Dodaj do ulubionych

Obuwie w dużych rozmiarach - stacjonarnie

04.04.12, 12:01
Proszę pisać w odpowiedzi na ten post. W tytule posta podaj nazwę sklepu i - jeśli to nie sieciówka - miasto, w którym się znajduje. Jeżeli sklep prowadzi również sprzedaż internetową, zaznacz to w poście, a do wątku ze sklepami internetowymi oferującymi obuwie w dużych rozmiarach dodaj adres sklepu internetowego. Nie zapomnij napisać nam jaką sklep oferuje rozmiarówkę! Np. do damskiego 42, do 43, do 46. Napisz też - jeśli miałaś okazję coś przymierzyć - czy rozmiary odbierasz jako standardowe, zaniżone czy zawyżone. Podaj przedział cenowy. Im więcej informacji tym lepiej :)
Obserwuj wątek
    • jul-kaa TK Maxx 10.04.12, 20:14
      TK Maxx - mają pojedyncze modele dużych butów (największy rozmiar to chyba 42) różnych firm, wszystkie w bardzo przyjemnych cenach (jakieś 99-140zł). Buty są poukładane rozmiarami.
      • yo_anka Re: TK Maxx 17.04.12, 00:13
        w TK Maxx w POZ byłam wiele razy i mają pojedyncze rozmiary 8 z czego niestety jest to 8/41 niż 8/42 - np Kangaroos
        raz tylko nabyła dobre 8/42 drugie kupiłam za małe - ale za to piękne w ostej fuksji :)
        • marciasek Re: TK Maxx 11.11.12, 12:34
          W Krakowie parę razy udało mi się trafić na 8,5 i 9. Nie kupowałam, ale odnotowałam ten fakt w pamięci ;) Ponadto rzeczywiście warto mierzyć ósemki, niektóre są dobre.
        • yo_anka Re: TK Maxx 02.02.13, 16:37
          miewają też 43!
          kupiłam za 120zł Josefa Sibela zamszowe szerokie kozaki
          Oraz jakieś inne 43 nie znanej mi uprzednio marki skórzane wysokie za 97zł
          Trafiłam na wyprzedaże zimy :)
      • marciasek Re: TK Maxx 11.11.12, 12:36
        buty są poukładane rozmiarami rano. Po południu niestety cały sklep już fruwa. Dlatego do Maxxa warto jeździć jak najwcześniej.
    • ladybird_91 Jezioro, Kraków, ul. Karmelicka 20 11.04.12, 10:36
      Firma posiada w swojej ofercie buty do rozmiaru 42. Są chyba dwa rodzaje kopyt w rozmiarach 42. Jedne mniejsze i węższe (chociaż nie tak by odpowiadały moim stopom) i wtedy mniej więcej pasuje rozmiar 42(na moje 27,3cm stopy), a drugie dłuższe i szersze - tu mniej więcej pasuje rozmiar 41, 42 ma wkładkę ok 28cm.
      Ceny obuwia letniego ok 150zł, zimowego lekko ponad 300zł. Kozaki mają różną szerokość cholewki i różną tęgość.
      Osobiście nie kupuje tam obuwia, bo dla mnie mają zbyt sztywną skórę, a niektóre szwy obcierają moje wrażliwe stopy. Jakość pozostawia trochę do życzenia.
      • ladybird_91 teraz do rozmiaru 43! :) 03.10.12, 12:22
    • yo_anka BATA 42 17.04.12, 00:14
      bywają - polować , bo szybko znikają
    • yo_anka Deichamann do 44 17.04.12, 00:17
      mają stacjonarnie niektóre modele w 42 jaki 43 i 44
      rzadko można na nie trafić ale bywają, bywają
      a co do jakości, to hmm , różnie bywa.... raczej słabo - ale z drugiej strony - za ta cenę czasem warto IMO
      • pinupgirl_dg Re: Deichamann do 44 17.04.12, 18:53
        Te duże rozmiary są oznaczone żółtym symbolem XXL na opakowaniu (bardzo ułatwia szukanie), niestety, powyżej 42 zwykle występują tylko w tych najtańszych markach, których jakość woła o pomstę do nieba (Ariene chyba i jeszcze jakaś podobna). Miałam dwie pary butów i żadne nie przeżyły sezonu, ale największą wtopą były buty Catwalk (po 200zł, więc nie takie tanie), których podeszwa jest jak z kartonu, wzorek się starł po powrocie do domu. Nie chciało mi się reklamować, czekają, aż się zbiorę w sobie i zaniosę do szewca.
        Mam za to jedne buty z Decathlona z Easystreet i są świetne, trwałe itd, niestety, nie wiem, jak z rozmiarami, bo kupiłam mocno za małe (to baleriny, 41 było już krótkawe, ale stopa mi wyskakiwała, wzięłam 40).
