Dodaj do ulubionych

Mnie też martwi

20.03.15, 10:11
Cyt.Martwi mnie miałkość i jałowość naszej kampanii prezydenckiej, bo jej uczestnicy nie prezentują się jak ludzie zdolni do stawiania czoła wyzwaniom dzisiejszego świata" - mówi prof. Jadwiga Staniszkis w "Plus Minus", weekendowym dodatku do "Rzeczpospolitej"
Obserwuj wątek
    • tadeusz_ski.51 Pytanie brzmi 20.03.15, 10:13
      Czy są w Polsce ludzie na miarę mężów stanu, godni być prezydentem?
      • maria88 Re: Pytanie brzmi 20.03.15, 12:08
        Znam takich, ale się nie garną....Ja juz starciłam nadzieję,
        że taki ktoś się znajdzie teraz.
        Komorowski mi podpadł.
        • tadeusz_ski.51 Re: Pytanie brzmi 28.03.15, 17:44
          maria88 napisała:

> Znam takich, ale się nie garną....
          ------------------------------
          Nawet gdyby chcieli to się nie przebiją. O kandydatach na "wchodzących miejscach" decyduje lider partii. Czy on chce mieć w klubie kogoś, kto nad partykularne interesy postawi dobro kraju? Kto jest madry, inteligentny i w przyszłości może zagrozić jego pozycji??? Absolutnie nie! Takich się z góry eliminuje! Więc się nie przebiją - system demokracji z założenia się dewaluuje. I niszczy najsłabszych promując jak w komunie: dupolizów - miernych, biernych ale wiernych.
      • rena-ta49 Re: Pytanie brzmi 25.03.15, 18:57
        tadeusz_ski.51 napisał:

> Czy są w Polsce ludzie na miarę mężów stanu, godni być prezydentem?

Nie mamy okazji się przekonać,bo aktualny prezydent boi się debaty z kandydatami
        niczym diabeł św.wody!
        wiadomosci.wp.pl/kat,1027139,title,Lukasz-Warzecha-dla-WP-Ja-chce-do-Polski-Racjonalnej-Tylko-prosze-najpierw-o-wyjasnienie,wid,17388987,wiadomosc.html?
      • tadeusz_ski.51 Re: Pytanie brzmi 28.03.15, 17:49
        Czy znacie takie przysłowie? "Czego się Jaś nie nauczy - Jan nie bedzie umiał". I powiązane z nim: Takie będą Rzeczypospolite jakie ich młodzieży chowanie
        • rena-ta49 Re: Pytanie brzmi 31.03.15, 16:25
          A może aktualnie urzędujący jest tak pewny wygranej,że
          uważa iż nic nie musi robić,wystarczy po wyborach powiedzieć o odmętach szaleństwa?:)
          • maria88 Re: Pytanie brzmi 31.03.15, 17:26
            Żeby mieć czyste sumienie, nie pójdę na głosowanie. Nie mam swojego kandydata.
            • rena-ta49 Re: Pytanie brzmi 31.03.15, 21:01
              maria88 napisała:

> Żeby mieć czyste sumienie, nie pójdę na głosowanie. Nie mam swojego kandydata.

A można pójść i oddać głos nie ważny,to moim zdaniem lepsze wyjście.
    • lilith70 Re: Mnie też martwi 31.03.15, 08:30
      Jacy kandydaci, taka kampania... ;)
      • fryzjer_lysych Re: Mnie też martwi 31.03.15, 11:12
        Dlatego będę głosował na Kosmę Lenia-Złotowskiego i jego komitet wyborczy.
        • lilith70 Re: Mnie też martwi 01.04.15, 14:19
          To oTobie? :-O :-P

stefun.pl/newsy/s,MXxabmFueSBUUk9MTCBpbnRlcm5ldG93eSwgcHNldWRvbmltIEZSWVpKRVJfTFlTWUNIfDM=

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka