aariel 26.04.04, 12:25 vink.neostrada.pl/szczyt.htm Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
koaa Re: Szczyt sie zbliza 26.04.04, 12:30 ja 29 ide na demonstracje :) można poznac ciekawych ludzi z całego świata!!!!!!!!!! a może bedzie tez jakas rozruba:) Odpowiedz Link Zgłoś
egon.olsen Re: Szczyt sie zbliza 26.04.04, 13:31 Może nie wykażę się zbytnią poprawnością, ale nie żal mi tych demonstrantów z jednego prostego powodu. Nie żal mi głupców. Skoro się wybrali, żeby zrobić zadymę liczyli się z konsekwencjami. Ot i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
chiara76 Re: Szczyt sie zbliza 26.04.04, 13:50 a ja jestem wściekła, bo przez ten cały szczyt nie wyjedziemy na Mazury, jak co roku, bo P musi być w tym czasie w pracy. I w ogóle, uważam, że ani czas na to ani miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
malen_a Re: Szczyt sie zbliza 26.04.04, 13:53 beda pod moim oknem 'przedemonstrowywac'....moze im jakies foty pstrykne a potem word photo press2004 wygram :DDD Odpowiedz Link Zgłoś
apawlak1 Re: Szczyt sie zbliza 26.04.04, 14:00 nie chce tutaj najezdzac na politykow, ale znowu nikt sie nie liczy ze zwyklymi ludzmi. Ja pracuje normalnie w tym tygodniu i mam nadzieje, ze bede mogla wyjsc z pracy normalnie (pracuje na Kruczej...) Przchodzic nie musze;)- jak mnie nie puszcza, to sie nie obraze:))) Odpowiedz Link Zgłoś
tsun_am Re: Szczyt sie zbliza 26.04.04, 14:01 będę musiała jakoś inaczej dojechać do pracy Odpowiedz Link Zgłoś
kurczak1976 Re: Szczyt sie zbliza 26.04.04, 16:07 Ja nienawidze takich demonstracji. Ta agresja i demolka na miescie. Co oni chca osiagnac przez to ze rozwala komus sklep albo podpala stacje. Politykow i tak to wali a w sumie cala sprawa spada na ciezko pracujacych ludzi. Nie mowiac juz o tym ile niewinnych osob przez przypadek moze zostac zranionych. Jak ktos chce niech sobie demostruje ale dlaczego nie moze to miec innej pokojowej formy? Odpowiedz Link Zgłoś
segovia Re: Szczyt sie zbliza 26.04.04, 21:17 A ja jadę w góry. Małe, bo małe - ale zawsze! Mam nadzieję, że pogoda dopisze i nie będzie tak tragicznie z dostępnością wody ;) Odpowiedz Link Zgłoś
skay5 Re: Szczyt sie zbliza 27.04.04, 07:39 A ja w takich chwilach cieszę się (zresztą nie tylko w takich<bez obrazy:)>),że nie mieszkam i nie pracuje w warszawce! Będę cicho siedzieć i przygladac się na "występy" w tv, ale szkoda mi takich siarych, zwykłych ludzi-to oni jak zwykle ucierpią-na temat UE nie będe się wypowiadać -bo mnie "zakraczenie!" pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
k.mmilka Kurczak ma rację. 27.04.04, 13:46 Goście szczytu i tak mają gdzieś te demonstracje. Mają świetną ochronę, a za szkody wyrządzone na demonstracjach nie oni będą płacić. Ciekawa jestem, jak według antyglobalistów robienie zadymy w Warszawie ma pomóc na przykład nieletnim chińskim robotnikom? No, chyba że chodzi po prostu o wybicie paru szyb dla zabawy - faktycznie, ale radocha, szczególnie dla poszkodowanych. (A mnie już w W-wie nie ma, bo na Uniwerku mamy ferie.) Odpowiedz Link Zgłoś
koaa Re: Kurczak ma rację. 27.04.04, 14:16 demonstracja ma podobno liczyc 5 tys ludzi chyba ze dołacza jeszcze Warszawiacy (policji w wawie jest 8 tysiecy) z ulic którymi ma przemaszerowac usunieto wszystkie elementy ruchome jak ławki etc. wczoraj wieczorem jak wracałem Swietokrzyska własciciele sklepów etc zabijali szyby"deskami" Z tego co słyszałem Polscy organizatorzy chca ja przekształcic w festyn z muzyka z bebnami- a nastawienie ludzi w Wawie jest takie jakby miało wybuchnac jakies powstanie- nie wiem czym jest to spowodowane- mnie bardziej wkurzali górnicy którzy robili rozruby czy trabiacy taksówkarze ale wtedy jakos nikt stolicy nie opuszczał Odpowiedz Link Zgłoś
malen_a Re: Kurczak ma rację. 27.04.04, 14:18 a ktorymi ulicami bedzie demostracja dokladnie szla? Odpowiedz Link Zgłoś
koaa Re: Kurczak ma rację. 27.04.04, 14:23 nie chce poknocic bo raz słyszałem ale chyba zaczna od ronda babka później Jana Pawła Świetokrzyska Nowy Świat Odpowiedz Link Zgłoś
malen_a Re: Kurczak ma rację. 27.04.04, 14:41 cholercia, to faktycznie pod moimi oknami a myslalam, ze mi sie uda i gdzies wczesniej skreca na marszalkowska :D Odpowiedz Link Zgłoś
k.mmilka Re: Kurczak ma rację. 27.04.04, 14:27 Z tego co wiem, podczas protestu taksówkarzy ofiar w ludziach, bójek i podpaleń nie było (a że trąbienie było wkurzające, to sie zgadzam). Miejmy nadzieję, że na festynie się skończy, na poprzednich szczytach się nie kończyło i pewnie stąd ta panika. Odpowiedz Link Zgłoś
cobaea Re: Kurczak ma rację. 27.04.04, 14:34 A ja sie ciesze, ze w Wawie nie mieszkam. I alterglobalisci nie przejda pod moimi oknami. Jakos nie lubie demonstracji wszelakich. A moze po prostu sie boje? Kiedys w metrze spanikowany tlum niemalze mnie zdeptal. Odpowiedz Link Zgłoś
koaa Re: Kurczak ma rację. 27.04.04, 14:40 Ja tez nie chodze ale pójde teraz z ciekawosci Odpowiedz Link Zgłoś
koaa Re: Kurczak ma rację. 27.04.04, 14:35 zapomniałas napisac o protescie górników:) PS Ciekawe gdzie te 5 tys ludzi bedzie spało? na centralnym:) Odpowiedz Link Zgłoś
k.mmilka Re: Kurczak ma rację. 27.04.04, 17:40 > zapomniałas napisac o protescie górników:) O którym proteście? Chyba mnie wtedy w Wawie nie było :-) Kojarzę tylko protest żon górników. Odpowiedz Link Zgłoś
monisb demonstracja antyglobalistów. 27.04.04, 22:43 A ja sie boje takich tłumów i demonstracji. Nie wiem dlaczego ale taka masa ludzi wzbudza we mnie lek. Po za tym uwazam, ze przy okazji tego typu demonstracji, oprocz ludzi ktorzy rzeczywiscie chca w ten sposob zaprotestowac, czy okazac wlasne przekonania, dolaczaja sie najrozniejsi zadymiarze, dla ktorych kazda okazja jest dobra, zeby zdemolowac cos i uzyc sily. Najgorsze ze mieszkam przy trasie przemarszu. Caly czas licze, ze mimo wszystko nie bedzie jakis ekstremalnych sytuacji, ale widzialam zdjecia z poprzednich szczytow, i niestety wygladalo to jak regularna wojna.. Odpowiedz Link Zgłoś
skay5 Re: a ja z jednej strony:)... 28.04.04, 08:33 ja też tłumu sie boje! a co najgorsze nie umię się pchac i zawsze wychodze poszkodowana! Wsiadając kiedys do autobusu-kt. był ostatnim powrotnym z jeziora, poprostu ludzie mnie przewrócili i tak po mnie przechodzili-od tamtej pory unikam tłumów-wolę chodzic pieszo itd... Ale z jednej strony to popieram demonstracje! W końcu znajdują się ludzie odwazni, kt. chcą cos powiedziec, pokazać tym politykom i "ekonomistom",że sa normalni luidzie-kt. ich w ogóle nie interesują-a dzięki kt.min oni organizują sobie takie "imrezki" i w ogóle zyją! Bo tak jest ! Jak wczoraj usłyszałam,że 10mln.pieniadzy podatników i 10mln miasto-jakie miasto tez podatnicy, aż mi sie w żołądku zagotowało!!!!!!!!!A biedne i niechciacie dzieci umierają z głodu i nędzy i z braku lekow i etc. nie powiem już o staruszkach, kt. na to wszystko pracowali! ...oj trochę sie rozpisałam ale tak uwazam! Aj tam w tej Polsce... Odpowiedz Link Zgłoś