tadeusz_ski.51 14.02.11, 12:38 Przeanalizuj ich zachowanie na forach. Zapewne zaskoczeniem będzie, że ci, którzy w realu popierają "wolności wszelakie", na forach domagają się ograniczeń. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
drugitiktak Re: Chcesz wiedzieć czego ludzie chcą naprawdę? 14.02.11, 18:37 wydaje mi się ,że jest właśnie odwrotnie. Większość ludzi uważa ,że w internecie można przybrać postać jaką się chce i udawać kogoś innego. Nieliczni tylko są uczciwi. Odpowiedz Link Zgłoś
iryska2604 Re: Chcesz wiedzieć czego ludzie chcą naprawdę? 14.02.11, 20:08 Niektorzy zyją w przeswiadczeniu ze w necie są całkowicie anonimowi i wtedy wyłazi z nich to co w realu musza niejako tłumic w sobie. Jakby zrywali łańcuchy.Piszę juz pare lat na forum i nieraz zastanawiam sie na ile jesteśmy wobec siebie szczerzy. Odpowiedz Link Zgłoś
tadeusz_ski.51 Oczywiście, ogromna większość 14.02.11, 21:39 internautów jest przeświadczona o swojej anonimowości nie zdając sobie sprawy, że są "namierzalni" ale... można zapewnić sobie 100% anonimowości, lecz jest to wiedza dostępna bardzo wąskiej grupie ludzkości... Odpowiedz Link Zgłoś
tadeusz_ski.51 Re: Chcesz wiedzieć czego ludzie chcą naprawdę? 14.02.11, 21:32 drugitiktak napisała: > Większość ludzi uważa ,że w internecie można przybrać postać jaką się chce > i udawać kogoś innego. Nieliczni tylko są uczciwi. Odpowiedz Link Zgłoś
drugitiktak Re: Chcesz wiedzieć czego ludzie chcą naprawdę? 15.02.11, 08:06 no pewnie, można mieć kilka nicków....ale mnie denerwuje to ,że pod męskim pisze kobieta, albo odwrotnie.....po co to ?? Odpowiedz Link Zgłoś
tadeusz_ski.51 Bo to jest tak, 15.02.11, 09:09 że ludzie mają czasem potrzebę zobaczyć jak to jest być "w skórze" płci przeciwnej? Są też tacy, którzy lubią hodować. Hodują sobie w realu różne psy i koty, papugi, kanarki, świnki morskie czy co tam a na forach "hodują" sobie parę nicków! Skoro wolno to dlaczego nie mają korzystać? Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwygargamel Re: Chcesz wiedzieć czego ludzie chcą naprawdę? 15.02.11, 17:23 Najlepiej wytłumaczy ci to Tadzio, on wielokrotnie pisał pod damskimi nickami i nie tylko pod damskimi,że trollem jest to nie tajemnica sam się tym chwali. Odpowiedz Link Zgłoś
drugitiktak Re: Chcesz wiedzieć czego ludzie chcą naprawdę? 15.02.11, 17:37 a czy to czasem nie jest wirtualny homoseksualizm , czy coś w tym stylu ? Odpowiedz Link Zgłoś
iryska2604 Re: Chcesz wiedzieć czego ludzie chcą naprawdę? 15.02.11, 18:35 Wiecie co - a mnie sie to nie bardzo podoba.Spotkałam się kilkakrotnie ze " strojeniem sie w cudze piórka" -tzn. pisanie o sobie zupełnie nieprawdziwych rzeczy, przdstawianie siebie w zupełnie innych realiach i tak sie zastanawiam z czego to wynika - potrzeba dowartosciowania się,chęć zaimponowania innym osobowoscią,statusem materialnym itp ?Przecież to chore.Tak samo pisanie pod innymi nickami -bo co,pod tym własciwym nie mozna komus dokopać czy przejechac sie po kims? Odpowiedz Link Zgłoś
tadeusz_ski.51 W realnym życiu 17.02.11, 20:57 też bywają takie przypadki, że ktoś skrycie, np. rozpuszczając plotki, dorabia komuś "gębę" a jednocześnie w kontaktach z tą osobą udaje przyjaźń, czyż nie tak? Odpowiedz Link Zgłoś
tadeusz_ski.51 Nie chwali tylko informuje. 15.02.11, 20:02 prawdziwygargamel napisał: > Najlepiej wytłumaczy ci to Tadzio, on wielokrotnie pisał pod damskimi nickami i > nie tylko pod damskimi,że trollem jest to nie tajemnica sam się tym chwali. -------------- A że Ty piszesz pod męskim to tym się nie chwalisz? Odpowiedz Link Zgłoś
tadeusz_ski.51 Heh, jak ja nie lubię tłumaczyć prostych spraw 15.02.11, 20:24 a czasem muszę?! Dlaczego jest postęp cywilizacyjny? Bo ludzie wymyślali coraz to nowe wynalazki. Dlaczego wymyślali? Bo mieli taką potrzebę lub... no proszę, ktoś zgadnie? Lub z cie-ka-woś-ci! Po jaką cholerę alpiniści włażą na najwyższe szczyty? Chcą zobaczyć jak świat wygląda właśnie z tego szczytu i chcą się sprawdzić, to chyba oczywiste? Nie wiem jak inni ale ja używałem różnych nicków po to aby zobaczyć reakcje innych forumowiczów na różne sytuacje i różnych "ludzi". Wymyślonymi nickami przedstawiałem różne kontrowersyjne poglądy przypisane danemu nickowi, mającemu określone cechy psychiczne lub/i znajdującemu się w dziwnej sytuacji, np. osadzony w zakładzie karnym, niezbyt rozgarnięta kobieta, młodzieniec na "wylocie" z Domu Dziecka itd. Odpowiedz Link Zgłoś
tadeusz_ski.51 Bo trzeba mieć szerokie horyzonty! 15.02.11, 20:33 Nie można zasklepiać się we własnej osobowości i siedzieć jak ten ślimak w skorupie! Bęcwał nie chce wiedzieć co jest za horyzontem a przecież Wy chcecie wiedzieć a nie rozumiecie dlaczego ktoś w necie włazi w "cudzą skórę"? Owszem, są debile, którzy tworzą nicki po to by "pieścić" swoje fobie i dewiacje ale dobry troll to człowiek mądry, mistrz kamuflażu, to badacz ludzkich zachowań. Odpowiedz Link Zgłoś
tadeusz_ski.51 Naiwnych nie sieją 15.02.11, 20:52 przyznaję, że miałem też szczytny cel wykazania ludziom, jak bardzo są łatwowierni. W necie bywają oszuści i ludzie mający złe zamiary, dlatego nie można ufać! Udowadniałem jak łatwo można kogoś podejść... Psiakrew! Nieraz celowo pisałem tak, aby ktoś mnie "odkrył" i ujawnił "to Tadzio!!"... czekałem co z tego wyniknie? Czy będą się śmiać czy wściekać? Odpowiedz Link Zgłoś
iryska2604 Re: Naiwnych nie sieją 15.02.11, 21:30 Nie można zasklepiać się we własnej osobowości i siedzieć jak ten ślimak w skorupie! Bęcwał nie chce wiedzieć co jest za horyzontem a przecież Wy chcecie wiedzieć a nie rozumiecie dlaczego ktoś w necie włazi w "cudzą skórę"? Owszem, są debile, którzy tworzą nicki po to by "pieścić" swoje fobie i dewiacje ale dobry troll to człowiek mądry, mistrz kamuflażu, to badacz ludzkich zachowań. ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Nie do końca sie z Toba zgadzam.Ja chcę wiedziec co jest za horyzontem ale jako ja i to nie jest zasklepianie sie we wlasnej osobowosci - ja poprostu nie widzę potrzeby strojenia sie w cudze pióra-bez względu na cel.I wiesz co? Chyba mam pecha bo jeszcze nie udało mi sie spotkac madrego ,dobrego trolla. ----------------------------------------------------------------------------------------------------------przyznaję, że miałem też szczytny cel wykazania ludziom, jak bardzo są łatwowie > rni. W necie bywają oszuści i ludzie mający złe zamiary, dlatego nie można ufać > ! Udowadniałem jak łatwo można kogoś podejść... Psiakrew! Nieraz celowo pisałem > tak, aby ktoś mnie "odkrył" i ujawnił "to Tadzio!!"... czekałem co z tego wyni > knie? Czy będą się śmiać czy wściekać? ----------------------------------------------------------------------------------------------------------- Chyba jestem jednak łatwowierna bo zawsze wydawało mi się ze jeśli ja nikomu nie robię swiństw to i mnie nikt nie zrobi.Wiem ze tu daję ciała -bo zycie jest jakie jest ale przy całej łatwowiernosci mam troche oleju w głowie i trzeżwo stapam po ziemi.I wiesz czego nie lubię? Fałszu i nieszczerosci - czy to w realu czy w wirtualnym swiecie. Poprostu jestem jaka jestem-ale to jestem ja. Odpowiedz Link Zgłoś
tadeusz_ski.51 Jak to nie?? 15.02.11, 21:46 iryska2604 napisała: > Chyba mam pecha bo jeszcze nie udało mi sie spotkac madrego ,dobrego trolla. --------------- A ja to co? Patyk od kaszanki? Odpowiedz Link Zgłoś
iryska2604 Re: Jak to nie?? 15.02.11, 22:13 Tadziu, przez Ciebie oplułam klawiaturę!!! Akurat popijałam herbatkę a tu PATYK OD KASZANKI !!!Wprowadzasz mnie w dobry nastrój -ot co. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwygargamel Re: Naiwnych nie sieją 16.02.11, 14:33 tadeusz_ski.51 napisał: > przyznaję, że miałem też szczytny cel wykazania ludziom, jak bardzo są łatwowie > rni. W necie bywają oszuści i ludzie mający złe zamiary, dlatego nie można ufać > ! Udowadniałem jak łatwo można kogoś podejść... Psiakrew! Nieraz celowo pisałem > tak, aby ktoś mnie "odkrył" i ujawnił "to Tadzio!!"... czekałem co z tego wyni > knie? Czy będą się śmiać czy wściekać? Taki kit to możesz wciskać konkretnej, ona wszystkie bzdury, co napiszesz łyknie. Odpowiedz Link Zgłoś
drugitiktak Re: Naiwnych nie sieją 16.02.11, 14:57 .prawdziwygargamel napisał; >Taki kit możesz wciskać konkretnej, ona wszystkie bzdury,co napiszesz łyknie.--------- ------------------------------------------------Droga Pani Prawdziwy Gargamel , a widzi Pani gdzieś tu konkretną .? Każda kobieta na tym forum to konkretna osoba. A Twoje złośliwości są znane i przez to niegrożne. Odpowiedz Link Zgłoś
tadeusz_ski.51 Rech rech rech 16.02.11, 18:16 prawdziwygargamel napisał: > Taki kit to możesz wciskać konkretnej, ona wszystkie bzdury, co napiszesz łyknie. ----------- Oczywiście za mikra główka żeby to pojąć, na to nic się nie poradzi? Tak szczelnie zakuty łeb, że nawet "metoda Zagłoby" nalania Ci oleju do głowy nie przyniesie efektu. Jak to się dzieje, że moje "bzdury" łykają a Twoje "mądrości" za głupotę mają? Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwygargamel Re: Rech rech rech 18.02.11, 11:38 Tak twoje łykają..... *konkretne blondynki * Odpowiedz Link Zgłoś
tadeusz_ski.51 Re: Rech rech rech 18.02.11, 15:29 prawdziwygargamel napisał: > Tak twoje łykają..... *konkretne blondynki * ---------------- Coś mi się zdaje Gargamelko, że Ty jesteś jedną z nich? Gdybyś nie była taką złośliwą zołzą, to kto wie, może bym bzyknął Cię? Odpowiedz Link Zgłoś
tadeusz_ski.51 Aha, chyba wiem w czym tkwi problem? 15.02.11, 22:55 Prawdopodobnie zasady i normy z realu niektórzy automatycznie przenoszą do netu? To nie jest właściwy sposób, gdyż te zasady i prawa, które obowiązują nas w realnym życiu, nie maja zastosowania w necie? Czy można w realu "napisać" sobie nowe nazwisko, życiorys, nadać inne cechy osobowe w tym również wiek i wygląd? Oczywiście że nie, a w necie możemy to robić bezkarnie i wielokrotnie. Czy w necie widzimy osobę z którą dyskutujemy na forum? Czy po treści postu jesteśmy w stanie wyczytać "mowę gestów"? Czy znamy przestrzeń życiową w której nasz interlokutor się porusza? Powyższe różnice sprawiają, że normy i zasady z realu pasują do netu jak pięść do nosa. Odpowiedz Link Zgłoś
tadeusz_ski.51 Czy jest możliwe aby w realu 15.02.11, 23:01 ktoś miał nazwisko Drugitiktak? Albo Iryska2604? Bo że taki tadeusz_ski.51 nie może realnie istnieć, to pewne jest! Odpowiedz Link Zgłoś
mala200333 Re: Chcesz wiedzieć czego ludzie chcą naprawdę? 16.02.11, 15:19 Sa soba..ot co! Odpowiedz Link Zgłoś
tadeusz_ski.51 Re: Chcesz wiedzieć czego ludzie chcą naprawdę? 16.02.11, 18:21 mala200333 napisała: > Sa soba..ot co! -------------- Kto? Ludzie na forach? Poważnie? Tzn. że Twoje imię i nazwisko brzmi mala200333? Tak masz w dokumentach? A jak to rozdzielić? Które to imię? Odpowiedz Link Zgłoś
iryska2604 Re: Chcesz wiedzieć czego ludzie chcą naprawdę? 16.02.11, 18:56 No dobrze - w takim razie wytłumacz mi po kiego diabła niektorzy ( a nawet wiekszosć) -jak sie pojawi jakis nowy nick na forum to sledzi,szuka kto zacz...Po co? Skoro wiemy ze można sie przepoczwarzac to do czego nam ta wiedza? Spotkałam sie kiedys z nagonką na dziewczynę która sie chciała troche pozalić.Od razu znalazła sie usłuzna ,przeleciała wszystkie fora i wygrzebała ze gdzies tam kiedys ta osoba napisała cos optymistycznego - i huzia na Józia.Albo ja jestem nienormalna albo juz całkiem nie kumam.A nie mozna tak normalnie,po ludzku? Odpowiedz Link Zgłoś
tadeusz_ski.51 Re: Chcesz wiedzieć czego ludzie chcą naprawdę? 16.02.11, 19:16 iryska2604 napisała: > ...A nie mozna tak normalnie,po ludzku? -------------- To znaczy jak? Żeby ludzie ujawniali swoje dane personalne i zachowywali się odpowiedzialnie? A po co? Jeśli będzie wiadomo kto coś tam napisał a będzie to krytyczne wobec kogoś lub czegoś to go pociągną do sądu! Poza tym, nie napisze tego co naprawdę myśli, bo się będzie wstydził, obawiał, miał jakieś skrupuły, bo że przeczytają znajomi, szef, rodzina lub sąsiedzi? A tak, jest nick i można pisać swobodnie, bo ci, co mogli by mi zrobić koło "twarzy" nie mają takich możliwości, żeby mnie wyczaić, nie? To jest tzw. umożliwienie swobody wypowiedzi... w ramach wolności słowa! Odpowiedz Link Zgłoś
tadeusz_ski.51 Teraz "czujesz blusa" Cukierka? 16.02.11, 19:26 Zadbano o wolność słowa przy równoczesnym zdjęciu odpowiedzialności za nie. To się wpisuje w obowiązującą ideologię liberalizacji życia i rozszerzenia "wolności wszelakich". Co nie jest zabronione jest dozwolone! Nie podoba się? No wiesz, nas inaczej uczono, teraz nawet w szkołach zamiast dyscypliny i kar za wykroczenia, wprowadzono kamerki czyli podglądactwo. Czy to eliminuje patologie czy wzmacnia cwaniactwo? Kamerki wszystkiego "nie zobaczą" a nawet jeśli, to "mocny" rodzic jest w stanie wybronić swojego od poniesienia odpowiedzialności. Odpowiedz Link Zgłoś
iryska2604 Re: Teraz "czujesz blusa" Cukierka? 16.02.11, 20:41 Nie muszę ujawniać swoich danych personalnych i mogę byc uczciwa.Wobec was wszystkich.Jeżeli bedę oszukiwac nie bedę sie dobrze z tym czuła a po drugie co mi to da? Satysfakcję ze zrobiłam kogoś w konia? Odpowiedz Link Zgłoś
tadeusz_ski.51 Choroba uczciwych 16.02.11, 20:56 - mierzenie innych własną miarą. Nie mam zamiaru Cię przekonywać, nadziejesz się to Sama zrozumiesz. Masz własne zasady, których się ściśle trzymasz, nie biorąc pod uwagę, że inni mają inne i to co nam się wydaje jedynie słuszne, dla kogoś jest po prostu frajerstwem. Możesz nie akceptować, walczyć, domagać się i protestować, próbować zmienić net na Swój sposób ale to i tak nic nie da, bo prędzej czy później, jeśli chcesz w necie egzystować, będziesz musiała się dostosować. Odpowiedz Link Zgłoś
79.angelika Re: Chcesz wiedzieć czego ludzie chcą naprawdę? 17.02.11, 21:10 poproszę o analizę mojej osoby gratis :) Odpowiedz Link Zgłoś
tadeusz_ski.51 Zaraz zaaaaraz, chwileczkę 17.02.11, 21:23 nie jestem socjologiem czy też pracownikiem ośrodka badania opinii publicznej. Nie jestem też psychologiem badającym zachowania ludzkie w warunkach domniemanej anonimowości. Ten wątek założyłem dlatego, ponieważ uważam, że na forach ludzie mówią to co myślą, gdyż sądzą iż są anonimowi. Odpowiedz Link Zgłoś
79.angelika Re: Zaraz zaaaaraz, chwileczkę 17.02.11, 21:36 Owszem może ich anonimowość skłonić do otwartego wyrażenia swojej opinii na dany temat która być może nie udzielili by bezpośrednio .Jednak w internecie nikt do końca nie jest anonimowy można sprawdzić z skąd ktoś pisze a także na jakie strony wchodzi ...i nie tylko.. Odpowiedz Link Zgłoś
tadeusz_ski.51 Re: Zaraz zaaaaraz, chwileczkę 17.02.11, 21:41 79.angelika napisała: > Owszem może ich anonimowość skłonić do otwartego wyrażenia swojej opinii na dany > temat która być może nie udzielili by bezpośrednio . ------------------ Tak, dokładnie o to mi chodzi. Jest pewna szansa anonimowości poprzez serwery proxy ... ale odpuszczam ten temat. Powiem tylko, że tam też można się nieźle wpakować... Odpowiedz Link Zgłoś
79.angelika Re: Zaraz zaaaaraz, chwileczkę 17.02.11, 21:44 kiedyś nam będą wypominać co pisaliśmy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
tadeusz_ski.51 Hahaha, żartujesz? 17.02.11, 22:27 79.angelika napisała: > kiedyś nam będą wypominać co pisaliśmy ;) -------------------- A niby co mają wypominać? Nawet Cię palcem nie dotknąłem, więc mogą się delikatnie wypchać! Odpowiedz Link Zgłoś
79.angelika Re: Hahaha, żartujesz? 17.02.11, 22:33 Właściwie to nie mamy się czego obawiać faktycznie jesteśmy wystarczająco grzeczni .. daję do zrozumienia jak treść rozmowy zamieszczonej-napisanej w internecie może komuś zaszkodzić chociaż ktoś nie zdaje sobie z tego sprawy .. Odpowiedz Link Zgłoś
tadeusz_ski.51 Ok. rozumiem, 18.02.11, 08:52 musisz dmuchać na zimne. Znam to, też byłem "pod specjalnym nadzorem", hie hie hie - czas przeszły dokonany, czyli historia. Odpowiedz Link Zgłoś
79.angelika Re: Ok. rozumiem, 24.02.11, 22:12 "Specjalny nadzór " powiadasz z efektami specjalnymi za pewnie .. przecież widać czarne na białym że grzeczna jestem :) w razie czego zaświadczenie mi wydasz .. Odpowiedz Link Zgłoś
tadeusz_ski.51 Re: Ok. rozumiem, 24.02.11, 22:19 79.angelika napisała: > przecież widać czarne na białym że grzeczna jestem :) w razie czego zaświadczenie > mi wydasz .. ---------------- Bardzo grzeczna, potwierdzę własnym słowem i formułką "jak bum cyk!" Odpowiedz Link Zgłoś