czarny.onyks 16.11.15, 15:12 ...po tym, co się stało w Paryżu......... zastanawiam się, kiedy nastąpi u nas....:/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kama265 Re: Boicie się? 16.11.15, 15:17 ja trochę się boję, nawet nie, że u nas, tylko, że w Europie ogólnie już nie będziemy się czuć bezpiecznie Odpowiedz Link Zgłoś
facet699 Re: Boicie się? 16.11.15, 15:56 boję się tak jak wypadku samochodowego, spadnięcia samolotu czy katastrofy kolejowej. Zamachy niestety będą i tego się nie uniknie, czas bezpieczeństwa się skończył Odpowiedz Link Zgłoś
facet699 Re: Boicie się? 16.11.15, 19:41 wg mnie niczym, dalej większa szansa, że pijany kierowca pojedzie na nas na czołówkę. To "tylko" dodatkowy element do zestawu pt "dzisiejsze niebezpieczeństwa" Odpowiedz Link Zgłoś
czarny.onyks Re: Boicie się? 16.11.15, 21:18 trudno mi to wytłumaczyć... może boję się tej nienawiści.....tego, że śmierć innych jest zamierzona....czasem zaplanowana w szczegółach.... boję się okrucieństwa, jakie niesie.... Odpowiedz Link Zgłoś
carol-jordan Re: Boicie się? 16.11.15, 16:20 Tak. Chociaż myślę, że i tak większe szanse wpaść pod samochód, zwłaszcza mając na względzie naszych polskich szarmanckich kierowców... :> Odpowiedz Link Zgłoś
witamina_b12 Re: Boicie się? 16.11.15, 18:05 Boję się, ale nie zamachu u nas, boję się zmian, które czekają Europę, boję się jak będzie ona wyglądała za 20, 30 lat kiedy moje dziecko będzie dorosłe... Odpowiedz Link Zgłoś
flirting.shadow Re: Boicie się? 16.11.15, 20:12 Wolałabyś, żeby nie wpuszczono tak łatwo do Europy islamistów? Odpowiedz Link Zgłoś
witamina_b12 Re: Boicie się? 16.11.15, 20:47 Jestem przeciwna każdemu fanatyzmowi religijnemu. Odpowiedz Link Zgłoś
flirting.shadow Re: Boicie się? 16.11.15, 20:59 Ale chyba ciężko porównywać fanatyzm islamistów i katolików? Ci drudzy już od dobrych kilkuset lat nie podrzynają gardeł w imię boga. Odpowiedz Link Zgłoś
kama265 Re: Boicie się? 16.11.15, 21:07 Ja bym nawet powiedziała, że jestem przeciwna każdemu fanatyzmowi, czy ma podłoże religijne, czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
flirting.shadow Re: Boicie się? 16.11.15, 20:11 Nie uważasz, że za takie ataki (nie licząc udanych samobójczych ;) )powinna być kara śmierci? Odpowiedz Link Zgłoś
czarny.onyks Re: Boicie się? 16.11.15, 21:20 być może...nie wiem... tylko czy wtedy nie upodobnimy się do nich? Odpowiedz Link Zgłoś
witamina_b12 Re: Boicie się? 17.11.15, 09:01 Kara ma poniekąd też odstraszać, jak można zastraszyć śmiercią ludzi którzy sami są gotowi się wysadzić? Odpowiedz Link Zgłoś
kama265 Re: Boicie się? 16.11.15, 21:33 boję się też tego, że nie mamy szans w tej walce, bo to, że jesteśmy cywilizowani i żyjemy w demokracji czyni nas słabymi. Oni wykorzystują to, jeśli będą złapani to się odbędzie proces etc. Sama się miotam pomiędzy - nie wszyscy uchodźcy to terroryści - a tym, że no cóż, wszycy niemcy jakoś byli napiętnowani faszyzmem choć nie wszycy byli faszystami. wiem, że nie wszyscy muzułmanie to terroryści, ale wszyscy terroryści to muzułmanie. Myśląc naszymi torami nie mamy szans w tej wojnie. przerzucając się oskarżeniami że to wina lewaków też nie robimy nic w kierunku zapewnienia nam bezpieczeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś