Gość: ja IP: *.bbtec.net 10.01.05, 13:54 ciekawe, co robią ci ponad godzinni. Partię szachów? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Maja Re: Gra wstępna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.05, 13:43 Ja chętnie pieściłabym mojego partnera jak najdłużej przed seksem, żal mi tylko, że on nie poświęca temu nawet minuty, co cholernie mnie deprymuje i sex między nami coraz częściej przypomina zaspokojenie swoich potrzeb. W dodatku uważa, że te pieszczoty mu sie należą, mimo, ze on ich nie odwzajemnia. Jednak kocham go i jestem na tę miłość skazana (mamy małe dziecko) i chyba nie uda mi się już tego zmienić!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Twardy Re: Gra wstępna IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.05, 17:08 Moim zdaniem nie ma nic piekniejszego od kobiecego ciała i z całym szacunkiem dziewczyny do waszej swery duchowej, to moglbym je piescic godzinami i spełniać każda zachcianke partnerki. Uważam grę wstępna za świetna zabawe, którą można urozmajcać na setki sposobów, a przy której można łatwo i przyjemnie;) poznać co druga osoba lubi, co jej sprawia przyjemność a co nie. Pozdrawiam wszystkich i naprawde doceńce tę wspaniałą część sexu:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ellada Re: Gra wstępna IP: *.zgora.dialog.net.pl 15.02.05, 22:48 hello... bardzo nam sie podoba Twoje podejscie do ,,sprawy". My tez preferujemy gry wstepne... i oby jak najdluzej... ogladałeś wczora 9 ipół tygodnia??? wszystko pieknie pokazane i bylo suuupeererererer:D:D:D:D pozdrwaiamy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzys 87 Re: Gra wstępna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.05, 18:43 W takim raziem Ci współczuje Maju!!!Partner nie powinien zaspokajac tylko swoich po3eb ale jak najbardziej rowniez i Twoje!!!porozmawiaj z nim nma powaznie!!!Ze Ty tesh chcesz byc zaspokojona!!1Przeciez oboje musiscie miec z tego satysfakcje!!!Pozdrawiam i zycze powododzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktośa Re: Gra wstępna IP: *.lublin.pl / *.lublin.pl 15.02.05, 23:35 może spróbuj porozmwawiac ze swoim partnerem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leni Re: Gra wstępna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.05, 15:08 jak najbardziej :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jumper Do gry trzeba dwojga,jak zatem wytłumaczyć różnice IP: *.unreal.pl 12.01.05, 15:28 Ciekawe jak to jest że kobiety prowadzą krótszą grę wstępną od mężczyzn. Czyżby dochodziło do efektów relatywistycznych (dylatacja czasu) ;) Czy może raczej mężczyznom się wydaje, że robią to 20 minut a kobietom 10 - faktycznie jest 15 ;). No bo chyba do gry wstępnej trzeba dwojga, no nie? Odpowiedz Link Zgłoś
emilka222 Re: Do gry trzeba dwojga,jak zatem wytłumaczyć ró 12.01.05, 15:59 To bardzo delikatna kwestia, osobista sfera i nie kazdy chce o tym mowić na forum. Ludzie, to nie zwierzęta i nie kieruje nimi tylko instynkt.Pewnie wszyscy czytali "Płeć mozgu" i wiedzą, że mężczyzna inaczej reaguje, inaczej widzi, inaczej przeżywa..i nie ma co sie dziwić, że często nie rozumie kobiety, jej potrzeb np.potrzeby przytulenia bezinteresownego (czytaj: przytulenia bez perspektywy seksu)Ale można się dogadać....mamy rozum, uczucia (to nas odróżnia od zwierząt). Uczymy sie swojego ciala, jego reakcji. Mężczyzna szybciej przechodzi do rzeczy.....to moje odczucie, ale można dojść do porozumienia i wtedy wszyscy są zadowoleni...tzn: on i ona.Wtedy seks jest przyjemnością, trwa tyle ile trzeba. Jest też w nas kobietach i facetach coś takiego, że poczujemy ochotę na ostry, szybki seks i też jest fajnie. Nie czytam statystyk zwiazanych z seksem...nie są wiarygodne, bo często ludzie nie mówią prawdy...no i wtedy statystyki kłamią. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paweł Re: Do gry trzeba dwojga,jak zatem wytłumaczyć ró IP: *.toya.net.pl 12.01.05, 16:08 Emilko, oczywiste jest że wszyscy czytali Płeć mózgu, wszak to lektura obowiązkowa a i zciekawości tę ksiązkę czytają 14 letni chłopcy bo maja powód by póxniej sie masturbować. Wracając do zasadniczego tematu uważam, że seks to takzę gra wstępna. Uwielbiamy się z zoną pieścić9 Często w ogóle nie dochodzi do stosunku) natomiast podczas tych pieszczot wzajemnie dązymy do zaspokojenia partnera. Mówiąc krótko uważam że kobiety które narzekają na grę wstępną sa po prostu same oziębłe, nie mają tego ,,ciepła" żeby ich partner CHCIAŁ z nią dłużej się rozkoszować pieszczotami Płeć mózgu-no chyba pójdę do biblioteki:) Odpowiedz Link Zgłoś
emilka222 Re: Do gry trzeba dwojga,jak zatem wytłumaczyć ró 12.01.05, 16:29 Oj Pawełku! Nie chciałam uderzać w facetów.....bez nich nie byłoby tego wątku...są nam niezbędni do życia. Chciałam tylko zaznaczyć, że musimy iść na kompromisy, uczyć się siebie i tyle. Zawsze może być super! To zależy od nas. Nie ma recepty na udany seks, ani nie ważny jest czas gry wstępnej. Może ona trwać 5 minutek i 20...Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
emilka222 tak trzymaj Pawełku 12.01.05, 16:35 Wcale nie musi być zaraz konsumpcja...Jasne! Nie idź do biblioteki....sam napisz książkę,( nie ironizuję!) bo to co napisałeś jest piękne. Masz super kontakt z żoną i o to mi właśnie chodziło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paweł Re: tak trzymaj Pawełku IP: *.toya.net.pl 12.01.05, 18:16 skąd jestes emilko? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Macho Re: Do gry trzeba dwojga,jak zatem wytłumaczyć ró IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 18:04 Mężczyzna na którego narzeka kobieta(jawnie czy w myślach)nie jest macho i jest sobie winień gdy go ONA zostawi(jawnie czy w marzeniach). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktośa Re: Do gry trzeba dwojga,jak zatem wytłumaczyć ró IP: *.lublin.pl / *.lublin.pl 15.02.05, 23:43 właśnie, warto o tym romawiać, skoro zdecydowaliśmy się być z kimś to nie sprowadzajmy miłości fizycznej do zaspokojenia swoja drogą uważam, że różnice są znacznie mniejszcze niż nam sie wydaje, wszystko tkwi troszkę głebiej w nas niż sie wydaje, czym lepiej sie poznajemy tym sex jest pelniejszym przezyciem Odpowiedz Link Zgłoś
jahipek Re: Gra wstępna 12.01.05, 18:29 Kobieta jest jak instrument,trzeba ja w ciagu dnia dostroic emocjonalnie-to noca wyda najpiekniejsze dzwieki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sad Re: Gra wstępna IP: *.chello.pl 15.01.05, 00:01 emilko odezwij sie na vath@o2.pl chcialbym z toba porozmawiac Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 Zgadzam się z tobą w całej rozłożości!!!! 31.01.05, 00:19 jahipek napisał: > Kobieta jest jak instrument,trzeba ja w ciagu dnia dostroic emocjonalnie-to noc > a > wyda najpiekniejsze dzwieki. I tak się zawsze staje. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amorek Re: Gra wstępna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 21:34 pieszczoty sa super. w trakcie fantastycznych pieszczot ile zmyslow doznaje przyjemnosc ile czesci ciala sie odprezy, to naprawde cudowne.traca wszyscy,ktorzy ignoruja gre wstepna-po prostu sa kalekami!a najwazniejsze gra wstepna zbliza do siebie kochankow i daje sie lepiej poznac. tak trzymac pozd.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Macho Re: Gra wstępna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.05, 02:22 Zakochani godzin nie liczą.Spróbuj to zobaczysz,jak jest ciekawie po drugiej godzinie.Jeżeli nie potrafisz,to nie jesteś Macho i spadaj dzidziuś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;/ Glupoty tu pisza;/ IP: *.plk.vectranet.pl / *.plk.vectranet.pl 30.01.05, 19:59 Co oni tutaj pisza;/ Mam 18 lat i na gre wstepna poswiecam conajmniej 4h chyba ze nie mam czasu zaduzo to trwa to przynajmniej 2h,a jak jest mniej czasu to sie w ogole nei kochamy, wole rozbudzic ja do czerwonosci, bo przeciez najwiecej przyjemnosci czerpie sie z gry wstepnej.W ogole pisza takze ze nastolatki nie lubia eksperymentowac(moze sie tego wstydza)ale ja i ludzie ktorych znam, rowiesnicy, maja inne zdanie na ten temat... Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 Mylisz się ona zaczyna się od kolacji przedŚlubnej 31.01.05, 00:24 profesor8 napisała: > Juz od sniadania gra wstepna? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzesiek 22 Re: Gra wstępna IP: *.werbkowice.net / 80.48.102.* 15.02.05, 21:45 Witam wszyskich mam 22 lata i nigdy nieuprawiałem seksu , a co dopiero mowic o grze wstepnej. jestem bardzo niesmiały i niewiem jak sie tego pozbyc tej niesmialosci do kobiet bardzo kocham pewna dziewczyne ale nieumiem jej powiedziec tego niewiem co mam zrobic bede sam do konca zycia tak juz jest :( Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 Pół godz. błagania o 15 minut lizania 30.01.05, 23:37 Uwielbiam to przed i po. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zosia Re: Pół godz. błagania o 15 minut lizania IP: 61.110.248.* 22.02.05, 02:13 ty to musisz byc zmeczony ;; Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miras do elizy do elizy IP: 80.244.129.* 15.03.05, 17:08 Elizko, a może powinnaś skoczyć w boczek by doznać rozkoszy gry wstępnej długiej i cudownej. pa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sola_mo2@wp.pl Re: Gra wstępna IP: *.efekt.net.pl / 80.51.226.* 31.01.05, 15:06 Moja gra wstepna trwa bardzo długo-nawet 2h. To zalezy od ochoty. Przecież nie mozna kochac sie na sucho! Kiedys zapłaciłam za to pekniecien sciany pochwy. To nieprawda ze młodziez przeznacza na gre wstepną tak mało czasu- z tego co sie orientuję w śród moich znajomych wynika ze nie tylko ja lubie długą gre wstepną. Mam 18 lat- mój chłopak też. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lena Re: Gra wstępna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.05, 22:28 Jak można prowadzić grę wstępną tak krótko, nie czaje ludzi... Przecież to element seksu a nie tylko wprowadzenie do niego... Poza tym nie wiem jak wy, ale dla mnie to jedna z przyjemijszych rzeczy o wcale nie byłabym szczęśliwa, gdyby mój partner był tak bardzo zniecierpliwiony, a to by sie odbijało na seskownej i podniecającej grze wstępnej... ;) pozdrawiam cieplusio Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ]:-> Re: Gra wstępna IP: *.rene.com.pl 22.02.05, 13:05 > Jak można prowadzić grę wstępną tak krótko, nie czaje ludzi... a nie miałaś nigdy ochoty na szybki numerek?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lesbi friends Re: Gra wstępna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.05, 18:14 A my przeznaczamy na grę wstępną ponad godzinę i wcale w szachy nie gramy :) nutellla i bita smietana rulez!! :D Odpowiedz Link Zgłoś
wegorz-rasta Re: Gra wstępna 15.02.05, 19:23 uwiel biam sprawiac przyjemnosc dotykiem jest to jedyny szczery taki naprawde szczery dowud ze jestes zaangazowany .slowa moga klamac dotyk nie a czlowiek potrafi to odczytac.pamietam ze raz "bawilem sie" z kobieta juz podczas tanca skonczylo sie na podlodze siedzialem w rozkroku a ona przedemna dotykalem ja z godzine albo i wiecej czulem ze ona tego potrzebuje i chce nawet niebylo pocalunkow w usta delikatne musniecia po szyji i dotyk piersi szyji nug bioder i swiadomosc ze ona tego chce ze nie udaje dotyk bez wzajemnosci a ile dal przyjemnosci to laduje energie i jest poprostu wspaniale Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ellada Re: Gra wstępna IP: *.zgora.dialog.net.pl 15.02.05, 23:01 dobre!!!! a kochałeś ją w ogóle??? tak naprawdę???? Odpowiedz Link Zgłoś
wegorz-rasta Re: Gra wstępna 16.02.05, 00:17 czasami nie trzeba kochac zeby okazac troche czulosci ja bylem sam i ona tez do stosunku niedoszlo to co sie dzialo morzna nazwac tancem bez orgazmow bez wiekszych oczekiwan poprostu "chwila" rozkosznego zapomnienia Odpowiedz Link Zgłoś
lajbek1 Re: Gra wstępna 20.02.05, 10:23 piekne...ja też miałam kiedyś chwilę rozkosznego zapomnienia....i chyba to nawet lepsze niż byle jaki stosunek! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieznany13 Re: Gra wstępna IP: 212.126.24.* 21.02.05, 20:01 Podobno dla Polaka gra wstępna to pół godziny proszenia. Turyści widzą jak przed chałupą baca całuje się po rękach. Co robicie baco ? To jest gra wstępna!!! Zaraz się będę łonanizował... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meski szowinista Kobiety - bez gry wstepnej, byle szybciej... IP: 5.5R* / 195.233.250.* 22.02.05, 09:28 zeby juz miec to z glowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Gra wstępna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.05, 12:42 u mnie gra wstepna trwa 10 min a jak chce dłuzej to moj chłopak nie wytrzymuje i ma wytrysk zanim dojdzie do sedna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: młody kleryk Re: Gra wstępna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.05, 14:51 ja słucham naszego Ojca świętego i żadnej gry wstępnej nie uznaje, po prostu zawsze sex kojarze z prokreacją i tylko to mam na myśli. Przyjemność z sexu jest grzechem (św. Augustyn). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cherokee grzech? IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 22.02.05, 20:54 Dość ciekawe stwierdzenie (zdaje się, że Augustyn nim został świętym nieźle brykał ;) ). Uznanie seksu jedynie za akt prokreacji sprowadza kobietę do roli (za przeproszeniem) krowy rozpłodowej (ale to pewnie nie obchodzi młodego kleryka), a nikt nie powinien mieć wątpliwości, że seks jest dla związku kobiety i mężczyzny niezwykle ważny, a gra wstępna jako integralna jego część również. Czas trwania i forma powinna zależeć od preferencji obojga (?;)) kochanków, a skoro im to tak a tak odpowiada to nic komu do tego. A squaw powinna piszczeć z radości! Howgh, powiedziałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szakal_tcz Re: Gra wstępna IP: *.ib.tcz.pl / *.tcz.pl 22.02.05, 21:21 Gra wstepna jest bardzo wazna i przyjemna wiec postarajmy sie powiekszyc statystyki. Ja juz zabieram sie do tego. Pozdrowienia z Tczewa :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beatka Re: Gra wstępna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.05, 21:33 ja również uważam że sam sex nie jest tak wspaniały jak gra wstepna!!! współzyję z moim mężczyzną od 1,5 roku i gra wstępna zawsze jest różna:)niema nic piękniejszego niż mokre męskie ciałko mrauuu:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fanatyk Re: Gra wstępna IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.02.05, 09:01 A co ja sie patrze na zegarek.... wazne żeby było dobrze:D Odpowiedz Link Zgłoś
monakotg Re: Gra wstępna 01.03.05, 11:34 Odnosząc się do wcześniejszych wypowiedzi chcę stwierdzić ,że czas poświęcany na grę wstępną może być inny dla mężczyzn i kobiet ,ponieważ istnieją również stosunki homoseksualne. Gra wstępna może trwać bardzo długo ale nie musi ,to chyba zeleży od nastroju w danym momencie. Najważniejsze jest zeby taki sam nastoj mieli oboje. Podczas godzinnej gry wstępnej nie trzeba grać w szachy( ale przypuszczam, że znalazła by się para którą to kręci):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: setkris Re: Gra wstępna IP: *.chello.pl 15.03.05, 15:33 CZytam tu naprawdę o różnych przypadkach...niektórym ludziom współczuję ale chyba raczej niczego nikomu nie zazdroszcze mam co mam i z tego sie ciesze..a drążąc temat chcę tylko dodać że to jaka jest forma,czas i zaangażowanie w to całe rozkręcanie sytuacji to kwestia osobistych upodobań i okoliczności zbliżenia. Mam 18 lat ale wiem ze są takie miejsca jak WC w restaracjach,ławki w parkach, czy nawet ptrzystanki autobusowe gdzie gra wstępna odpada, ale za to gdy jestem w spokojnym miejscu lubie lizać i pieścić partnerkę całą noc(i nawet nie ma czadu na szachy) tylko po to by o świcie pobzykać pare lub parenaście minutek,zapalić papierocha i zacząć kolejny dzień:) pozdrawiam wszysrkich zadowolonych z MIŁOŚCI(no i z sexu też) a szukającym scześcia własnie go życze:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sweet Re: Gra wstępna IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 15.03.05, 15:47 jak to co robia CI ponad godzinni.. o nie, na pewno nie graja w szachy. Gra wstepna jest najwazniejsza czescia seksu, na ktora naprawde moznaby poswiciec ponad godzine a nawet i dwie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miras Re: Gra wstępna IP: 80.244.129.* 15.03.05, 16:16 no ja nie wiem skąd ta statystyka??? ja kocham grę wstępną i zanim dojdzie do zbliżenia to gra wstępna trwa ok godzinki. jest bosko:)!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eliza G. Re: Gra wstępna IP: *.isko.net.pl / *.k1.isko.net.pl 15.03.05, 17:03 Ja tez chetnie bym popiesciła sie z mojim partnerem lecz on zaspokoja tylko swoje potrzeby nie mysli o innych lecz mam z nim dziecko i jestem juz skazana na niego. Odpowiedz Link Zgłoś
parmesan Re: Gra wstępna 16.05.05, 20:18 Gość portalu: Eliza G. napisał(a): > Ja tez chetnie bym popiesciła sie z mojim partnerem lecz on zaspokoja tylko > swoje potrzeby nie mysli o innych lecz mam z nim dziecko i jestem juz skazana > na niego. Elu! pozbadz sie tego typa jak najpredzej, puki jeszcze wiosna trwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nie wiem Re: Gra wstępna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.05, 20:09 Najpierw to chciałbym przezyc swoj pierwszy raz......ojej.......kiedy to nastąppi.....hehe!!!! juz sie nie moge doczekac......! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misiek Re: Gra wstępna IP: *.zagan.visnet.pl / 80.50.249.* 15.03.05, 20:17 heh <lol> jestem rekordzistą bo moja gra wstepna trchwa jakieś 2 minutki:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elka świetnie sie bawia przez ponad godzine! IP: 80.240.184.* 15.03.05, 22:49 My tez z moim facetem.,. jestesmy w łózkou godzinmi.. uwielbiamy gre wstepna a potem .. ;) Facet ma konducje ja tez.. pare kilometrow biegu.. rozgrzewka.. cwiczni a rozciagajace.. potem lekka <współnie przygotowana> kolacyjka niom i do łózeczak na pare godzin!! yeah! Odpowiedz Link Zgłoś