mcsyf 10.05.04, 12:23 Nikt tu nic nie pisze a mnie naszlo zeby zaczac nowy temat. Chodzi o wasze ulubine kreskufki. Moja jest 'wilk i zajac' - moge ogladac bez przerwy i nigdy mi sie nie znudzi :-). Licze na 'morze' wypowiedzi :-D Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
danway1 Re: ulubione kreskufki 10.05.04, 16:31 Ja kreskówek mam kilka ulubionych. Począwszy od klasycznych polskich jak Baltazar Gąbka, Bolek i Lolek itp. przez wszelkie kreskówki o Asteriksie a na anime skończywszy czyli m.in nieśmiertelny Dragon Ball, czy Slayers. Nie mówiąc już o wspomnianym przez kolegę "Wilku i Zającu". Odpowiedz Link Zgłoś
kubatka Re: ulubione kreskufki 11.05.04, 21:35 'Gumisie'i 'Baltazar Gabka' sa the best. A ostatnio z tych bardziej wspolczesnych to 'Oggy i karaluchy' oraz 'Wunschpunsch' Odpowiedz Link Zgłoś
jatotylko Re: ulubione kreskufki 11.08.04, 00:03 Wprawdzie to nie kreskówka tylko bajka, ale oglądałam dziś dobranockę (lubię bajki ale ostatnio jakoś bardzo mało i rzadko je oglądam :( Z wielką przyjemnością za to a trochę też z racji iż nic innego nie bylo a niebardzo miałam co robić, obejrzałam Misia Uszatka i Żwirka i Muchomorka :) Już dawno nie czułam się tak jak w chwili oglądania, całkowity relaks i przyjemność :) Polecam gorąco :) Odpowiedz Link Zgłoś
danway1 Re: ulubione kreskufki 12.08.04, 14:13 Gosiu a kto ma teraz czas na oglądanie kreskówek?? Ja sam bym jakąś bajkę obejrzał, ale nie starcza mi na to czasu?? A jeśli chodzi o Misia Uszatka to zawsze go lubiałem. W związku z tą bajką mam zagadkę: - Czemu Miś Uszatek śpi na podłodze?? Odpowiedz Link Zgłoś
jatotylko Re: ulubione kreskufki 12.08.04, 19:43 on nie śpi na podłodze przecież jak ostatnio oglądałam to kładł się pod piękną kołderkę w swoim łóżku :P Odpowiedz Link Zgłoś
jatotylko Re: ulubione kreskufki 12.08.04, 19:43 zapomniałam że dziś oglądalam Pszczółkę Maję :) również cudowna bajka :) polecam dobranocka trwa w sumie tylko 15 do 20 minut :) Odpowiedz Link Zgłoś
danway1 Re: ulubione kreskufki 13.08.04, 17:18 i do tego pochodzi z Japonii, bo to japońskie anime jakby ktoś nie wiedział. Odpowiedz Link Zgłoś
danway1 Re: ulubione kreskufki 13.08.04, 17:16 A potrafisz zepsuć każdą zagadkę :( Odpowiedz Link Zgłoś
jatotylko Re: ulubione kreskufki 18.10.04, 12:10 SĄSIEDZI czy wspominałam o tej bajce <??> ostatnio natknęłam się na motyw muzyczny z tej bajki i stęskniłam się za nią bardzo :( mogliby puszczać w telewizji znów - byłoby cudownie :) Odpowiedz Link Zgłoś
danway1 Re: ulubione kreskufki 22.10.04, 13:30 Jakbyś chciała to mam kilkanaście odcinków tej bajki na dysku. Jesteś chętna podrzuć jakąś płytkę i będziesz miała bajkę ;) Odpowiedz Link Zgłoś
jatotylko Re: ulubione kreskufki 15.04.05, 01:46 naprawdę dawno mnie tu nie było, skoro przegapiłam twoją propozycję, wybacz daniel, postanawiam poprawę Odpowiedz Link Zgłoś
jatotylko Powrót w wielkim stylu 05.05.05, 19:16 Ktoś poza mną oglądał, we wtorek dobranockę ?? Jeśli nie to niech żałuje, a zwłaszcza ci wszyscy co lubią Smurfy :) Otóż Smurfy z papą smurfem na czele, smurfetką :) gargamelem, klakierem i całą resztą, powróciły na ekran TVP1 :) Czyż to nie cudowne ?? Wreszcie jakaś normalna i prawdziwa dobranocka :) Cieszę się że miałam okazję jej nie przegapić :) Odpowiedz Link Zgłoś
danway1 Re: Powrót w wielkim stylu 06.05.05, 12:30 Ja też je oglądałem, ale z tego co zauważyłem, to są te późniejsze Smurfy, czyli już z małymi smerfikami. Z tego, co pamiętam, to one nie pojawiały się na początku serialu. Mogliby puszczać Smurfy od pierwszego odcinka, a nie od połowy, czy dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
kubatka Smurfs :) 06.05.05, 21:23 Miałam okazję oglądać Smurfy w poniedziałek i niestety troszkę się rozczarowałam, bo spodziewałam się, że jednak puszczą od początku a tu buuuuuu...:( Jednak te pierwsze Smurfy były najlepsze :) Skąd się wzięły Smurfiki (gdzieś mi to umknęło), bo chyba ich mamą nie jest Smurfetka?? no a jeśli jest mamą to kto jest tatusiem?? A może ojców jest kilku, np. Osiłek, Ważniak, Pracuś, Zgrywus czy Łasuch ;P bo ona jedna w wiosce była a ich aż 100 ;P Odpowiedz Link Zgłoś
jatotylko Re: Smurfs :) 10.05.05, 08:35 Tak masz rację, w sumie to też to zauważyłam, ale co tam ;P W końcu bajka ma taki sam tytuł ;P Swoją drogą, to naprawdę interesujące skąd się wzięły smurfiki ;P - sasetka i te pozostałe ;P Odpowiedz Link Zgłoś
armitage3 Re: Smurfs :) 11.05.05, 11:12 To skąd wzięły sie smurfiki to było w pierwszym odcinku nowej seri, ale dla zaspokojenia ciekawości napiszę, że przybyły z innej wioski. John Odpowiedz Link Zgłoś
danway1 Re: Smurfs :) 17.05.05, 13:58 To tak gwoli ścisłości, gdzie była ta inna wioska, bo jakoś o takowej nie słyszałem. Coś się tutaj nie trzyma kupy. Napisz o tym coś szerzej. Odpowiedz Link Zgłoś
armitage3 Re: Smurfs :) 17.05.05, 22:30 To może jak już szukasz nieścisłości to powinieneś zapytać skąd się wzieły smerfy? Aby uprzedzić odpowiedż. To napiszę, że z pomysłu autora. Baje dla dzieci to nie literatura Tolkiena gdzie wszystko ma swój początek i historię. A jak koniecznie chcesz zobaczyć drugą wioskę smerfów to proponuję, żebyś obejżał pierwszą serię. John Odpowiedz Link Zgłoś
armitage3 Re: Smurfs :) 23.05.05, 23:42 Ehem a to już inna historia. Mam to na którejś kasecie VHS, ale której to nie wiem. John Odpowiedz Link Zgłoś
jatotylko Re: Smurfs :) 24.05.05, 17:05 Zaczynam się w tym wszystkim gubić :) to może od razu poszukaj tej VHS i pożycz kiedyś :D - może młodsza siostra polubi smurfy :) Z tego co mi wiadomo, to emitują je w pn i wt o 19 na tvp1 :) niestety dziś nie będę znów mogła obejżeć :( - ale coś za coś Odpowiedz Link Zgłoś
armitage3 Re: Smurfs :) 25.05.05, 00:27 Wisz co. To by się dało bez problemu załatwić, jakbym miał sprawne video. Kasety nie podpisane, to łatwiej by było gdybym wszystkie 40 pożyczył, przy okazji może byś mi Transformery znalazła. John Odpowiedz Link Zgłoś
mroofka_hh Re: Smurfs :) 01.06.05, 20:41 Hmm SmurFy tAkie sobiE loO sa.. ja Tam oSobisCie zawSze wolaLam gUmISie... onE takIE kochAne byLy.. no AlbO hMmm... w sumIE co tam JEszczE lubIalaAm... W sUmie to hMm ... jAk byLam mLodszA to miAlaM swirA na pUnkciE czaroDziejki Z ksiezyca ale To juZ mi przEszlo :>:D:D Odpowiedz Link Zgłoś
wojciasf gumisie ;D 02.06.05, 17:29 ha gumisiowy sok to jakis chyba srodek dopingowy był ;) dobrze że nie startowały gumisie na olimpiadzie :) A ostatnio widziałem kawałek psczułki maji w tv :D:D:D eeehhhh i ten niesmiertelny zbigniew wodecki ;D:D:D Odpowiedz Link Zgłoś
mroofka_hh Re: gumisie ;D 11.06.05, 16:42 yYyy TEn nO pSzCzoLkA majA to Juz nIE to.. JA zaWsze guMisiE luBialAm... oNE byLy TAkie KofAniaSte.. A te TroLE tAKie ciamAjDy :D:D smIch NormalNie:D:D Odpowiedz Link Zgłoś
ice_princess Re: ulubione kreskufki 30.08.05, 21:32 oj było ich trochę :). Do tych najbardziej ulubionych zaliczam Gumisie, zresztą ogólnie bajki Disneya uwielbiam :), Misia Uszatka, Scooby Doo, Jetsonów i Flinstonów, Yogi - klasyka po prostu :) Odpowiedz Link Zgłoś