cuski 17.03.06, 03:43 Podobno ponad 90 % taksowkarzy to imigranci - glownie Hindusi. Jako taksowkarz mozna ponoc niezle zarobic - do 150 dolcow na dzien PS. Czy ktos z was lub waszych znajomych jezdzi na taxi ? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
speranzaa Re: Zawod taksowkarz 17.03.06, 04:38 nie znma nikogo kto jezdzi taxi, ale mielismy niezla przygode z taksiarzem. otoz jechalismy na impreze do downtown, taxi byla zamowiona, ( bo po co ryzykowac by cie cop schwytal po imprezie) miala byc o 5.30 pm i tej taxi nie ma godizna 5.45 pm, jak sie w koncu zjawil to ani slowa po angielsku, nie wiedzial jak dojechac na michigan do hancocka, tak ze musielismy go kierowac, wlokl sie niemilosiernie , mowiac cos po grecku , bo okazal sie grekiem ze snieg pada, jak w koncu dotarlismy to zepsul maszynke do kart kredytowych, dalismymu gotowke, chcielismy paragon,zeby firma potem nam zwrocila ze ta taxi, a on nie chcail dac, wiec my za kaske i lecimy a ten drzwi blokuje, wiec mu mowie dawaj ten paragon , bo dzwonie na 911, tak sie wystraszyl , ze dal i paragon i pol kasy ktora mu zaplacilismy. ponadto jeszcze wymyslil ze byl tollway na 290 i za to z=tez obciaza a ta autostrada nie ma oplat. no cyrk na kolkach. takze tacy to sa taksiarze greccy w chicago. Odpowiedz Link
m4verick Re: Zawod taksowkarz 17.03.06, 06:02 ja znam kolega pracuje dla yellowcab w chicago, montuja te elektroniczne mierniki w taksowkach. Odpowiedz Link
m4verick Re: Zawod taksowkarz 17.03.06, 06:03 a ja wpadniesz do mnie w ta sobote cuski to go poznasz, bo tez ma przyjsc Odpowiedz Link
cuski M4v 18.03.06, 01:56 M4v, nie wiem czy dostales ode mnie maila, wiec napisze Ci tutaj... otoz wypadly mi jutro dwie pilne roboty, a poza tym jak wiesz musze posiedziec co najmniej 2 godziny na tych urodzinach, o ktorych Ci pisalem, wiec lepiej przelozmy ta wodeczke na inna sobote. Odpowiedz Link
zettrzy Re: Zawod taksowkarz 18.03.06, 04:24 po odejsciu od meza pracowalam dwa lata jako taksowkarz $150 to jest marny dzien, powiedzmy deszczowy poniedzialek w weekend bylo jakies $300, i tu mowimy o stanie 20 lat temu, dzisiaj musza zarabiac lepiej fajna fucha, tyle ze meczaca i rece sie brudza, musialam zainwestowac w rekawiczki bo po zmianie nie dalo rady doszorowac rak Odpowiedz Link
zettrzy Re: Zawod taksowkarz 19.03.06, 02:29 i szczerze mowiac, bardzo mi sie ta praca podobala, tyle ze na dluzsza mete byla naprawde fizycznie ogromnie wyczerpujaca ale fajna fucha, ja zreszta lubie prowadzic samochod Odpowiedz Link