Dodaj do ulubionych

Szczyt sie zbliza

26.04.04, 12:25
vink.neostrada.pl/szczyt.htm
Obserwuj wątek
    • koaa Re: Szczyt sie zbliza 26.04.04, 12:30
      ja 29 ide na demonstracje :) można poznac ciekawych ludzi z całego
      świata!!!!!!!!!! a może bedzie tez jakas rozruba:)
    • egon.olsen Re: Szczyt sie zbliza 26.04.04, 13:31
      Może nie wykażę się zbytnią poprawnością, ale nie żal mi tych demonstrantów z
      jednego prostego powodu. Nie żal mi głupców. Skoro się wybrali, żeby zrobić
      zadymę liczyli się z konsekwencjami. Ot i tyle.
    • chiara76 Re: Szczyt sie zbliza 26.04.04, 13:50
      a ja jestem wściekła, bo przez ten cały szczyt nie wyjedziemy na Mazury, jak co
      roku, bo P musi być w tym czasie w pracy. I w ogóle, uważam, że ani czas na to
      ani miejsce.
    • malen_a Re: Szczyt sie zbliza 26.04.04, 13:53
      beda pod moim oknem 'przedemonstrowywac'....moze im jakies foty pstrykne a
      potem word photo press2004 wygram :DDD
    • apawlak1 Re: Szczyt sie zbliza 26.04.04, 14:00
      nie chce tutaj najezdzac na politykow, ale znowu nikt sie nie liczy ze zwyklymi
      ludzmi. Ja pracuje normalnie w tym tygodniu i mam nadzieje, ze bede mogla wyjsc
      z pracy normalnie (pracuje na Kruczej...) Przchodzic nie musze;)- jak mnie nie
      puszcza, to sie nie obraze:)))
    • tsun_am Re: Szczyt sie zbliza 26.04.04, 14:01
      będę musiała jakoś inaczej dojechać do pracy
    • kurczak1976 Re: Szczyt sie zbliza 26.04.04, 16:07
      Ja nienawidze takich demonstracji. Ta agresja i demolka na miescie. Co oni chca
      osiagnac przez to ze rozwala komus sklep albo podpala stacje. Politykow i tak
      to wali a w sumie cala sprawa spada na ciezko pracujacych ludzi. Nie mowiac juz
      o tym ile niewinnych osob przez przypadek moze zostac zranionych.
      Jak ktos chce niech sobie demostruje ale dlaczego nie moze to miec innej
      pokojowej formy?
    • segovia Re: Szczyt sie zbliza 26.04.04, 21:17
      A ja jadę w góry. Małe, bo małe - ale zawsze! Mam nadzieję, że pogoda dopisze i
      nie będzie tak tragicznie z dostępnością wody ;)
      • chiara76 Re: Szczyt sie zbliza 26.04.04, 21:17
        Będzie super, zobaczysz:)
        • skay5 Re: Szczyt sie zbliza 27.04.04, 07:39
          A ja w takich chwilach cieszę się (zresztą nie tylko w takich<bez obrazy:)>),że
          nie mieszkam i nie pracuje w warszawce! Będę cicho siedzieć i przygladac się
          na "występy" w tv, ale szkoda mi takich siarych, zwykłych ludzi-to oni jak
          zwykle ucierpią-na temat UE nie będe się wypowiadać -bo mnie "zakraczenie!"
          pozdr.
    • k.mmilka Kurczak ma rację. 27.04.04, 13:46
      Goście szczytu i tak mają gdzieś te demonstracje. Mają świetną ochronę, a za
      szkody wyrządzone na demonstracjach nie oni będą płacić. Ciekawa jestem, jak
      według antyglobalistów robienie zadymy w Warszawie ma pomóc na przykład
      nieletnim chińskim robotnikom? No, chyba że chodzi po prostu o wybicie paru
      szyb dla zabawy - faktycznie, ale radocha, szczególnie dla poszkodowanych.

(A mnie już w W-wie nie ma, bo na Uniwerku mamy ferie.)
      • koaa Re: Kurczak ma rację. 27.04.04, 14:16
        demonstracja ma podobno liczyc 5 tys ludzi chyba ze dołacza jeszcze Warszawiacy
        (policji w wawie jest 8 tysiecy) z ulic którymi ma przemaszerowac usunieto
        wszystkie elementy ruchome jak ławki etc. wczoraj wieczorem jak wracałem
        Swietokrzyska własciciele sklepów etc zabijali szyby"deskami"
        Z tego co słyszałem Polscy organizatorzy chca ja przekształcic w festyn z
        muzyka z bebnami- a nastawienie ludzi w Wawie jest takie jakby miało wybuchnac
        jakies powstanie- nie wiem czym jest to spowodowane- mnie bardziej wkurzali
        górnicy którzy robili rozruby czy trabiacy taksówkarze ale wtedy jakos nikt
        stolicy nie opuszczał
        • malen_a Re: Kurczak ma rację. 27.04.04, 14:18
          a ktorymi ulicami bedzie demostracja dokladnie szla?
          • koaa Re: Kurczak ma rację. 27.04.04, 14:23
            nie chce poknocic bo raz słyszałem ale chyba zaczna od ronda babka później Jana
            Pawła Świetokrzyska Nowy Świat
            • malen_a Re: Kurczak ma rację. 27.04.04, 14:41
              cholercia, to faktycznie pod moimi oknami
              a myslalam, ze mi sie uda i gdzies wczesniej skreca na marszalkowska :D
        • k.mmilka Re: Kurczak ma rację. 27.04.04, 14:27
          Z tego co wiem, podczas protestu taksówkarzy ofiar w ludziach, bójek i podpaleń
          nie było (a że trąbienie było wkurzające, to sie zgadzam). Miejmy nadzieję, że
          na festynie się skończy, na poprzednich szczytach się nie kończyło i pewnie
          stąd ta panika.
          • cobaea Re: Kurczak ma rację. 27.04.04, 14:34
            A ja sie ciesze, ze w Wawie nie mieszkam.
            I alterglobalisci nie przejda pod moimi oknami.
            Jakos nie lubie demonstracji wszelakich.
            A moze po prostu sie boje?
            Kiedys w metrze spanikowany tlum niemalze mnie zdeptal.
            • koaa Re: Kurczak ma rację. 27.04.04, 14:40
              Ja tez nie chodze ale pójde teraz z ciekawosci
          • koaa Re: Kurczak ma rację. 27.04.04, 14:35
            zapomniałas napisac o protescie górników:)
            PS
            Ciekawe gdzie te 5 tys ludzi bedzie spało?
            na centralnym:)
            • k.mmilka Re: Kurczak ma rację. 27.04.04, 17:40
              > zapomniałas napisac o protescie górników:)

O którym proteście? Chyba mnie wtedy w Wawie nie było :-) Kojarzę tylko protest
              żon górników.
              • monisb demonstracja antyglobalistów. 27.04.04, 22:43
                A ja sie boje takich tłumów i demonstracji. Nie wiem dlaczego ale taka masa
                ludzi wzbudza we mnie lek. Po za tym uwazam, ze przy okazji tego typu
                demonstracji, oprocz ludzi ktorzy rzeczywiscie chca w ten sposob zaprotestowac,
                czy okazac wlasne przekonania, dolaczaja sie najrozniejsi zadymiarze, dla
                ktorych kazda okazja jest dobra, zeby zdemolowac cos i uzyc sily. Najgorsze ze
                mieszkam przy trasie przemarszu. Caly czas licze, ze mimo wszystko nie bedzie
                jakis ekstremalnych sytuacji, ale widzialam zdjecia z poprzednich szczytow, i
                niestety wygladalo to jak regularna wojna..
                • skay5 Re: a ja z jednej strony:)... 28.04.04, 08:33
                  ja też tłumu sie boje! a co najgorsze nie umię się pchac i zawsze wychodze
                  poszkodowana! Wsiadając kiedys do autobusu-kt. był ostatnim powrotnym z
                  jeziora, poprostu ludzie mnie przewrócili i tak po mnie przechodzili-od tamtej
                  pory unikam tłumów-wolę chodzic pieszo itd...
                  Ale z jednej strony to popieram demonstracje! W końcu znajdują się ludzie
                  odwazni, kt. chcą cos powiedziec, pokazać tym politykom i "ekonomistom",że sa
                  normalni luidzie-kt. ich w ogóle nie interesują-a dzięki kt.min oni organizują
                  sobie takie "imrezki" i w ogóle zyją! Bo tak jest ! Jak wczoraj usłyszałam,że
                  10mln.pieniadzy podatników i 10mln miasto-jakie miasto tez podatnicy, aż mi sie
                  w żołądku zagotowało!!!!!!!!!A biedne i niechciacie dzieci umierają z głodu i
                  nędzy i z braku lekow i etc. nie powiem już o staruszkach, kt. na to wszystko
                  pracowali! ...oj trochę sie rozpisałam ale tak uwazam! Aj tam w tej Polsce...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka