mnietka.kokietka 15.06.05, 15:50 no uwielbiam stare kroniki filmowe. te co lecą na Kino POlska np. a już w szczególności te brednie socjalistyczne - bosz, że ludzie w to wierzyli.. poprostu godzinami mogłabym je oglądać eh... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
blubelle Re: Uwielbiam 15.06.05, 15:53 Pamietam te czasy gdy szło się do kina na Indianę Jonesa lub Powrót do przeszłości a przed seansem puszczali peany na cześć któregoś tam plenum PZPR czy otwarcie następnej wspaniałej huty...teraz się łezka w oku kręci i nawet wolałabym to niż 20 min. głupawych reklam... Odpowiedz Link Zgłoś
tw_muza Re: Uwielbiam 15.06.05, 15:54 Ja też :) sam ten sygnał dźwiękowy kroniki mi się miło kojarzy :) Odpowiedz Link Zgłoś
humprey_bogart Re: Uwielbiam 15.06.05, 15:54 i lektor zawsze ten sam, taki umacniający w wierze oglądanych bzdetów. I Warszawa czarno-biała, ech... Odpowiedz Link Zgłoś
humprey_bogart Re: Uwielbiam 15.06.05, 15:56 tak, tak, ja tylko wspominam tembr głosu. Odpowiedz Link Zgłoś
mozambique Re: Uwielbiam 15.06.05, 16:07 i na zdjęciach zawwsze świeci slońce , zauwazyliście ??? Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms Re: Uwielbiam 15.06.05, 16:22 a ja dzięki Kronice dowiedziałem się kto to BEKSIŃSKI i zakochałem sie od pierwszego... no wyobraźcie sobie ,wchodzę spóźniony w czasie kroniki na salę a tu na ekranie te jego obrazy w formacie GIGANT.. pamiętam jak ździś.... Odpowiedz Link Zgłoś
mnietka.kokietka Re: Uwielbiam 15.06.05, 16:21 kurcze, szkoda że tego już w kinach nie ma... heh... mogli by tak teraz nawet dla jaj puszczać. a jakby sie kasa filmoetece przydała...te materialy gniją. nie ma warunkow i kasy by je konserwować... może ktoś zna jakieś www z tymi kronikami??? Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms Re: Uwielbiam 15.06.05, 16:23 można je wypożyczać za grosze...kolega się dowiadywał tylko nie ma na czym puszczać,,,bo sprzetu do tego nie ma..już... Odpowiedz Link Zgłoś
mnietka.kokietka Re: Uwielbiam 15.06.05, 16:27 tak prywatnie to za grosze ale stacje tv musza wiecej placic wiec kina pewnie tez. kurcze - fajni by tak bylo je poogldac znowu na duzym ekranie... ma ktos to www? Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms Re: Uwielbiam 15.06.05, 16:30 jak będziemy robić przegląd- a taki był zamiar , to dam znac!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
blubelle Re: Uwielbiam 15.06.05, 16:34 007 a w którym to Beksińskim Ty zakochany byłeś? mniemam, że w malarzu, aż wierzyć się nie chce, że o nim w kronice trąbili, wydawało mi się, że przez władzie nie był zbyt chołubiony... Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms Re: Uwielbiam 15.06.05, 17:01 nie prawdą jest jakoby... przecież cały zbiór w muzeum sanockim ma... a poza tym ja nie mówię o latach 60-tych... tylko jakieś 2 dekaty później...:-) Odpowiedz Link Zgłoś
around_the_sun Re: Uwielbiam 15.06.05, 17:09 jasne, że mówiło się o Beksińskim, sama wysłuchiwałam wszelkich informacji z zapartym tchem ponieważ jego twórczość zawsze mnie zachwycała. A Kroniki filmowe też chętnie bym pooglądała, ten klimat :) Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms Re: Uwielbiam 15.06.05, 17:21 własciwie to nie ma nic do śmiacia...one nas śmieszą teraz, ale wtedy to nie było fan... oj nie było.... Odpowiedz Link Zgłoś
tw_muza Re: Uwielbiam 15.06.05, 17:24 oj nie było... śmieszne są, bo taka propaganda nieporadna.. Odpowiedz Link Zgłoś
mnietka.kokietka Re: Uwielbiam 15.06.05, 17:28 no macie racje, najgorsze sa te z lat 80 jak juz wladza czula iz sie sypie heh... ale takie seanse to bym wpajala dzieciom na lekcjach historii i tym co tak krzyczą 'komuno wróć'. Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms Re: Uwielbiam 15.06.05, 17:47 ale wiecie co? ja taką samą propagandę dostrzegamn w juesej, programy, filmy, wywiady niekoniecznie z politykami... pamiętacie "dzień niepodległosci" ? no takiej propagandy to ja daaawno nie widziałem... Odpowiedz Link Zgłoś
mnietka.kokietka Re: Uwielbiam 17.06.05, 01:20 eh i znow pora mych kronik ulubionych na kino polska:) Odpowiedz Link Zgłoś