Dodaj do ulubionych

muzyka HOUSE

28.03.05, 20:58
własnie...jakies nowosci....?? nudzi mi sie i chciałabym posłuchac czegos
nowego:D

jak znacie cos fajnego-z tego gatunku-to piszcze
Obserwuj wątek
    • acid33 Re: muzyka HOUSE 28.03.05, 21:29
      nie znam się na house, pewnie jak Ty na prawdziwym morzu:)
      Ale mam parę innych ptopozycji.
      Jeśli chcesz...
      • more.words Re: muzyka HOUSE 28.03.05, 21:33
        hrhr...jesli chodzi o muzyke...to spoko:)

a jakie inne?? hehehhe
      • kotek_mru Re: muzyka HOUSE 28.03.05, 21:36
        House no tak...:) Na rynku muzycznym narobiło się wykonawców/producentów tego
        stylu muzycznego....mogę ci polecić to co każdy House Fan powinnien znac...
        Robbie Riviera,Harry Remero,Dj Flex,David Guetta,Shapeshifters,Armand Van
        Helden ,Clamaran...no i wiele innych :) a mi ostatnio najbardziej pasuje Dave
        Mccullen -Bitch
        • more.words Re: muzyka HOUSE 28.03.05, 21:38
          dzieki kotek_mru........ ale ja to mam
          Robbie Riviera,Harry Remero,Dj Flex,David Guetta,Shapeshifters,Armand Van
          Helden ,Clamaran....ten ostatni szczegolnie mi bliski...dorzuciłabym jeszcze
          Erica Morillo :D

a ten utworek ktory mi poleciłes jush mam:)
          • kotek_mru Re: muzyka HOUSE 28.03.05, 21:44
            Bob Sinclar?Kings Of Tomorrow? Polecam jeszcze dwa Soundz Fresh-Huaman Nature i
            Kevin Spencer & D George - Phunky Star...moglabym wymieniac bez konca..:)
        • acid33 Re: muzyka HOUSE 28.03.05, 21:38
          no dobra! Ja nawet nie wiem co to ten HOUSE! Czy to to, co w nocy w radio
          dudni? Jak nie mają co puszczać, to tłuką to cudo? To jest to?
          Jeśli tak to mnie to nie odpowiada!
          • kotek_mru Re: muzyka HOUSE 28.03.05, 21:46
            a ile ty masz latek?House byl poczatkiem wszystkiego...zaczeło sie od
            house..pozniej powstaly tekna,hyhhopy,trancy psychodele i inne pochodne...:) a
            to co leci w radiu to nie przypadkiem hiphop i rap?
            • more.words Re: muzyka HOUSE 28.03.05, 21:50
              hehe.... 21 :) latek mam..

fajnie powiedziane ..mozna było jeszcze dodac.. " na poczatku był house z
              ktorego wyłoniło sie...."

rozrozniam house/hip-hop/manieczki/drummy itd itp

a housy słucham bo tak mnie pozytywnie do wszystkiego nastrajaja... :)

• more.words Re: muzyka HOUSE 28.03.05, 21:47
            neeeeeeeeeee........... zazwyczaj po nocach puszczaja manieczki lub drummy
            <przynajmniej u mnie w Łódce :) -hehe..a HOUSE to co innego:D
            żaden gatunek muzyczny nie jest tak przepełniony miłością, rytmem jak muzyka
            house < ja jak go słucham od razu chce tanczyc:) >

wogole....ostatnio zatraciłam sie w tym garunku
            • kotek_mru Re: muzyka HOUSE 28.03.05, 21:50
              nie bluźnij mi tutaj tą bandą jazdowiczów co sie nazywa Ekfador!!!
              nununuu...Niestety House zaczynaja atakowac autorzy lumpeksiarze spod niewadomo
              skad i psuja ten gatunek....:) a Funky,Latino czy Deep no ma swój urok...:)
              • kotek_mru Re: muzyka HOUSE 28.03.05, 21:52
                Drummmy tak wy łoidzanie jestescie z tego znani...no i nie koniecznie
                uwielbiani za to "zboaczenie"
              • more.words Re: muzyka HOUSE 28.03.05, 21:56
                hehe....banda jazdowiczów?? hmm... w zasadzie nie mam nic
                przeciwko ..hehe<sista mnie tym katuje wiec chcac nie chcac ocieram sie o to>

wyobraz sobie ze ja w ŁDZ bedacej kolebka polskich drummow < na mało ktorej
                imprezie ich nie ma> kocham housy :D

mogłabys wymieniac itd...te nazwy tez mi sporo mowia :)

szukam nowosci :)
    • jumar1 Re: muzyka HOUSE 28.03.05, 21:53
      HOUSE to badziewie...ciagle jeden rytm i sterta bałwanów których to rusza
      jak mozna!!!!??????
      i jeszcze ta wasza moda............żenada
      • acid33 Re: muzyka HOUSE 28.03.05, 21:56
        no to i ja wcisnę parę słów
        Faktycznie u NAS W ŁÓDCE tłuką to cudo cały czas, ale nie wiedziałem, że HOUSE
        był początkiem wszystkiego.
        Jak ten czas leci...
        To i oni dali początek IRON MAIDEN i LED ZEPPELIN i jeszcze powiesz, że i PAPA
        DANCE:)
        No cuda! Warto było tu zasiąść!!!
        • more.words Re: muzyka HOUSE 28.03.05, 22:01
          z tym ze house był poczatkiem wszystkiego to był tylko zarcik-ehhhh

drummmow doozo, manieczek doozo...a czy housu duzo?? bo ja wiem???

nie no nie dali nic ironom, black sabat itd <przewinelo sie u mnie bardzo duzo
          gat. muz.>

ehh...ale fajno ze ktos z Łódki sie ujawnił
          hehe
      • kotek_mru Re: muzyka HOUSE 28.03.05, 22:02
        Opinia syna:
        takis mundry?To co mi powiesz o hiphopie?Banada najaranych i nacpancyh
        chloptasiow nagrywa kawalki o bardzo ambitnych textach typu dla mnie masz
        stajla aaahhhhh i orgazm do tego...idac dalej co powiesz o kulturze metalowej?
        Dlugie Wlosy a wykonawcy drą morde za przeproszeniem do mica i mowia ze to
        sztuka dla nich?no to ja cię przepraszam ale wychodze bo nie mam o czym z toba
        rozmawaiac bo my jak nas nazwales nie zakladamy koszulek w trupie czaszki czy
        wielkie blzuy z napisem METODA...
        • acid33 Re: muzyka HOUSE 28.03.05, 22:08
          do kotek_mru
          Nie obrażaj, nie obrażaj, chyba że chcesz być kontrowersyjny, jak poseł
          Giertych.
          Jest tak:
          Muzyka metalowa, jak to nazwałeś, jest szalenie zrónicowana, na szczęście i nie
          tylko darcie mordy, jest i miejsce na kawałek sztuki, także i sztuki grania na
          instrumentach, bo wiesz, ja z takiego typu ludzi jestem, co to głównie tylko
          muzyki z "żywych" instrumentów słucha i żadne cuda z komputera raczej mnie nie
          wzruszają.
          A Hip Hopu, za przeproszeniem do muzyki nie zaliczam. Tylko do zjawiska
          społecznego i pozostawiam je socjologom.
          Cześć
          • kotek_mru Re: muzyka HOUSE 28.03.05, 22:12
            Zaznaczam ze jestem synkeim kotka mruu...

Ja nie potepiam Metalu ale to co niektorzy robia..."spiewajac" to naprawde no
            cooment!A house to myslisz co jest?to nie muzyka komputerowa....zalezy od
            producenta ponizej text from www.houserka.pl o historii house zapoznajcie sie
            moze zmienicie troche podejscie

Początek historii muzyki house to lata 70-te. To właśnie w tych czasach w
            Stanach Zjednoczonych, w miastach takich jak Nowy Jork czy Chicago, zaczęto
            grać muzykę disco (dziś jeden z podgatunków house'u). Sama nazwa gatunku nie
            wiadomo jak powstała, być może od nazwy chicago'wskiego klubu Warehouse
            założonego przez Frankie'go Knuckles'a, człowieka uważanego za ojca house'u na
            całym świecie, w którym po raz pierwszy pojawiła się ta muzyka, bądź może od
            samego słowa 'warehouse' (z ang. hala, magazyn) czyli miejsca gdzie
            organizowano pierwsze imprezy wyłącznie house'owe. Wspominając postać
            Frankie'go Knuckles'a należy zaznaczyć, że to właśnie on jako pierwszy zagrał i
            wypromował gatunek house. Ludzie w tamtych latach byli już znudzeni ciągłymi
            imprezami, na których ciągle grano disco, dlatego Knuckles w poszukiwaniu
            nowych brzmień zaczął remixować numery disco dodając do nich nowe brzmienia,
            zmieniając ich tempo i dodając elementy perkusyjne. Śladami Knuckles'a poszli
            Jesse Saunders i Farley Jackmaster Funk. Chcąc jeszcze udoskonalić nowo
            powstały gatunek zastąpili elementy perkusyjne beat'em 4/4. Prymitywna w
            porównaniu z dzisiejszymi czasami technika okazała się doskonałą! W wyniku
            wysiłków wielu ludzi, uważanych za pionierów tej muzyki, house zaczął zdobywać
            bardzo szybko popularność wśród słuchaczy i klubowiczów. Z biegiem czasu
            zaczęto stosować syntezatory Rolanda (np. automat TR-909) do produkcji zarówno
            nowych, jak i do przerabiania starszych utworów. W latach 80-tych zauważono
            bardzo szybki rozwój muzyki house. W roku 1986 pojawiła się kolejna postać na
            scenie house, która zrewolucjonizowała ten gatunek. Mowa tutaj o Marshall'u
            Jefferson'ie, który jako pierwszy wprowadził elementy pianina do house'owego
            utworu i wraz z legendarną grupą Phuture stworzył podgatunek tej muzyki - acid
            house. Jefferson wraz z DJ Pierre szukali nowych pomysłów i jako pierwsi użyli
            syntezatora TB-303 firmy Roland, domyślnie przeznaczonego dla gitarzystów. Jego
            charakterystyczny dzwięk po paru miesiącach pracy zabrzmiał w klubach i został
            na stałe wizytówką acid house'u. W tych latach pojawiły się rownież pierwsze
            wytwórnie płytowe wydające house i tak np. Trax czy DJ International z Chicago.
            Trax skupiło się na eksperymentalnych numerach i wydawało różne brzmienia
            house'owe np. pierwszy release "Wanna Dance" Jesse'go Saundersa, a DJ
            International wydawało brzmienia house'owe czysto związane z disco. Wytwórnia
            ta zajęła się również promocją muzyki house w Europie, w której jeszcze nie
            słyszano takich brzmień.

Wkrótce pojawiały się kolejne brzmienia, które były związane z poszukiwaniem
            nowych rozwiązań i co raz większą chęcia wdrożenia nowego gatunku do
            współczesnego świata. Pojawił się np. garage, charakteryzujący się wokalem,
            ciekawą melodią i rytmiką. Nazwa podgatunku wywodzącego się z New Jersey
            pochodzi od legendarnego klubu Pardise Garage, pomimo iż pierwsze produkcje
            czysto garage'owe powstały już po jego zamknięciu. Do bogatego zbioru utworów
            należał np. "You Don't Know" Serious Intention czy "Off The Wall" Paul'a
            Scott'a. Powstały też liczne wytwórnie w New Jersey zajmujące się promowaniem
            tego podgatunku house. Pojawiły się też liczne, znaczące postacie, niezwiązane
            czysto z New Jersey, takie jak m.in. Dj Pierre czy Mark Kinchen, którzy z
            lokalnymi muzykami (np. Roger Sanchez) na początku lat 90-tych stworzyli bardzo
            silną scenę garage.

Gdy już w prawie całych Stanach Zjednoczonych muzyka house odniosła wielki
            sukces przyszła kolej na zdobycie starego kontynentu. Pierwsze nagrania
            house'owe pojawiły się w Wielkiej Brytanii w połowie lat 80-tych jednak nie
            zdobyły licznego grona fanów. Dopiero na Balearach, a dokładnie na Ibizie
            brzmienia z USA odnalazły rzeszę zwolenników. Prezentowane przez np. Alfredo
            Fiorillo czy Dj'a Ku numery house'owe (w setach niekoniecznie house'owych)
            odniosły wielki sukces. Wśród ludzi odwiedzających Ibizę znalazł się w pewnym
            czasie sam Paul Oakenfold, nie znany wtedy szerszej publiczności człowiek.
            Tutaj podchwycił amerykańskie brzmienia i postanowił je wypromować w swoim
            kraju. Początki trudne, jednak powoli wszystko się rozkręcało, zorganiował
            kilka cyklicznych imprez np The Future czy Spectrum, które przyciągały nie
            tylko stałych bywalców klubów na Balearach, ale i nie znających jeszcze, ale
            przekonujących się powoli do nowych brzmień klubowiczów. Powoli house ogarniał
            Anglię. Zaczęli go grać Mr C, Eddie Richards czy Kid Batchelor. Informacje o
            nowym gatunku zostały szeroko objęte w prasie. Pojawiały się liczne nielegalne
            imprezy, które zbierały tłumy ludzi, organizowano je początkowo w halach
            fabrycznych, a później na świeżym powietrzu. Wkrótce house ogarnął całą Wielką
            Brytnię. Masowość tego stylu przeraziła weteranów i postanowili opuścic Anglię.
            Po kilku latach ogarnął prawie całą Europę (powstała np scena francuska,
            Laurent Garnier czy Daft Punk). W między czasie pojawiło się wiele nowych
            podgatunków house, które łączyły w sobie czyste brzmienia house'owe i elementy
            innych gatunków muzycznych np. jazz'u. Niektóre z powstałych podgatunków to:
            disco house, funky house, dub house, tech house, hard house, deep house, jazzy
            house, minimal house, micro house, click house i wiele wiele innych ponieważ
            house jest tak elastycznym gatunkiem, że może połączyć nawet skrajne style w
            jedną całość. Lata 90-te w Europie i na świecie to Cassius, Armand Van Helden,
            Cleptomaniacs, Groove Armada, Daft Punk, Olav Basoski, Antoine Clamaran, Bob
            Sinclair czy Dimitri from Paris. W dzisiejszych czasach house jest bardzo
            liczącym się gatunkiem muzycznym i zrzesza wielu fanów na całym świecie,
            dziennie organiozwanych jest kilka tysięcy imprez na całej kuli ziemskiej, czy
            to mniejszych, czy większych, ale to akurat ma najmniejsze znaczenie.. liczy
            się przede wszystkim muzyka
            • more.words Re: muzyka HOUSE 28.03.05, 22:22
              zgadzam sie z tym ze wiekszosc wykonawcow muzyki metalowej poprostu drze lape!!
              < co nie znaczy ze jest całkowicie beznadziejna...swego czasu słuchałam tego
              gatunku ale nawet wtedy wybierałam te bardziej lightowe i melodyczne>

hip- hop..hmmm...nic na ten temat nie bede mowiła bo rownez podoba mi sie pare
              kawałkow z HH ale rowniez nie wszystko bo teksty typu K*** ZAJ*** dzis tego
              SK*** i R*** jego Panne - hallo - prymityw !!!

natomiast house :) ma wszystko czego mi potrzeba w muzyce...fajna melodie
              sympatyczny tekst:) sprawdzcie sobie chociaz: So many times- mixed by Eric
              Morillo... hehe- idealny klimat na impreze i wogole:)

do wszystkiego fajny- i do jazdy samochodem i do posłuchania w domq i do takich
              fajnych chwil tylko we dwoje :)
              • kotek_mru Re: muzyka HOUSE 28.03.05, 22:28
                podsumowujac..masz racje..kazdy styl ma swoje plusy i minusy:)
                wybor nalezy do nas..pozdrawiam Łodz od młodego;)))
        • more.words Re: muzyka HOUSE 28.03.05, 22:09
          eghhhhh...zgubiłam watek <lol>
          • acid33 Re: muzyka HOUSE 28.03.05, 22:14
            trochę czasu brak na czytanie, ale już sobie to zapisałem i zapoznam sie lada
            dzień.
            Dzięki.
            Pozdrawiam też i łódzkie korzenie na tym forum!!
            • more.words Re: muzyka HOUSE 28.03.05, 22:23
              hrhrhr "ŁDZ to czas dla nas" :) ehhe
              • acid33 Re: muzyka HOUSE 28.03.05, 22:25
                Eche!!! Co porabiasz oprócz słuchania HOUSE i spacerowania po plaży?
                • more.words Re: muzyka HOUSE 28.03.05, 22:27
                  hrhr... ja?????

a no sobie studije <UŁ oczywiscie>, pomykam autkiem gdzie tylko moge, chodze na
                  imprezy, jezdze rowerkiem <dzis była pierwsza jazda w tym roku>

hehe a no i jak kazdy spotykam sie z frendsami ..np Bagdad :)
                  • shakk Re: muzyka HOUSE 29.03.05, 15:42
                    to ja synek Kotka_mru...
                    Jestem ze tak powiem poczatkujacym house DJ i powiem tak...oplaca sie sciagac z
                    neta sety najbadziej znanych (polecam Essential Mix) bo masz swietna muzyke i
                    nie lamiesz w zaden sposob prawa...bo to sa ich kompilacje ktore
                    udostepniaja...:) more.words a znasz moze www.vinylcharts.net/ tam
                    mozesz znalesc ciekawe kawalki a raczej ich tytulu....no to chyba tyle na
                    dzis :)

Jeszcze wujek Shakk poleca :catch a gogo-2 shy
                    Enzo Mori & Stephan Clark - Got The Feeling
                    • more.words Re: muzyka HOUSE 29.03.05, 16:53
                      dzieki :D

zaraz zobacze ta stronke :D
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka