slo-onko 09.06.04, 13:52 zbierajac truskawki i inne smakowite plony ;-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
freewolf Re: pomagamy w ogródku u Kendo :))))) 09.06.04, 13:58 slo-onko napisała: > zbierajac truskawki i inne smakowite plony ;-) Chętnie bym się zapisał na pomoc, ale truskawek nie musze zbierać. Jakimś dziwnym trafem codziennie materializują się na stole w kuchni podczas gdy jestem na uczelni. :) Odpowiedz Link Zgłoś
slo-onko Re: pomagamy w ogródku u Kendo :))))) 09.06.04, 14:05 freewolf napisał: > slo-onko napisała: > > > zbierajac truskawki i inne smakowite plony ;-) > > Chętnie bym się zapisał na pomoc, ale truskawek nie musze zbierać. Jakimś > dziwnym trafem codziennie materializują się na stole w kuchni podczas gdy > jestem na uczelni. :) zbierac truskawki-to tylko pzrenosnia;-) mialam na mysli konsumpcje;) Odpowiedz Link Zgłoś
freewolf Re: pomagamy w ogródku u Kendo :))))) 09.06.04, 14:10 slo-onko napisała: > zbierac truskawki-to tylko pzrenosnia;-) > mialam na mysli konsumpcje;) A, to inna sprawa. Pod warunkiem, że ktoś je wcześniej odszypułkuje. Jestem strasznie leniwy. :) Odpowiedz Link Zgłoś
slo-onko Re: pomagamy w ogródku u Kendo :))))) 09.06.04, 14:12 freewolf napisał: > slo-onko napisała: > > > zbierac truskawki-to tylko pzrenosnia;-) > > mialam na mysli konsumpcje;) > > A, to inna sprawa. Pod warunkiem, że ktoś je wcześniej odszypułkuje. Jestem > strasznie leniwy. :) no dobra poswiece sie;-) jedna szypulka w te czy we w te nie robi mi roznicy;-) mozge nawet wszystkich wyreczyc:) rozloze sie na poduchach, zaczne szypulkowac i pasc sie na potege;-) i bede gruba jak dynia :DDD Odpowiedz Link Zgłoś
freewolf Re: pomagamy w ogródku u Kendo :))))) 09.06.04, 15:19 slo-onko napisała: > no dobra poswiece sie;-) > jedna szypulka w te czy we w te nie robi mi roznicy;-) > mozge nawet wszystkich wyreczyc:) > rozloze sie na poduchach, zaczne szypulkowac i pasc sie na potege;-) > i bede gruba jak dynia :DDD Z góry dziękuję. Poza tym - od truskawek się nie tyje. :) A u mnie były wczoraj burze i są pierwsze grzyby w lasach. :) Odpowiedz Link Zgłoś
kasikk Re: pomagamy w ogródku u Kendo :))))) 09.06.04, 15:35 ale gdzie te lasy?? mnie się śni zbieranie... wcale nie truskawek, tylko grzybów właśnie... Odpowiedz Link Zgłoś
kendo Re: pomagamy w ogródku u Kendo :))))) 09.06.04, 15:57 ** Sloo jestes wspaniala.... przyczlapalam juz do domciu dziekuje Wszystkim za pomoc:-)) chwasciska powyrywalam od ulicy, zeby ladniej bylo;)) oj te moje rabatunie.... Odpowiedz Link Zgłoś
kendo Re: truskaweczki:))))) 09.06.04, 16:08 tez je uwielbiam w kazdej postaci, ale musze czekac ,,,, a panowie zawsze leniwi do szypulkowania:(( Odpowiedz Link Zgłoś
kendo Re: na grzybki ..))))) 09.06.04, 16:09 juz mow freewolfie, gdzie masz ten las.... zabieram kosz ogromniasty/nozyk i czlapiemy na grzybki;)) Odpowiedz Link Zgłoś
freewolf Re: pomagamy w ogródku u Kendo :))))) 09.06.04, 22:24 kasikk napisała: > ale gdzie te lasy?? Pozdrowienia z polskiej Syberii - Podlasia. :) Odpowiedz Link Zgłoś
slo-onko Re: pomagamy w ogródku u Kendo :))))) 09.06.04, 16:35 freewolf napisał: > slo-onko napisała: > > > no dobra poswiece sie;-) > > jedna szypulka w te czy we w te nie robi mi roznicy;-) > > mozge nawet wszystkich wyreczyc:) > > rozloze sie na poduchach, zaczne szypulkowac i pasc sie na potege;-) > > i bede gruba jak dynia :DDD > > Z góry dziękuję. Poza tym - od truskawek się nie tyje. :) > A u mnie były wczoraj burze i są pierwsze grzyby w lasach. :) od truskawek moze nie ale ja zawsze dolewam tlustej smietany do truskawek. bo tak wlasnie lubie najbardziej:DDDD i to od tych tlustych % bede jak dynia :D Odpowiedz Link Zgłoś
kendo Re: pomagamy w ogródku u Kendo :))))) 09.06.04, 16:47 sluchajcie, ale zabki beda bialusienkie;)) bo truskawka wybiela. Odpowiedz Link Zgłoś
slo-onko Re: pomagamy w ogródku u Kendo :))))) 09.06.04, 16:48 kendo napisała: > sluchajcie, > ale zabki beda bialusienkie;)) > bo truskawka wybiela. dobrze, ze ma takie wlasciwosci wybielajace a nie barwi na zcerwono, dopiero bysmy wygladali :DDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
kendo Re: pomagamy w ogródku u Kendo :))))) 09.06.04, 17:55 .. upodobnilybysmy sie do WAMPIROW :)))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
nick000 Re: pomagamy w ogródku u Kendo :))))) 09.06.04, 21:40 ..i pogaduchy zmienić by trzeba na forum horrorum.. Odpowiedz Link Zgłoś
jtka Re: pomagamy w ogródku u Kendo :))))) 09.06.04, 22:21 a może nam kiełki od truskawek ze śmietanką wyrosną???;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
nick000 Re: pomagamy w ogródku u Kendo :))))) 09.06.04, 21:38 ... coś mi się freewolfie wydaje żes tez z podlasia, pewniem zgadł.. Odpowiedz Link Zgłoś
kendo Re: pomagamy w ogródku u Kendo :))))) 09.06.04, 22:47 **nick nikt by nie przyszedl do nas wtedy, bali by sie ludziska z Wampirkami miec do czynienia.;)) Odpowiedz Link Zgłoś
jtka Re: pomagamy w ogródku u Kendo :))))) 10.06.04, 13:57 Nicku... Mazury Ci sie kłaniają:-))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
nick000 Re: pomagamy w ogródku u Kendo :))))) 11.06.04, 07:50 jtka napisała: > Nicku... Mazury Ci sie kłaniają:-))))))) ... hej mazury jak wy piękne, gdzie jest taki drugi kraj..znam, bywam, uwielbiam... Odpowiedz Link Zgłoś
freewolf Re: pomagamy w ogródku u Kendo :))))) 10.06.04, 15:14 nick000 napisał: > ... coś mi się freewolfie wydaje żes tez z podlasia, pewniem zgadł.. A jak najbardziej, jestem prawdziwym rodowodowym śledzikiem. :) Odpowiedz Link Zgłoś
kendo Re: pomagamy w ogródku u Kendo :))))) 10.06.04, 15:54 ja z Dolnego Slaska = Sudety obecnie za granica. Odpowiedz Link Zgłoś
nick000 Re: pomagamy w ogródku u Kendo :))))) 11.06.04, 07:48 freewolf napisał: > nick000 napisał: > > > ... coś mi się freewolfie wydaje żes tez z podlasia, pewniem zgadł.. > > A jak najbardziej, jestem prawdziwym rodowodowym śledzikiem. :) ...ziomka spotkać miło a śledzika w szczególności, po grzybach i akcencie naszym spiewnym cie poznałem... Odpowiedz Link Zgłoś
freewolf Re: pomagamy w ogródku u Kendo :))))) 11.06.04, 14:17 nick000 napisał: > ...ziomka spotkać miło a śledzika w szczególności, po grzybach i akcencie > naszym spiewnym cie poznałem... A tak na marginesie wschodniego zaśpiewu, zauważyłeś, jak śledzikowanie jest zaraźliwe? Swego czasu "silną" ekipą białostocką (3 osoby) wybraliśmy się z kumplami z Katowic (ponad 20 osób) do Czech. Od początku, gdy nas usłyszeli, zaczęli mówić jak to nos po ślunsku godoć nauczom. Po 2 tygodniach, gdy wracaliśmy wszyscy oni godoli po ślunsku z podlaskim zaśpiewem. My nic nie zauważyliśmy, ale w jaki śmiech wpadły osoby, które nas w Katowicach przywitały. :) Odpowiedz Link Zgłoś
nick000 Re: pomagamy w ogródku u Kendo :))))) 12.06.04, 10:45 .. swego czasu przekonany byłem że mówię jak telewizyjny speaker, prędko pokazano mi moje podlaskie naleciałości, szczególnie ci którzy mieli akcent jeszcze ciekawszy... Odpowiedz Link Zgłoś
freewolf Re: pomagamy w ogródku u Kendo :))))) 12.06.04, 15:34 nick000 napisał: > .. swego czasu przekonany byłem że mówię jak telewizyjny speaker, prędko > pokazano mi moje podlaskie naleciałości, szczególnie ci którzy mieli akcent > jeszcze ciekawszy... Ależ mówisz pewnie jak telewizyjny spiker. Z tym, że jak spiker z Telewizji Białystok. :) Odpowiedz Link Zgłoś
jtka Re: pomagamy w ogródku u Kendo :))))) 11.06.04, 22:09 a może posadzimy magnolię ,żeby nam wiosną pod oknem piknie wyglądała??? pikna jest, taka dostojna... Odpowiedz Link Zgłoś
kendo Re: pomagamy w ogródku u Kendo :))))) 11.06.04, 22:33 juz lece po szpadel i dobra ziemi;))) strasznie mi sie podoba, wyglada jakby porcelanowe kwiaty... mialam w ogrodzie i psiunus mi ja zasikal;)) Odpowiedz Link Zgłoś
kendo Re: pomagamy w ogródku u Kendo :))))) 08.06.05, 19:49 wracajac do mego ogrodu. dzis bylo karczowanie choinek-co druga.... dzielnie chlopaki pracowali i wykonali prace na medal, jestem zadowolona chociaz raz. Odpowiedz Link Zgłoś
rzulw Re: pomagamy w ogródku u Kendo :))))) 08.06.05, 23:25 ogród ... fajna sprawa (w dodatku własny) :)) Odpowiedz Link Zgłoś
kendo Re: pomagamy w ogródku u Kendo :))))) 09.06.05, 09:48 tylko czasami sily do niego brak:(( ale i tak go lubie, a teraz gdy co nieco w nim zmienie to bedzie super:)) Odpowiedz Link Zgłoś
mala20033 Re: pomagamy w ogródku u Kendo :))))) 09.06.05, 17:21 Ogrod Moj..moj azyl,moje szczescie,moje hobby,moja radosc.. Odpowiedz Link Zgłoś
kendo Re: pomagamy w ogródku u Kendo :))))) 10.06.05, 00:07 kiedys tez tak myslam podobnie, teraz patrze z praktycznego punktu.... ale nie powiem,zebym nie lubiala dbac o roslinki...oby sil tylko starczylo. Odpowiedz Link Zgłoś
baszi Re: pomagamy w ogródku u Kendo :))))) 11.06.05, 18:11 kiedyś nie cierpiałem pracować w ogródku Odpowiedz Link Zgłoś
kendo Re: pomagamy w ogródku u Kendo :))))) 11.06.05, 20:01 u mnie na odwrot, teraz niezabardzo mi sie to podoba, natomiast siedziec w "zakatkach" i obserwowac zycie ogrodu uwielbiam Odpowiedz Link Zgłoś
baszi Re: pomagamy w ogródku u Kendo :))))) 11.06.05, 21:57 a wiesz siedzieć to ja tez bym posiedziała w ogródku, ba nawet mogłabym w nim popracować. pewne rzeczy zaczyna się doceniać jak ich nie ma na wyciągnięcie ręki. mi tęsknota przyszła po wyprowadzce z prowincji :D Odpowiedz Link Zgłoś
kendo Re: pomagamy w ogródku u Kendo :))))) 11.06.05, 22:04 kiedys duza radosc sprawiala mi praca w ogrodzie, z biegiem lat sily jakos mnie opusily, teraz upajam sie obserwacja zycia naszych ptakow/spiewow milo jest posiedzie w upalny dzien gdzies w kaciku chlodnym z ksiazka lub zjesc cos smakowitego. jezeli mieszkasz w blokach z balkonem, tez mozna sobie stworzyc oaze upojna z kwiatow i nawet jakas papuszke w klatce wstawic:)) Odpowiedz Link Zgłoś
baszi Re: pomagamy w ogródku u Kendo :))))) 12.06.05, 08:39 akurat teraz mieszkam w takim miejscu, że wolę nie wyglądać przez okno ani nie siedziec na balkonie - jest brzydko a i miejsca ani czasu na kwiataki by nie było. mam jedna plame - żyje bo nie umiera jak dłużej braknie jej wody:D Odpowiedz Link Zgłoś
kendo Re: ogrodkowe dylematy :))))) 12.06.05, 09:14 znam ten problem, mialam tak tez kiedys. a kwiatki domowe?? w bloku mieszkajac mialam wszystkie piekne, z chwila wprowadzenia sie do domu, wszystkie niemal padly od swiezych wyziewow :farb/wykladzin, stoja niedobitki,typu palmowatych, praktyczne w razie zapomnienia podlania na czas;)) Odpowiedz Link Zgłoś