iwona-mama-majki Re: jak myć zęby 28.02.05, 15:01 My myjemy pastą nenedent (dwa razy dziennie) a Majkę do otwierania buźki przekonałam wmawiając jej że wyganiam jej z buzi robaczki co gryzą ją w ząbki (siła reklamy - polecam reklamę chyba domestosu) Odpowiedz Link Zgłoś
olab1 Re: jak myć zęby 01.03.05, 08:37 My myjemy w łazience podczas kąpieli, a właściwie tuz po wejściu do wanny. Szczoteczka taka z włosia, pasta Bobini (ze smokiem na tubce). Gosia juz wie, że przed myciem najpierw są mytę zabki, tak więc ładnie otwiera buźkę i daje wyszczotkować zębole. Daję mało pasty tak więc większośc po prostu wypływa w miarę szczotkowania, a reszty jest tak niewiele, że gdyby nawet cos połknęła to nie szkodzi. Zapach umytych ząbków jest piękny, tak samo czyste perełki:-) Myjemy pastą tylko raz dziennie, rano po śniadaniu to tylko wyszczotkowanie samą wodą. Nie od razu było ładnie i pięknie, ale dziecię się w końcu przyzwyczaiło. Odpowiedz Link Zgłoś
mho Re: jak myć zęby 28.02.05, 15:38 hmm. a szczoteczka? Mam taki zestaw 3 szczoteczek- 2 gumkowe jedna z wlosia, ale zadna mu nie odpowiada. sam nie umie ich umyc a mnie nie pozwala Odpowiedz Link Zgłoś
iwona-mama-majki Re: jak myć zęby 28.02.05, 16:06 Szczoteczki używamy Oral B takiej normalnej z włosia. Ja przyzwyczajam Majke od bardzo dawna i też przez jakiś czas nie chciała mi dawać umyć. Najpierw skutkowało mycie sobie nawzajem tzn ona mi a ja jej, potem przez jakiś czas nie dawała mi sie dotknąć więc dawałam jej tę szczoteczkę do pogryzienia. rewelacyjnym sposobem okazało się kupenie pasty i nastraszenie robakami. Jak narazie sie sprawdza czego i Wam życzę :)Przede wszystkim nie poddawaj się Odpowiedz Link Zgłoś
krisek25 Re: jak myć zęby 01.03.05, 12:42 my jak mamy problemy z myciem zębów, to zawsze bierzemy jakiegoś małego misia albo kaczkę, sadzamy na umywalce i raz misiowi raz Marysi ona wtedy chetnie otwiera buzię i czasami jeszcze jej mówię żeby popatrzyła w lustro jak jej tata myje zęby. to kiedyś skutkowało. Odpowiedz Link Zgłoś
speni Re: jak myć zęby 01.03.05, 13:29 Nasza Marysia została nauczona mycia ząbków tak jak Marysia krisek25. teraz odkąd kupiliśmy pastę o smaku malinowym Chicco aż sie trzęsie jak usłyszy "Umyjemy ząbki?". a jak tylko wchodzimy do łazienki siłą trzeba ja odciągac od umywalki żeby pasty i szczotki nie porwała. Wchodzi i pokazując na umywalkę mówi mniam mniam. Kupa smiechu, a ząbki myjemy rano i wieczorem w wannie. Odpowiedz Link Zgłoś