password01 23.10.04, 22:46 Czy to tylko chemia ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewcia.p Re: czy istnieje miłość 23.10.04, 22:48 miłość i chemia nie muszą iść w parze.........:) związki chemiczne są zazwyczaj wybuchowe, a miłosne.. no cóż trwają znacznie dłużej niż chemiczne :) Odpowiedz Link Zgłoś
jollya Re: czy istnieje miłość 23.10.04, 22:50 no nie chodzą parami:)), bo wredna chemia prześciga miłość, po czym szybko odpada:))) Kiepski zawodnik:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Re: czy istnieje miłość IP: *.68.72.160.debica72.tnp.pl 23.10.04, 22:52 kiepska byłam raczej z chemii - i to pewnie dlatego mnie zostawił :DD Odpowiedz Link Zgłoś
jollya Re: czy istnieje miłość 23.10.04, 22:55 może trzeba było szybciej biegać? :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
password01 Re: czy istnieje miłość 23.10.04, 23:02 Podobno zauroczenie trwa 3 miesiące a miłość 4 lata - ta chemiczna Odpowiedz Link Zgłoś
jollya Re: czy istnieje miłość 23.10.04, 23:03 no podobno, ale to jeszcze zależy czy jest organiczna czy nieorganiczna! Odpowiedz Link Zgłoś
password01 Re: czy istnieje miłość 23.10.04, 23:05 zautoczenie i miłość to wszystko chemia organiczna. zauroczenie - endorfiny , adrealina miłość - nie mam pojęcia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Re: czy istnieje miłość IP: *.68.72.160.debica72.tnp.pl 23.10.04, 23:04 Nasza trwała 5 lat, moja nadal, a z chemi ostał mi się jeno.na dzisiejszy wieczór .. C2H5OH (za to PYSZNY!!!) Odpowiedz Link Zgłoś
password01 Re: czy istnieje miłość 23.10.04, 23:06 wyjątek potwierdzający regułę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Re: czy istnieje miłość IP: *.68.72.160.debica72.tnp.pl 23.10.04, 23:18 tzn - cieszyć się winnam? a nici z tego, bo miało być na całe życie... widocznie analiza wzięła górę nad syntezą i przypadkowo nastąpiła reakcja rozszczepienia katalizowana utleniaczem związku czy ból ma symbol chemiczny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ff Re: czy istnieje miłość IP: *.man.bydgoszcz.pl 23.10.04, 22:51 jednakze te milosne maja podłoże chemiczne... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
inna-bajka Re: czy istnieje miłość 23.10.04, 22:51 Chemia kojarzy mi się z czymś toksycznym, niebezpiecznym i podniecającym. Miłość jest podniecająca. Ergo są to dwie nierozerwalne częśći. Odpowiedz Link Zgłoś
w_v_w Re: czy istnieje miłość 23.10.04, 22:51 podobna tak jak yeti, wszyscy słyszeli tylko nikt nie "widział", ale mogę sie mylic. Osobiście obstawiam naukę;) Odpowiedz Link Zgłoś
jollya Re: czy istnieje miłość 23.10.04, 22:54 hmmm ...ale to by znaczyło, że ktoś przekonując kogoś, że miłość istnieje preparuje symbole?!? Zycie jest nie fair;((( Odpowiedz Link Zgłoś
password01 Re: czy istnieje miłość 23.10.04, 22:59 No ciekawe, ale czy to nauka czy przypadek. W filozoficznym znaczerniu i bredniach o jednej jedynej , połówkach pomarańczy itp. zastanawia mnie dlaczego te połówki tych pomaranczy występują zawsze w niewielkiej odległości geograficznej oraz w tym samym czasie. To chyba tylko chemia i przypadek. Odpowiedz Link Zgłoś
inna-bajka Re: czy istnieje miłość 23.10.04, 22:59 No prosze typowy facet, zacząć temat i rzucić. Chyba już znamy wszyscy odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
justusz Re: czy istnieje miłość 23.10.04, 23:00 no własnie bajeczko. Umiejetnosc rzadka.. Odpowiedz Link Zgłoś
inna-bajka Re: czy istnieje miłość 23.10.04, 23:05 Powiem Wam tak. Nikt nie ma w sobie tyle milości i wiary w innych ludzi jak ja, ale... Zawsze musi ono być, to cholerne "ALE" Kocham facetów, którzy okazuje się,że mają żony lub dziewczyny, w miesiąc później zabiją się na motorze lub są dużo młodsi. Odpowiedz Link Zgłoś
password01 Re: czy istnieje miłość 23.10.04, 23:04 Niczego nie rzuciłem jakoś ocięzale mi dzisiaj myślenie wychodzi.doła dotałem i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
password01 Re: czy istnieje miłość 23.10.04, 23:08 Nie musisz. Nic mi nie będzie jak nie wybazcysz Odpowiedz Link Zgłoś
inna-bajka Re: czy istnieje miłość 23.10.04, 23:15 O Boże !!!!!!!!! Stało by sie coś wielkiego w Twojej głowie gdybyś choć raz potrafił przyjąć malutki wyraz sympati do Ciebie? Co ????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
ewcia.p Re: czy istnieje miłość 23.10.04, 23:13 pass to rzuć inny temat żeby z dołka wyjść :) Odpowiedz Link Zgłoś
password01 Re: czy istnieje miłość 23.10.04, 23:15 podobają mi się refleksyjne tematy dzisiaj Odpowiedz Link Zgłoś
ewcia.p Re: czy istnieje miłość 23.10.04, 23:15 no dobrze może być refleksja tylko bez doła :):):) Odpowiedz Link Zgłoś
zmienna_ja istnieje miłość to na pewno 23.10.04, 23:20 ale skąd mamy wiedziec czy to jest ten ostatni :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ff lepiej grzeszyc i załowac..niz załowac ze .... IP: *.man.bydgoszcz.pl 23.10.04, 23:22 sie nie grzeszyło...:)))) taktak-jedno z moich ulubionych powiedzonek..:)) Odpowiedz Link Zgłoś
password01 Re: lepiej grzeszyc i załowac..niz załowac ze ... 23.10.04, 23:25 lepiej kopać niz być kopanym Odpowiedz Link Zgłoś
zmienna_ja Re: lepiej grzeszyc i załowac..niz załowac ze ... 23.10.04, 23:28 mąż to twój największy skarb więc zakop go w ogródku.....;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ff Re: najlepiej... IP: *.man.bydgoszcz.pl 23.10.04, 23:28 jest kochac i byc kochanym;) Odpowiedz Link Zgłoś
password01 Re: istnieje miłość to na pewno 23.10.04, 23:23 piszesz że na pewno. Przekonaj mnie. > ale skąd mamy wiedziec czy to jest ten ostatni :) o co ci z tym chodzi - prościej Odpowiedz Link Zgłoś
zmienna_ja Re: istnieje miłość to na pewno 23.10.04, 23:25 że ten ostatni? bo nie wiemy co będzie za kilka miesięcy, lat..... czlowiek jest istotą bardzo skomplikowaną, i przeważnie sam nie wie czego chce........ Odpowiedz Link Zgłoś
zmienna_ja Re: istnieje miłość to na pewno 23.10.04, 23:27 a że na pewno. :) to powiedz dlaczego niektóre pary dostają medale za 50 lecie małżeństwa... przecież nie byliby z sobą gdyby nie miłość :) a dziadkowie idący w parku i jeszcze trzymający się za ręce? czyż to nie miłość jak to nie miłośc to co to takiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ff Re: istnieje miłość to na pewno IP: *.man.bydgoszcz.pl 23.10.04, 23:29 z całym szacunkiem... to taka rzadkość ,że medal to możnaby im wręczyć za swoją wyjątkowość.. Odpowiedz Link Zgłoś
zmienna_ja Re: istnieje miłość to na pewno 23.10.04, 23:31 tak są wyjątkowi i wierzę że to jest miłość :) :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ff Re: istnieje miłość to na pewno IP: *.man.bydgoszcz.pl 23.10.04, 23:34 no ba!! inaczej byc nie moze... ale nie zapominaj ze to ludzie z innej epoki/wieku;) Odpowiedz Link Zgłoś
zmienna_ja Re: istnieje miłość to na pewno 23.10.04, 23:36 no tak my jesteśmy już z innej gliny lepieni, mamy inne wartości (niestety) bardziej zabiegani, nerwowi ale cóż takie tempo życia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ff Re: istnieje miłość to na pewno IP: *.man.bydgoszcz.pl 23.10.04, 23:40 nie moze byc inaczej... tempo w porządku/na miare naszych czasów -bylebyśmy nie zagapili sie i nie zapędzili w jakąś slepą uliczke... spox... kazdy ma w sobie siłę!! Odpowiedz Link Zgłoś
zmienna_ja a passs 23.10.04, 23:44 poszedł spać ::):): za szybko mi sie kliknęło Odpowiedz Link Zgłoś
password01 Re: istnieje miłość to na pewno 24.10.04, 00:02 przyzwyczajenie wspólny interes wygoda. , A czas sobie płynie wolniutko tik tak , i 50 lat mija co do dzxiatków infantylizm Poerkinson etc . Odpowiedz Link Zgłoś
zmienna_ja Re: istnieje miłość to na pewno 24.10.04, 00:04 dobra dobra o chorobach to nie wspominaj :D:D: chodzi o sam fakt Odpowiedz Link Zgłoś
password01 Re: istnieje miłość to na pewno 24.10.04, 00:07 > chodzi o sam fakt wspólnego interesu. Po kilkunastu latach to trudno sobie wyobrazić inne życie Odpowiedz Link Zgłoś
zmienna_ja Re: istnieje miłość to na pewno 24.10.04, 00:13 ale męczyć się tez nie ma sensu :) bo wkrótce któraś ze stron nie wyrobi Odpowiedz Link Zgłoś
password01 Re: istnieje miłość to na pewno 24.10.04, 00:15 każda że stron zyskuje natakim układzie. każda ponosi koszty i otrzumuje zyski Odpowiedz Link Zgłoś
zmienna_ja Re: istnieje miłość to na pewno 24.10.04, 00:17 i jest trzecia strona ktora zyskuje TPSa :D:D: za to że jednen chce a druga jęczy do słuchawki :D:D:D głupota Odpowiedz Link Zgłoś
password01 Re: istnieje miłość to na pewno 24.10.04, 00:19 Pani się wątki pomyliły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: perwersyjny murzyn Re: czy istnieje miłość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.04, 02:54 Czy to ważne, czy istnieje? Czujesz przecież ją w sobie. Definicje nieistotne, gdy zakwita w twojej głowie... Może jest chemią, a może nie. Czy jest szczęśliwszy ten, kto to wie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kwiatuszek Re: czy istnieje miłość IP: *.janet.waw.pl 24.10.04, 15:23 Drogi Autorze intrygującego pytania! Miłość ISTNIEJE! Jednakże stawia przed nami trudne wymagania, do których często nie jesteśmy zdoli, ponieważ bardziej kochamy siebie... Wszystko się zmienia, kiedy pierwsze miejsce oddajemy drugiej osobie...Wtedy miłość się przechadza... Nigdy się nie dowiesz czy istnieje dopóki nie zaczniesz KOCHAĆ! Powodzenia. K. Odpowiedz Link Zgłoś
password01 Re: czy istnieje miłość 24.10.04, 17:14 Ja sie pytałem czy istnieje. A ty mi mówisz szukaj a jak znajdziesz to będziesz wiedział że istnieje. A jeżeli nie istnieje to po co szukać ? Odpowiedz Link Zgłoś
jollya Re: czy istnieje miłość 24.10.04, 17:30 Kto nie ryzykuje ten w życiu nic nie ma;P Odpowiedz Link Zgłoś
password01 Re: czy istnieje miłość 24.10.04, 17:41 No Gralla to też szukano i co z tego wynikło ? Odpowiedz Link Zgłoś
jollya Re: czy istnieje miłość 24.10.04, 17:45 ten pesymizm to cecha wrodzona czy nabyta? :-))) czas rozpocząć bój;p Odpowiedz Link Zgłoś
password01 Re: czy istnieje miłość 24.10.04, 18:59 To nie pesymizm , to ciekawość . Wyrażam wątpliwość w istnienie miłości w pojęciu filozoficznym. Pisałem już o tym. Odpowiedz Link Zgłoś
jollya Re: czy istnieje miłość 24.10.04, 19:04 Wątpliwość w miłość już zauważyłam.... ale jak możesz nie wierzyć też w gralla???!!!??? :P Trudno nie wierzyć w nic:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
password01 Re: czy istnieje miłość 24.10.04, 19:36 No to nie zupełnie tak że ja w nic nie wierzę. Ale staram się :) Czesto mam wątpliwości to pozwala zrozumiec Świat. Odpowiedz Link Zgłoś
jollya Re: czy istnieje miłość 24.10.04, 20:32 mnie wątpliwości raczej nie mobilizuja, wręcz przeciwnie ostudzaja cały zapał w dane przedsięwzięcie:))) to w co w takim razie wierzysz??? Odpowiedz Link Zgłoś
roza_luxemburg Re: czy istnieje miłość 24.10.04, 18:15 Coś jednak wynikło, np. film Monty Phytona:)Św. Graal to mit, miłość też jest mitem, ludzkość lubi bajki i lubi w nie wierzyć, ja zreszta też. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kwiatuszek Re: czy istnieje miłość IP: *.janet.waw.pl 24.10.04, 22:31 Ależ, drogi Autorze! Powiedziałam wyraźnie, że moim zdaniem PRAWDZIWA miłość ISTNIEJE. Jednak nie zależy Ci -jak mniemam -jedynie na samej wiedzy... Poznasz jej smak, kiedy zaczniesz kochać...PRAWDZIWIE. Duzo zależy od CIEBIE. Naprawdę. Powodzenia. K. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lanvin Re: czy istnieje miłość IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.10.04, 23:03 no pewnie! Istnieje miłość to potoczna nazwa, a naukowo nazywają ją chemią ;) hihihi =P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kwiatuszek Re: czy istnieje miłość IP: *.janet.waw.pl 25.10.04, 11:08 Moim zdaniem chemia ma niewiele wspólnego z miłością. Jest raczej jej istotnym elementem. Ale róznica między nimi jest jest podobna do dnia i nocy - chemia szybko się kończy, podczas gdy MIŁOŚĆ prawdziwa trwa....i staje się coraz piękniejsza w miarę upływu czasu....K. Odpowiedz Link Zgłoś