Dodaj do ulubionych

Guten Tag Herr Sturmbahnführer

15.09.05, 21:29
Jak przeczytałem dzisiaj w polskojęzycznej gazecie,że Niemcy to naród
tolerancyjny i żyjący w demokracji,to nieźle się uśmiałem.Akurat po tym,jak to
poszedłem po raz pierwszy w Niemczech oficjalnie szukać pracy,gdyż do tej pory
znajdowałem ją bez durnowatych pośredników.Jako że nie chciałem zgodzić się na
płacę niewolnika, zapytano mnie,po co tu właściwie przyjechałem i że było mi
zostać w Rosji
/w sumie co za różnica,Polska czy Rosja,hehe/,a nie siedzieć tu i nie objadać
niemieckiego podatnika z pieniędzy oraz pracy.Do tej pory nie waliłem
specjalnie Niemców po rogach,nie brałem kasy na bezrobocie i kupowałem
grzecznie nawet bilety autobusowe,ogólnie będąc zdyscyplinowany jakby.Dzisiaj
trochę mnie szlag trafił.
Chociaż zawsze wiedziałem,że u większości Niemców siedzi na strychu faszyzm
obejmując się pospołu z rasizmem,to nigdy nie wyszło to w tak ekstremalnej
formie na jaw,jak dzisiaj.Ale to nic.Ja tam nic nie stracę,poza utraconym
honorem oraz napisaniem kilku skarg do urzędów kontrolujących prawidłowe
traktowanie cudzoziemców.Jednak coś się w człowieku zmienia,kiedy tak się go
traktuje i nie ma co się dziwić,że w obecnym czasie sprzedaż spalinowych pił
motorowych gwałtownie podskoczyła.O dziwo,kupują je przeważnie cudzoziemcy.No
i na koniec-nie radźcie mi proszę,żebym stąd wyjechał,skoro mi tak tu źle.Bo w
sumie honor honorem,a żreć coś trzeba.
Obserwuj wątek
    • mandana Re: Guten Tag Herr Sturmbahnführer 15.09.05, 21:36
      bylo powiedziec: " a to nie w szwajcari wyladowalem?", moze by byli na tyle
      inteligentni aby zrozumiec Twoj dowcip.
      ale tak na serio: pozostaje tylko "wyrobic" sobie gruba skore i "gluche" uszy,
      niestety...
      • leziox Re: Guten Tag Herr Sturmbahnführer 15.09.05, 21:40
        Oczekiwałbym takich rasistiwskich wypowiedzi od skinheadów,z którymi zdarzało mi
        się popić piwko,ale nie od osoby,która oficjalnie zajmuje się wyszukiwaniem
        pracy.Jeśli banda oszustów myśli,że Polak,Ruski czy inny Turek będzie robił dla
        nich za półdarmo,a oni z całej jego wypłaty dadzą mu jakieś 75 % resztę
        zatrzymując dla siebie,no to grubo się mylą.Są inne sposoby żeby zarobić na
        życie,niemniej wystarczy mi już tej "Grubej skóry".Wprawdzie za 50 lat nie
        będzie już żadnego rdzennego Niemca,bo wszyscy się wymieszają,ale to dla mnie
        nie jest pocieszenie,bo nie żyje się lat 200.
        • mandana Re: Guten Tag Herr Sturmbahnführer 15.09.05, 21:45
          rozumiem Cie. ja zyje w austri, jestem tu juz wychowana, ALE: cale zycie
          denerwuje mnie podejscie polakow do II wojny swiatowej, wiem, to jest inny
          problem niz Twoj, ale niestety, jak glupio to tylko brzmi: niemcy & austryjacy,
          a polacy stoja i beda stac "po innej stronie".
          moji "biedni" austryjacy sa OFIARAMI drugiej wojny swiatowej, biedny
          zaokupowany narod...
          • mandana Re: Guten Tag Herr Sturmbahnführer 15.09.05, 21:49
            glupstwo napisalam: nie polakow!!!!!!!! austryjakow!!!!!!!!!!!
          • mandana Re: Guten Tag Herr Sturmbahnführer 15.09.05, 21:50
            widzisz, tak mnie wnerwia ten temat, ze myslac, pomylilam narody, podejscie
            austryjakow, mnie denerwuje, nie polakow, boze...
            • leziox Re: Guten Tag Herr Sturmbahnführer 15.09.05, 21:54
              Hehe odpręż się,bo widać że ten temat nie jest dla ciebie w żadnym calu obojętny.
              Każdy pewnie miałby coś na ten temat do powiedzenia,ale w końcu II wojna
              narobiła takiegostrasznego bajzlu w ludzkich umysłach,że do tej pory,z pokolenia
              na pokolenie wlecze się ten bagaż i końca nie widać.Przy czym człowiek chce
              tylko pracować,mieć dach nad głową i mieć spokój.Pewnie,idiotów nie wypleni się
              nawet napalmem,ale pomimo to tego rodzaju rzeczy nerwią i już.
              2497904
              • mandana Re: Guten Tag Herr Sturmbahnführer 15.09.05, 22:01
                wiesz, ze austryjackie gazety czasem pisza:"polskie obozy zaglady..". po..ly im
                sie w glowach, tylko dlatego, ze faszysci je na terenach polski zbudowali, to
                dla tych niedoukow, juz "polskie". ale co tam, ja ich jeszcze naucze...
                poza tym: jezeli polska nie byla by 50 lat pod uciskiem komuny, polacy nie
                musieli by wyjezdzac za granice, to tez wszystkim tlumacze, mowie: ciekawe jak
                austria by wygladala po 50 latach komuny?!
                • leziox Re: Guten Tag Herr Sturmbahnführer 15.09.05, 22:05
                  Myślę że nie wyglądałaby lepiej niż Rosja po latach 70-ciu,zwłaszcza że Polak
                  potrafi a Austriak musi się zastanowić i mieć czas na przemyślenie,a tu hop -i
                  nie ma co jeść.
                  • mandana Re: Guten Tag Herr Sturmbahnführer 15.09.05, 22:07
                    dokladnie:))
                    • 0nly Re: Guten Tag Herr Sturmbahnführer 15.09.05, 22:17
                      mam takie malutkie pytanko na temat tych Polakow:
                      czy ci polacy ktorzy za komuny sluzyli komunie to nie byli polacy?
                      czy w stanie wojennym to polakow tlukli na ulicach ruskie, czy czasem tez nie
                      polacy?
                      I jeszcze jedno pytanie: ci Polacy co to sa Polacy to ci z SLD, od Leppera czy
                      od Rydzyka???
                      A to ze Polacy teraz wyjezdzaja za praca za granice, to moze wina austrajkow,
                      bo tak placza ze sa ofiarami II wojny swiatowej ze polakom miejsca pracy
                      pozabierali, a te co zostawili to tak za 600 miesiecznie, bo sobie austryjacy
                      reszte wzieli???

Jasne, Polakow to trzeba nad narody wyniesc!!!
                      • mandana only 15.09.05, 22:23
                        ok, mozemy podyskutowac, jest jedno pytanie tylko: gdzie zyjesz? ja jestem w
                        austri wychowana, na temat polskiej polityki nic nie moge powiedziec, nie znam.
                        • leziox Re: only 15.09.05, 22:29
                          Problem córeczko polega na tym że Polacy w ogóle wyjeżdżać muszą zamiast
                          siedzieć w swoim kraju i zarabiać tam godziwe pieniądze,przysparzając przy
                          okazji własnemu krajowi chwały i blasku.E tam,demagogia,ja też nie przepadam za
                          polityką,ale sama zobacz,nawet gdyby nie komuna,to i tak wszystko udaje się
                          naszemu narodowi idealnie zepsuć.I tak jak wszędzie najlepiej mają politycy oraz
                          faszystowscy bandyci wykorzystujący tanią siłę roboczą cudzoziemców,którzy nie
                          dość że z tych cudzoziemców żyją to jeszcze żyją bardzo dobrze.A w Austrii
                          jegomość Haider też niekoniecznie jest jakimś sympatykiem wschodu z tego co wiem...
                          • mandana Re: only 15.09.05, 22:31
                            moment, leziox, to bylo do mnie czy do only? i dlaczego coreczko, z kad wiesz
                            ile mam lat?
                        • 0nly Re: only 15.09.05, 22:31
                          nie chce mi sie dyskutowac.
                          tylko mysle ze przy probie zbytniego wynoszenia polakow ponad wszelkie narody,
                          lepiej przystopowac,
                          bo mozna wyjsc na idiote w przypadku konfrontacji z rzeczywistoscia polska...

zreszta zawsze podobaly mi sie slowa Bismarcka,ze polakow nie trzeba tepic,
                          tylko wystarczy dac im wladze i sami sie wykoncza.....
                          • mandana Re: only 15.09.05, 22:31
                            to ja tez wiem, ze polacy najlepiej lubia anarchie:)
                            • leziox Re: only 15.09.05, 22:35
                              Córeczko to było do Only bo ja wiem ile ona ma lat,więc spokojnie,w tajemnicy ci
                              powiem że Only to taka moja przybrana córeczka,ale o genezie długo trza by mówić.
                              Zresztą ja nie twierdzę że w Polsce mamy raj na Ziemi,tyle że akurat tam nikt
                              cię nie wyzwie od polskich świń,bo albo usłyszałby w odpowiedzi śmiech albo w
                              nocha byłoby zaraz.
                              • mandana Re: only 15.09.05, 22:39
                                ok, wiec dam Wam mozliwosc w "rodzinie" pozostac, juz sobie ide:)) chciala bym
                                tylko powiedziec, ze ja naturalnie bronie polski MOJEJ, takiej ktora na pewno
                                nie istnieje, ale ja sobie tam wymarzylam, ale to jest moj "problem", logiczne
                                tez, ze "bronie" polakow jezeli ma to podstawe, naturalnie:)
                                pozdrawiam
                                • 0nly Re: only 15.09.05, 22:51
                                  to coreczko to raczej byla sugestia do "coreczki" zeby coreczka poszla spac, i
                                  nie wtracala sie jak dorosli dyskutuja,
                                  hehe
                                  • mandana only 15.09.05, 22:58
                                    nie sadze:)) mozemy wszyscy podyskutowac:))
                                  • leziox Re: only 15.09.05, 22:58
                                    Tego też nie powiedziałem,lubię logiczne dyskusje ale jak Polak z Polakiem o
                                    Polsce zaczynają gadać to dochodzi zawsze do walki na cokolwiek i basta.
                                    • mandana Re: only 15.09.05, 22:59
                                      to moze ja ujde za "polpolaka"?:)))
                                      • leziox Re: only 15.09.05, 23:05
                                        Ty się Mandana za półpolaka nie podawaj bo to znowu trąci jakimś rasizmem albo
                                        samoumęczaniem się,hehe.Generalnie dyskusja o polskiej polityce nie ma sensu ,w
                                        końcu człowiek nie chce sobie psuć tak wspaniale rozpoczętej nocy.Hej,a w ogóle
                                        zastanawiałaś się kiedyś,kim się czujesz tak bardziej,znaczy chodzi o narodowość...
                                        • mandana Re: only 15.09.05, 23:14
                                          aua, aua, dotknales moj "problem"...
                                          a wiec: moja rodzina naturalnie mowi, ze jestem polka. moje srodowisko tu,
                                          mowi, ze jestem austryjaczka. a ja...mowie, "geborene Polin". mowie to, aby
                                          wlasnie podkreslic, ze jestem polka, bo nie wazne jest jakie mam obywatelstwo w
                                          paszporcie, przypuscimy, ze wyjade do chin i bede miala chinskie, to bede
                                          chinka?! ale austryjacy to jednak tepy narod. jestem szczesliwa, ze umiem na
                                          tyle po polsku, aby sie porozumiec z polakami, z pisownia jest czasem gorzej:)
                                          ale przykro mi, bo widze, ze nie umiem czasem z polakami rozmawiac, bo maja do
                                          mnie takie dziwne podejscie, jak bym byla jakas "gorsza" polka. boze, mogla bym
                                          strony na ten temat pisac!! to jest temat na godziny:(
                                          ostatnio zauwazylam, ze bardziej obco sie czuje miedzy polakami, i dlatego jest
                                          mi przykro...
                                          • 0nly Re: only 15.09.05, 23:16
                                            ale przykro mi, bo widze, ze nie umiem czasem z polakami rozmawiac, bo maja do
                                            > mnie takie dziwne podejscie, jak bym byla jakas "gorsza" polka. boze, mogla
                                            bym
                                            >
                                            > strony na ten temat pisac!! to jest temat na godziny:(
                                            > ostatnio zauwazylam, ze bardziej obco sie czuje miedzy polakami, i dlatego
                                            jest
                                            >
                                            > mi przykro

siuprajs, siuprajs, hehe
                                            • mandana Re: only 15.09.05, 23:20
                                              masz racje, nie mamy o czym mowic razem.
                                              pomimo to: pozdrawiam:)
                                              • leziox Re: only 15.09.05, 23:32
                                                Takie dyskusje nie są konieczne,bo jesteśmy ludźmi których los rzucił to tu to
                                                tam i nie ma w końcu się o co kłócić,ponieważ każde z nas musi dawać sobie jakoś
                                                radę.Tylko ten rasizm,zamierzony lub nawet nie potrafi porządnie człowiekowi
                                                krew zepsuć.Polacy nie są zresztą lepsi,w Polsce rasizm hula sobie w najlepsze w
                                                odniesieniu do Rosjan,Wietnamczyków czy innych nacji,ale to już insza inszość.
                                                • mandana Re: only 15.09.05, 23:34
                                                  po pierwsze, to bylo do only. po drugie, to Ty sie pytales, kim sie czuje, a
                                                  only jeszcze przejechala sie po mnie.
                                                  ale masz racje, nie ma sensu.
                                                  pozdrawiam
                                              • 0nly Re: only 15.09.05, 23:34
                                                no bo ty widzisz jestes Polka, a jednoczesnie nia nie jestes
                                                mnie sie troche wydaje, ze wlasciwie pewnie twoj problem jest niebezpieczny,
                                                bo zauwaz ze ci terrorysci z Londynu to tez takie pokolenie urodzone juz tam,
                                                a poszli bomby wysadzac w imie czegos, w czym juz nie byli tak do konca...
                                                • mandana only, jestes nie madra, daj juz spokoj n/t 15.09.05, 23:35
                                                  • 0nly Re: only, jestes nie madra, daj juz spokoj n/t 15.09.05, 23:40
                                                    probuje tylko ostudzic twoj goracy zapal polskiego hiperpatriotyzmu,
                                                    bo nie wydaje mi sie zeby mial podstawy...
                                                  • leziox Re: only, jestes nie madra, daj juz spokoj n/t 15.09.05, 23:42
                                                    Only ty dzisiaj rzeczywiście nie w sosie,co ma Londyn i terroryści do tego o
                                                    czym rozmawiamy?Zapewniam cię że też nie miałem dzisiaj dobrego dnia,ale w końcu
                                                    nie chodzi o to aby się zapluwać z jakiejś nienawiści ku wszystkiemu,bo
                                                    jutrzejszy dzionek też pewnie nie będzie najlepszy no ale co z tego?Fajna jesień
                                                    za oknem,słoneczko,trzeba się cieszyć.Nikt nie wie,jak długo jeszcze będzie
                                                    mógł,a niektórzy zachowują się tak jakby mieli żyć wiecznie.Daj na luz córka.
                                                  • t-rex33 mandana 15.09.05, 23:48
                                                    Nie przejmuj się tym pieprzeniem frustratki only. Ona ma jakiś problem. Może
                                                    jest na dragach? Powiem Ci tak: chwilkę spędziłem za granicą: mieszkałem i
                                                    pracowałem w UK, Korei, spędziłem chwilkę w USA. Tak, że doświadczyłem tego, co
                                                    to znaczy być z dala od rodziny, bliskich i przyjaciół. Teraz mieszkam sobie w
                                                    naszym pięknym kraju, jestem szczęśliwym człowiekiem, ale ze sporym dystansem
                                                    do życia. Oczywiście wkurzają mnie polscy politycy (a wjakim kraju nie działaja
                                                    oni ludziom na nerwy?), polski zaścianek, małostkowość, ale nie zamierzam stąd
                                                    nigdzie uciekać - bo tu w sumie jest OK.
                                                  • mandana t-rex 15.09.05, 23:51
                                                    hey, hey, ja tez nie wiem czemu ona tak na mnie, przeciez nie pisze nic
                                                    negatywnego, a moze jej nie zrozumialam?
                                                    dzieki za wsparcie, bo juz mi sie znowu odechciewa...
                                                  • mandana Re: t-rex 15.09.05, 23:53
                                                    ja napisalam, ze "bronie" polakow za granica jezeli sa podstawy do tego,
                                                    przeciez bedac polka nie dam "pluc" na moj narod. wiec czego ona chce, a sama
                                                    mowie, ze nie znam polskiej polityki i sie do tego przyznaje.
                                                  • mandana Re: t-rex 15.09.05, 23:55
                                                    masz racje, najbardziej mnie zdenerwowala, jak powiedziala, ze mam
                                                    niebezpieczny problem: tak jak terorysci, troche pochopnie o mnie pisze, wogole
                                                    mnie nie znajac.
                                                    ale ciesze sie, ze znalazlam w Tobie kogos, kto mnie zrozumial, dziekuje:))
                                                  • t-rex33 Re: t-rex 15.09.05, 23:58
                                                    Wrzuć na luuuz, lepiej sobie jaj porobić niż wchodzić w dyskusje z frustratami.
                                                  • mandana Re: t-rex 16.09.05, 00:01
                                                    dokladnie, tak sie tylko jakos zaczelo, bo leziox zaczal temat, a ja dorzucilam
                                                    swoje...
                                                    lepiej nie politykowac, zwlaszcza nie na forum:)
                                                  • leziox Re: t-rex 15.09.05, 23:59
                                                    Nie oceniajcie źle Only,to dobra dziewczyna,wiem co mówię,bo znam ją osobiście.A
                                                    że czasem ją nerwy poniosą,to chyba naturalne,w końcu każdego z nas szlag
                                                    czasami trafia na różnego rodzaju układy.
                                                    Aa jak jeszcze nie ma się na kim wyżyć,to już w ogóle źle jest.
                                                    Więc tolerujmy trochę innych,każdy ma prawo/na szczęście/powiedzieć co uważa,w
                                                    końcu Chiny nie przejęły jeszcze całkiem internetu.
                                                  • mandana leziox 16.09.05, 00:02
                                                    przeciez to jej na koncu napisalam, ale sama sobie obiecuje nie politykowac na
                                                    forum, bo nic z tego dobrego nie wychodzi.
                                                    p.s.: co to byly za cyferki pod jednym z Twoich postow? jakies szatanskie
                                                    rytualy?!
                                                  • t-rex33 Re: leziox 16.09.05, 00:07
                                                    OK. Przyznaję Ci rację. Troszkę mnie poniosło, ale już milknę. Przepraszam,
                                                    jeżeli brzmiałem troche niemiło.
                                                  • leziox Re: leziox 16.09.05, 00:13
                                                    hehe nie były to żadne szatańskie rytuały ani tym bardziej wersety,tylko mój
                                                    numer na polskim Gadu-Gadu,sam w sumie nie mam zielonego pojęcia czy masz w
                                                    ogóle takie coś u siebie na kompie.
                                                  • mandana Re: leziox 16.09.05, 00:14
                                                    skype mam. co to jest gadu gadu??????????????
                                                  • mandana Re: leziox 16.09.05, 00:15
                                                    i icq, nic wiecej nie znam...hmmmmmmmmmmm
                                                  • leziox Re: leziox 16.09.05, 00:18
                                                    No właśnie,to taki bardzo popularny w Polsce komunikator,ktorego mozesz używać
                                                    podobnie jak ICQ.
                                                    Http://www.gadu-gadu.pl
                                                  • 0nly Re: leziox 16.09.05, 00:22
                                                    no wlasnie,
                                                    a czy ty mandana wiesz jakie miasto jest stolica Polski przynajmniej???

:PPP
                                                  • mandana only 16.09.05, 00:27
                                                    chiny. jest ok dla Ciebie?

p.s.: obilo mi sie o uszy ze chyba warszawa. ale nie dala bym
                                                    reki:)))))))))))))))
                                                  • leziox Re: leziox 16.09.05, 00:27
                                                    Czego się dzisiaj tak czepiasz?Sama jesteś Onlusia za granicą i też niedługo
                                                    stracisz świadomość tego,kim jesteś.I co potem odpowiesz na pytanie,jakiej
                                                    jesteś narodowości?Można ziać nienawiścią do POlski,mnie też niekoniecznie
                                                    spotkało tam wiele miłych chwil,ale od korzeni odciąć się nie da,czy to piłą
                                                    motorową czy maczetą.Najgorzej jest wtedy kiedy zapominamy skąd pochodzimy i ten
                                                    syndrom jest całkiem mocną trucizną dla duszy.
                                                  • mandana leziox 16.09.05, 00:29
                                                    jezeli only jest Twoja corusia, to ja nie bede sie juz gadu gadu interesowac,
                                                    cos mi sie Twoja rodzinka nie podoba, ona mnie chyba nie lubi, nie chce
                                                    prowokowac rodzinnej klotni:(
                                                  • leziox Re: leziox 16.09.05, 00:33
                                                    To moja internetowa córka a nie rodzona,dla ścisłości,no ale każdy ma wolny
                                                    wybór w tym co robi.
                                                  • mandana Re: leziox 16.09.05, 00:36
                                                    hmmmmmm, widze, ze na zartach tez sie dzis nie znasz, grrrr.
                                                    dobranoc
                                                  • leziox Re: leziox 16.09.05, 00:38
                                                    Dobranoc,jedno ci jeszcze powiem.Twoje warczenie "grrrrr"jest naprawdę urocze :-)
                                                  • mandana Re: leziox 16.09.05, 00:39
                                                    grrrrrrrrrrrr, grrrrrrrrrrrrr, grrrrrrrrr, wiem, wiem, bo mam kolce:))
                                                  • 0nly Re: leziox 16.09.05, 00:43
                                                    pytanie:
                                                    czy to ja nie lubie mandany, czy to mandanie nie podobaja sie moje poglady, bo
                                                    nie sa takie jak jej?
                                                    ja nigdzie nie napisalam, ze mandany nie lubie
                                                    a nie lubie jak mi sie przypisuje cos, co mnie nie dotyczy.
                                                    napisz madana, na jakiej podstawie wysunelas taki wniosek?
                                                  • mandana only 16.09.05, 00:46
                                                    to dotyczylo innego watku, to byl zart dla leziox. ale nie rozumiem Twojego i
                                                    mojego problemu, sama piszesz, ze bronisz polakow tam gdzie mieszkasz, ja tez
                                                    nic innego nie robie, jezeli sa do tego podstawy, wiec gdzie mamy problem?
                                                    moze podamy sobie lapki?:)))
                                                  • leziox Re: only 16.09.05, 00:50
                                                    No podanie sobie łapek byłoby chyba najrozsądniejsze.Ale wiecie co?Mnie się z
                                                    tego wszystkiego nagle nasunęła taka smutna myśl,że czasami nie warto tej POlski
                                                    bronić,bo po prostu się nie da.Ona jest do tego stopnia specyficzna że sama się
                                                    obroni,a tylko POlacy zadają sobie z tym wszystkim więcej trudu niż to potrzebne-
                                                  • mandana Re: only 16.09.05, 00:53
                                                    leziox, Ty tu juz nie krec, grrrr:)) TAM pewna_pani sobie czeka, ladnie tak aby
                                                    dama czekala? moze bys cos milego do niej baknal?:))
                                                  • leziox Re: only 16.09.05, 00:58
                                                    Ja już taki jestem że do wszystkich kobiet ludzkim głosem się odzywam i
                                                    przyjemnym staram się być.Prawdziwa demokracja w sumie,nieprawdaż?
                                                  • mandana Re: only 16.09.05, 01:01
                                                    aha, grunt, ze kobitka sie pokaze, to Ty juz ja swoim ludzkim
                                                    glosem "smarzysz"?:)))
                                                    nie wiem co o tym myslec...
                                                  • leziox Re: only 16.09.05, 01:05
                                                    Nie smażę ale podpiekam i duszę na wolnym ogniu,a może a nóż a widelec coś z
                                                    tego wyjdzie miłego i pięknego?Ale czy to coś złego,że tak otwarcie o tym
                                                    mówię?Przynajmniej nie oszukuję no i już.
                                                  • mandana Re: only 16.09.05, 01:08
                                                    a przeciez nic nie mowie, poza tym jak sie to pisze: przeciez, przeciez? smaz
                                                    sobie, smaz, tylko cos ta pewna_pani znikla?
                                                  • 0nly Re: only 16.09.05, 00:57
                                                    gdzie ja pisze ze bronie tu polakow?????
                                                    8I
                                                    i przed kim niby?
                                                    Polacy dotarli tu przede mna juz,
                                                    i opinie wyrobili,
                                                    ja tylko moge tlumaczyc pewne powody, tego i owego,
                                                    ale nie robie tego na pewno w sensie walki...
                                                  • 0nly Re: leziox 16.09.05, 00:38
                                                    ale ja wcale nie zapominam kim jestem,
                                                    tyle ze jakos nie widze powodu zeby walic lbem w mur, i przekonywac wszystkich
                                                    jacy to polacy wspanialy i tylko wylacznie pokrzywdzony narod,
                                                    a tu gdzie jestem, mieszkancy tego kraju tylko czyhaja na to jakby tu polaka
                                                    zmieszac z blotem i ja musze polakow bronic, bo tak tez nie jest.
                                                  • mandana Re: leziox 16.09.05, 00:59
                                                    0nly napisała:

> ale ja wcale nie zapominam kim jestem,
                                                    > tyle ze jakos nie widze powodu zeby walic lbem w mur, i przekonywac
                                                    wszystkich
                                                    > jacy to polacy wspanialy i tylko wylacznie pokrzywdzony narod,
                                                    > a tu gdzie jestem, mieszkancy tego kraju tylko czyhaja na to jakby tu polaka
                                                    > zmieszac z blotem i ja musze polakow bronic, bo tak tez nie jest.

o tu: i ja musze polakow bronic. ale przeciez nie o to juz chodzi! podajemy
                                                    lapki czy nie?:))
                                                    >
                                                  • 0nly Re: leziox 16.09.05, 01:07
                                                    nie zrozumialas:

>>tyle ze jakos nie widze powodu<< by ich bronic (Polakow)

ja nie widze tez powodu zeby sie godzic, bo ani sie nie obrazilam, ani obrazac
                                                    nie zamierzalam,
                                                    wiec lapke to moge podac,
                                                    na znak ze ja tam do ciebie personalnie nic nie mam i nie mialam,
                                                    ale przeciez nie musze przepraszac za poglady i to co znam z mojego
                                                    doswiadczenia.....
                                                  • mandana only 16.09.05, 01:08
                                                    ja nie pisalam, ze masz kogos przeprosic, wszystko jest ok!!!
                                                    lapka:))
                                                  • 0nly Re: only 16.09.05, 01:11
                                                    no lapka...
                                                  • leziox Re: only 16.09.05, 01:13
                                                    A co mnie się tu tak kojarzy że tak powiem przymusowo,co?Pewna Pani owszem
                                                    ,zacna kobitka ale i Mandanka niczego sobie,toż się nie rozerwę,ale przynajmniej
                                                    pomyśleć mnie trzeba trochę... :-)
                                                  • mandana Re: only 16.09.05, 01:16
                                                    matko, jak sie "chlop" do myslenia bierze, hmmmmmmmmm. moze Ty tu nie tancuj na
                                                    dwoch weselach tylko zostan tam, na tym innym watku, bardzo czaso chlonne, tu
                                                    i tam zagladac:))))))))))
                                                  • leziox Re: only 16.09.05, 01:18
                                                    Jakoś tak powstrzymać się nie mogę żeby i tu i tam zaglądać,ale przypuszczam że
                                                    to moje bieganie z wątka na wątek spowodowane jest niczym innym,tylko męską
                                                    wredną chucią,która każe doszukiwać się nadziei na luźny indywidualny wątek
                                                    nawet tam gdzie na to szans nie ma...
                                                  • mandana Re: only 16.09.05, 01:25
                                                    leziox, jak idziesz spac, to powiedz przynajmniej: dobranoc:)
                                                  • t-rex33 Re: t-rex 15.09.05, 23:54
                                                    Bo ją w ogóle ciężko zrozumieć. Próbuje błysnąć intelektem, ale oprócz
                                                    narzekania, to ona nie ma nic do powiedzenia. Tak sobie myślę.
                                                  • t-rex33 Re: t-rex 15.09.05, 23:56
                                                    Dodam jeszcze, że Polacy, a w szczególności Polki, są w sumie też OK.
                                                    Przynajmniej Ci, których znam.
                                                  • mandana Re: t-rex 15.09.05, 23:58
                                                    a ja wlasnie nie znam tu polakow, od niedawna znalazlam to forum i chcialam
                                                    sobie podyskutowac, a tu od razu taki problem:(
                                                  • t-rex33 mandana 16.09.05, 00:02
                                                    Po prostu wrzuć na luz i nie doszukuj się problemów tam, gdzie ich nie ma. Mija
                                                    się również z celem dyskusja z osobami, które mają problem. To wszystko. Spadam
                                                    z tego wątka Babe, ale może jeszcze dziś napiszę jakąś głupotę w innym.
                                                  • mandana Re: mandana 16.09.05, 00:03
                                                    oki doki:)) ale jak bede potrzebowac pomocy, to moge liczyc na Ciebie?!
                                                  • t-rex33 Re: mandana 16.09.05, 00:04
                                                    sure thing, Babe
                                                  • mandana Re: mandana 16.09.05, 00:05
                                                    c u:))
                                                  • 0nly Re: mandana 16.09.05, 00:18
                                                    hehe,
                                                    sama nie masz juz argumentow ze potrzebujesz opiekuna?
                                                    a nie uwazasz ze milo z jego strony ze jak przyszedl to od razu od frustratow
                                                    wyzwal?
                                                    przeciez napisalam ze to (nie lubie tego slowa) "typowe", ze jak polak nie ma
                                                    argumentow lub ma inne zdanie, to najlepiej wyzwac od frustratow, ewentualnie
                                                    moherowych posiadaczek beretow....
                              • 0nly Re: only 15.09.05, 22:40
                                od polskiej swini cie nie wyzwa,
                                ale popatrz na zupelnie cos innego:
                                jak powiesz cos nie tak, to zaraz jestes moherowym beretowcem,
                                sympatykiem leppera,
                                komuchem,
                                zydem,
                                masonem,
                                i tak dalej,
                                nie zwazajac na to, czy ma sie cokolwiek wspolnego z jakimkolwiek w/w ruchem,
                                czy nawet nie...
                                • leziox Re: only 15.09.05, 22:51
                                  Mandana nie bierz do głowy i nie uciekaj w ferworze najgorętszej dyskusji.A ty
                                  Onlusia nie słyszałaś o tym,że olewactwo to całkiem miła w kraju naszym i
                                  niekoniecznie kochanym,rzecz?Co się tak denerwujesz,nie znam cię takiej...
                                  • mandana Re: only 15.09.05, 22:57
                                    grrrr, ja to chyba na serio mam jakis "polsko-germanski" problem, wszystkie
                                    dyskusje na ten temat "rzucaja" mnie az na ksiezyc. ale musze sie przyznac, ze
                                    je bardzo lubie. tylko ze nie mam wiele pojecia o polskiej polityce...
                                    wszyscy moji znajomi czy tez przyjaciele ( nie znam polakow), mysla, sadzac po
                                    mnie, ze polacy sa najbardziej nacjonalistycznym narodem w europie:))
                                    • 0nly Re: only 15.09.05, 23:07
                                      jak nie znasz polakow, to w jakim celu sie o nich wypowiadasz?
                                      chcesz podniesc wyzej wlasne ego??
                                      chyba nie masz go na tak niskim poziomie??
                                      bo nie rozumiem...
                                      akurat polacy na obczyznie to jeszcze zupelnie inny temat na dosc ciekawa
                                      dyskusje, i mnie np taki temat denerwuje.
                                      Moze zatem warto ci polecic, zebys poszukala w okolicy jakis polakow, i
                                      sprobowala sie z nimi zaprzyjaznic, mozliwe ze wtedy swoj gorliwy zapal
                                      stosunkow polsko-germanskich troche bys ostudzila...
                                      • mandana leziox 15.09.05, 23:15
                                        przeczytaj prosze co only pisze, wlasnie o to mi chodzi, i dlateto jest mi
                                        przykro...
    • mandana only, przepraszam:) 15.09.05, 23:41
      • 0nly Re: only, przepraszam:) 15.09.05, 23:43
        a mozna wiedziec za co???
        • mandana Re: only, przepraszam:) 15.09.05, 23:45
          za to, ze napisalam, ze jestes nie madra, kazdy ma swoje zdanie. i ja rownierz
          szanuje Twoje. dlatego przepraszam, bo sie "porwalam".
          pozdrawiam:))
          • leziox Re: only, przepraszam:) 15.09.05, 23:50
            Mandana,jeśli czujesz się Polką to nią jesteś.Zrozum,że żadne papiery tego
            świata nie są w stanie zmienić tego co czujesz i basta.Zapewniam cię też,iż
            widziałem już na tym forum wielu POlaków,wychowanych i mieszkających nadal w
            POlsce,którzy robią takie błędy,że opadają ręce.Ale chyba nie to jest jak
            zawsze mówię wykładnią człowieka.Inna rzecz-Polacy są w kraju w przeważającej
            mierze mili,gościnni,dlaczego poza granicami kraju,czując wyższość nad
            rodakiem,który trochę krócej tam jest,potrafią zamienić się w prawdziwe
            kanalie?To byłby niezły temat do napisania pracy doktorskiej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka