cover_wielki 14.01.05, 22:55 Czy Państwo robia jakieś foty ? Tak pytam ogólnie, bo coś mnie ciągnie do "obrazków" ostatnio. A gdzies macie może galerie swoich prac ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kocibrzuch Re: Fotografia 14.01.05, 23:01 Galerii w necie nie posiadam. Kiedyś trzaskałem mnóstwo cz.-b. i sam wywoływałem. Teraz mnie wołami nie można zaciągnąć do ciemni, a i zdjęcia robię w zasadzie wyłącznie "albumowo-rodzinne" miast się artystycznie wyżywać. Odpowiedz Link Zgłoś
yoanna Re: Fotografia 15.01.05, 00:47 Chyba się udało :)))) Czy mogę Wam pokazać moje Maleństwa? :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
yoanna Re: Fotografia 14.01.05, 23:29 robią,robią ...:) Kocibrzuchu właśnie w tej chwili pytaniem uprzedziłeś to co zamierzam zrobić za jakieś 5 minut... włożyć kilka fotek do galerii :) taki mały ekshibicjonizm (ale sama siebie nie ekshibicjonuję :))) ) pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
oldpiernik Re: Fotografia 15.01.05, 13:22 Ładne, jeśli to te, o których myślę, że widziałem. ;0) OLDBEZTALENTU Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: Fotografia 15.01.05, 13:00 lubie łapać..ciekawe chwile w źrenicy oka:) lubię się "bawić" już istniejącymi zdjęciami:))) sam moment tworzenia .. efekt prawie nie jest ważny... nieważna jest więc galeria.... bawię się dla przyjemności chwili tworzenia:) Odpowiedz Link Zgłoś
yoanna Re: Fotografia 15.01.05, 13:37 urszulka_ma napisała: > lubie łapać..ciekawe chwile w źrenicy oka:) > lubię się "bawić" już istniejącymi zdjęciami:))) > sam moment tworzenia .. też lubię te chwile, kiedy czas udaje się zatrzymać :) to jakby radość malowania...:))) Prawdziwe, zaczarowane kadry mam w papierowej postaci :) wyczarowane oczywiście zwykłym,starym Zenithem ;) a moje cyfrowe wyczyny ;) no cóż przypominają chwilowo rejestrację przyrostu wagi i wzrostu :)))), że nie wspomnę o siwych włosach... ;))))) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: Fotografia 15.01.05, 13:40 są programy do obróbki zdjęć..gdzie włosy można sobie pomalować:))) Odpowiedz Link Zgłoś
yoanna Re: Fotografia 15.01.05, 13:51 to może mały retusz u Ciebie zamówię :))))) to poprzoszę jeszcze o zmianę profilu i odmłodzenie o 10 kg ;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
yoanna Re: Fotografia 15.01.05, 13:57 nooo Urszulko trzymam Cię za słowo :) a raczej za zdjęcie :))) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: Fotografia 15.01.05, 14:05 mam czas.. możesz słać na skrzynkę.."poczwarkę"?..zrobimy z niej "motyla"?:) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: Fotografia 15.01.05, 14:17 mam nadzieję..ze ten uśmiech jest szczery.. i ta przenośnia przeobrażenia zdjęcia.. traktowana przez Ciebie jako żart...tak?:) Odpowiedz Link Zgłoś
yoanna Re: Fotografia 15.01.05, 14:22 urszulka_ma napisała: > mam nadzieję..ze ten uśmiech jest szczery.. > i ta przenośnia przeobrażenia zdjęcia.. > traktowana przez Ciebie jako żart...tak?:) szczery, szczery Uszulko absolutnie :))) o co Ty mnie podejrzewasz ? :))))) podoba mi się myśl o poczwarce , gdyby to mój mąż przeczytał... :)))) pewnie chciałby to zdrobnić ...:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma "czareczka"?:) 15.01.05, 14:35 ..cieszę się..:))) o nic nie podejrzewam.. mało Cię znam..i nie chciałabym urazić - jakimś "palnięciem":) czytałam kiedyś książkę..pod takim tytułem "Poczwarka" piękna opowieść o zakceptowaniu i polubieniu siebie.. oraz innych, takimi jakimi są...:) Odpowiedz Link Zgłoś
yoanna Re: "czareczka"?:) 15.01.05, 14:45 urszulka_ma napisała: > ..cieszę się..:))) > o nic nie podejrzewam.. > mało Cię znam..i nie chciałabym urazić - jakimś "palnięciem":) Co do "palnięcia" mam podobne obawy... zwłaszcza, że "wypalam" z czymś od czasu do czasu w tempie nie pozwalającym pomyśleć... przed wysłaniem :))))) Składam szczerą deklarację poczwarkową ;)... zamiary mam czyste :)))) Może poczytam o tej poczwarce ...? :))) p.s. "czareczka " to nawet tak milusio :) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma "czareczka"... 15.01.05, 14:57 ..to tak na "prędce"..propozycja zdrobnienia od poczwarki.. a opowieść pt. "Poczwarka" napisała - Dorota Terakowska ale wracając do zdjęć.. całkiem poważnie teraz piszę.. czekam na zdjęcie.. zobaczymy co się da poprawić:) i czy aby nie przesadzasz..bo może nie ma nic do poprawiania?:) Odpowiedz Link Zgłoś
yoanna Re: "czareczka"... 15.01.05, 15:21 no tak, jak zwykle najpierw zrobiłam potem zajrzałam i przeczytałam :)) Jeśli możesz odbierz pocztę :)) A nad przepoczwarzaniem chwilę się z astanowię;) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma zasypana..fotografiami:) 15.01.05, 18:10 odebrałam pocztę dziękuję..:) bardzo mile mnie zaskoczyłaś.. bardzo ciekawe zdjęcia.. pozwoliłam sobie na małą przeróbeczkę.. jednego wnętrza kojarzącego się.. z intrygującym wnętrzem kobiety.. nasuwającym pytania.. kim jest? jaka jest? co w życiu poszukuje?..ukryta postać, w odbiciu lustra:) Odpowiedz Link Zgłoś
yoanna Re: zasypana..fotografiami:) 15.01.05, 18:21 zasypana ale żywa... mam nadzieję ? skojarzenie...., tak było tam zdjęcie wyraźnie kojarzące się :))) ciekawe czy o tym samym myślimy .? kim jest, jaka jest... ? hmmmm.....:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
yoanna Re: zasypana..fotografiami:) 15.01.05, 18:43 odebrałam :))) podoba mi się ta wersja :) i siwizny nie widać... ;)))) chyba powinnam zaryzykować dekonspiarcję poczwarki ... to co robisz daje nadzieję, że może być ciekawiej niż jest hi,hi i to jeszcze może w sepii... chętnie pooglądam jeszcze inne wnętrza...i zewnętrza /oczywiście nawet bez związku z moim przepoczwarzaniem/ :) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma może.. 15.01.05, 20:05 ..trochę wieczornego światełka?:) podeślę pocztą:))) Odpowiedz Link Zgłoś
vogino55 Re: może.. 15.01.05, 21:48 yoanna napisała: > Dziękuję za promyki i Słoneczka:)) Jeśli zmienisz nicka to na <yoanna promienna> hehe Wojciech Odpowiedz Link Zgłoś
yoanna Re: może.. 15.01.05, 22:10 dobrze radzisz Wojciechu :)) może przemyślę temat...;) Odpowiedz Link Zgłoś
yoanna Re: może.. 16.01.05, 17:59 urszulka_ma napisała: > ..trochę wieczornego światełka?:) > podeślę pocztą:))) światełko doszło... fotnostalgia jakaś nastała :)) siedzę i przeglądam domowe fotki, dzieciątka kręcą się obok, zaglądają przez ramię i dokazują , dokazują... bęc ;) do zdjęć wrócę wieczorem ... czas na mamusiową interwencję ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma cieszę się.. 17.01.05, 16:13 ..że się podobało.. lubię się tak bawić..:) Odpowiedz Link Zgłoś
yoanna Re: cieszę się.. 17.01.05, 16:17 nie pogniewasz się , jeśli kiedyś coś jeszcze podrzucę do Twojej skrzynki ? Odpowiedz Link Zgłoś
to.ya Re: Fotografia 15.01.05, 13:40 cover_wielki napisał: > Czy Państwo robia jakieś foty ? Tak pytam ogólnie, bo coś mnie ciągnie > do "obrazków" ostatnio. > A gdzies macie może galerie swoich prac ? Tyci ułamek w sygnaturkowym linku... Pozdrav! Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
oldpiernik Re: Fotografia 15.01.05, 13:52 takie lubię najbardziej oczywiście pominąłem zdjęcia moich najbliższych ;0) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: Fotografia 15.01.05, 13:59 tak ..są bardzo interesujące te złapane chwile.. takie bardzo proste.. a jednocześnie cieszące oko:) choć przepraszam autorkę..że tak się wtrącam.. ale.. nazwy zdjęć - tytuły..osobiście bym zmieniła;) Odpowiedz Link Zgłoś
cover_wielki Re: Fotografia 15.01.05, 16:57 no to.ya jabłuszko jest bardzo fajne i ten ślimaczek ! teraz więcej poprosze, no bez krępacji Odpowiedz Link Zgłoś
to.ya Re: Fotografia 25.01.05, 07:30 cover_wielki napisał: > no to.ya jabłuszko jest bardzo fajne i ten ślimaczek ! Jabluszko musowo! Boc przeciez ... mam na imie ;)) > teraz więcej poprosze, no bez krępacji Oj, ciezko bedzie:( Bo pierwsze primo skanera niet (a zdjecia Zenithem i [pochwale sie: na wyczucie!!] robione) a fotki tylko papierowe, a drugie primo gdyby byl, to.ya nie umiem wrzucic tego do galerii... Galerie mi zrobiono... Odpowiedz Link Zgłoś
oldpiernik Re: Fotografia 17.01.05, 10:28 Jeśli dalej tak będziecie kusić, zrujnuję rodzinę i kupię cyfrówkę. OLD ;0) Odpowiedz Link Zgłoś
yoanna Re: Fotografia 17.01.05, 10:57 kup,kup,kup .... rodziny nie rujnuj ;) porobimy sobie fotki :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
cover_wielki Re: Fotografia 17.01.05, 14:32 w ramach kuszenia moge linka podrzucić do galerii rozniastych... :) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: Fotografia 17.01.05, 16:17 cover_wielki napisał: > Czy Państwo robia jakieś foty ? Tak pytam ogólnie, bo coś mnie ciągnie > do "obrazków" ostatnio. panie Cover..jeśli można spytać.. ..do jakich obrazków te ciągoty się przejawiają?:) Odpowiedz Link Zgłoś
cover_wielki Re: Fotografia 17.01.05, 16:22 urszulka_ma napisała: > panie Cover..jeśli można spytać.. > ..do jakich obrazków te ciągoty się przejawiają?:) do róznych, zazwyczaj kolorowych... architektura, góry (tatry bo blizej i znane) krajobrazy, makro, akty... no na przykład tu www.plfoto.com/index.php to się zaoglądać idzie.... ja dzisiaj to chyba kilka godzin :) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: Fotografia 17.01.05, 16:35 ..nigdy dosyć pięknych widoków:) a..w tej galerii o Kocie, którą podrzuciłeś..do kocibrzucha rozbawiło mnie:) ciekawe zdjęcie psa..wygrzewającego się w promieniach słonka na balkonie:) Odpowiedz Link Zgłoś
yoanna Re: Fotografia 17.01.05, 19:35 faktycznie można się zaoglądać... wybór spory ...:) Odpowiedz Link Zgłoś
cover_wielki Galeria 19.01.05, 16:49 Na forum fotografia znalazłem bardzo sympatyczną galerie makrofotografia.atspace.com/galeria.htm Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: Galeria 22.01.05, 15:12 ..w kropli wody zatrzymane ..ciekawe chwile:) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: Fotografia 22.01.05, 15:16 dużo piękna w obiektywie oka aparatu zatrzymane ciekawych ujęć.. śmiesznych gestów.. zaskakujących barw.. fotografia w necie zdecydowanie rozkwita:) Odpowiedz Link Zgłoś
cover_wielki Re: Fotografia 24.01.05, 15:50 www.szymonmichna.com/ galeria poznawcza głównie skupia sie na ludziach ale nie tylko Odpowiedz Link Zgłoś
oldpiernik Re: Fotografia 24.01.05, 16:24 Być może na tym forum linkownia do ciekawej fotografii również by się przydała. Coverze, podziwiam zapał w poszukiwaniu ciekawych obrazów... OLDGAPISZON Odpowiedz Link Zgłoś
cover_wielki Re: Fotografia 24.01.05, 16:38 co nieco podlinkuje i tu a tam bo tam specjal wydanie ;) P.S jak na razie galerie same się cisną do rąk Odpowiedz Link Zgłoś
oldpiernik Re: Fotografia 26.01.05, 14:42 No i pewnikiem się zdecyduję na podesłanie wam czegoś na skrzynkę. OLDWAHACZ Odpowiedz Link Zgłoś
to.ya Re: Fotografia 26.01.05, 16:49 oldpiernik napisał: > No i pewnikiem się zdecyduję na podesłanie wam czegoś na skrzynkę. Czy ja też mogę prosić, proszę?:)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma zatrzymane w czasie..? 29.01.05, 12:33 > galeria poznawcza głównie skupia sie na ludziach ale nie tylko "Fotografia to tylko ślad, próba uchwycenia i to w niedoskonałej formie tego, czego opisać nie sposób. To tylko namiastka niezwykle trudnej rzeczy - przekazania atmosfery miejsc i sytuacji drugiemu człowiekowi takimi, jakie sam zapamiętałem poprzez skrawki obrazów napotkanych gdzieś w drodze. To również próba zatrzymania pojedynczych momentów, jakie przydarzają się podczas wędrówek. Tych dalekich, w nieznane i egzotyczne miejsca, ale i zupełnie bliskich, których cel znajduje się tuż za progiem domu." Odpowiedz Link Zgłoś
oldpiernik Re: Fotografia 31.01.05, 07:38 Państwo zamierzają nabyć aparat. ;0) Nie wiedzą tylko, czy cyfrówka, czy kamera. Nie wiedzą tez, jaki ewentualnie model łączy przyzwoitą jakośc z przystępną ceną. Nie wiedzą praktycznie nic. Dlatego namyślają się. Być może późną wiosną skonkretyzuje się jeszcze jakieś kryterium. OLDMARZYCIEL :) Odpowiedz Link Zgłoś
cover_wielki Re: Fotografia 31.01.05, 12:01 Jestem na tym samym etapie ale już nieco wiem. Żeby sie dowiedziec spędziłem dlugie godziny pracy w necie. Mam juz upatrzone cacko, tylko ta cena.... Odpowiedz Link Zgłoś
vogino55 Re: Fotografia 31.01.05, 15:10 Moje nie moje zdanie.Młodsza córka pracując na Jersej sprawiła sobie cyfre Sony P50/3,2 (tani net ,łatwość podesłania fotek rodzince itp)ale "maniaczka"pod koniec pobytu wypatrzyła tanio wypasionego Canona.Efekt kilkaset fotek z pełnymi opisami z tyłu,swego rodzaju archiwum bytności - Jersej,UK,Polskaa teraz Cypr. Starsza zawierzyła parametrom Pentaxa,obiektyw 140m/m i muszę powiedzieć że ten aparat "potrafi robić foty" + oko i ręka właścicielki hehe. Pozdrawiam pstryk, pstrykaczy. Wojciech Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Uwaga! 31.01.05, 16:03 ..wszyscy mówią "marmelada"..! robimy pamiątkową fotografie:) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: Uwaga! 31.01.05, 16:13 ..no co..?..takie smutne miny? uśmiech proszę:))) Odpowiedz Link Zgłoś
oldpiernik Re: Uwaga! 31.01.05, 21:21 ZGRYYYYZ i już jest zębiście pięknie a bez pozowania najlepiej wyszło ucho cioci ;0) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: Uwaga! 01.02.05, 00:06 o cioci uchu nic nie wiem...:) ale.. z moim uchem..to śmieszna historia była... kiedy uczyłam się skanować..zafascynowana nowym sprzętem skanowałam oczywiście wtedy wszystko.. co mi wpadło w rękę..:)) dłoń swoją i..jak myślicie co sobie?..oczywiście ucho:) potem ten skan przerobiłam na taki śmieszny obrazek.. jak znajdę..to pozwolę sobie Wam wysłać na skrzynkę:))) Odpowiedz Link Zgłoś
oldpiernik Re: Uwaga! 04.02.05, 12:52 nie, skądże... tylko ucho cioci ma tendencję wysuwania się na pierwszy plan ot, tak... Odpowiedz Link Zgłoś