Dodaj do ulubionych

Sluchajcie , ferajna

18.08.04, 08:26
W te pedy na Nasz Dziennik i zobaczyc jakie atrakcje jutro. Trzy artykuly
zapowiadaja a jeden lepszy od drugiego. Sienormalnie doczekac nie moge na
czwartek. Jak ta co na wczasy zakladowe pojechala i pisala do kolezanki ze ma
pokoj z lazienka i ciepola woda i juz sie cieszy na sobote:-)
Obserwuj wątek
    • the_dzidka ND, Stefan Wyszyński i Wyborcza - rooozpętało się 18.08.04, 08:32
      brezly napisał:

> W te pedy na Nasz Dziennik i zobaczyc jakie atrakcje jutro.

Lecę, a póki co dzielę się z wami linkiem:
      serwisy.gazeta.pl/kultura/1,53425,2233045.html
      Komentarz GW do "nekrologu" w ND - a własciwie brak komentarza, który to brak
      komentarza spowoduje natychmiastowe darcie radiowego ryja o kolejnym spisku
      tudzież oczernianiu nieżyjącego Stefana kardynała Wyszyńskiego, który
      powiedział to, co powiedział, ale miał na myśli zupełnie cos innego :-PP
      Zakład?
      • catalina1 Re: ND, Stefan Wyszyński i Wyborcza - rooozpętało 18.08.04, 08:37
        Własnie skończyłam to czytać ;-)
        • robgoblin Re: ND, Stefan Wyszyński i Wyborcza - rooozpętało 18.08.04, 14:24
          Endeckie głąby i pozujący na "niezależnych myślicieli" (tzn. tych co GW
          programowo nie czytają, ale i tak doskonale wiedzą o czym jest w niej napisane)
          jak zwykle stanęli na wysokości zadania ;-)
          • the_dzidka Re: ND, Stefan Wyszyński i Wyborcza - rooozpętało 18.08.04, 15:17
            Goblin, a żebyś słyszał ten nieprzytomny charkot i widział tę pianę, jaka od
            rana leci z głosnika mojego radia w związku z "obrzydliwą nagonką na
            prałata"!!!! Radio nastawione jest na stację wiadomą, a dzisiaj od rana siedzi
            tam sam Ojdyr. Ojdyrowi wtórują słuchaczki, lektor Marek P. i telefoniczni
            goście-autorytety, np. "profdorhab" Jerzy Robert Nowak czy pani Polak-
            Pałkiewicz... Jedyna niewzruszona osoba to siostra Leonilla, która będzie
            serwowała przepisy kulinarne chyba nawet wtedy, gdy Archanioł opadnie już z sił
            wzywając ją na S.O. dęciem w trąbę...
            • brezly Re: ND, Stefan Wyszyński i Wyborcza - rooozpętało 18.08.04, 15:24
              Ja sobie namierzylem internetowa strone Radyja i chce posluchac piosenek ks.
              Stefana, ale ciagle mi sie ktos peta po pokoju, qrczeh :-(
              • raduch Re: ND, Stefan Wyszyński i Wyborcza - rooozpętało 18.08.04, 15:30
                brezly napisał:

> Ja sobie namierzylem internetowa strone Radyja i chce posluchac piosenek ks.
                > Stefana, ale ciagle mi sie ktos peta po pokoju, qrczeh :-(

Kiedyś kupiłem w markecie radyjko ze słuchawkami na takie okazje. I ktoś mi je
                świsnął. Przypadek?! :-D

R
                • the_dzidka Posłuchajcie sobie w Necie 18.08.04, 15:33
                  > Kiedyś kupiłem w markecie radyjko ze słuchawkami na takie okazje. I ktoś mi
                  je
                  > świsnął. Przypadek?! :-D

Nie, jeśli nastawione bylo tylko na RM (w Licheniu takie sprzedają,
                  jednofalowe).
                  • brezly Re: Posłuchajcie sobie w Necie 18.08.04, 15:56
                    No byla chwila spokoju, sciagnalem mp3 'Ojczyzno ma' ks. Ceberka i zaraz
                    przylazl znow, heretyk jeden, no przeciez mu nie wmowie ze to polski jazz albo
                    hiphop.
                    A czasem dobrze sie jest w pracy wzruszyc, przeciez :-(
                    • the_dzidka Re: Posłuchajcie sobie w Necie 18.08.04, 16:07
                      brezly napisał:

> No byla chwila spokoju, sciagnalem mp3 'Ojczyzno ma' ks. Ceberka

Aaaa, dawno księddza nie słyszałam!! Teraz to RM na młodziez stawia, taki
                      polski gospel, albo to:
                      www.radiomaryja.pl/newv/pol/dzwieki/dzwieki/pt/pt.niebojsie.m3u
                      A ja tam zawsze śpiewam "Jezus jest przy tobie, Jezus twój wróg". Ale
                      niecelowo. Tak mi się zakodowało :)

A to jest najlepsze:
                      www.radiomaryja.pl/newv/pol/dzwieki/dzwieki/pt/pt.jakziarna.m3u
                      • brezly Re: Posłuchajcie sobie w Necie 18.08.04, 16:15
                        Ech, wciagnalem sie i zaczalem ogladac zdjecia tamonejsze. Szczegolnie mi sie
                        transparent jeden spodobal. Ze RADYJO TO KLEJNOT POLSKICH MEDIOW.
                        Hmm, jak mowi Kami:-)
                        • the_dzidka Re: Posłuchajcie sobie w Necie 18.08.04, 16:18
                          brezly napisał:

> Ech, wciagnalem sie i zaczalem ogladac zdjecia tamonejsze. Szczegolnie mi sie
                          > transparent jeden spodobal. Ze RADYJO TO KLEJNOT POLSKICH MEDIOW.

ROTFL, to z TV TRWAM mamy juz klejnoty :-D
                          A ja dzisiaj usłyszałam cos takiego: "Tak oto PRL traktowało ludzi!! I kapłanów
                          także."
                  • the-niania-ogg Re: Posłuchajcie sobie w Necie 18.08.04, 20:39

> > Kiedyś kupiłem w markecie radyjko ze słuchawkami na takie okazje. I ktoś
                    > mi
                    > je
                    > > świsnął. Przypadek?! :-D
                    >
                    > Nie, jeśli nastawione bylo tylko na RM (w Licheniu takie sprzedają,
                    > jednofalowe).

Nie musi być nastawione tylko na RM. Jakiekolwiek radio przy całkowitej
                    niemożności odbioru czegokolwiek, zawsze odbiera RM. Można to chyba zaliczyć do
                    cudów Ojca Dyrektora, prawda? Powinien zacząć je ewidencjonować, żeby jakiś
                    żydokomunistyczny papież nie mógł się czepiać drobiazgów przy wynoszeniu Ojca
                    Dyrektora na ołtarze.

Niania grzesznica.
                    >
                    • the_dzidka Re: Posłuchajcie sobie w Necie 18.08.04, 21:42
                      > Nie musi być nastawione tylko na RM. Jakiekolwiek radio przy całkowitej
                      > niemożności odbioru czegokolwiek, zawsze odbiera RM.

To fakt. Marek Kamiński łapał je na biegunie.

> Można to chyba zaliczyć do
                      > cudów Ojca Dyrektora, prawda?

Zważywszy fakt, że Radyjo jest tępione, szkalowane, opluwane i represjonowane w
                      sensie ograniczania częstotliwości - istny cud :)

> Powinien zacząć je ewidencjonować,

Tak jak gardząc Wyborczą i bojkotując ją wie, że pisano o nim 3789 razy? (czy
                      jakoś tak).
                      • brezly Auuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu.!!! 19.08.04, 08:49
                        www.naszdziennik.pl/index.php?typ=cz&dat=20040819&id=main
                        A tam list do przeora klasztoru oo. Paulinow.
                        Szczegolnie podoba mi sie formulka grzecznosciowa na koncu.
                        • the_dzidka Re: Auuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu.!!! 19.08.04, 08:52
                          Widzę, że nabierasz sympatii do tego pisemka :-P
                          • brezly Re: Auuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu.!!! 19.08.04, 08:59
                            Znaczy, ja je teraz zaczalem przegladac, od niedawna. Zawsze myslalem ze to
                            jakies takie pobozne pismo dla poboznych ludzi, w ktorym od czasu do czasu
                            perelka jakiegos neurotyka z mania przesladowcza. A tu, prawda trzeciego rodzaju
                            (wg x. Tischnera), bo na odwrot. I to tak kompletnie bezkrytycznie, no groteska.
                            I stylistyka XIX wieku. Na to nalozony staly element: jak tylko ktos albo cos
                            wyrosnie nad przecietna, to sie pojawia jakis kundel, co sie ustawia tuz przed
                            naszymi oczami i wola: pwoduje zacmienie Slonca. Gadalem wczoraj z Seniorem
                            dopytujac sie co i jak ten gosc z UJ co dzis tam opluwa Milosza. Senior mowi:
                            profesor, specjalista od literatury tatrzanskiej. No, wlasnie.

I ta anty-Wyborczosc. Jak oni sie moga razem z Wyborcza cieszyc z medalu dla Otylii?

BreslY (cyztelnik Tygodnika Powszechnego)
                            • the_dzidka Re: Auuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu.!!! 19.08.04, 09:11
                              brezly napisał:

> Znaczy, ja je teraz zaczalem przegladac, od niedawna.

O, to przed Tobą dużo, dużo radości :-)
                              Jako czytelnik juz kilkuletni, stwerdzam jednak, że ND już nie jest tak
                              śmieszny jak kiedyś, ale znacznie bardziej rozżarty, zaciekły i
                              rozhisteryzowany. Ciekawa rzecz zresztą: "polskojęzyczne media" spiskuja
                              przeciwko ND i RM, ale to ND i RM ciska się jak odrażniony ratlerek z piana na
                              pysku...

Dzi
                        • the_dzidka I: 19.08.04, 08:53
                          "Moim zdaniem, jest to kontynuacja pewnych działań wymierzonych w Kościół
                          święty, cywilizację łacińską i prawdziwie polską kulturę."

Brezly, nie masz wrażenia, że to już zaczyna być nudne? :-)
                          • brezly Re: I: 19.08.04, 09:00
                            A czytalas o poganskim widowisku na otwarcie Olimpiady?
                            • the_dzidka Re: I: 19.08.04, 09:09
                              Tjaaa, właśnie skończyłam :-) No cóż, siostra Maria należy do ścisłej czołówki,
                              jeśli wiesz, co chcę przez to powiedzieć :)
                        • the-niania-ogg Re: Auuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu.!!! 19.08.04, 17:12
                          Cywilizacja łacińska!!!!!! Jakie to piękne!

Czy ktoś jednak może mnie oświecić w jaki sposób Miłosz manifestował swoje
                          poparcie dla homseksualizmu? Bo jakoś umknął mi ten, najwyraźniej szalenie
                          nagłaśniany, wątek jego życia i twórczości?

Niania niedouczona.
                          • raduch Re: Auuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu.!!! 19.08.04, 17:38
                            the-niania-ogg napisała:

> Czy ktoś jednak może mnie oświecić w jaki sposób Miłosz manifestował swoje
                            > poparcie dla homseksualizmu? Bo jakoś umknął mi ten, najwyraźniej szalenie
                            > nagłaśniany, wątek jego życia i twórczości?
                            >
                            Podpisał się pod listem otwartym w sprawie krakowskich dni kultury gejów i
                            lesbijek, jakoś na początku maja.

> Niania niedouczona.

Bo ND nie czytasz.

R
                      • the-niania-ogg Re: Posłuchajcie sobie w Necie 19.08.04, 17:13
                        > > Powinien zacząć je ewidencjonować,
                        >
                        > Tak jak gardząc Wyborczą i bojkotując ją wie, że pisano o nim 3789 razy? (czy
                        > jakoś tak).

Cudów na pewno było dużo więcej.

Niania sarkastycznie
                        >
            • robgoblin Re: ND, Stefan Wyszyński i Wyborcza - rooozpętało 19.08.04, 09:24
              Kurde, zaskoczyłaś mnie - myślałem, że profdrhab Nowak nie istnieje. Że takie
              coś można tylko zmyślić. To może prof. Jakub Mazur też się tam pałęta?
              • the_dzidka Re: ND, Stefan Wyszyński i Wyborcza - rooozpętało 19.08.04, 09:29
                robgoblin napisał:

> Kurde, zaskoczyłaś mnie - myślałem, że profdrhab Nowak nie istnieje. Że takie
                > coś można tylko zmyślić.

Istnieje, istnieje, chociaż ostatnio jakby nieco ciszej. Jeszcze parę miesięcy
                temu jak zaczynał mówić, to mówił nieprzerwanie przez 20 minut. Teraz ciut
                spasował, przynajmniej ilosciowo. Moze chory?

> To może prof. Jakub Mazur też się tam pałęta?

Niewykluczone, cos mi się majaczy, ale nie wiem dokładnie.
                • brezly Re: ND, Stefan Wyszyński i Wyborcza - rooozpętało 19.08.04, 09:38
                  Nienie, prof. Jakub Mazur to postac stworzona na potrzeby Public Relacji. Jak
                  Pan Proper, Jan Niezbedny i Bogdan od Glebogryzarki. Raczej grassrootowa i
                  bardziej parodiujaca, IMHO. Chyba ze ja niedoceniam dostepu do internetu w
                  szpitalach psychiatrycznych.
                  • robgoblin Re: ND, Stefan Wyszyński i Wyborcza - rooozpętało 19.08.04, 10:34
                    No wiesz, konkurencja. Owsiak kupuje jakieś respiratory, inkubatory i takie
                    tam, a Rydzyk do internetu podłącza. Chyba nawet Polonii kanadyjskiej takie coś
                    zafundował, sądząc po IP niektórych dyskutantów.
                    • brezly Re: ND, Stefan Wyszyński i Wyborcza - rooozpętało 19.08.04, 11:12
                      Oj, tak Kanada niezdrowa jest. Wyjezdza taki niezaawansowany umyslowo ze swego
                      Pacanowa, a tam w takim Vancouverze postacie z opowiesci co dziadek po pijanemu
                      straszyl: Zydy w jarmulkach, Ukraincy, Czarny Lud, malo patrzec a strzygi i
                      planetnicy sie pojawia. I najczesciej trza u nich pracowac albo choc fuche
                      odwalac. To sie i zaraz problemy psycho pojawiaja, brak poczucia rodzinnego
                      gumna pod stopa, to hop na kojace lono Ojca Dyrektora.
                      • the_dzidka Re: ND, Stefan Wyszyński i Wyborcza - rooozpętało 19.08.04, 11:18
                        Brezly, skoro polubiłeś Nasz Dziennik, polecam Ci jeszcze forum "dyskusyjne"
                        (buchacha) portalu www.ojczyzna.pl
                        Zasiedlone w większości przez kofffanych polonusów z Kanady, którzy wymadrzają
                        się, jak powinno sie rządzić Polską i kto w niej teraz rządzi :)
                        A spróbuj mieć inne poglądy i je tam zaprezentować... Ho, ho!

Dzidka
                        • brezly Re: ND, Stefan Wyszyński i Wyborcza - rooozpętało 19.08.04, 11:23
                          A nienie, z takimi rzeczami to trzeba uwazac w dawkowaniu. To wiesz jak z tym,
                          jak mu tam bylo, indolem bodajze. W malych stezaniach pachnie to jasminem, w
                          duzych, ludzka, powiedzmy szczerze - kupa, szeroko pojeta. Nie bardzo sobie
                          wyobrazam dobrowolne pojscie na portal o podanej przez ciebie nazwie.
                          Jakie tam forum, sciana placzu i tyle.
                          Poza tym ja jestem etnicznie brudny, wiec co ja mam tam do roboty:-)
                          • the_dzidka Re: ND, Stefan Wyszyński i Wyborcza - rooozpętało 19.08.04, 11:42
                            > Poza tym ja jestem etnicznie brudny, wiec co ja mam tam do roboty:-)

Nawet jakbyś był nieskalanym obcą krwią Polakiem z udokumentowanym drzewem gen.
                            od Mieszka, to przy zaprezentowaniu niepoprawnego poglądu lub przyznaniu się do
                            czytania organu Michnika padłoby natychmiast pytanie, jakiej jesteś narodowości
                            tudzież WYZNANIA, zwłaszcza po mamusi :P Bo "to wiele wyjasnia" :)A co do
                            zapachu szeroko pojętej kupy tamże, to i bez zaglądania masz stuprocentowa
                            rację :)
                            • brezly Re: ND, Stefan Wyszyński i Wyborcza - rooozpętało 19.08.04, 11:50
                              Aha, po co macic atmosfere braterskiej przyjazni i wzajemnego zrozumienia?
                              Toz oni tam wlasciwie nie wiadomo po co gadaja, boc oni, jak nie przymierzajac,
                              ci dwaj rabini (hehehe, evil grin) co sie spotkali i mowia sobie: 'ja wiem
                              wsyzstko, ty wiesz wszystko, o czym tu rozmawiac'?

Mnie tylko czasem zastanawia, gdzie oni wszyscy byli jak ZOMO palowalo, SB
                              kradlo ksiazki, a partia normalizowala? Dowcip w tym ze jak ktos wtedy dupe
                              nadstawial to nie mial gwarancji ze to mu bedzie kiedys dobrze w CV wygladac.
                              Ale coraz rzadziej sie zastanawiam:-))
              • raduch Re: ND, Stefan Wyszyński i Wyborcza - rooozpętało 19.08.04, 11:45
                robgoblin napisał:

> Kurde, zaskoczyłaś mnie - myślałem, że profdrhab Nowak nie istnieje. Że takie
                > coś można tylko zmyślić. To może prof. Jakub Mazur też się tam pałęta?

Jest inny, mój ulubieniec, bo energetyk. Pan ów, na zlecenie buzkowego rządu,
                kierownikował raportowi o potencjale odnawialnych źródeł energii w Polsce.
                Rewelacyjne wskaźniki wyszły, nasłonecznienie nawet lepsze niż w Ekwadorze. :-)
                No i nic dziwnego, bo przeliczjąc powierzchnię naszego kraju z km kwadratowych
                na hektary ktoś rąbnął się o jedno zero...

R
                • the-niania-ogg Re: ND, Stefan Wyszyński i Wyborcza - rooozpętało 19.08.04, 17:18

>
                  > Pan ów, na zlecenie buzkowego rządu, kierownikował raportowi o potencjale
                  odnawialnych źródeł energii w Polsce.
                  >Rewelacyjne wskaźniki wyszły, nasłonecznienie nawet lepsze niż w Ekwadorze. :-)
                  >
                  > No i nic dziwnego, bo przeliczjąc powierzchnię naszego kraju z km
                  kwadratowych
                  > na hektary ktoś rąbnął się o jedno zero...

Cóz to dla nas, jedno marne zero! A proszę, ile radości! Nie takie rzeczy
                  potrafimy.

Niania radośnie po kolejnym atrakcyjnym dniu pracy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka