Dodaj do ulubionych

Kto boi się

12.03.11, 09:28
Moniki Olejnik ?
Jarosław Kaczyński ogłosił bojkot tej dziennikarki , bo w radiu Zet zadawała Mariuszowi Błaszczakowi niewygodne pytania.
Lubię oglądać starcia Moniki Olejnik z różnymi osobami i jej dociekliwe pytania .
Obserwuj wątek
    • anoagata Re: Kto boi się 13.03.11, 18:11
      Tak czasem wali niczym piaskiem po oczach.
      • mala200333 Re: Kto boi się 13.03.11, 19:39
        Zadawanie bardzo niewygodnych pytan jest potrzebne. Niech sie nasi politycy za pewnie nie czuja. Niech wiedza ze sa pod kontrola!
    • tadeusz_ski.51 Nie mam zamiaru bronić Błaszczaka ani nikogo 13.03.11, 21:02
      ze sfery polityki, ale jeśli ktoś powie, że bronię Was przed Wami, nie zaprzeczę. Czyż nie widzicie, że jesteście manipulowani? Ciągle i konsekwentnie.
      Pani Olejnik, jak większość polskich dziennikarzy, jest zaangażowana politycznie. Prowadzi programy mając z góry ustalone tezy. Nie oczekuje i nie docieka prawdziwych opinii i odpowiedzi rozmówców, lecz tak manipuluje ludźmi aby potwierdzić słuszność swoich racji. Jeśli wypowiedź nie idzie w kierunku zgodnym z jej oczekiwaniami, przerywa w pół słowa i stawia kolejne pytanie. To "choroba" większości polskich dziennikarzy, abstrahując od wymogu elementarnej przyzwoitości i kultury, myślę, że dziennikarz przed wszystkim powinien być obiektywny. Mówimy tu o p. Olejnik, więc proszę się zastanowić i odpowiedzieć sobie na podstawowe pytanie, czy ta p. redaktor w swoich programach zachowuje przynajmniej pozory obiektywizmu?
      • drugitiktak Re: Nie mam zamiaru bronić Błaszczaka ani nikogo 14.03.11, 08:47
        a ja myślałam ,że ona przerywa w pół zdania rozmówcy, bo czas ją goni.
        Ale chyba masz w tym rację , z tym ,że dziennikarka ma chyba odgórnie nałożone tezy, które musi potwierdzać .
        • anoagata Re: Nie mam zamiaru bronić Błaszczaka ani nikogo 14.03.11, 09:14
          Dobrze myslałaś,bo przecież taka pani Kempa,paplała by po swojemu cały program.
          • tadeusz_ski.51 Rzadko i coraz rzadziej zdarzają 14.03.11, 13:53
            się dziennikarze niezależni, którzy nie manipulują rozmówcami...
            Bo to jest tak, że jak mają swoje programy, to oni w nich chcą być gwiazdami a zaproszeni mają być tylko tłem, otoczką!
            Wiadomo jakie poglądy ma szef, więc aby się przypodobać, nie stracić "anteny" trzeba tak manipulować żeby wyszło "na nasze". Oczywiście przeciętny widz tego nie dostrzega, interesuje go to, że "coś się dzieje" a pytanie dlaczego jest tak a nie jak powinno być, czyli rzetelnie, zostawia do oceny "znawcom mediów i ekspertom".
            • mala200333 Re: Rzadko i coraz rzadziej zdarzają 14.03.11, 14:13
              Ja czytam w Necie i Wyborcza i Polityke i Wprost i ...Gazete Polska.Z Lewa i z Prawa i staram sie wyrobic swoje wlasne zdanie.
              A w Stanach i Foxxa i CNN.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka