oldpiernik 04.02.14, 06:58 lubię te chwile tuż przed świtem gdy mrok roztapia się powoli w poświacie chłodnego błękitu znaczącego wiotką granicę między niebem i ziemią niespokojną linią horyzontu Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
oldpiernik Re: lubię te chwile... 04.02.14, 11:28 i dzień znów powstał jasny z błękitów zimnych zapowiedzi kości ciut starsze słońce grzeje, w altanie gość znów siedzi demencja trapi siwe skronie choć śmiech ją straszy cichy furtki strzęp wisi jako niegdyś na starym płocie lichym w cieniu za bramy padłym skrzydłem topnieją resztki śniegu a kij oparty w zamyśleniu na starej studni brzegu cień rzuca cienki, łącznik niemy na stare i na nowe rozterki, smutki i radości bardziej oldpiernikowe :0) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma lubię te chwile... 05.02.14, 10:42 lubię dygotania chwili moment nadchodzącej niespodzianki niepewności bezdechu oczekiwania lekkiego drżenia myśli oczekującej na coś zaskakująco nowego Odpowiedz Link Zgłoś
halina501 Re: lubię te chwile... 05.02.14, 11:41 Czyżby czas się zatrzymał? Raczej cofnął o lat kilka . I pomyśleć,że sprawiła to jedna ulubiona chwilka:) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: lubię te chwile... 06.02.14, 20:08 ulubiona chwilka magiczna była nowe spojrzenie na siebie rzuciła…:) Odpowiedz Link Zgłoś
oldpiernik Re: lubię te chwile... 07.02.14, 20:57 wreszcie wieczorny chłód obmywa skroń skołataną pracy trudem grafoman budzi się i zgrywa poetę co się brata z ludem wiodącym żywot wirtualny na forum cichym - bez powodu pytając siebie - czym normalny? czy lepiej może użyć lodu... ;0) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: lubię te chwile... 07.02.14, 22:06 oldpiernik napisał: > czy lepiej może użyć lodu... > ;0) nie lubię lodu ciepły piasek lubię i promyk słońca, co nos łaskocze nie lubię słów wielkich i szuflad i przyklejonych metek o poeta, grafoman zero powodu mam by litery wierszem układać jednak lubię te chwile… niczym rozwiązywanie krzyżówek wierszowaną rozmowę Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma chwile... 22.02.14, 09:49 chwile lubię do miejsca wspomnień zbierać niczym muszle cudne brać w dłonie oglądać na pozór jednakowe wszystkie jednak barwą i kształtem od siebie różne własne historie lekkim szumem wspominają Odpowiedz Link Zgłoś
halina501 Re: chwile... 10.03.14, 11:46 Chwila to ile... Jak zmierzyć chwilę? Jak oka mgnienie czy mgnienia trwanie. Może to moment a może chwil rzeka. Były,minęły . Nieodwołanie? Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma przemijanie... 11.03.14, 20:22 nikt dokładnie nie przeliczy ile czasu chwil przemyci czy chwile dobre szybciej mijają a złe się ciągną i przedłużają Odpowiedz Link Zgłoś
halina501 Re: przemijanie... 12.03.14, 11:18 Do chwilki chwilka i jeszcze parę. Co z nich wynika? Życie wspaniałe:) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma do chwili chwilka... 14.03.14, 08:47 i jeszcze kilka minie pracowity piątek nadchodzi wolny świątek?:) o świcie myślenie idzie mi jak marzenie:) halina501 napisała: > Do chwilki chwilka > i jeszcze parę. > Co z nich wynika? > Życie wspaniałe:) Odpowiedz Link Zgłoś
oldpiernik Re: lubię te chwile... 14.03.14, 06:36 gdy smażony na czerwonej patelni Słońca świt domaga się pointy na zaspanej szarości tarasu wpinać w kanwę rosy niepozorną czerń kawy lubię Odpowiedz Link Zgłoś
halina501 Re: lubię te chwile... 14.03.14, 14:10 Trochę jeszcze za zimno na tarasie o tej porze dnia. Ma to jednak swoje zalety. Kawa szybciej stygnie a to pozwala zdążyć na czas do pracy;) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma lubię te chwile... 16.02.15, 09:08 lubię te chwile... gdy małe dłonie niczym drogi naszyjnik oplatają moją szyję a dwa diamenty patrząc na mnie błyszczą iskierkami radości Odpowiedz Link Zgłoś
halina501 Re: lubię te chwile... 18.02.15, 12:22 Tak.I nic ani nikt tego nie zastąpi:) Odpowiedz Link Zgłoś