    • yo_anka ECCO 42 17.04.12, 00:18
      to jest raczej małe 42 - bardziej w kierunku 41 z moich przymiarek wynika
      • marciasek Re: ECCO 42 17.04.12, 16:34
        Yo-anko, wszystko zależy od modelu, a dokładnie od modelu podeszwy (bo u nich jak w motoryzacji - na jednej "płycie podłogowej" robią kilka - kilkanaście modeli butów). Im model nowszy, tym dłuższy. Dawne modele mają wkładki ok. 27 cm, nowe miewają minimum 27,5, a dochodzą nawet do 28,3! Tak więc trzeba mierzyć i nie tracić nadziei ;) Ja z moimi stopami długości 27,5 cm chodzę właściwie wyłącznie w Ecco, a niektóre odbieram nawet jako przyduże (np. shiver wedge).
        • pinupgirl_dg Re: ECCO 42 17.04.12, 19:09
          Mam takie same wrażenie, w Ecco zmieściłam się w 41, podczas gdy u większości firm 42 jest maławe. W dodatku buty są raczej wąskie (dla mnie akurat plus).
          • marciasek outlet Ecco w Factory(KRK) 27.05.12, 09:59
            jest beznadziejny. Troszkę ciekawych modeli w rozmiarach średnich, w naszych- pusto.
            W Sosnowcu bywa znacznie lepszy towar. Zawiodłam się.
            • ladybird_91 Re: outlet Ecco w Factory(KRK) 27.05.12, 12:15
              No właśnie, dlatego sama pisałam wcześniej, że nic tam nie ma. Wtedy gdy byłam były 2 sztuki 42-ek na krzyż.
              • marciasek Re: outlet Ecco w Factory(KRK) 27.05.12, 22:24
                Tym razem było kilka par fajnych, codziennych, sportowych, płaskich butów. Ale tylko takie. Czegokolwiek elegantszego nie uświadczysz.
    • yo_anka Clarks 42 17.04.12, 00:52
      mierzyłam stacjonarnie 3 pary 8 czyli 42
      skandalicznie małe! ewidentnie w kierunku 41 - wyszłam bardzo rozczarowana, bo jedne :( buty szalenie mi się podobały a był za ciasne
      Mierzone na Panoramie w Poznaniu (nie pamiętam nazwy sklepu ale mają tam wiele marek o dobrej renomie) i dwie pary w innym sklepie
      • marciasek Re: Clarks 42 17.04.12, 16:36
        Z Clarksów w rozmiarze 8 najdłuższe wydają mi się Bombay. Bardzo ładne buty, trochę w klimacie pin-up, na długość prawie dobre - niestety, na mnie o wiele za szerokie :(
    • pinupgirl_dg Decathlon 17.04.12, 19:05
      Na stronie pod wieloma modelami damskimi jest napisane, że są produkowane do 44, ale, niestety, w sklepie widzę tylko do 42, więc nie wiem, czy to błąd, czy może można jakoś ekstra większe zamawiać?
      Mam jedne sandały 42 damskie, reszta męska w rozmiarze 43.
      To 42 jest trochę małe na mnie. Aaaale, ostatnio bez specjalnej nadziei mierzyłam te buty:
      www.decathlon.com.pl/PL/baoma-208354095/
      i się zmieściłam (stopa +/- 27cm). Są już na mojej liście zakupów, wynika z tego, że trzeba mierzyć.
      Poza tym minusem same plusy, buty trwałe, ceny przyzwoite, wygodne, wzornictwo mi odpowiada (wiadomo, nie na każdą okazję, ale na co dzień dla mnie akurat).
      • pinupgirl_dg Re: Decathlon 17.04.12, 19:19
        Aha, tęgość w normie, w kierunku szerszych, dla mnie w większości za szerokie i to sporo, ale wiązane albo na rzepy, więc jakoś sobie radzę.
    • izu21 New Look - do 43 30.09.12, 11:53
      A w każdym razie większych chyba nie widziałam.
      Przeważnie noszę rozmiar 42 i ostatnio kupione tam szpilki są wręcz za duże (pierwszy raz w życiu kupiłam za duże buty) więc myślę i że 44 zmieściłoby się w rozmiar 43
      Ceny ok, szczególnie na wyprzedażach (ja kupiłam 2 pary szpilek za 40 zł :))) )
      • marciasek Re: New Look - do 43 11.11.12, 12:38
        A jak z jakością?

Pytam, bo kupiłam ostatnio 2 pary butów wysyłkowo w Next, obie odsyłam ze względu na skandaliczną jakość wykonania :/
      • yo_anka Re: New Look - do 43 11.11.12, 23:54
        właśnie w czwartek w W-wie w domach towarowych nabyłam balerinki roz. 9 czyli 43
        Mieli tez sporo 8 czyli 42
        Wyglądają dość słabo jeśli chodzi o jakość, ale fasony i cena ok :)
        Co to rozmiaru to 8 były przymaławe, a ta 9 tez wypada mała.
        Natomiast jeśli kupowałam new looki z UK to tam 9 była za duża, ale i 8 czasem była mała.
        Trzeba mierzyć - nie ma reguły

Ogólnie w sklepie stacjonarnym ceny dość przystępne, ale jakościowo wszystko wyglądało dość biednie, tak sztucznie i "chińsko"
        • marciasek Re: New Look - do 43 12.11.12, 20:02
          A gdzie tam jest New Look w warszawie? :)
          • yo_anka Re: New Look - do 43 12.11.12, 22:48
            akurat byłam w Domach Towarowych przy Marszałkowskiej - bodajże w Sawie
            ale jest tez w Złotych Tarasach przy dworcu
            www.newlookpolska.pl/C.H-ZLOTE-TARASY.html
            • marciasek Re: New Look - do 43 13.11.12, 10:15
              O! Przy dworcu jest w sam raz :) Widzę też Wrocław. Dzięki!
        • jul-kaa Re: New Look - do 43 13.11.12, 10:32
          A jakiej cenie były? Wąskie? Szerokie?
          • yo_anka Re: New Look - do 43 14.11.12, 01:10
            We czwartek trafiałam na wyprzedaż lata/jesieni
            w zabójczej cenie 30zł tony balerinek i jazzowek :> dlatego machnęłam ręka na lichą na oko jakość;
            moja czarne pseudo zamszowe baleriny z ćwiekami i dżetami są stosunkowo szerokie, tylko w sumie jeszcze ciut dłuższe by się przydały, jak na 9 czyli niby 43 - to szału długości nie ma
            • marciasek Re: New Look - do 43 14.11.12, 11:44
              Dziewczyny, kurcze no, baleriny 9-tki za 3 dychy? Może mi kupicie? :)
              • an-olimatka Re: New Look - do 43 16.11.12, 19:52
                Marciasku,
                będę w centrum na pewno w środę, a prawdopodobnie też w poniedziałek. Nie wiem, czy na wyprzedaż już nie za późno, ale ewentualnie mogłabym coś Ci kupić, jeśli jesteś rzeczywiście zainteresowana.
                • marciasek Re: New Look - do 43 16.11.12, 20:38
                  Jak za 3-4 dychy i w rozmiarze 9 to pewnie, że jestem :) Nawet mogą być na obcasie, tak do 7-8 cm. Byle bez czubów (no chyba że kowbojki) i nie czarne (czarnych butów mam powyżej dziurek w nosie) ani różowe (różu nie trawię). Moja stopa ma długość 27,5 cm. Dziewiątka powinna pasować, nie?
                  • an-olimatka Re: New Look - do 43 17.11.12, 23:19
                    Zupełnie nie znam tych butów :( ale wydaje mi się, że powinny być na mnie trochę za duże. Ja mam chyba 27 cm, z ECCO noszę 42. Najbardziej by mi chyba pasowało gdybyś mi (np. na maila) podała jakiś numer telefonu, wtedy mogłabym zadzwonić ze sklepu i Ci opowiedzieć co ewentualnie jest, a Ty podjęłabyś decyzję czy mam kupować.
                    • marciasek Re: New Look - do 43 18.11.12, 01:16
                      Napisałam na gazetowego. Dziękuję! :)
      • ladybird_91 New Look - do 42- Kielce 28.12.12, 22:23
        Niestety w Kielcach buty kończą się na rozmiarze 42.
        Wszystkie były na mnie za małe. Stopę mam długości 27,3cm.
        Chciałam pokupować baleriny i te śliczne czółenka w tak śmiesznie niskiej cenie (30zł i 50zł), ale nie ma rozmiarów. Trzeba by do stolicy jechać na wyprzedaż.
    • marciasek Venezia - ??? 10.12.12, 11:18
      Słuchajcie, słuchajcie. Podobno 41 w Venezii jest duuuże i pasuje na 42. Jest to prawdopodobne, bo mój mąż, który "normalnie" nosi 43, w Venezii tonie w tym rozmiarze. Czy któraś z Was byłaby uprzejma przy okazji sprawdzić te rozmiarówkę i napisać nam czy rzeczywiście warto próbować? Buty maja tam fajne...
      • marciasek małe :/ 16.12.12, 22:56
        byłam, mierzyłam - 41 na mnie jest za małe. Być może trafił się kiedyś jakiś duży model, ale to niestety nie jest reguła.
    • ajola12 Re:Sklep Grand w Szczecinie-stacjonarny duże buty 09.08.13, 10:20
      Fajny sklep jest w Szczecinie, znalazłam przypadkowo, duży wybór mają Gabora, Seibla, sporo polskich firm, damskie chyba do 45, męskie nawet do 52 mąż ma 49 i kupił sandaly wygodne skórzane zachwycony że miał wybór! ja 41 wiec mogę w sieciówkach znaleźć ale kupilam od nich balerinki piękne, ale maja tez wysokie obcasy jak któraś z wysokich pań lubi i koturny widziałam. polecam
      • ajola12 Re:Sklep Grand w Szczecinie-stacjonarny duże buty 09.08.13, 10:21
        teraz znalazłam ich strone www.sklepygrand.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka