Dodaj do ulubionych

szczoteczki do ząbków

08.08.04, 12:58
Hej:-)
Rysiaczkowi wreszcie zaczęła wyrzynać się wieksza ilość zębów (wychodzi piąty) i chciałabym kupić dla niego szczoteczkę do ząbków, bo nie mogę mu już przemywać ząbków wacikiem (strrrasznie gryzie). Mam do wyboru szczoteczkę silikonową zakładaną na palec lub zestaw trzech szczoteczek (do masażu dziąseł, do pierwszych ząbków i dla starszego dziecka) oraz szczoteczkę silikonową z ogranicznikiem. Co lepiej kupić? Czy ta szczoteczka zakładana na palec chroni przed ugryzieniami? Które szczoteczki najlepiej sprawdzają się u Was do pierwszych ząbków Waszych maluchów?
Pozdrówki:-)
Obserwuj wątek
    • renik.w Re: szczoteczki do ząbków 08.08.04, 14:19
      Hej
      Zdecydowanie kup zwykłą szczoteczkę - taka z kółkiem ochronnym - zakładana na
      palec napewno nie uchroni palca przed ugryzieniem :) wiem coś o tym - pozdrawiam
      • dz_joanna Re: szczoteczki do ząbków 12.08.04, 09:53
        Nie widziałam takiej z kółeczkiem ochronnym, a może być fajna sprawa. Ja
        kupiłam OralB dostosowaną do wieku. Jest bardzo dobra, miękka i na dodatek
        kolorowa. Miś nie gryzie przy myciu ząbków, ale czasem po prostu nie chce
        otworzyć paszczy :-)
        A szczoteczkę Canpolu z tego zestawu 3 szt. zdecydowanie odradzam. Ma twarde
        jakby plastikowe włosie i fatalnie się nią myje.
        • cz.wrona Re: szczoteczki do ząbków 16.08.04, 22:56
          Ja zrobiłam "zamówienie" u Babci na roczek na taki zestaw do czyszczenia
          zębali ;-))
    • lch74 Re: szczoteczki do ząbków 17.08.04, 15:22
      Kupiłam tę szczoteczkę z kółkiem ochronnym i jestem bardzo zadowolona, Rysiowi też przypadła do gustu:-) Jest mięciutka i osłonka uniemożliwia zbyt głębokie włożenie do buzi:-) Super:-) A czym myć wodą, rumiankiem czy jeszcze czymś innym?
      Pozdrówki:-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka