falka32 20.09.05, 22:35 trzy razy jej naliczyłam dziś to sformułowanie. A myslałam, ze juz nie jest trendi i dżezi mówić co drugie zdanie "No prooooszę cię". Czy moze nadal jest, tylko ja z ludźmi mało gadam? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ledzeppelin3 Re: Magda "Proszę Cię" M. 20.09.05, 22:40 Falka no proooszę cię, ja tam wcale nie zauważyłam, żeby Magda rzucała jakieś powtarzające się teksty:P Natomiast wkurza mnie stylizacja na Ali MakBil, typu: męska piżamka, potargane włoski, słodkie minki... Odpowiedz Link Zgłoś
annkier Re: Magda "Proszę Cię" M. 20.09.05, 23:15 stylista to sie nie popisał, ubrana jest fatalnie jak stara ciotka Ally Mac Beal ta to miał styl Odpowiedz Link Zgłoś
blubelle Re: Magda "Proszę Cię" M. 21.09.05, 00:26 Brodzikowa gra infantylnie, intonuje zdania jak amatorka, wogóle nie iskrzy między nią a Ciachem-M. To jest jakaś pomyłka obsadowa. Ale jakoś to zniosę, skoro rzuciłam M-jak miłość to trzeba coś oglądać. Zostało mi tylko to i Gotowe na wszystko. Marny wybór nam serwują. Albo ja się jakaś wybredna zrobiłam. Dziś mam PMS, więc mi proszę wybaczyć złośliwość. Odpowiedz Link Zgłoś
ikarr Re: Magda "Proszę Cię" M. 21.09.05, 08:01 Między Magdą a Piotrem nie tylko nie iskrzy, ale także dzieli ich mentalnie wiele lat świetlnych. Porównajmy, z jaką klasą Piotr zaprosił Annę Polony ( właścicielkę mieszkania ) do siebie na kolację! Nastepna scena- Brodzik z zielonymi okularami na twarzy prowadzi infantylną rozmowę z przyjacielem ( który ciągle u niej siedzi, gotuje, podlewa kwiaty, podaje napoje, wysłuchuje zwierzeń, radzi, jaj żyć...)o problemach damsko-męskich, zadając pytania na poziomie Olki z KLANU. A scena, w której Brodzik myła zęby? Pytanie skierowane do kota - czy seks naprawdę poprawia cerę? Ona tego nie wie? Jest dziewicą i nie miała okazji sprawdzić? Jeśli jest nią w swoim wieku, to ten infantylizm rzeczywiście można zrozumieć. W każdym razie Magda jest po prostu za cienka dla Piotra. Cielecka fascynowała go jako kobieta. Z jaką głębią zabrzmiały słowa Piotra odnoszace się do rozpadu związku - "Nie, to ja się jej znudziłem". Odpowiedz Link Zgłoś
dora38 Re: Magda "Proszę Cię" M. 21.09.05, 08:13 Drażni mnie wykreowanie przez scenarzystę Magdy jako kobiety niezależnej, odnoszącej sukcesy,która jednoczesnie nie potrafi "obsłużyc" ekspresu do kawy tudzież pilota. I jest to podreślane w każdym odcinku. Odpowiedz Link Zgłoś
marik9 Re: Magda "Proszę Cię" M. 21.09.05, 09:30 Ogolnie serial jest OK,wciągnęłam się ale o ile w przypadku Piotra, Mariolki, prezesa Waligory itp. jestem zainteresowana to w przypadku Magdy M. mam ciarki!!!Brodzik lubilam w kasi i Tomku na POCZATKU ale pozniej serial zrobil sie glupi. A tu-gra infantylnie, wzoruje sie ponad sily na ALly Mc Bill,mowi wyraznie , sztywno-jest beznadziejna - dialogi w jej wykonaniu sa jak Tomka z Na wspolnej! A jeszcze w duecie ze Swiderskim (ala Pedziu Edziu-przyjaciel)prowadzac konwersacje-tudzież dywagacje na różne przyziemne tematy!!!eh.. Jest nienagannie ubrana, sztywna,sztuczna, fryz ma tragiczny,nie lubie jej w tym kolorze...I jakby Piotr mial sie zakochac w Madzi?...a ta jej ruda napalona, beznadzieja przyjaciolka ? Tez wzieta z Ally -sekretarka z rozwianym wlosem... Jestem zadowolona,ze serial ten nie jest zdjeta skora z ally ale glowna rola zle zostala dobrana-- Odpowiedz Link Zgłoś
falka32 Re: Magda "Proszę Cię" M. 21.09.05, 09:37 No prooszę was, bo wy tu o truizmach gadacie a ja nadal nie wiem, czy to ja jestem zacofana, czy autor dialogów. Odpowiedz Link Zgłoś
ewamalecka Re: Magda "Proszę Cię" M. 21.09.05, 10:46 Zeby wszystko było jasne: scenariusz napisał Radosław Pazura. I wszystko jasne! Odpowiedz Link Zgłoś
anmanika Re: Magda "Proszę Cię" M. 21.09.05, 10:55 Radoslaw Figura:www.filmpolski.pl/fp/film1.dll/opisfilmu? baza=1&nrf=15776&start=1 Odpowiedz Link Zgłoś
pomme Re: Magda "Proszę Cię" M. 21.09.05, 11:41 A mi sie w tym serialunie podoba Małaszyński ( sorry Mniecia)Przecież on sepleni czy co tam w każdym bądź razie ma wade wymowy, a kwestie wypowiada tak jakby sie bał ze je za chwilę zapomni. W brodzikowej cały czas widze kasie i jakoś mnie ona nie przekonuje. I cały serial wydaje mi sie jakis sztuczny ( ale oglądałam w całości tylko pół odcinka, reszte po łepkach)nie bedę jego fanką Odpowiedz Link Zgłoś
mnietka.kokietka czytacie napisy??? 21.09.05, 12:06 eh, no tak trzeci odcienk i jakoś powietrze zeszło. Może jakby wydali więcej kasy na rozwinięcie akcji w sądzie, albo solidne rekwizyty (sorry ale te zdjęcia ekologa? co to było? sesja u gudejki?!) a nie na ciągłą reklame motorów Triumph (małacho po mieście jeździ chyba przez pół dnia) to może by coś wynikło z tego serialu... Jak narazie nie czuć więzi między postaciami, nie czuć wogóle akcji. Za dużo przebitek i pseudo reklam. No co do Ciacha, no to obiektywna nie będę, wiadomo:) Ale Ally McBeal to to nie jest. Ale mam taką kwestię. Czy czytacie napisy końcowe? Ja często tak. I w TVNie to chyba są 3 nazwiska które odpowiadają za wszystko w ichszych serialach. Więc jak coś może być dobre, skoro wszędzie jest ten sam producent/wykonawczy, kierownik produkcji itp???!!! Kiedy oni mają czas żeby to wszystko nadzorować i naprawdę się nad czymś zastanowić?? Przecież to są gigantyczne produkcje. Widać że ta sama ekipa Kasi i Tomka robi Magdę M i prawie wszystkie TVNowskie produkcje. Monopol więc dlatego to wszystko robi się czerstwe po jakimś czasie. Odpowiedz Link Zgłoś
dora38 Re: czytacie napisy??? 21.09.05, 13:50 Mniecia, do 5 odcinka rezyseruje Borcuch (zawsze mi się wydawał jakiś taki delikatny) , a póżniejsze odcinki będzie reżyserował Dejczer to i akcja pewnie będzie.Na razie skup się na ciachu. P.S. Gzie byłaś, jak cie nie było.Na forum uaktywniasz sie dopiero po dcinku "Magdy" Odpowiedz Link Zgłoś
mnietka.kokietka Re: czytacie napisy??? 21.09.05, 15:14 a mi nie chodzi o reżysera dorcia, bo ten to ma akurat najmniej do powiedzenia w TVNie. Mi chodzi o całe zaplecze. Przy każdym serialu to samo. Poczytaj napisy w ich serialach to zobaczysz o co mi chodzi. A ja sobie tak czytam to forum, chyba mnie ostatnio nie emocjonuje nic w tv. Procz Ciacha. MjM to juz jest tak tragiczne ze smieszne przestalo byc. No i lubie bulionerow i rodzine - ale malo kiedy na nich trafiam. Ah - jeszcze egzamin z zycia łykam jakoś:) Odpowiedz Link Zgłoś
paool Re: Magda "Proszę Cię" M. 21.09.05, 12:18 Wczoraj pierwszy raz poznałem Magde M. Wolałem ja znać jako Kasię. Cały film jakis taki dziwny.... Chyba mi sie nie podoba, choc bedę ogladał z pewnego powodu ! Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: Magda "Proszę Cię" M. 21.09.05, 12:19 a ja bylam zachwycona!!!!! dokladnie to bylam zachwycona Braciakiem, ktory jest CUDNY!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
paool Re: Magda "Proszę Cię" M. 21.09.05, 12:21 a kto to ten Braciak? To ten co na motorze jeździ? Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: Magda "Proszę Cię" M. 21.09.05, 12:34 Jacek Braciak, to aktor, ktory wczoraj gral pomocnika Magdy ... wyszukal te zdjecia w necie... a poza tym filmem byl rewelacyjny w Edim.... i w Oficerze.... Odpowiedz Link Zgłoś
anmanika Re: Magda "Proszę Cię" M. 21.09.05, 13:06 I w "Glinie", i w "Klinice Samotnych Serc". Z calym szacunkiem dla aktora ale dlaczego w jedym okresie czasu we wszystkich prawie produkcjach pokazuje sie non stop ten sam aktor? Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: Magda "Proszę Cię" M. 21.09.05, 13:12 tak to juz jest w tym zawodzie, jak sie jest na fali to gra sie wszedzie.... Odpowiedz Link Zgłoś
paula245 Re: Magda "Prosze˛ Cie˛" M. 21.09.05, 13:31 Braciak?Nie no,kochane,ja go widze jedynie jako kumpla powiernika.Ale jako faceta Malacho bije go na glowe.Sorry jesli za ostro pojechalam,ale no nie widze go jako amanta... Odpowiedz Link Zgłoś
mnietka.kokietka Re: Magda "Prosze˛ Cie˛" M. 21.09.05, 13:33 Braciak to pewnie z tą rudą coś tego - żeby było ciekawiej:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
forumowicz_pospolity Re: Magda "Proszę Cię" M. 21.09.05, 14:59 oglądałem jednym okiem, ale to dlatego że niezbyt przykuwa do tv jakieś letnie to jest, żadnych zaskoczeń, czegoś co by widza zanurzyło w akcję i nastawiło przychylniej do autora scenariusza:) Brodzik jest rozkoszna w roli Dziewicy Orleańskiej, ale przydałoby się troszeczkę realizmu dodać do jej roli, bo to kobieta pod trzydziechę, prawnik, niegłupia znakiem tego, a dylematy ma na poziomie wczesnego gimnazjum kobieta w jej wieku, po studiach, chyba jakieś doświadczenia powinna mieć a nie się pytać kota:), w następnym odcinku pewnie wysmaruje jakieś pytanie do "Bravo Girl":) poza tym brak faceta powinien spowodować,że zacznie chodzić po ścianach, a ta się snuje, iskrzenie między nią a Ciachem jest śladowe, chyba że scenarzysta dba o serce mnietki i trzyma ich na dystans:) Ciacho jest trochę wiarygodniejszy, tylko co on tak ten motor męczy:), trenuje do rajdu Paryż-Dakar czy jak?, a może to jakaś metafora wpółczesnego rycerza na współczesnym rumaku?:) nie zdziwię się jak za parę odcinków pojadą w trasę z tym kumplem, kumpel będzie siedział w koszu motocyklowym jako giermek i będzie to piękne nawiązanie do klasyki literatury światowej, tylko kumpel musi troche przytyć do roli Sancho Pansy;) Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: Magda "Proszę Cię" M. 21.09.05, 15:05 NOOOOO oczywiście odjadą na tle zachodzącego słońca... a kotek uwiązany do motora na sznurku...drze pyska....... miaaaaaaaaaaaaaaaaaaaauuuuuuuuuu miaaaaaaaaaaaaaaaaaaaauuuuuuuuuu oj, to piękne byłoby story..... Odpowiedz Link Zgłoś
forumowicz_pospolity Re: Magda "Proszę Cię" M. 21.09.05, 15:23 drzejms-buond napisał: > NOOOOO > > oczywiście odjadą na tle zachodzącego słońca... a kotek uwiązany do motora na > sznurku...drze pyska....... > miaaaaaaaaaaaaaaaaaaaauuuuuuuuuu > miaaaaaaaaaaaaaaaaaaaauuuuuuuuuu > oj, to piękne byłoby story..... a jeszcze piękniejsze, jakby kocur z jarzącymi się ślepiami powiedział głebokim basem "Hator, hator, hator":))) Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: Magda "Proszę Cię" M. 21.09.05, 15:27 forumowicz_pospolity napisał: > drzejms-buond napisał: > > > NOOOOO > > > > oczywiście odjadą na tle zachodzącego słońca... a kotek uwiązany do motor > a na > > sznurku...drze pyska....... > > miaaaaaaaaaaaaaaaaaaaauuuuuuuuuu > > miaaaaaaaaaaaaaaaaaaaauuuuuuuuuu > > oj, to piękne byłoby story..... > > a jeszcze piękniejsze, jakby kocur z jarzącymi się ślepiami powiedział > głebokim basem "Hator, hator, hator":))) :-D )))) > albo jak ten wakacyjny żabi hicior motorowy briiiim bim bim bim bim brrrrrrrrrrrrrrrrrrimmmm STANOWCZO! powinniśmy pracować przy produkcji..tyle pomysłów się marnuje... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
mnietka.kokietka Re: Magda "Proszę Cię" M. 21.09.05, 15:41 DZEJMS ANI SŁOWA WIECEJ O TEJ PIE ŻABIEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mnietka.kokietka Re: Magda "Proszę Cię" M. 21.09.05, 15:11 forumowicz_pospolity napisał: > poza tym brak faceta powinien spowodować,że zacznie chodzić po ścianach, a ta > się snuje, iskrzenie między nią a Ciachem jest śladowe, chyba > że scenarzysta dba o serce mnietki i trzyma ich na dystans:) oj pospolitus:) tyź kofany:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
mnietka.kokietka proszę was - oto Bambi daje wywiad:) 22.09.05, 01:07 www.viva.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=322&Itemid=78 – Wyobrażasz sobie związek, w którym Twój mężczyzna mówi: „Miesięczna podróż?! Nie ma mowy!” On zostaje, a ja jadę. Ludzie mają prawo robić różne rzeczy oddzielnie. Tu nawet nie chodzi o wolność, ale o przyzwolenie drugiej osoby, żebyśmy byli sobą. Miło, jeśli ktoś często ma ochotę robić coś ze mną, ale jeśli akurat nie ma, to… jego sprawa, jego ryzyko! Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: Magda "Proszę Cię" M. 28.09.05, 08:47 we wczorajszym odcinku (o ile dobrze widzialam, bo juz usypiajaca bylam) Magda w ciagu jednego dnia (serialowego..?) byla ubrana w 3 rozne komplety ubrań. chyba coś im się w zły sposób poucinało i posklejało. minus duży za montaż.. najpierw w kancelarii czarna bluzeczka, potem obiad -teoretycznie dnia następnego- w koszulce w grochy, potem wcześniejsza czarna bluzeczka i opowiada, jak to bylo na obiedzie, a w przerwach chodzi do fundacji w bialej bluzce z pierwszego odcinka.. Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: Magda "Proszę Cię" M. 28.09.05, 10:26 sie nie znasz...to taki trynd...ogólnoświatowy..to ty nie wiesz że do lanczu człowiek zakłada co inne a do roboty inne? a już zupełnie inne na spotkanie z koleżanko...tak to jest u nasz na wsi...a co kraj to oby czajjjj ale wczorajszy odcinek "mnie kupił" jako wrażliwy na synchronizację obrazu z dźwiękiem....gdy usłyszłem kaję z kiliańskim...W ODPOWIEDNIM MOMENCIE!!!...wiedziałem,że juz nie opuszczę tego serialu...żeby nie wiem jakie głupoty wygadywali.... Dżejmsy już tak mają...cholera... Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: Magda "Proszę Cię" M. 28.09.05, 14:35 tia.. czekałam na tą scenę od pierwszych minut pierwszego odcinka. jednak obstawiałam, ze dopiero pod koniec 10 odcinka bedzie ta wstawka.. hm.. podoba mi sie w tym serialu takie nietypowe spojrzenie na Warszawę, ujęcia bladym świtem lub późnym wieczorem, niesamowite widoki. no i polska muzyka, której bardzo brakuje w serialach polskiej produkcji;) a taki styl Magdy M.. zastanawiający. moze to nowy trend? hm.. chyba zaczne sie lansować na Magdę M., tylko obawiam się, ze mi walizka do pracy to bedzie mało ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mnietka.kokietka Re: przegapiłam :( n/t 28.09.05, 14:54 przeczytałam w onecie. ale ogólnie widzę że widnieje opinia iż serial ten sennym jest:) Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: przegapiłam :( n/t 28.09.05, 15:02 ale cuś w sobie ma....ja jeszcze nie wiem co...? ale ma może spokój? bezsensacyjność? LETTKOŚĆ BYTU? Odpowiedz Link Zgłoś
forumowicz_pospolity Re: przegapiłam :( n/t 28.09.05, 16:50 kurde, wczoraj poświęciłem pół meczu Manchester - Benfica żeby kolejny odcinek Magdy obejrzeć, ci co mnie znają wiedzą że jest to poświęcenie wyższego stopnia:)) ogólnie da się to oglądać, ale tak po czterech odcinkach mnie najbardziej drazni schematyzm każdego odcinka: madzia jeździ renówką po warszawie, spotyka się z kolegą który recytuje z pamięci poradniki o życiu, albo z koleżanką nimfomanką, czasem w tle Ciacho się pojawi Ciacho albo jeździ na motorze bez celu, albo biega po jakiejś skarpie itp itd - w sumie nuda i przewidywalność, postacie zarysowane leciuteńko, w ogóle nie wciągają widza, tzn mnie nie wciągają, żadnych zwrotów, zaskoczeń, taki filmik żeby się nie zmęczyć, łyknąć swoją dawkę reklam, zjeść w spokoju mielonego z kartoflami i zapomnieć od razu po wyłączeniu tefała:) gdyby się Wrocławski nie pojawił w roli napalonego klienta już bym nie pamiętał co się wczoraj w tym odcinku zdarzyło aha, zdarzył się też roczulający product placement, w postaci grupowego odjazdu 3 renówek sprzed basenu, a moze to nie były renówki?, ale chyba jednak tak Odpowiedz Link Zgłoś
around_the_sun Re: przegapiłam :( n/t 28.09.05, 16:57 kurde, druhu pospolity, ja ten film odbieram zupełnie tak samo. Jedynie mielony z kartoflami odpada, reszta jak w pysk szczelił. Odpowiedz Link Zgłoś
meegrena nie wszystkie były renówki... 28.09.05, 20:07 fura tej Agaty to - jak mi sie wydaje - była Toyota Yaris Odpowiedz Link Zgłoś
forumowicz_pospolity Re: nie wszystkie były renówki... 28.09.05, 20:54 meegrena napisała: > fura tej Agaty to - jak mi sie wydaje - była Toyota Yaris to dzieki za korektę, czuwaj!:) Odpowiedz Link Zgłoś
xemxija Re: przegapiłam :( n/t 28.09.05, 23:32 forumowicz_pospolity napisał: > kurde, wczoraj poświęciłem pół meczu Manchester - Benfica żeby kolejny odcinek > Magdy obejrzeć, ci co mnie znają wiedzą że jest to poświęcenie wyższego > stopnia:)) No ja Cie na przyklad znam jak zly szelag;)) Pol meczu powiadasz? No to juz trzeba by sie zastanawiac czy to w ogole byles Ty. Po cholere ja w ogole do tego watku zajrzalam? Ani tej Magdy nie ogladam ani nie zamierzam. A szczegolnie po tym co tu czytam. Odpowiedz Link Zgłoś
pomme Re: przegapiłam :( n/t 28.09.05, 17:34 drzejms-buond napisał: LETTKOŚĆ BYTU? NIEZNOŚNĄ? Odpowiedz Link Zgłoś
dora38 Re: Magda "Proszę Cię" M. 28.09.05, 17:28 Jeżeli założeniem twórców było zrobienie lekkiego, przyjemnego serialu na jesienne wieczory, dla ludzi, którzy styrani robotą chcą się zrelaksować przed tv. to się udało w 100%. Tak odbieram Magdę. Tylko Ta Brodzik. Nigdy nie sądziłam że to napisze, dla mnie lepszą aktorką w tym serialu jest Bujakiewicz. Odpowiedz Link Zgłoś
pomme Re: Magda "Proszę Cię" M. 28.09.05, 17:34 mój monsz twierdzi że Bujakiewicz ma głupote w oczach, jakoś nie mogłam mu nie przyznac racji:-) mimo,że nic do niej nie mam, nie drażni mnie ani nic... tylko taka głupiutka mi sie wydaje:-) Odpowiedz Link Zgłoś
aasiek Re: Magda "Proszę Cię" M. 28.09.05, 18:28 Bujakiewicz fajna tu jest. Ech, ja nie wiem, czy wszyscy czekali na arcydzieło? Ze tak teraz jadą na ten serial. Schemat, owszem, jest, ale naprawdę, teraz te seriale i tak nie są najwyższych lotów, a niektóre wołają o pomstę do nieba. I akurat "Magdy M." za takiego (tego ostatniego) nie uważam, jeśli o mnie chodzi. Ot, letki ;) filmik na wieczór. I parę plusów (Ciacho, Braciak, Bobrowski - lubię jego głos :)) ma. Odpowiedz Link Zgłoś
groha Re: Magda "Proszę Cię" M. 28.09.05, 23:24 O, właśnie - Bobrowski! Coś ten facet takiego w sobie ma, że go lubię. Pewnie głos:) Więc będę oglądać Magdę M. Już mi się udało zobaczyć 1,5 odcinka. Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: Magda "Proszę Cię" M. 29.09.05, 11:21 bobrowski gra tu straszną szuję...(musi... zakochany w EM?) ale lubię go ...boć to wegetarianissssssssssssta... nie musi a chce... a serial oglądam, bo wreszcie nikt nie strzela...na razie..i nie słyszę w co drugim zdaniu nosz q....mać...i jak to ciężko w policji jest... Odpowiedz Link Zgłoś
pomme Biuro matrymonialne 29.09.05, 11:23 a co sie stało z tym serialem o biurze matrymonialnym? fajny był Odpowiedz Link Zgłoś