09.08.05, 19:41
sam .Tylko ognisko, ja i butelka czerwonego wina w dłoni.Wpatruję się w ogień, słucham trzasku płonących gałęzi, nieopodal jezioro przygotowuje się do snu.. Koniki polne na przemian z żabami, za nic mając płomienie, grają, ciesząc się pełnią letniego wieczoru. Płomień przyciąga spojrzenie, bijące od niego ciepło rozleniwia. Pociągam łyk prosto z butelki, zarzucam sweter na plecy. Na coraz ciemniejsze niebio wybiegają gwiazdy-świetliki, ciężar milionów lat, otaczający nas zewsząd, miliony wydarzeń, radości, smutków.
Sięgam butelką do ust. Zaglądam do okien domów. Tych, w których byłem, tych w których mnie nie było, a pamięć wraca ciągle do tego jednego, kuchennego okna, w którym ona, jedną ręką przytrzymując firankę drugą odgarnia włosy z czoła. Widzę jej oczy smutnie uśmiechnięte. Taki mały kawałek wszechświata, prawie ma wyciągnięcie ręki...

"U twych ramion płaszcz powisa
krzykliwy , z lesnego ptactwa
długi przez cały korytarz
przez podwórze , aż gdzie gwiazda Wenus
a tyś lot i górność chmur
blask wody i kamienia
chciałbym oczu twoich chmurność
ocalić od zapomnienia."
Obserwuj wątek
    • tapierwsza1 Re: Siedzę 09.08.05, 19:52
      :)
    • modrooka Re: Siedzę 09.08.05, 19:58
      Prawdziwy literat ;)
    • tapierwsza1 Re: Siedzę 09.08.05, 20:10
      Czemu zapach kobiety
      śpi po szafach, w niełaskach?
      mówcie głośno, że chcecie
      je uśmiechem pogłaskać.....:):)
      • wredna.suka Re: Siedzę 09.08.05, 20:13
        o o o znalazła sie poetka
        <lol>
        • wietka Re: Siedzę 09.08.05, 20:19
          Ech, Agencie...
          • trzpiot_1 Re: Siedzę 09.08.05, 20:20
            Wietka, a Ty co tak wzdychasz? Tęsknisz pewnie za lataniem, przyznaj się! ;)
            • agent006 Re: Siedzę 09.08.05, 20:21

Latanie ma niezaprzeczalną zaletę ;))
              • trzpiot_1 Re: Siedzę 09.08.05, 20:23
                Uhum, że z góry niby nic nie widać, a widać ;)
            • wietka Re: Siedzę 09.08.05, 20:22
              Jasne!
              górach śnieg spadł...
              Witaj Trzpiocie:)
              • trzpiot_1 Re: Siedzę 09.08.05, 20:24
                A na mnie hektolitry deszczu, a grzyba jak nie było, tak nie ma, i wychodzę, że
                jedyną starą purchawką w lesie jestem ja sama ;)
                • wietka Re: Siedzę 09.08.05, 20:26
                  Nie zartuj, w Beskidach nazbierałam troche grzybów.
              • wietka Re: Siedzę 09.08.05, 20:25
                mam jakies omamy wzrokowe, widzialam "latem" a nie "lataniem" :)
                • trzpiot_1 Re: Siedzę 09.08.05, 20:26
                  Wietka, ja bym Tobie o lecie nie wspominała, ale latanie to całkiem co
                  innego :) Zwłaszcza start, uch! Nic mnie tak nie podnieca, mówię Ci.
                  • wietka Re: Siedzę 09.08.05, 20:29
                    a wiesz, ze ja zaczynam lubic to latanie;)
                • wietka Re: Siedzę 09.08.05, 20:27
                  No bo ja tęsknię za latem, prawdziwym, upalnym, polskim latem!
                  • trzpiot_1 Re: Siedzę 09.08.05, 20:29
                    Wiesz co? Jesteś wprost nienasycona. Lato jeszcze wróci, jeszcze ma czas :)
                    • zegor Re: Siedzę 09.08.05, 20:30
                      Lato wróci do nas
                      a Wietka....do pracy :)
                    • wietka Re: Siedzę 09.08.05, 20:30
                      masz rację, jestem nienasycona, stęskniona, nie wygrzana:)
                      • wietka Re: Siedzę 09.08.05, 20:31
                        Zegor jak zawsze milutki ;)
                        • zegor Re: Siedzę 09.08.05, 20:32
                          Cała przyjemnośc
                          po mojej stronie :))
                          • trzpiot_1 Re: Siedzę 09.08.05, 20:35
                            Coś mi się widzi, że ja też szybciej wrócę do pracy, niż lato do mnie, ale
                            wcale mnie to jakoś nie przeraża, byle grzyby były :)
                            • zegor Re: Siedzę 09.08.05, 20:36
                              Uważaj na
                              "papirzaki"!!!!!
                              :)))))
                              • trzpiot_1 Re: Siedzę 09.08.05, 20:38
                                Co to są papirzaki?
                                • zegor Re: Siedzę 09.08.05, 20:40
                                  "Grzybki" przykryte papierkiem :))
                                  • wietka Re: Siedzę 09.08.05, 20:41
                                    Brązowe "kapelusze" i biale "nóżki" ;)
                                    • trzpiot_1 Re: Siedzę 09.08.05, 20:43
                                      To mi przypomina borowika! Głównie szatańskiego ;)
                                      • wietka Re: Siedzę 09.08.05, 20:45
                                        mnie raczej nie:))
                                        • trzpiot_1 Re: Siedzę 09.08.05, 20:51
                                          Czyś Ty aby koloru kapelusza nie pomyliła? ;)
                                          • wietka Re: Siedzę 09.08.05, 20:55
                                            trzpiot_1 napisała:

> Czyś Ty aby koloru kapelusza nie pomyliła? ;)

nie pomylilam:) TE kapelusze są zazwyczaj w różnych odcieniach brązu :))
                                            • trzpiot_1 Re: Siedzę 09.08.05, 20:59
                                              Naprawdę?? No to chyba jakieś zagraniczne grzyby masz na myśli ;)
                              • wietka Re: Siedzę 09.08.05, 20:40
                                jeszcze mi zostal tydzień i jeden dzień urlopu :)
                                Poradżcie, jak efektywnie wykorzystać te wolne dni? :)
                                • trzpiot_1 Re: Siedzę 09.08.05, 20:45
                                  Położyć się i leżeć... i niczym nie ruszać, nawet powieką ;)
                                  • wietka Re: Siedzę 09.08.05, 20:46
                                    toz to by byla dla mnie tortura, a nie przyjemność!
                                • niedobry_duszek Re: Siedzę 09.08.05, 20:45
                                  Możesz wymyć okna,
                                  zmienić firanki,
                                  efekt będzie wymierny :))))))))))
                                  • wietka Re: Siedzę 09.08.05, 20:47
                                    Toż to by byla dla mnie tortura, a nie przyjemność! ;))
                                    • niedobry_duszek Re: Siedzę 09.08.05, 20:50
                                      O,Tobie trudno dogodzić,
                                      dobrze,żeś nie moja...:))))))
                                      • trzpiot_1 Re: Siedzę 09.08.05, 20:50
                                        Nooooo :)))
                                        • wietka Re: Siedzę 09.08.05, 20:54
                                          A Wy to tacy malo kreatywni za to, o! :)
                                          • trzpiot_1 Re: Siedzę 09.08.05, 20:57
                                            A kto na rower nie mógł się wybrac, może ja, cooo? ;)
                                            • niedobry_duszek Re: Siedzę 09.08.05, 21:01
                                              Oj,Trzpiotku,nie wypominaj Wietce...:))
                                              • wietka Re: Siedzę 09.08.05, 21:04
                                                O, wrócila z lasu bez grzybków, to teraz mi wypomina ...
                                                :)
                                                • trzpiot_1 Re: Siedzę 09.08.05, 21:05
                                                  Cholera, tylko troche maślaków nazbierałam przy kałuży, a tak- posucha, nawet
                                                  psiaki nie rosły :(
                                                  • wietka Re: Siedzę 09.08.05, 21:10
                                                    ale sezon się jeszcze nie zaczął...teraz pada, a jak zaswieci słońce, to zaraz
                                                    wyskoczą, zobaczysz:)
                                                  • trzpiot_1 Re: Siedzę 09.08.05, 21:12
                                                    Chciałabym, żeby wyskoczyły i wręcz mnie napadły!
                                                    Marzy mi się taka fura grzybów, żeby je można było zbierać na kolanach ;)
                                                  • niedobry_duszek Re: Siedzę 09.08.05, 21:14
                                                    Grzyby na kolanach???
                                                    Toz to----grzybica!!!!!
                                                    :))
                                                  • trzpiot_1 Re: Siedzę 09.08.05, 21:18
                                                    Się nie znasz, Duszku! Grzybica jest między palcami :P
                                                  • niedobry_duszek Re: Siedzę 09.08.05, 21:24
                                                    Ja,JA się nie znam?????
                                                    To ja Ci jeszcze takiego GRZYBA pokażę,
                                                    że Ci oko zbieleje...
                                                    :)))))))))))))))))
                                                  • wietka Re: Siedzę 09.08.05, 21:26
                                                    pokaz, pokaż! Duszku, pokaż! ja tez chce oglądać ! :))
                                                  • niedobry_duszek Re: Siedzę 09.08.05, 21:29
                                                    To proszę w kolejkę :)))))))))
                                                  • wietka Re: Siedzę 09.08.05, 21:30
                                                    a parami nie można? :)
                                                  • niedobry_duszek Re: Siedzę 09.08.05, 21:31
                                                    Sorry,grzyb jest...pojedyńczy
                                                  • wietka Re: Siedzę 09.08.05, 21:36
                                                    ale podziwiać mozna we dwójkę:))
                                                  • wietka Re: Siedzę 09.08.05, 21:15
                                                    albo ścinać kosą! ;)
                                                  • trzpiot_1 Re: Siedzę 09.08.05, 21:19
                                                    Albo sierpem!
                                                    Swoją drogą to dziwne, że nie ma jeszcze konkurencji- rzut sierpem.
                                                  • wietka Re: Siedzę 09.08.05, 21:21
                                                    ale młotem jest:)
                                                  • trzpiot_1 Re: Siedzę 09.08.05, 21:28
                                                    I wygrało dwóch Białorusinów!
                                                  • wietka Re: Siedzę 09.08.05, 21:29
                                                    ciekawe, kto by wygrywal rzuty sierpami? :)
                                                  • trzpiot_1 Re: Siedzę 09.08.05, 21:30
                                                    No niech pomyślę.... ;))
                                                  • niedobry_duszek Re: Siedzę 09.08.05, 21:30
                                                    Pewnie jakieś cepy....
                                                  • trzpiot_1 Re: Siedzę 09.08.05, 21:33
                                                    A wiesz, że też mi się to nasunęło na myśl?? No bo taka czarna Brytyjka co może
                                                    wiedzieć o sierpie?
                                                  • wietka Re: Siedzę 09.08.05, 21:34
                                                    czarna Brytyjka to raczej duzo wie o bieganiu :))
                                                  • trzpiot_1 Re: Siedzę 09.08.05, 21:39
                                                    Conajmniej tyle samo, ile czarna Francuzka :)
                                                    A widział ktoś czarnego Chińczyka??
                                                  • niedobry_duszek Re: Siedzę 09.08.05, 21:40
                                                    Kominiarza????
                                                  • trzpiot_1 Re: Siedzę 09.08.05, 21:42
                                                    Poważnie pytam. Kominiarze prawie wszędzie są czarni ;)
                                                  • wietka Re: Siedzę 09.08.05, 21:42
                                                    prawdę powiedziawszy to nawet zółtych cińczyków zbyt często nie widuję:)
                                                  • trzpiot_1 Re: Siedzę 09.08.05, 21:48
                                                    Powinnaś częsciej oglądać transmisje z zawodów międzynarodowych :P
                                                  • wietka Re: Siedzę 09.08.05, 21:52
                                                    aż tak bardzo to mi nie zależy...:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka