tadeusz_ski.51 17.07.13, 13:22 dzielna dziewczyna, nie pozwoliła zdechnąć temu forum. Chyba mnie lubi? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tadeusz_ski.51 Nie udawaj Mała, 20.07.13, 16:38 żeś tego wątku nie widziała! Ja tak specjalnie połaskotałem Twoja próżność Odpowiedz Link Zgłoś
mala200333 Re: Nie udawaj Mała, 20.07.13, 20:00 Jestem..jestem..Choć nie ze wszystkim sie z Tobą zgadzam, jednak doceniam orygilnalnosc Twej myśli..dobrego Dnia.. Odpowiedz Link Zgłoś
tadeusz_ski.51 Re: Nie udawaj Mała, 22.07.13, 15:01 Oryginalność? Przecież to co piszę wynika z prostej logiki. Dla mnie niepojęte jest to, że ludzie tak rzadko sięgają do zasobów własnej inteligencji, że wolą powielać cudze opinie prezentowane najczęściej przez płatnych ekspertów. Nie wiem czy ludziom się nie chce trochę pomyśleć, czy też z innych względów (np. brak czasu, lenistwo) ufają temu co piszą w prasie i mówią w telewizji? Że nie potrafią myśleć, w to nie uwierzę... Odpowiedz Link Zgłoś
mala200333 Re: Nie udawaj Mała, 24.07.13, 01:18 Nie czytają, a jak czytają to romansidla, sensacyjne, kryminały,... _________________ Im mniej człowiek wie, tym łatwiej mu żyć. Wiedza daje mu wolność, ale unieszczęśliwia. — Erich Maria Remarque Moje forum: KSIAZKI,MUZYKA ..i Remarque Odpowiedz Link Zgłoś
seremine Re: Nie udawaj Mała, 27.07.13, 01:11 Z Netu: Przychodzi taki jeden z drugim O mentalności "dobra rada" Wciska na siłę swe usługi I dyrdymały opowiada A forum tęskniac do porzadku Logicznej szuka wciąż przyczyny Dlaczego gościu brak rozsądku? ... Toż nie ma krzty w tym jego winy! Z rozumem swym przychodzi człowiek Na świat nie wedle własnej woli I ma to w głowie, co ma w głowie A brak rozsądku nic nie boli I na nic szukać w tym porządku Lub doszukiwać się przyczyny Że gościu nagle brak rozsądku! ... Toż nie ma krzty w tym jego winy! Odpowiedz Link Zgłoś
tadeusz_ski.51 Re: Nie udawaj Mała, 27.07.13, 16:07 i logiki, dodałbym. Rozsądek często myli się z bezradnością, z brakiem działania, z trwaniem "na przeczekanie", niesłusznie uważając, że taki człowiek "analizuje sytuację". A on tymczasem milczy, bo nie ma nic rozsądnego do powiedzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
tadeusz_ski.51 Re: Nie udawaj Mała, 27.07.13, 16:12 mala200333 napisała: > Nie czytają, a jak czytają to romansidla, sensacyjne, kryminały,... ----------------------- Jeśli sami nie myślą, to lepiej niech czytają romansidła i kryminały, to ich przynajmniej nie ogłupi i nie zostaną zmanipulowani w kierunku jakiejś "jedynie słusznej racji" Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy_55 Re: Nie udawaj Mała, 27.07.13, 16:51 wroclaw.gazeta.pl/...#hpnews=wroclaw I jeszcze toto: Roman Zieliński. Niekwestionowany lider kibiców WKS Śląsk napisał i opublikował nie dawno książkę pt. "Jak pokochałem Adolfa Hitlera". Książkę można kupić w sklepie kibica WKS Śląsk, na ul. Kościuszki we Wrocławiu. Chyba komentarz zbędny.. Odpowiedz Link Zgłoś
super.222 Re: Nie udawaj krytyka 27.07.13, 20:57 Pomyśleć, że nic o tej książce nie wiedziałam. Tera już wiem Odpowiedz Link Zgłoś
tadeusz_ski.51 Re: Nie udawaj krytyka 28.07.13, 05:59 No właśnie, nie udawaj. Popieram Superkę! Odpowiedz Link Zgłoś
tadeusz_ski.51 A mówiąc poważnie 28.07.13, 06:09 Od wielu, wielu lat wypowiadam się pozytywnie o systemie gospodarczym narodowego socjalizmu. Odrzucając całą ideologię, te wszystkie brednie o rasie panów i zbrodnicze pomysły w kwestiach żydowskich, słowiańskich, cygańskich i innych, uważam, że system gospodarczy hitlerowskich Niemiec sprawdził się w 100%, czego dowodem jest przejęcie większości jego elementów przez Chiny i ich sukcesy gospodarcze w skali globalnej. A skąd wzięło się niemal 100-tu procentowe poparcie społeczeństwa ówczesnych Niemiec dla Hitlera? Po prostu Niemcy zobaczyli, że władza wreszcie zaczęła myśleć o nich! -- Odpowiedz Link Zgłoś
super.222 Re: A mówiąc poważnie 28.07.13, 06:50 A skąd Ty wiesz, że poparcie dla Hitlera było prawie 100-procentowe? Zapytam również - z pewnym lękiem - jak oceniasz *późniejsze* sukcesy niemieckich panów Europy? Z przekazów rodzinnych wiem, że największym sukcesem H. było opanowanie fali bezrobocia. Zarządził budowy dróg, czym zaskarbił sobie przychylność przedsiębiorców i tysięcy bezrobotnych. Budowali, budowali ... a później to już na fali sukcesu gospodarczego ... na wschód... itd. Pozdrawiam Tadeuszu w ten niedzielny poranek, jeszcze przed upałem. Odpowiedz Link Zgłoś