Dodaj do ulubionych

jak myć zęby

28.02.05, 14:51
Obserwuj wątek
    • mho Re: jak myć zęby 28.02.05, 14:52
      jak myc zeby? czy w ogole to robicie?
      • iwona-mama-majki Re: jak myć zęby 28.02.05, 15:01
        My myjemy pastą nenedent (dwa razy dziennie) a Majkę do otwierania buźki
        przekonałam wmawiając jej że wyganiam jej z buzi robaczki co gryzą ją w ząbki
        (siła reklamy - polecam reklamę chyba domestosu)
      • olab1 Re: jak myć zęby 01.03.05, 08:37
        My myjemy w łazience podczas kąpieli, a właściwie tuz po wejściu do wanny.
        Szczoteczka taka z włosia, pasta Bobini (ze smokiem na tubce). Gosia juz wie,
        że przed myciem najpierw są mytę zabki, tak więc ładnie otwiera buźkę i daje
        wyszczotkować zębole. Daję mało pasty tak więc większośc po prostu wypływa w
        miarę szczotkowania, a reszty jest tak niewiele, że gdyby nawet cos połknęła to
        nie szkodzi. Zapach umytych ząbków jest piękny, tak samo czyste perełki:-)
        Myjemy pastą tylko raz dziennie, rano po śniadaniu to tylko wyszczotkowanie
        samą wodą.
        Nie od razu było ładnie i pięknie, ale dziecię się w końcu przyzwyczaiło.
    • mho Re: jak myć zęby 28.02.05, 15:38
      hmm. a szczoteczka? Mam taki zestaw 3 szczoteczek- 2 gumkowe jedna z wlosia,
      ale zadna mu nie odpowiada. sam nie umie ich umyc a mnie nie pozwala
      • iwona-mama-majki Re: jak myć zęby 28.02.05, 16:06
        Szczoteczki używamy Oral B takiej normalnej z włosia. Ja przyzwyczajam Majke od
        bardzo dawna i też przez jakiś czas nie chciała mi dawać umyć. Najpierw
        skutkowało mycie sobie nawzajem tzn ona mi a ja jej, potem przez jakiś czas nie
        dawała mi sie dotknąć więc dawałam jej tę szczoteczkę do pogryzienia.
        rewelacyjnym sposobem okazało się kupenie pasty i nastraszenie robakami. Jak
        narazie sie sprawdza czego i Wam życzę :)Przede wszystkim nie poddawaj się
    • krisek25 Re: jak myć zęby 01.03.05, 12:42
      my jak mamy problemy z myciem zębów, to zawsze bierzemy jakiegoś małego misia
      albo kaczkę, sadzamy na umywalce i raz misiowi raz Marysi ona wtedy chetnie
      otwiera buzię i czasami jeszcze jej mówię żeby popatrzyła w lustro jak jej tata
      myje zęby. to kiedyś skutkowało.
      • speni Re: jak myć zęby 01.03.05, 13:29
        Nasza Marysia została nauczona mycia ząbków tak jak Marysia krisek25. teraz
        odkąd kupiliśmy pastę o smaku malinowym Chicco aż sie trzęsie jak
        usłyszy "Umyjemy ząbki?". a jak tylko wchodzimy do łazienki siłą trzeba ja
        odciągac od umywalki żeby pasty i szczotki nie porwała. Wchodzi i pokazując na
        umywalkę mówi mniam mniam. Kupa smiechu, a ząbki myjemy rano i wieczorem w
        wannie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka