szarlotka_ja 24.06.15, 21:26 Było o cyrku i znęcaniu się nad zwierzętami, a tu proszę co mi się wyguglało :> Nie bij po twarzy aby jej nie oszpecić - to jest wyraz szacunku.. Generalnie nie wiem jak to skomentować... okrutna religia :/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
carol-jordan Re: Jak bić żonę? 24.06.15, 21:36 Szarlotto, mój znajomy wyznawał religię bicia przez wiele lat. Lat, kiedy z rodziną chodził co niedziela do kościoła..... a po kościele wracał do swojego wyznania.... :/ Odpowiedz Link Zgłoś
lilith70 Re: Jak bić żonę? 24.06.15, 23:29 :) W naszej szerokości geograficznej bicie żony również bywa powszechne. Dodam jeszcze że nie każdy kraj muzułmański stosuje takie zasady, a nawet nie każda społeczność w obrębie danego kraju islamskiego. Społeczności wiejskie bywają zwyczajnie zacofane, są też ortodoksyjne społeczności w wielkich miastach, nie jest tak że każdy muzułmanin bije żonę, znęca się nad nią i źle traktuje. To społeczność bardzo zróznicowana, z uwagi na kraj zamieszkiwania, na odłam islamu, stopień zacofania, poziom intelektualny konkretnej rodziny itp., a my znamy ich tylko od tej złej strony. Odpowiedz Link Zgłoś
szarlotka_ja Re: Jak bić żonę? 24.06.15, 23:39 Wiem to wszystko. Mnie bardziej zszokowało to, że są potrzebne takie filmy hmm... instruktażowe :/ Odpowiedz Link Zgłoś
romantyk999 Re: Jak bić żonę? 02.07.15, 18:58 Oj nie można tak podchodzić :) albo rozwód albo buziak ;) Odpowiedz Link Zgłoś