Dodaj do ulubionych

Kolejny test:)

20.05.05, 19:58
Przejrzałam wcześniejsze wątki na tym forum, i widzę, że forumowicze lubią
się autocharakteryzować i testować:) Mam więc pytanie: Jakim typem jesteście
według enneagramu?
Ja jestem, w zależności od humoru, wedle tego testu, 4/5, lub 5/4,
czyli "włóczęga" lub "obrazoburca".
Link do testu:
www.enneagram.pl
Obserwuj wątek
    • stephen_s O do licha... 20.05.05, 20:20
      ... idealnie mnie rozpracowali... Szok. Prawie wszystko zgadza się, co do
      punktu...

BTW. 4w5, jak Herbarium :).
    • a000000 Re: Kolejny test:) 20.05.05, 20:45
      8w7 czyli szef entuzjasta
    • kochanica-francuza c`est moi 20.05.05, 20:55
      Czwórka w skrócie

Tragiczny romantyk, ma bardzo wrażliwe odczucia i emocje, jest wrażliwy, czuły,
      spostrzegawczy.

Jak postępować ze mną

* praw mi dużo komplementów. Wiele dla mnie znaczą
      * wspieraj mnie jako przyjaciel i partner. Pomóż mi kochać i doceniać siebie
      * szanuj mnie za mój wyjątkowy dar widzenia i moją intuicję
      * mimo, że nie zawsze lubię gdy się mnie pociesza gdy mam melancholijny
      nastrój, to jednak ktoś mógłby mnie trochę rozweselić
      * nie mów mi, że jestem przewraźliwiona lub zbyt przeczulona!

Co lubię w byciu czwórką

* umiejętność znajdywania sensu życia i doświadczania emocji na głębokim
      poziomie
      * umiejętność nawiązania ciepłych i głębokich relacji z innymi
      * moja kreatywność, intuicja i poczucie humoru
      * bycie wyjątkową i bycie spostrzeganym jako wyjątkowa
      * łatwość odczuwania nastrojów innych ludzi (nie mam tego - K.F.)

Co jest trudne w byciu czwórką

* doświadczanie mrocznych nastrojów, odczucia pustki i tęsknoty
      * odczuwania wstrętu do siebie i poczucia wstydu, wierzenia, że nie
      zasługuję na miłość
      * odczuwania winy gdy zawiodę innych
      * odczuwanie zranienia lub bycia zaatakowanym gdy ktoś mnie nie zrozumie
      * poczucia bycia porzuconą
      * odczucia tęsknoty za tym czego nie mam

Opis czwórki

Czwórki należą do ludzi, którzy żyją głównie we własnej wyobraźni i własnych
      uczuciach. Mogą być artystycznie uzdolnieni, przejrzyści i inspirujący, lub też
      mogą być narzekający, wywyższający się i negatywnie nastawieni.
      Tak jak jedynki, czwórki porównują rzeczywistość z tym co mogłoby się zdarzyć.
      Podczas gdy jedynki mają zwyczaj do wyszukiwania własnych niedoskonałości,
      próbując je poprawić, czwórki często odwracają się od rzeczywistości i żyją we
      własnym świecie wyobraźni, uczuć i nastrojów. Czwórki często są również mylone z
      piątkami, zwłaszcza tymi, które uważają, że posiadają silne uczucia nie
      identyfikując się z ekstremalnym, pozbawionym uczuć wizerunkiem piątek. Jednakże
      piątki, w przeciwieństwie do czwórek, odczuwają dyskomfort gdy przychodzi
      wyrażać im ich własne odczucia, podczas gdy czwórki mają skłonność do
      samoodkrywania się przed innymi i czują się pewnie opisując swoje emocje.
      Czwórki razem z dwójkami i trójkami, dążą do utworzenia próżnego i mylnego
      wizerunku o sobie, choć mogą paradoksalnie ukazywać zupełnie coś przeciwnego.
      Czwórki identyfikują się często z wizerunkiem niepełnowartościowej osoby,
      zwłaszcza gdy nadaje im to cech unikalności i wyjątkowości. Czwórka może dla
      przykładu opłakiwać swoją niemożność osiągnięcia sukcesu każdego dnia, ale to
      narzekanie niesie delikatne odczucie przechwalania się tym. Czwórki mogą
      posiadać własne odczucia, że są tragicznymi romantykami, ale również mogą
      odczuwać poczucie traktowania się jako osoby bardzo wyjątkowej.

Zdrowe czwórki mają skłonność do bycia idealistami, posiadać dobry smak i
      doceniać wartość piękna. Patrzą na rzeczywistość poprzez pryzmat subiektywności
      i są dobrzy w myśleniu metaforycznym. Zdolność czwórek do widzenia rzeczy jako
      symbole, jest poszerzona przez ich głęboką emocjonalność. Samo wyrażanie się i
      dążenie do samo-poznania się to są wysokie priorytety u ludzi z tym typem.
      Czwórka wkraczając w nową sytuację, może dostrzec coś co dotknie ich duchowo, co
      z kolei pobudzi ich uczucia, co z kolei przywoła wspomnienia zapachu, smaku,
      odczuć itd. Nastroje czwórek i ich odczucia współgrają ze sobą niczym farba
      wodna w deszczu, tworząc jak w kalejdoskopie, obrazy i wyrażające się w reakcji
      na najmniejsze doznania.
      Zdrowe czwórki przeobrażają przykrości w coś bardziej znaczącego, poprzez
      kreatywną pracę wszelkiego rodzaju. Czwórki są uzdolnione w wyrażaniu odczuć i
      mogą być świetnymi nauczycielami i psychoterapeutami. Mogą być również
      przyjaciółmi pełnymi wpółczucia, zdolnymi do zrozumienia problemów innych. Z
      powodu siły swojej wyobraźni, ludzie tego typu są często opisywani jako artyści.
      Wiele spełnionych artystów światowych to czwórki i prawie wszyscy ludzie z tym
      stylem potrzebują lub znajdują kreatywne ujście.

Gdy czwórki są mniej zdrowe, skupiają się na tym co nieuniknione lub czego
      brakuje w ich życiu. Stają się negatywnie nastawieni i krytyczni, znajdując
      problem w każdej sytuacji w której się znajdują. Zwracają się wtedy do swojego
      wnętrza i używając wyobraźni wspominają inne miejsca i inne czasy. Czwórki
      często żyją przeszłością lub przyszłością, jakąkolwiek byleby by była bardziej
      zadowalająca niż teraźniejszość. Czwórki często zazdroszczą wszystkiego czego
      nie posiadają, wyolbrzymiając znaczenie powiedzenia "trawa jest zawsze bardziej
      zielona po drugiej stronie". Potrzeba bycia dostrzeganym jako ktoś wyjątkowy,
      może również być bardziej widoczne. Czwórki są blisko związane ze swoimi
      uczuciami, ale gdy są nie zdrowe, przeobrażają swoje uczucia w melodramat. Mogą
      być pełne rozpaczy i nostalgii, domagając się rozpoznania i odrzucając wszystko
      co mogą dobrego otrzymać od przyjaciół. Mogą także wytworzyć aurę
      współzawodnictwa i mściwości, nie mogąc się cieszyć swoimi sukcesami bez
      odbierania przyjemności innym. Niezdrowa czwórka może być bardzo markotna i
      nadwrażliwa. Wyniesione na powierzchnię poczucie swojej unikalności, może im dać
      poczucie bezkarności w złym zachowywaniu się, będąc egoistyczną i
      nieodpowiedzialną. Czwórki w tym stadium, skłaniają się ku odczuciom winy,
      wstydu, melancholii, zazdrości i bycia bezwartościowym.

Bardzo nie zdrowe czwórki mogą być otwarcie masohistyczne i przesadne w swoim
      samo poniżaniu się. Życie samo-niszczącego się artysty odzwierciedla ten typ
      scenariusza. Na tym etapie czwórka może stać się zupełnie nieosiągalna. Zmagając
      się z wyczerpującym poczuciem bezsilności, pogrążają się w chorobliwy
      samo-wstręt lub depresję samobójczą. Postrzegają swoją odmienność w całkowicie
      odmiennych określeniach skazując siebie na kompletne odosobnienie. Potrzeba
      ukarania siebie i innych jest również bardzo silna i zdecydowana.

Czwórka ze skrzydłem trzy: 4w3 - "Arystokrata"

Czwórka ze skrzydłem 3 może czasami wyglądać jak siódemka. Może być towarzyska i
      posiadać duże poczucie humoru. Chce być kreatywna i potrzebna światu. Posiada
      intuicję, jest ambitna, może mieć dużą wyobraźnię i być bardzo utalentowana.
      Niektóre ubierają się bardzo wyzywająco i kolorowo, aby wyróżnić się z tłumu.
      Gdy 4w3 jest w stresie, często się zachowuje inaczej publicznie, a inaczej
      prywatnie. Może np. nie ujawniać publicznie, wśród znajomych, żadnych swoich
      uczuć, a następnie iść do domu i samemu bardzo przeżywać np. fakt życia w
      samotności. Może też np. być bardzo rozrywkowa i sumienna w pracy i jednocześnie
      być nieszczęśliwa prywatnie z powodów problemów miłosnych. Przywiązuje uwagę do
      tego jak wygląda, czuje się źle z powodu niedostatków urody. Stara się
      podkreślić poczucie wyjątkowości przez kontrowersyjny sposób ubierania się.
      Często okazuje zły gust. Chętnie przedstawia siebie innym jako osoba
      romantyczna. Jest zmienna w uczuciach. Gdy uzna, że jej partner jest zbyt nudny,
      często fantazjuje na temat czarujących i przebojowych nieznajomych. Cele stara
      się osiągać poprzez zazdrość, zemstę lub potrzebę dowiedzenia innym, że są w
      błędzie.

99,99%.

Nie mam złego gustu (w ubraniu co najwyżej nijaki) i nie wyczuwam cudzych nastrojów.
    • stephen_s Skąd oni to wiedzą??? 20.05.05, 21:37
      CZTERY-W-PIĘĆ:

"Co jest trudne w byciu czwórką:

- doświadczanie mrocznych nastrojów, odczucia pustki i tęsknoty
      - odczuwania wstrętu do siebie i poczucia wstydu, wierzenia, że nie zasługuję
      na miłość
      - odczuwania winy gdy zawiodę innych
      - odczuwanie zranienia lub bycia zaatakowanym gdy ktoś mnie nie zrozumie
      - poczucia bycia porzuconą
      - odczucia tęsknoty za tym czego nie mam"

"Bardzo nie zdrowe czwórki mogą być otwarcie masochistyczne i przesadne w swoim
      samo poniżaniu się. Życie samo-niszczącego się artysty odzwierciedla ten typ
      scenariusza."

"W stresie, 4w5 bardzo łatwo popada w alienację i depresję. Wiele czwórek z tym
      skrzydłem ma odczucie zupełnej inności, jakby pochodziły z innej planety."

"Typowy komentarz czwórki

<<Zawsze czułam się jak obca osoba gdy byłam dzieckiem>>"

Czuję się... rozpracowany :\\\\
    • herbarium Re: Kolejny test:) 20.05.05, 21:48
      Ja się nie mogę zdecydować, czy bardziej jestem 4/5 czy 5/4, ale chyba 4:)
      Pod tym adresem inna charakterystyka:
      www.enneagram.e-delta.com.pl/
      • a000000 Re: Kolejny test:) 20.05.05, 22:06
        Ósemka ze skrzydłem siedem: 8w7 - "Dysydent"

Świadoma ósemka ze skrzydłem siedem jest często bardzo silna i ekspansywna.
        Towarzyska i chojna, może pokazywać radosne oblicze. Może być dynamiczna,
        skuteczna, energiczna. Często ma wysokie poczucie humoru i potrafi śmiać się z
        siebie. Generalnie bardzo ekstrawertyczna, ambitna i materialistyczna. Może
        mówić bardzo głośno i być w centrum zainteresowania, wieść prym wodzireja na
        imprezach. Czasem jest wizjonerska, może myśleć znacznie jaśniej niż ósemka ze
        skrzydłem 9; skrzydło 7 daje jej intelektualne umiejętności. Chętna do
        podejmowania ryzyka.
        Gdy 8w7 jest w stresie, agresja połączona z apetytem, tworzy silną tendencję do
        uzależnień. Wiele ósemek ze skrzydłem siedem, ma problem z alkoholem lub
        narkotykami oraz pociąg do każdego innego rodzaju uzależnienia. Szybko
        zmieniający się temperament, markotność, egocentryzm, gwałtowne wybuchy gniewu.
        Ma tendencję do wzniecania chaosu, napuszania się, zadzierania nosa, myślenia o
        sobie narcystycznie. Może być beznadziejnie materialistyczna. Może
        wykorzystywać ludzi, wysysać z nich wszelką energię. Może mieć napady furii,
        jest skłonna do gwałtownych i agresywnych reakcji.

Słynne ósemki ze skrzydłem siedem: Donald Trump, Sean Connery, Danny DeVito,
        Kirk Douglas, Frank Sinatra, Muhammed Ali, Joseph Stalin.

O matko moja, ale mam towarzystwo: Józef Wisarionowicz.

Właściwie się zgadzywuje. Nawet uzależniona jestem. Od Forum.

Stefanie! :

"często wyrażam się w sposób asertywny. Nie zakładaj, że jest to osobisty atak
        na Ciebie "

Teraz już rozumiesz źródło naszych nieporozumień???
        • herbarium Re: Kolejny test:) 20.05.05, 22:16
          Heh, pasuje mi ten opis do Ciebie, Azerko:) Ale towarzystwo rzeczywiście
          fajne;)))
          • herbarium Re: Kolejny test:) 20.05.05, 22:21
            Ja się czuję rozpracowana i przy opisie 4w5, który zacytował Stephen, i przy
            opisie 5w4. O czym to świadczy...?

Piątka w skrócie

Piątka to typ introwertyczny, ciekawy świata, z potrzebą wiedzy o nim,
            analityczny i wnikliwy. Potrzebuje prywatności aby przemyśleć wszelkie sprawy i
            uzupełnić energię życiową.

Jak postępować ze mną

bądź niezależny, nie "czepliwy"
            mów w prosty i zwięzły sposób
            potrzebuję czasu aby poukładać swoje myśli i odczucia
            jeżeli wyglądam na zagubioną, nieobecną lub arogancką, to możliwe, że nie czuję
            się zbyt komfortowo
            daj mi odczuć, że jestem mile widziana, ale nie zbyt mocno, bo mogę zacząć
            wątpić w twoją szczerość
            gdy czuję się zirytowana koniecznością powtarzania się, to może dlatego, że
            powiedzenie o tym było dla mnie trudne już za pierwszym razem
            pomagaj mi unikać powodów do przykrości: wielkich przyjęć, czyjejś głośnej
            muzyki, przesadnych emocji i ataków na moją prywatność
            Co lubię w byciu piątką

stanie na uboczu i patrzenie na życie w obiektywny nie zaangażowany sposób
            moje poczucie niezależności. robię to co uważam za słuszne i nie przejmuję się
            wpływami otoczenia
            bycie spokojnym w obliczu kryzysów
            nie uganianie się za materialnym posiadaniem i statusem
            dogłębne zrozumienie rzeczy; dostrzegam skutek i przyczynę
            Co jest trudne w byciu piątką

zbyt wolno ukazuję swoją wiedzę i swoje przemyślenia innym
            źle się czuję gdy zachowuję się defensywnie lub jakbym wszystko wiedziała
            bycie zmuszanym do przebywania z ludźmi gdy tego nie chcę
            oglądanie innych z dobrymi umiejętnościami socjalnymi, ale z mniejszą
            inteligencją, jak radzą sobie lepiej ode mnie

--------------------------------------------------------------------------------

Opis piątki

Piątki to ludzie którzy wycofują się ze świata i żyją we własnym umyśle. Mogą
            być inteligentne, dalekowzroczne i posiadać dużą wiedzę, lub też mogą być
            oderwane od rzeczywistości, sknerowate i schizofreniczne.
            Piątki, szóstki i siódemki należą do grupy odczuwającej strach i tworzą kolejne
            emocjonalne trio. Jednak w przeciwieństwie do dwójek, trójek i czwórek, nie
            czują one zmieszania czy zażenowania tym kim są lub jak się czują. Zamiast
            tego, mają tendencje do nieświadomego przeczuwania grożącego im
            niebezpieczeństwa i odpowiednio na nie reagują. Piątki, szóstki i siódemki są
            typami myślącymi, które żyją więcej we własnych głowach niż we własnych
            ciałach. Zmagają się z podejmowaniem decyzji, ciągle muszą dowodzić swojej siły
            woli.
            Strach piątek jest socjologiczny. Ludzie z tym stylem, notorycznie bronią się
            przed "inwazją" lub "pochłonięciem" przez innych. To jest zdecydowanie
            najbardziej antysocjalny typ w enneagramie. Generalnie, obawiają się bliskich
            kontaktów, które mogą prowadzić do uczucia bycia przytłoczonym przez uczucia
            innych. Piątki mają dobrze rozwinięte zdolności do analizowania i gromadzenia
            wiedzy. Mogą być dobrymi jej odbiorcami, być inteligentni i rzeczowi, zdolni do
            pozostania w centrum i bycia logicznym, podczas gdy inni wokół mogą się
            zachowywać jak zmieszani lub spanikowani.

Zdrowe piątki zazwyczaj znajdują równowagę pomiędzy interakcją z otoczeniem i
            wycofywaniem się z niego. Ten styl jest często powiązany z posiadaniem dużej
            wiedzy i czasami intelektualnym geniuszem. Zdrowe piątki aktywnie oferują
            światu, owoce swojej wiedzy, często ucząc i pisząc o niej. Piątki mogą być
            idealistami i czasem mężnie ofiarowują się ku dobru ogółu. Zdrowi ludzie z tym
            typem, często praktykują to co Buddyści nazywają nie zaangażowaniem, czyli
            postawę charakteryzującą się mieszanką bezstronności jak i współczucia. W tym
            stanie piątki potrafią grać w życie nie będąc generalnie przywiązanym do
            wyników, a jako przyjaciele, mogą rozumieć twój punkt widzenia tak jak swój
            własny. Są oni współczujący i mają szczere serce, ale posiadają możliwość
            obserwowania życia z pewnej perspektywy i unikają bycia samemu niespokojnym.

Piątki mniej zdrowe, przesuwają się z bycia nie zaangażowanym w kierunku
            niewiązania się, wewnętrznego stanu bycia odciętym od uczuć. Mogą być
            nadwrażliwi na oczekiwania innych i odpowiadać na to przez pasywne wycofywanie
            się. Większość osób postrzega zdolność piątek do wycofywania się jako rodzaj
            niezależności. Jest to jednak jest również forma obrony. Piątki tworzą wokół
            siebie silną barierę aby zrównoważyć uczucie bycia nadwrażliwym. Odcinanie się
            od innych staje się nawykiem obronnym. Zasada jest: Jeśli nauczę się żyć z
            mniejszymi wymaganiami, bardziej we własnym świecie, to uniknę złego wpływu
            innych. To prowadzi do skłonności oszczędzania tych małych rzeczy które mają,
            aby mniej wymagać od innych. Często przekłada się to na oszczędzanie czasu (dla
            siebie), pieniędzy, przestrzeni, miejsca, informacji i emocji. Nie jest istotne
            co jest oszczędzane, schemat jest ten sam: piątki starają się ochronić przed
            zalaniem (np. emocjami), gromadząć siły gdzieś wewnątrz siebie. Niezdrowe
            piątki mogą też mieć dystans do własnych emocji, żyjąc w świecie informacji i
            pomysłów. Jednak im bardziej się od nich (własnych emocji) odcinają, tym
            bardziej zmagają się z uczuciem pustki, samotności i przymusowych potrzeb. To
            zupełnie jakby starać się przekonać słownie do tego, że nie jest się głodnym.
            Na tym etapie piątki mogą być bardzo powolne w okazywaniu swoich uczuć,
            ponieważ tylko piątka potrafi dosięgnąć tych uczuć poprzez długie i żmudne
            okresy przemyśleń. Niezdrowe piątki czczą boga przyczyny i starają się
            spoglądać z dystansu na swoje własne emocje. To się może czasami przełożyć na
            lekceważący i wywyższający się stosunek do innych.

Piątki bardzo niezdrowe, mogą popadać w schizofrenię i być nieprzewidywalne,
            gdy ich "odizolowane" fragmenty umysłu zaczynają przemawiać. Mogą prezentować
            się jako nieobecni duchem i ciałem lub dosadnie antysocjalni. Mogą np.
            przesiedzieć całe przyjęcię nie odzywając się zupełnie do nikogo, a potem
            stwierdzić, że świetnie się bawili. Lub też mogą nieświadomie odsunąć innych od
            siebie, poprzez prześmiewczy komentarz i nieprzewidywalną agresję. Zwyczaj
            odcinania się od własnych emocji, staje się tak doskonały, że bardzo niezdrowe
            piątki tracą kontakt z rzeczywistością, rozwijając dziwne fobie niewidzialnych
            bakterii i być skorym do halucynacji. Agresywne zachowania są bardzo
            prawdopodobne, następując po ostrej paranoi.

--------------------------------------------------------------------------------

Piątka ze skrzydłem cztery: 5w4 - "Obrazoburca"

Różnica między skrzydłami 4 i 6 w piątkach, jest taka sama jak między sztuką i
            nauką. Skrzydło cztery, daje piątce zmysł abstrakcyjny oraz intuicyjny odcień
            myślom, tak jakby piątka myślała za pomocą geometrycznych kształtów zamiast
            myśleć słowami lub realnymi obrazami. Piątka ze skrzydłem 4 może być
            artystycznie utalentowana i doświadczać emocjonalnych nastrojów jak czwórka.
            Połączenie intelektualnej i emocjonalnej wyobraźni. Ceni sobie świat filozofii
            i pięknego konstruowania myśli. Najlepszym dla niej światem jest połączenie
            umysłowych horyzontów i estetyki. Połączenie ciekawości i wrażliwości na odbiór
            z potrzebą tworzenia własnej unikalnej wizji.
            Gdy 5w4 jest w stresie, wydaje się być jakby nieobecna, gdy jest o coś spytana,
            odpowiada szeptem. Jej zachowanie oscyluje pomiędzy chęcią odosobnienia, a
            przypływami przyjacielskiej troski. Może stać się nieuchwytna, niedostępna i
            abstrakcyjna. Zachowuje się jakby znajdowała się wewnątrz swojej kuli
            izolującej ją od świata. Czasem odnosi się wrażenie nieznacznego wywyższania
            się ponad innych. Wizerunek "nieobecnego profesora" dobrze opisuje piątki z tym
            skrzydłem. 5w4 jest niezwykle wrażliwa na otoczenie i uczucie zbytniej
            nadopiekuńczości innych. Bardzo przewraźliwiona na krytykę. Może bardzo wolno
            powracać do siebie po traumatycznych przeżyciach. Typowymi pułapkami dla 5w4 są
            izolowanie się i popadanie w melancholię oraz depersje o
          • a000000 Re: Kolejny test:) 20.05.05, 22:26
            zwłaszcza to wyssanie wszelkiej energii mi sie podoba. Zdaje sie, że mój mąż by
            to potwierdził hehehe. Muszę mu podsunąć ten test.

Ale ogólnie ta ósemka to moja charakterystyka. Wcześniej jest: jak postępować
            ze mną: nie praw mi pochlebstw. Fakt, pochlebstwa doprowadzają mnie do furii.
            • a000000 Re: Kolejny test:) 20.05.05, 22:30
              No i widzicie, jakie z nas rózne typy? Aż dziw, że się jeszcze nie
              pozabijaliśmy. Pewnie sąsiedztwo religii i kościoła łagodzi nasze zapędy.

Na jakimś portalu były wrózby tarota i mi wyszło, że jestem typem przywódcy. I
              to się z Józiem zgadzywuje.
              • herbarium Re: Kolejny test:) 20.05.05, 23:01
                No, jak na razie to trzy czwórki i jedna ósemka... I wszyscy czujemy się
                rozpracowani, a nie powiedziałabym, żebyśmy się nie różnili charakterami ze
                Stephenem i Kochanicą;)
                Azerko, jak podsuniesz test mężowi, to na tej stronie jest też charakterystyka
                różnych typów w związkach - możesz sprawdzić, czy się zgadza;)))
                • a000000 Re: Kolejny test:) 20.05.05, 23:52
                  mój mąż 3/2 - gwiazda. Trochę się nie zgadza.
    • stephen_s Więcej o 4w5... 20.05.05, 23:17
      "Czwórka ze skrzydłem pieć: 4w5 - Włóczęga

Skrzydło 5, daje czwórce introwertyczne zachowanie, odsuwanie się od innych,
      złożoną osobowość. Ta czwórka może być intelektualistką ale posiada wyjątkową
      głębię uczuć. Jest otwarta na duchowe i estetycznie doznania. Znajduje wiele
      znaczeń dla prawie wszystkich zdarzeń. Może posiadać silną potrzebę i
      umiejętność aby realizować się artystycznie. Samotnik, wygląda tajemniczo i
      jest trudna do "rozszyfrowania". Do świata zewnętrznego podchodzi z rezerwą,
      ale wewnętrznie bardzo go przeżywa. Gdy się w końcu otwiera, to bardzo
      gwałtownie i całkowicie, bez żadnych oporów.
      W stresie, 4w5 bardzo łatwo popada w alienację i depresję. Wiele czwórek z tym
      skrzydłem ma odczucie zupełnej inności, jakby pochodziły z innej planety.
      Narzeka na swój obecny los, wspomina i przeżywa wiele razy zdarzenia z
      przeszłości. Dość często ma posębne oblicze, odsuwa się od innych z uczuciem
      zawiedzenia lub poczuciem wstydu. Żyje we własnym świecie bólu i straty. Może
      mieć bardzo chorą duszę, wyobrażać sobie i interesować się własną śmiercią.

Słynne czwórki ze skrzydłem pięć: Vincent van Gogh, Kurt Cobain, Edgar Ellen
      Poe, Johnny Depp, Bob Dylan, Ingmar Bergman."
    • mamalgosia Re: Kolejny test:) 21.05.05, 11:33
      perfekcjonista/dawca
      Ciekawe, ale chyba niezbyt zaskakujace
      • mamalgosia Re: Kolejny test:) 21.05.05, 11:35
        A teraz czytam Wasze charakterystyki i okazuje się, że na tym krańcu jestem sama...
        • kochanica-francuza Re: Kolejny test:) 21.05.05, 19:45
          Bo myśmy są wyalienowane czwórkowe paskudy...:-)))
          • mamalgosia Re: Kolejny test:) 22.05.05, 14:19
            a wiesz, ze PASKUDA to do mnie bardzo pasuje. A wyalienowana tez chyba coraz
            bardziej:((
        • isma Re: Kolejny test:) 23.05.05, 09:44
          Nie jestes sama (prawie). Ja jestem 2w1. Cholerna Matka Teresa ;-))).
          Musze powiedziec, ze diagnoza jest trafna.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka