym. W większości przypadków (i tam, i tu) bywa (nie)zauważony, (nie)zrozumiany a potrzeby z nim związane pozostają (nie)zaspokojone ;>
      Portal Zuckerberga ma swoje plusy i minusy. Słynne szekspirowskie "być albo nie być" zostało uzupełnione o współczesną lokalizację - "facebook'u". Na pytania z cyklu "jak być" odpowiedzi jest niezmiennie pierdylion. Na podstawie własnych doświadczeń (oraz kilku medialnych afer z tematem związanych) stwierdzam, że zbytni ekshibicjonizm jest tam zbędny.
      Poza tym - w większości przypadków, realne życie jest zwyczajnie ciekawsze. Albo może takie być, jeśli ludziom, którzy naprawdę chcą z nami rozmawiać poświęcimy tyle samo uwagi, co wirtualnym znajomym, których interesuje najbardziej własny "wall" ;)
      www.youtube.com/watch?v=8UouP8cRYZ8
      Social media są tak samo społeczne, jak telewizja - edukacyjna. Najlepiej na tej filozofii wychodzą na tym reklamodawcy i agencje, które ich obsługują ;p
    • facettt my na to - jak na lato. 17.01.11, 10:52
      ale dopiero wtedy, gdy odslonisz (wpierwej) swe realne przymioty ,
      jako, ze samymi cialami astralnymi sie nie zajmuje :)
    • black_yasmin Re: Zostałam ekshibicjonistką 22.01.11, 00:19
      kiedyś ludzie mieli mniej problemów ze sferą prywatną. Numer telefonu i adres były danymi ogólniedostępnymi i nikt nie miał z tym problemu. A teraz coś się porobiło i ja sama dwa razy się zastanowię, zanim komuś dam mój prywatny nr telefonu. Nie mam pojęcia dlaczego tak się dzieje...
    • fly79 Re: Zostałam ekshibicjonistką 31.01.11, 17:40
      a co sprzedajesz?
    • ayel45 Re: Zostałam ekshibicjonistką 12.02.11, 23:44
      magda_1811 napisała:

> To nie to, co myślicie. Nie biegam po mieście w samym płaszczu i nie rozchylam
      > go w ciemnych zaułkach. Zostałam ekshibicjonistką w Internecie. Zostałam namówi
      > ona, uległam presji społecznej i BUUM!! Założyłam konto na Facebook’u. Te
      > raz każdy już wie, co robiłam w weekend, co myślę i jak się czuję. Staram się o
      > graniczyć ujawnianie mojej prywatności, ale to na serio wciąga! Codziennie choc
      > iaż na minutkę… Zostałam ekshibicjonistką – odsłoniłam fragment mo
      > jego mentalnego ciała. I co Wy na to?

Był czas przed Fb, teraz jest Fb ale będzie i czas po Fb. I wszystko zostanie wybaczone !!!

• cezary_82 Re: Zostałam ekshibicjonistką 21.02.11, 22:25
      Lubię to!
    • easydobranocka Re: Zostałam ekshibicjonistką 28.03.11, 12:23
      Witaj.Nie da się być ekshibicjonistą,w internecie.Chyba,że udzielsz pełno rad swoim znajomym na forum.
    • tortilla77 Re: Zostałam ekshibicjonistką 05.04.11, 08:15
      Witam...wszystko co daje nam radość to fajna sprawa...powodzenia i miłej zabawy...karol
    • de_torquemada Re: Zostałam ekshibicjonistką 06.04.11, 17:28
      Wazniejsze razej jest to, jak Ty sie z tym czujesz. Jesli to robisz
    • aniaaa_00 Re: Zostałam ekshibicjonistką 19.04.11, 13:08
      Jak na lato. ;)
    • easydobranocka Re: Zostałam ekshibicjonistką 17.05.11, 13:16
      Też zostałem ekshibicjonistą na forum gazety wyborczej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka