Dodaj do ulubionych

Jeśli to prawda,

24.04.15, 19:47
że geniusza od szaleńca dzieli cienka linia, to jestem pewien, że większość informatyków ją przekroczyła! Może i kiedyś byli geniuszami ale dziś bez wątpienia są infoszaleńcami. Cokolwiek taki wyduma ma się to nijak do istniejacej rzeczywistości. Ale infoszaleniec nawet tego nie zauważa, pogrążony w rozmyślaniach o swej genialności!Doszło do tego, że Firefox jest na poziomie Internet Explorera, taki sam muł i takie dziadostwo, że nie każdą stronę otwiera. Podobnie rzecz ma się z różnymi antywirami i cleanerami. Blokuje stronę i koniec! Bo coś tam znalazł??? Wczoraj sie otwierało bez problemów, dziś znalazł i zablokował! Jak tak dalej pójdzie to za kilka lat, z kompa bedzie korzystac tylko ten nawiedzony klan zwariowanych geniuszy-informatyków, bo zwyczajny człowiek NIC nie zrobi. Ot amerykański pomysł na internet, w którym wszystko wolno???!
Chyba rok temu spotkałem w prasie ogłoszenie kancelarii adwokackiej takiej treści:
"Zatrudnimy jednego normalnego informatyka" Rok temu, może im się jeszcze udało? Niech spróbują dzisiaj... zero szans! :D
Obserwuj wątek
    • maria88 Re: Jeśli to prawda, 24.04.15, 22:08
      Takie szaleństwo to najczęściej u ludzi którzy maja multum wolnego czasu,
      nic innego nie potrafią .Geniusz, mądry człowiek, odpowiednio wykształcony,
      nie taki co to pokończył jakieś kursy roczne lub dwuletnie, na pewno ma głowe na karku.
      Ale taki co jest wyuczony tylko powierzchownie a uważa sie za geniusza
      może zrobić wiele zła. Ja to mam nakazane co i jakie mam mieć programy,
      czego mi nie wolno a co mogę wprowadzać i dzięki temu nie zaśmiecam
      bardzo komputera i nie psuje się "staruszek".
      Ja tez tak myślałam,bo strona mi się nie chciała otworzyc ,ale to był jakis wirus.
      Uparłam się,że nie zrobię tak chcieli i potem było okey.
      • tadeusz_ski.51 Re: Jeśli to prawda, 25.04.15, 07:59
        A co oprócz siedzenia przy kompie potrafi informatyk? Siedzi klika i duma czym by tu świat zaskoczyc? No i wydumuje, takie bzdury, że zaskakuje nawet sam siebie :D
        - Noooo, teraz to ja infogieniusz jestem, takiego czegoś jeszcze NIKT nie wymyslił!
        Mało obchodzi takiego infogienusia czy ten jego wymysł jest kompatybilny i przydatny komukolwiek? Dla niego wazne jest ŻE STWORZYŁ! ON STWORZYŁ, OSOBISCIE, WIĘC WSZYSCY PODZIWIAJCIE!!
        Nie chcą instalować tej kolejnej durnoty??? oszzzzz, wy, ja tak zrobię, że samo się zainstaluje! I podwiesza toto swoje gówno pod uzywane programy, ładuje na stronach. które często używamy a gówno pcha się na siłę i zaśmieca kompy.
        • rena-ta49 Re: Jeśli to prawda, 25.04.15, 11:48
          Tylko nie strzelaj do kompa:)
          www.rp.pl/artykul/1195692.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka