Dodaj do ulubionych

Żal ,,cafe";(

27.05.20, 14:26
Kilka razy od momentu zamknięcia ,,cafe" wchodziłam na ,,zgliszcza" po niej szukając osób z którymi miałam możliwość porozmawiać:) Niestety, nikogo ze znajomych już tu nie ma. W dawnej ,,cafe.pl", każdy miał swoje miejsce ( według współczesnych programów konwersacyjnych) ,,swój pokój";
Dziś jest tu jak w PRLu. Nic się nie ukryje, wszystko jawne, brak intymności, indywidualności , powszechna inwigilacja. Może to jest przyczyna tak niskiej frekwencji? Poczucie znalezienia się jakby w galerii handlowej lub na peronie dworca PKP ?
Obserwuj wątek
    • marco_5 Re: Żal ,,cafe";( 27.05.20, 16:47
      aby przezyc....musimy sobie wzajemnie pomagac !
      w przeciwnym razie wpadniemy w depresje ..:)
    • nnn.1 Re: Żal ,,cafe";( 28.05.20, 00:03
      ewafud1 napisała:

> Poczucie znalezienia się jakby na peronie dwo
      > rca PKP ?
      Bo?
      • ewafud1 Re: Żal ,,cafe";( 31.05.20, 12:16
        Bo każdy ma dostęp do rzuconych tu ,,myśli ", tematów i je rozwija jeśli chce , tworząc rozmowę tematyczną:) Na dworcu PKP masz podobnie. ,,Czy na właściwym peronie stoję? Czy aby na pewno to ten spóźniony pociąg ?" itd, itp. Cafe zachowywała pewną indywidualność.
        • marco_5 Re: Żal ,,cafe";( 31.05.20, 15:21
          ewa, no prosze ...jezeli o dworce chodzi, to masz konkretne, fajne bajery aby faceta zaczepic ..:))
          ciekawe, jaka indywidualnosc zachowywala Cafe ?
        • nnn.1 Re: Żal ,,cafe";( 31.05.20, 20:01
          ewafud1 napisała:

> Bo każdy ma dostęp do rzuconych tu ,,myśli ", tematów i je rozwija jeśli chce ,
          > tworząc rozmowę tematyczną:)
          --
    • stasi1 Re: Żal ,,cafe";( 30.05.20, 09:54
      Ja bywałem tam od 2005 roku, fajnie było. Sporo znajomych mam z tamtych czasów.
      • nnn.1 Re: Żal ,,cafe";( 30.05.20, 12:51
        A! Pod względem to rzeczywiście PKP :) Nie ulega jednak wątpliwości, że krótka podróż może być pouczająca/ciekawa/zabawna/okropna/męcząca/fajna/inne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka