Dodaj do ulubionych

5 lat czekaliśmy

22.11.11, 11:02
na trochę logiki w kwestii polityki prorodzinnej. Mam tu na myśli tzw. becikowe, wprowadzone na wniosek b. wicepremiera Giertycha. Owszem, kierunek jest dobry ale rozwiązanie to zwykłe marnotrawstwo publicznych pieniędzy. Dawanie tego tysiąca wszystkim nowym matkom, bez względu na dochody rodziny, to wyrzucanie części naszych pieniędzy w błoto. Co znaczy 1 tys. PLN dla rodziny, w której miesięczny dochód na jednego członka wynosi np. 3 tys. PLN? To jakieś śmieszne drobne, niech te tysiąc złotych Giertych wsadzi sobie w buty, będzie wyższy! I tak właśnie to było traktowane przez ludzi dobrze sytuowanych. Śmiali się z tego ale oczywiście brali, bo skoro dają to czemu nie?
Obserwuj wątek
    • rena-ta49 Re: 5 lat czekaliśmy 22.11.11, 14:32
      Zgadzam się z Tobą ,rozdawanie nie swoich pieniędzy
      niektórym politykom przychodzi z łatwością, używanie mózgu trochę trudniej im wychodzi!
    • mala200333 Re: 5 lat czekaliśmy 22.11.11, 14:37
      No i teraz to naprawi Tusek.
      • drugitiktak Re: 5 lat czekaliśmy 22.11.11, 20:07
        jak ktoś ma dochód 80 tys rocznie, to powinien się wstydzić wyciągać łapę po te nędzne 1000 zł.
        • darima_ka Re: 5 lat czekaliśmy 22.11.11, 20:22
          Skoro ustawowo dają , to bierze , każdy by brał .
          Zresztą stara to prawda ,ze im więcej się ma tym więcej chce się mieć .
          • tadeusz_ski.51 Re: 5 lat czekaliśmy 23.11.11, 11:36
            darima_ka napisała:
            > Skoro ustawowo dają , to bierze , każdy by brał .
            ------------------
            ... broni ich, bo pewnie z tych? Pazerne to takie... na moje pieniądze, bo ze mnie też zdzierają podatki!!
        • tadeusz_ski.51 Re: 5 lat czekaliśmy 23.11.11, 11:33
          drugitiktak napisała:
          > jak ktoś ma dochód 80 tys rocznie, to powinien się wstydzić wyciągać łapę po te
          > nędzne 1000 zł.
          -------------
          A tu jest odwrotnie, tacy się wstydzą dać a nie brać!
      • tadeusz_ski.51 Re: 5 lat czekaliśmy 23.11.11, 11:32
        mala200333 napisała:
        > No i teraz to naprawi Tusek.
        -------------
        No i dobrze, widzisz, potrafię zauważyć logiczne reformy nawet u Platformy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka