shatmach 06.06.05, 02:27 wreszcie po roku coś napisała www.annamucha.pl Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
romy_sznajder Re: Anna Mucha... 06.06.05, 03:29 niezły felieton. i'm impressed. warsztatowo sie wyrobiła bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
titerlitury Re: Anna Mucha... 06.06.05, 09:55 Romy, że co słucham? Cóż w tym nowatorskiego? Cóz odkrywczego? Poza błędami językowymi (Ufam Tobie - jak z obrazka w prowincjonalnym kościółku) pełno tu banałów, wytartych frazesów, megalomanii i odwzorowywania sztampowych rozwiązań stylistycznych. Panno Mucho - prosze się juz lepiej za "gre aktorską" zabrac, albo za lanserke, bo z pisaniem to kiepsko. Żałuje, ze to przeczytałam... A ten końcowy wtręt o śmierci papieża i tolerancji jak kwiatek do kożucha - wartoby sie wysilić i poczytać co JP II miał do powiedzenia w kwestii związaków homoseksualnych... Odpowiedz Link Zgłoś
invicta1 Re: Anna Mucha... 06.06.05, 10:07 cicho siedziałam, bo w sprawach mediów mam respekt do Romy, ale odczucia mam tym razem zgodne z Titerlitury-nawet nie dałam rady przebrnąć uczciwie do końca odwrócenie kota ogonem z Papieżem-wstyd i boruta-pomijając, że chybione Odpowiedz Link Zgłoś
pomme Re: Anna Mucha... 06.06.05, 10:14 ja nie czytałam, mam alergie na muchy... Odpowiedz Link Zgłoś
moniq_c Re: Anna Mucha... 06.06.05, 10:18 a mnie "CindArella" rozwaliła i od tego miejsca czytając rechotałam otwarcie :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: Anna Mucha... 06.06.05, 10:25 NO JA TO JUŻ WIEM GDZIE LOKOWAC SWE UCZUCIA>>> UWAGA!piszę to świadomie... KOCHAM ANNE MUCHĘ!!! mój ty bzyczku, ty... "ty miśku, ty świntuszku..." tylko nie wiem co to "Trendyseter"- bardzo modny pies marki seter? acha. a gdzie ty, biedactwo idziesz 11.06? przeciez ma nie być parady..zamiast tego będzie sponsorowany występ ekipy KACZORA ..jeszcze cię spałują...bożesz ty moj..to ja musze pojechać cię bronić przed packami..a jak mnie matka w tiwi zobaczy to zawału dostanie... trudno , czego się nie robi dla milości... peeennndzem... lecccemm...tylko ubier kieccem.. Odpowiedz Link Zgłoś
moniq_c Re: Anna Mucha... 06.06.05, 10:29 drzejmsie uważaj bo jak Cię Kubuś w obronie czci kobity swej na walkę na gołe klaty wyzwie?????? może dlatego już nią na bilbordach straszy? Odpowiedz Link Zgłoś
shatmach Re: Anna Mucha... 06.06.05, 10:34 A mnie się podobała. W ogóle nie uważam Anki za głupią gąskę która tylko skorzystała z popularności serialu by stać się bardziej rozpoznawalną. Gdzie ją widzę to ma zawsze dużo i mądrze do powiedzenia. Mam czerwcowy numer "Boutique". Tym razem tekst o antykoncepcji. Odpowiedz Link Zgłoś
fiodorop Re: Anna Mucha... 06.06.05, 10:41 ooo to chyba jakaś moda teraz na antykoncepcje,w oliwii i w swiecie kobiet też o tym ,zupełnie jak w telewizyjnych reklamach(przepraszam wszystkich jedzących w tym momencie)na z tabletkami na sraczkę Odpowiedz Link Zgłoś
shatmach Re: Anna Mucha... 06.06.05, 10:52 Chciałem jeszcze dodać, że wg prasy brukowej Anna i Kuba szykują się już do ślubu. Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Trendsetter. 06.06.05, 10:58 Ten temat byl poruszany , 007 :-)) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=277&w=20571328&v=2&s=0 Uklony calemu TbO :-) Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: GOŚCIE PRZYSZLI!!! 06.06.05, 11:03 E, ja tak przelotem. Przez sciane. A nie jestem duchem :-) Odpowiedz Link Zgłoś
moniq_c Re: Trendsetter. 06.06.05, 12:10 brezly napisał: Uklony calemu TbO :-) a prosiemy, prosiemy!!! czym chata bogata! gość w dom, woda w zupę / żona w ciąży itp... :) Odpowiedz Link Zgłoś
sokowirufka Re: Anna Mucha... 07.06.05, 13:23 drzejms-buond napisał: NO JA TO JUŻ WIEM GDZIE LOKOWAC SWE UCZUCIA>>> UWAGA!piszę to świadomie... KOCHAM ANNE MUCHĘ!!! mój ty bzyczku, ty... "ty miśku, ty świntuszku..." aha - no ladnie - a do mnie to pretęsje ma, ze po kszakah z Onym sie szfendam - a sam to niby co?! :P Odpowiedz Link Zgłoś
feber Re: Anna Mucha... 06.06.05, 11:01 tez nie doczytalam do konca, rady nie dalam, nie odpowiada mi taki styl i poziom Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: Anna Mucha... 06.06.05, 11:27 feber napisała: > tez nie doczytalam do konca, rady nie dalam, nie odpowiada mi taki styl i poziom no to ty się u nas katujesz strasznie...że niby u nas poziom wyższy? pfpfpfpf.... Odpowiedz Link Zgłoś
romy_sznajder Re: Anna Mucha... 06.06.05, 12:27 > Romy, że co słucham? > Cóż w tym nowatorskiego? konstrukcja, pomysł. w felietonach - zwłaszcza dla takich gazetek - treść zawsze jest wtórna. nie twierdze, że dorównuje passentowi, ale pamiętam jej stare teksty. wyróznienie za postępy w nauce:) > A ten końcowy wtręt o śmierci papieża i tolerancji jak kwiatek do kożucha zdecydowanie sie zgadzam. niepotrzebnie Odpowiedz Link Zgłoś
estratos Re: Anna Mucha... 06.06.05, 12:48 czy ja wiem czy 'jak kwiatek do kozucha'? Chyba chciala pokazac swoista oblude Polakow, ktorzy z jednej strony plakali za papieżem, a z drugiej nie potrafili sie zdobyc na jakikolwiek gest tolerancji (pomijajac puste i teatralne gesty). I nie chodzi tu tylko o homoseksualistow, ale ogolnie o szeroko pojeta tolerancje. Odpowiedz Link Zgłoś
romy_sznajder Re: Anna Mucha... 06.06.05, 12:53 jasne, ale to jednak tani chwyt. mogła coś innego wymyśleć, by spuentować. i to oskarżycielskie pytanie. nie, to się musze nie udało. ale postępy zrobiła. kliedyś jej taksty to był rodzaj 'pamiętnika nastolatki'. Odpowiedz Link Zgłoś
invicta1 Re: Anna Mucha... 06.06.05, 12:56 rozumiem, że tylko Polacy są nietolerancyjni i z tego powodu nie wolno im płakać "za Papieżem"? Odpowiedz Link Zgłoś
romy_sznajder Re: Anna Mucha... 06.06.05, 13:02 eh, miałam na mysli łatwiznę retoryczną. za wysoki diapazon, a z drugiej strony za proste, bo wszędzie o papieżu, to i ja o papieżu. nie wiem, jak długi jest cykl produkcyjny butiku, ale pare tygodni spokojnie. pisała to na fali ogólnopolskiego wzruszenia, nie biorąc pod uwage, kiedy sie ukaże. za to tekst o prowincjonalnym wyglądzie - no, no:) Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: Anna Mucha... 06.06.05, 13:04 ciekawe, że gdy myślę o różnych polskich fobiach...pluciu na innych, cwaniactwu, zbydlęceniu ogólnemu ,zawsze sobie myślę:- A GDZIE JEST TE 90% KATOLIKÓW, którym szczyci się ten kraj? modlą się do Chrystusa a nienawidzą Żydów...uczą się miłości bliźniego a rzucają kamieniami w pedałów.. przecież to prawdziwa SCHIZOFRENIA? I CO? TO JA JESTEM DEBIL? o.k. wolę być debilem... Odpowiedz Link Zgłoś
invicta1 Re: Anna Mucha... 06.06.05, 13:06 Drzejms zastanów się jak liczą, że wychodzi im te 90% katolików ochrzczonych liczą, a być katolikiem, to coś więcej poza tym nie tylko katolicy są wredni i nie lubią Żydów-serio Odpowiedz Link Zgłoś
titerlitury Re: Anna Mucha... 06.06.05, 13:39 Excusez-moi, myslałam, że mówimy o dośc marnym felietonie jejmościanki Muchy z poczytnego i opiniotwórczego periodyku "Butique"... a ja widze trafiłam na dyspute historio-socjo-kulturo-filozoficzną ;) Odpowiedz Link Zgłoś
romy_sznajder Re: Anna Mucha... 06.06.05, 13:43 no, no, bo felietonik się zakończył wysokim "C":) Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: Anna Mucha... 06.06.05, 13:46 wysokie"C" ??? c jak... CEGO WY SIE LUDZIE CEPIACIE? a że tematyka przeskokowa...no cóż..takie to już FORUM JEST jak na FORUM...ogóreczki, pietruszeczki, kartofelek...schaaabik... Odpowiedz Link Zgłoś
titerlitury My ludzie 06.06.05, 13:51 czepiamy się, bo zawsze kuriozalne jest rzuanie pereł przed wieprze, czy też mieszanie ważkiego problemu poslkiego katolicyzmu z luźną wymiana opini nt. filaru intelektualnego periodyku Boutique. Odpowiedz Link Zgłoś
estratos Boutique 06.06.05, 15:10 A tam Mucha. W czerwcowym Boutique i tak najlepsza jest sesja zdjeciowa z Gorniak ;-) Poza tym felieton Muchy na temat plastrow antykoncepcyjnych niezwykle wywazony i madry, chociaz pisany tak jakby pod obrone jej osoby i tego, ze sama te plastry reklamuje. Odpowiedz Link Zgłoś
mojave Re: Boutique 07.06.05, 09:24 ale ten owad, to chyba homoseksualistów przyciaga czy co? ja zyję tylko troszke dłużej niz ona ale tylu nie poznałam. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_muza Re: Boutique 07.06.05, 09:25 lecą na jej wąskie biodra i szerokie bary :)) Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: Boutique 07.06.05, 09:30 tw_muza napisała: > lecą na jej wąskie biodra i szerokie bary :)) 8-D ))))) no wiadomo swiatek artisticzny...to i mieszańców sporo.. nie widziałaś, nie widziałaś...boć wszystko z polskich wiosek ucieka do warszawy...teraz, po paradzie pewnie bedę spieprzać w odwrotnym kierunku ..a jak kaczor dorwie się do żlobu , to juz woooooogóle przyjdzie im chyba emigrować....byleby Muchę zostawili na miejscu... Odpowiedz Link Zgłoś