Dodaj do ulubionych

pomózcie!!

IP: *.ciechanowiec.sdi.tpnet.pl 31.01.05, 11:01
niemam juz po co zyc i wg nic mi sie niukłada starzy non stop naciskaja na
mnie mam wsszytkiego dosć. Macie moze jakis pomysł zeby trafic do szpitala i
zeby to było szybko i łatwo i zeby niewyszło ze to próba samobójstwa.Plisss
pomóżcie!!!!!!!!!!!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: jaona Re: pomózcie!! IP: 62.29.253.* 31.01.05, 11:04
      zwariowałaś,zdecydowanie.Objawy depresji czyli brak słońca.Leć na
      solarium ,polataj po sklepach zaraz Ci przejdzie,a jeszcze poderwij jakiegoś
      chłopaka,nawet na godzinkę.
    • Gość: aniolek Re: pomózcie!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 11:08
      dlaczego starzy na ciebie naciskaja i dlaczego uwazasz ze wszystko ci sie nie
      uklada.
      Napisz o tym, wyrzuc to z siebie, moze sa ludzie , ktorzy maja podobne problemy
      jak Ty, ale wiedza jak sobie z nimi radzic.
      Napisz o tym!
      • Gość: pstryk Re: pomózcie!! IP: *.82-139.bia.tkb.net.pl 31.01.05, 12:25
        głowa do góry, zycie chociaz czasem jest brutalne, niesprawiedliwe, kopie w
        tyłek i wbija nóz w plecy jest piekne;)
        Always look at the bright side of life...:D jak śpiewali u Monty Pythona
    • nickita13 szczegóły jakieś... 31.01.05, 11:19
      no włąsnie, jakieś szczegóły podaj. Dlaczego naciskają i na co? Na nas
      wszystkich cos/ktoś naciska: starzy, współmałżonkowie, rodzina, szefowie,
      dzieci... każdy ma czasem depresję nie ma ochoty ciągnać twgo dłużej. Sztuka
      jest się nie poddać. :-)) Jeśli chcesz pomocy - napisz o co chodzi? może okazać
      się że jak ktoś spojrzy na to z boku i chłodno przekalkuluje - sama zobaczysz
      że nie ma żadnej tragedii a jedynie chwilowy dołek..:-))
      • Gość: pomózcie!! Re: szczegóły jakieś... IP: *.ciechanowiec.sdi.tpnet.pl 31.01.05, 11:26
        duzo trzeba było by opisywać i wg jest h***wa atmosfera nacsikaja bo niepasuje
        im muj chlopa i niepozwalaja mi wychodzic z domu wg. niewiem juz co mam robic
        niewiem jestem załamana non stop płacze
        • szefu13 Re: szczegóły jakieś... 31.01.05, 11:30
          I filmu po dzienniku nie dają ogłądać? I każą iść spać po dobranocce? Nie
          załamuj się! Jak skończysz 18 lat, to im przejdzie :)))))))))))))))))))
          • Gość: aniolek Re: szczegóły jakieś... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 11:32
            wlasnie, a ile masz lat?
            • Gość: pomózcie Re: szczegóły jakieś... IP: *.ciechanowiec.sdi.tpnet.pl 31.01.05, 12:32
              Mam 17 lat moi starzy sa bogaci a muj chłopak ma matke która kradnie i wg ojca
              cygana mojej starej niepasuje niewiem co ma robic. Chce wylądowac w szpitalu bo
              chce zeby cos sie zmieniło moze beda na mnie mniej zli beda mniej naciksac .A
              kocham go bardzoo mocno i niechce sie zabic ale chce wylądowac w szpitalu.
              Kocham go bardzo mocno.
              • Gość: aniolek Re: szczegóły jakieś... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 12:48
                a moze sprobuj porozmawiac z rodzicami. Ty pojdziesz na pewne ustepstwa i oni
                moze pojda i bedzie lepiej. Pokaz rodzicom, ze jestes odpowiedzialna i moga Ci
                zaufac.
              • nickita13 Re: szczegóły jakieś... 31.01.05, 12:59
                spokojnie, spokojnie, zapewne większość z nas choć może już skończyła 17 lat
                jakiś czas temu wie co znaczy bardzo kogoś kochać a ja to sobie nawet co nieco
                przypomniałam konkretniej trochę więc rozumiem cię, :-)
                mam córke, co prawda ma jeszcze czas na takie problemy ale rozumiem też Twoich
                rodziców: jak mają kasę to myślą że chłopak na ich/twoją kasę leci i maja dużo
                racji że się boją... uwierz mi jak się kogoś kocha to ciężko być obiktywnym.
                Twoi starzy, jak ich pieszczotliwie nazywasz, też nie mogą być obiektywni bo
                ciebie bardzo kochają... niezależnie od tego co ty o tym sądzisz. Trafienie do
                szpitala żeby wzbudzić w nich poczucie winy czy żal, litosć....nie...to głupie,
                trochę dziecinne.... A może spojrzenie z boku na sytuację? może masz jakąś
                rodzinę, przyjaciół którzy znają ciebie, chłopaka, twoich rodziców...ktokolwiek
                kto może na to spojrzeć z boku i pomóc ci zrozumieć zachowanie swoich starych a
                byc może dostrzec to czego nie widzisz w swoim ukochanym. I dobrze CI radzę
                zanim zaczniesz płakać i krzyczeć że nic cię nie obchodzą oszczerstwa i ty go
                tak strasznie kochasz - policz do 100, odetchnij głęboko kilka razy i zastanów
                się nad tym wszystkim. Nic tak nie boli niż kochać kogoś kto cię oszukuje.
                A jak stwierdzisz po tym wszystkim że to jednak ty masz rację, znajdź sposób
                żeby przekonać o tym rodziców...rusz głową, znasz ich przecież, wymyśl coś, nie
                działaj płaczem, krzykiem ,chorobą, ucieczką...to wszystko tylko pogarsza
                sprawę. Spróbuj im udowodnić że nie mają racji...ale jak osoba myśląca i
                odpowiedzialna, to zawsze działa..:-)) i niech to na litosć boską nie będzie
                szpital bo tylko im udowodnisz jaki z ciebie dzieciak i utwierdzisz w
                przekonaniu że jednak mieli rację, że potrzebujesz ich ochrony i opieki i
                pogorszysz całą sprawę.Powodzenia.
        • nickita13 Re: szczegóły jakieś... 31.01.05, 11:46
          hm....ciężka sprawa....kilka pytań pomocniczych:
          1) dlaczego im nie pasuje Twój chłopak?? jakiś konkretny powód podają czy nie
          bo nie????
          2) ile masz lat? tzn. jaka szkoła? podstawowa, średnia, studia???? może uważają
          że za młoda jesteś???
          3) jak ty reagujesz na ich zakazy?? jesli tylko płaczem to z doświadczenia wiem
          że to nie najlepszy pomysł.....

I jeśli naprawde potrzebujesz rady i interesuje cię opinia ludi tu siedzących
          to nie uzywa wwyrazów powszegnie uważanych za wulgaryzmy bo ci posta skasują..;-
          )
    • Gość: dorjana Re: pomózcie!! IP: *.ifmpan.poznan.pl 31.01.05, 11:49
      Acoz to wogole z apomysly z tym szpitalem.dziewczyno nawet o tym nie mysl.zycie
      jest piekne mimo przezzkod,trudnosci...Nie woelno tak myslec!teraz nie mzoesz
      sie dogadac z Rodzicami ale to zaden powod!
    • szefu13 Re: pomózcie!! 31.01.05, 11:56
      Słuchaj, podobno koktajl sporządzony z coca-coli, ogórków kiszonych, śmietany,
      kostki rosołowej, bobo fruta i miodu daje objawy podobne do zatrucia
      salmonellą. Tak więc szpital murowany, a po spożyciu ponad litra owego
      specyfiku może się udać przepłynąć przez Styks. A w każdym razie przez pewien
      czas będziesz miała czym się zająć ..... o wychodzeniu z domu nawet nie
      pomyślisz! :)))))))))))))))).
      • Gość: grześ Re: pomózcie!! IP: 62.29.137.* 31.01.05, 12:43
        Najlepiej zgłoś sie do psychiatry..skierowanie do szpitala murowane, bedziesz
        miała dużo czasu na nauke ortografi, rodzice będą przynosili: pomarańcze,
        wafelki, szoczki...rewelka.
        powodzenia
        • kotek_mru Re: pomózcie!! 31.01.05, 12:53
          grzes,ale jestes nieczuły:DD
          • Gość: grześ Re: pomózcie!! IP: 62.29.137.* 31.01.05, 12:55
            Przecież dziecko potrzebuje pomocy - specjalisty:)
            dzień dobry:)
            • kotek_mru Re: pomózcie!! 31.01.05, 12:59
              dzien dobry:)
              kazdy wiek ma swoje prawa..wyrosnie z tego:)
              • Gość: grześ Re: pomózcie!! IP: 62.29.137.* 31.01.05, 13:02
                Tego nie byłbym taki pewny:)..a jak z wiekiem bedzie gorzej?

• kotek_mru Re: pomózcie!! 31.01.05, 13:04
                  ..tego nie wiemy,ale moze czegos sie jeszcze nauczy:))
                  ja jako leciwa czarownica wiem cos o tym...:DDDD
                  • Gość: grześ Re: pomózcie!! IP: 62.29.137.* 31.01.05, 13:06
                    No właśnie może powinnaś wziąć ja pod swoją miotłe?
                    Niech sie dziecko uczy za wczasu praktyczności..i wykorzystywania atrybutów i
                    rekwizytów:)
                    • kotek_mru Re: pomózcie!! 31.01.05, 13:07
                      to mogłoby ja zabic..;DDD
                      i jak kazda szanujaca sie czarownica mam swoje tajemnice ,ktorych nie zdradzam
                      nikomu..;))
                      • Gość: grześ Re: pomózcie!! IP: 62.29.137.* 31.01.05, 13:10
                        wiem, wiem tajemnice alkowy...
                        moze potraktuj to jako inwestycję?
                        • kotek_mru Re: pomózcie!! 31.01.05, 13:14
                          wole inwestowac w siebie..juz taka ,jestem czarownica egoistka;)))
                          a tajemnice alkowy...no wiesz,to temat tabu,dobrze wychowane czarowniczki nie
                          obnosz sie z tym publicznie:DDD
                          • Gość: grześ Re: pomózcie!! IP: 62.29.137.* 31.01.05, 13:19
                            Fakt CZAROWNICE to dbaj tylko o siebie i własną przyjemność:)
                            Coś mi sie widzi że droga do Twojej alkowy jest kręta i pokrętna..no ale cel
                            uświęca środki..a środek jest celem:)
                            • kotek_mru Re: pomózcie!! 31.01.05, 13:22
                              i tu tkwi tajemnica..im bardziej pokretna,tym bardziej ekscytujaca:DD
                              a teraz pozwolisz ze sie oddale...do swych diabelskich zajec:)
                              zycze miłego, popołudnia:)
                              • Gość: grześ Re: pomózcie!! IP: 62.29.137.* 31.01.05, 13:24
                                ..oczywiście pozwalam:)
                                bardzo miłego popołudnia i przyjemnych zajęć:)
              • Gość: pomózcie!! Re: pomózcie!! IP: *.ciechanowiec.sdi.tpnet.pl 31.01.05, 15:13
                Dobrze wam sie nasmiewac bo macie inna sytuacje . Wiec jesli niepotraficie
                dawac rad to wogule niepiszcie bo to niejest przydatne!!
                • Gość: grześ Re: pomózcie!! IP: 62.29.137.* 31.01.05, 15:26
                  Jeśli chodzi o mnie to wezmę sobie Twoją uwagę do serca.:)
                  Potwierdzam również że mam inną sytuację ponieważ nie mam chłopaka:)
    • Gość: MoRfi Re: pomózcie!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.05, 12:20
      w pelni cie rozumiem...ja tez mam problemy i to niemale :/ ale mam dziewczyne ktora kocham i niemoge jej zostawic ...nie mysle o samobujstwie bo wiem ze ja kocham i dla niej chce zyc i wiem tez ze ona mnie bardzo kocha i nawet jesli jest tragicznie prawdziwa milosc wszystko przetrwa!!! i proponuje ci sie zastanowic...bo jest kochasz go...to nie zrobisz tego :) jedynie prawdziwa milosc moze nam pomoc...i tobie tez...a jesli tak nei uwarzasz to z nim zerwij bo to nie jest milosc!POzdro
    • Gość: piecyk gazowy ciechanowiec.sdi.tpnet.pl IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 31.01.05, 12:45
      I znou dzieci z Ciechanowca dorwały się do komputerów. Przeszukajcie archiwum
      pod kątem ciechanowiec.sdi.tpnet.pl...
    • diabel.tasmanski A dokładnie to co masz na myśli pisząc "to" ? 31.01.05, 13:06
      napisz żeby nie było nieporozumień
      • Gość: grześ Re: A dokładnie to co masz na myśli pisząc "to" ? IP: 62.29.137.* 31.01.05, 13:12
        dziecko potrzebuje pilnie pomocy a Ty sie czepiasz szczegółów:)
        • diabel.tasmanski Re: A dokładnie to co masz na myśli pisząc "to" ? 31.01.05, 13:21
          Próbuje tylko ustalić na czym ewentualna pomoc ma polaegać? Jak można pomóc
          komukolwiek nie wiedząc czego potrzebuje?
          • Gość: grześ Re: A dokładnie to co masz na myśli pisząc "to" ? IP: 62.29.137.* 31.01.05, 13:25
            to chyba dla niej zbyt skomplikowane pytania:)
            • diabel.tasmanski to szkoda 31.01.05, 13:29
              a tak chciałem pomóc :)
              • Gość: grześ Re: to szkoda IP: 62.29.137.* 31.01.05, 13:33
                może zrobimy przynajmniej zrzutkę na żyletkę?
            • nickita13 jestescie okropni..:-) 31.01.05, 13:30
              ..tak sznowni koledzy, jesteście okropni i bezduszni. Dziewczyna ma problem i
              dla niej to jest największy problem na świecie. Już zapomnieliście jak to
              jest ? jak sie ma 17 lat i kogoś okropnie i na zawsze i na zabój kocha??? Nie
              pamiętacie już ze wtedy wysiada jakiekolwiek myślenie i odbieranie
              rzeczywistości w sposób przynajmniej troche obiektywny??? Co ja mówię !!! Jaki
              obiektywizm w tym wieku!!! naprawdę, uważam że są większe tragedie na świecie
              ale dla tej dziewczyny TO jest największa tragedia i jak się będziecie tak
              nabijac to sobie jeszcze co zrobi....a może nie głupia jest wcale, tylko
              zakochana, może szkoda będzie..:-)))) Odpuśćcie sobie, co???? :-)))) Miłego
              dnia życzę Panowie, :-))))
              • Gość: grześ Re: jestescie okropni..:-) IP: 62.29.137.* 31.01.05, 13:33
                ciekawe czy ma też problemy z trądzikiem?:)..może i o tym chce porozmawiać?
                • nickita13 Re: jestescie okropni..:-) 31.01.05, 13:35
                  zośliwiec z Ciebie wiesz...:-P
                  • Gość: grześ Re: jestescie okropni..:-) IP: 62.29.137.* 31.01.05, 13:36
                    to są pomówienia:)..bardzo sie martwie, co ona biedna teraz pocznie:)
              • diabel.tasmanski Próbuje tylko ustalić co jest problemem 31.01.05, 20:51
                Jak mam pomóc jeżeli nie wiem w czym ?
    • Gość: gruja Re: pomózcie!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 13:36
      nie przesadzaj! jestem 37-letnim facetem ale uwazam ze tescowa i polowke mozna
      wychowac. przy okazji ja odrzylem dzieki kolezance, wiec i TY mozesz po cichu
      poszukac szczescia. tylko obys nie byla przczolka bo to cie poglebi!!! ja mam
      teraz drugie zycie i jestem teraz zadowolony.ona jest tez mezata i dzieciata
      ale sie swietnie dogadujemy i mam powody by jej wiezyc. wiec nie zalamoj sie i
      popatrz na swiat a zauwazysz ze sa ludzie ktorzy cie zauwazaja!!!!!!!!!!
      pozdrzwiam i pomysl o tym. a moze jeszcze CI POMOZE?
      • nickita13 Re: pomózcie!! 31.01.05, 13:41
        hahahahah...o rany....ja sie zabije...dajćie mi tą żyletkę chłopaki!!!!
        haahahah :-DDDDDDD...ja przepraszam naprawdę przepraszam za ten wybuch ..ale ja
        rozumiem że kolega tak z doskoku...nie przeczytał wszystkiego, szczególnie tego
        że ona MA 17 LAT!!!!! jakie podwójne zycie?? człowieku co ty wygadujesz??? nie
        słuchaj go!!!! NIE SŁUCHAJ GO!!! MNIE TEŻ NIE SŁUCHAJ JAK NIE CHCESZ ALE JEGO
        NIE SŁUCHAJ NA PEWNO!!!!!!
        • Gość: grześ Re: pomózcie!! IP: 62.29.137.* 31.01.05, 13:43
          może nie potrafi, a jak potrafi to nie rozumie..
          Proszę nie tnij sie:)
    • robert78 Re: pomózcie!! 31.01.05, 15:49
      Bez urazy, ale nie ma w przyrodzie głupszego stworzenia niż 16-letnia panienka.
      Posłuchaj się starych. Chłopaka możesz łatwo sprawdzić. Pokłóć się z nim i poproś jakąś atrakcyjną koleżankę, żeby go poderwała. Są też agencje, które robią takie numery profesjonalnie. Jak nie masz kasy poproś starych, chętnie zapłacą. Jeśli już musisz tak to poważnie traktować;)
    • szefu13 Re: pomózcie!! 31.01.05, 16:25
      Kotku, przeczytawszy tutejsze posty, będąc pod wrażeniem co niektórych,
      postanowiłem Ci co nieco poważnie odpowiedzieć. A mianowicie jeśli się z tym
      chłopakiem kochacie, to super i naprawdę fakt, że staruszkowie Cie trzymają pod
      kluczem tego nie zmieni. A jak zmieni, to to nie było uczucie z jego strony.
      Tak naprawdę, to najfajniejsze (czyli uczucie) już masz teraz mogą dojść tylko
      kłopoty. A po co Ci to? Poczekaj z roczek, zdaj na studia i wyrwij sie
      rodzicom. A jak on tyle nie wytrzyma, to trudno .... Możesz przecież do niego e-
      mailować, no nie? I GGadać? Kontakt jest - wszystko sobie możecie powiedzieć -
      czego jeszcze Wam porzeba? W waszym wieku ........ :) A poza tym, to nie
      siedzisz w domu 24h/24. Chodzisz do jakiejś szkoły, co? No, to możesz się
      umówić i z nim na chwilę spotkać chyba nie? Więc gdzie tu problem? Co? Rodzice
      przyjeżdżają po Ciebie do szkoły? Jeśli tak, to jeszcze są przerwy ... :))))
      • robert78 Re: pomózcie!! 31.01.05, 16:48

No właśnie ciekawe czy dziewczyna ma też problemy z trądzikiem czy faktycznie coś jest w tym co napisała. Jeśli starzy ją non stop naciskają i zainteresowali się rodziną chłopaka to może faktycznie coś z nim jest nie tak. Mimo wszystko dorośli ludzie są bardziej obiektywni.
        • szefu13 Re: pomózcie!! 31.01.05, 17:10
          Wiesz, jeśli tu chodzi tylko o seks, to przecież można się zabezpieczyć (a
          nawet dodatkowo stosować gumę - taki pasek i szelki :))) ) i sobie poszaleć z
          chłopakiem. I jeśli tak będzie fajnie przez najbliższe 10-15 lat, dopóki oboje
          się nie dokształcą, nie zdobędą zawodu, nie dorobią pierwszego własnego kąta
          (choćby wynajmowanego), to OK. A jeśli dalej będą chcieli być razem, to wtedy
          sie sami zdecydują niezależnie od opinii rodziców... A dzisiaj, to obawiałbym
          sie tego, ze chłopak może wywierać psychiczną presję na dziewczynę w celach
          niekoniecznie wzniosłych, albo przynajmniej nie do końca kontrolowanych (ale
          mogę się mylić - tak czy owak ryzyko jest). Jeśli ona potrafi się zaprogramować
          na zabawę bez poważnych wspólnych planów do czasu usamodzielnienia się, to OK,
          a jeśli nie, to pod klucz :))))))))) Dla jej dobra, oczywiście :))))))))).
          Generalnie jest takie powiedzenie, że jak nie wiadomo, o co w tym wszystkim
          chodzi, to zapewne chodzi o pieniądze ... :)))))))))
          • robert78 Re: pomózcie!! 31.01.05, 17:24

Sex i ryzyko jest fajne, nawet w szelkach;)
            Oby faktycznie tylko o to chodziło:)
    • Gość: darka Re: pomózcie!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 17:27
      dziewczyno ale po co! pomysl ile jest dobrych rzeczy na tym swiecie i ludzi
      ktorych mozesz poznac a ty co kombinujesz?napisz cos wiecej o sobie
    • Gość: złośnica Re: pomózcie!! IP: .48.242.* / 80.51.176.* 31.01.05, 21:13
      skocz z 10 piętra, powieś sie, utop, zrób złoty strzał, kup pistolet.
      masz wiele możliwości

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka