Dodaj do ulubionych

Magda "Proszę Cię" M.

20.09.05, 22:35
trzy razy jej naliczyłam dziś to sformułowanie. A myslałam, ze juz nie jest
trendi i dżezi mówić co drugie zdanie "No prooooszę cię".
Czy moze nadal jest, tylko ja z ludźmi mało gadam?
Obserwuj wątek
    • ledzeppelin3 Re: Magda "Proszę Cię" M. 20.09.05, 22:40
      Falka no proooszę cię, ja tam wcale nie zauważyłam, żeby Magda rzucała jakieś
      powtarzające się teksty:P
      Natomiast wkurza mnie stylizacja na Ali MakBil, typu: męska piżamka, potargane
      włoski, słodkie minki...
      • annkier Re: Magda "Proszę Cię" M. 20.09.05, 23:15
        stylista to sie nie popisał, ubrana jest fatalnie
        jak stara ciotka
        Ally Mac Beal ta to miał styl
        • blubelle Re: Magda "Proszę Cię" M. 21.09.05, 00:26
          Brodzikowa gra infantylnie, intonuje zdania jak amatorka, wogóle nie iskrzy
          między nią a Ciachem-M. To jest jakaś pomyłka obsadowa. Ale jakoś to zniosę,
          skoro rzuciłam M-jak miłość to trzeba coś oglądać. Zostało mi tylko to i Gotowe
          na wszystko. Marny wybór nam serwują. Albo ja się jakaś wybredna zrobiłam. Dziś
          mam PMS, więc mi proszę wybaczyć złośliwość.
          • ikarr Re: Magda "Proszę Cię" M. 21.09.05, 08:01
            Między Magdą a Piotrem nie tylko nie iskrzy, ale także dzieli ich mentalnie
            wiele lat świetlnych. Porównajmy, z jaką klasą Piotr zaprosił Annę Polony
            ( właścicielkę mieszkania ) do siebie na kolację! Nastepna scena- Brodzik z
            zielonymi okularami na twarzy prowadzi infantylną rozmowę z przyjacielem
            ( który ciągle u niej siedzi, gotuje, podlewa kwiaty, podaje napoje, wysłuchuje
            zwierzeń, radzi, jaj żyć...)o problemach damsko-męskich, zadając pytania na
            poziomie Olki z KLANU. A scena, w której Brodzik myła zęby? Pytanie skierowane
            do kota - czy seks naprawdę poprawia cerę? Ona tego nie wie? Jest dziewicą i
            nie miała okazji sprawdzić? Jeśli jest nią w swoim wieku, to ten infantylizm
            rzeczywiście można zrozumieć. W każdym razie Magda jest po prostu za cienka dla
            Piotra. Cielecka fascynowała go jako kobieta. Z jaką głębią zabrzmiały słowa
            Piotra odnoszace się do rozpadu związku - "Nie, to ja się jej znudziłem".
    • dora38 Re: Magda "Proszę Cię" M. 21.09.05, 08:13
      Drażni mnie wykreowanie przez scenarzystę Magdy jako kobiety niezależnej, odnoszącej sukcesy,która jednoczesnie nie potrafi "obsłużyc" ekspresu do kawy tudzież pilota.
      I jest to podreślane w każdym odcinku.
    • marik9 Re: Magda "Proszę Cię" M. 21.09.05, 09:30
      Ogolnie serial jest OK,wciągnęłam się ale o ile w przypadku Piotra, Mariolki,
      prezesa Waligory itp. jestem zainteresowana to w przypadku Magdy M. mam
      ciarki!!!Brodzik lubilam w kasi i Tomku na POCZATKU ale pozniej serial zrobil
      sie glupi.
      A tu-gra infantylnie, wzoruje sie ponad sily na ALly Mc Bill,mowi wyraznie ,
      sztywno-jest beznadziejna - dialogi w jej wykonaniu sa jak Tomka z Na wspolnej!
      A jeszcze w duecie ze Swiderskim (ala Pedziu Edziu-przyjaciel)prowadzac
      konwersacje-tudzież dywagacje na różne przyziemne tematy!!!eh..
      Jest nienagannie ubrana, sztywna,sztuczna, fryz ma tragiczny,nie lubie jej w
      tym kolorze...I jakby Piotr mial sie zakochac w Madzi?...a ta jej ruda
      napalona, beznadzieja przyjaciolka ? Tez wzieta z Ally -sekretarka z rozwianym
      wlosem... Jestem zadowolona,ze serial ten nie jest zdjeta skora z ally ale
      glowna rola zle zostala dobrana--
    • falka32 Re: Magda "Proszę Cię" M. 21.09.05, 09:37
      No prooszę was, bo wy tu o truizmach gadacie a ja nadal nie wiem, czy to ja
      jestem zacofana, czy autor dialogów.
      • ewamalecka Re: Magda "Proszę Cię" M. 21.09.05, 10:46
        Zeby wszystko było jasne: scenariusz napisał Radosław Pazura. I wszystko jasne!
        • anmanika Re: Magda "Proszę Cię" M. 21.09.05, 10:55
          Radoslaw Figura:www.filmpolski.pl/fp/film1.dll/opisfilmu?
          baza=1&nrf=15776&start=1
        • kocikk Re: Magda "Proszę Cię" M. 21.09.05, 10:57
          Radosław FIGURA;-)
          • pomme Re: Magda "Proszę Cię" M. 21.09.05, 11:41
            A mi sie w tym serialunie podoba Małaszyński ( sorry Mniecia)Przecież on
            sepleni czy co tam w każdym bądź razie ma wade wymowy, a kwestie wypowiada tak
            jakby sie bał ze je za chwilę zapomni. W brodzikowej cały czas widze kasie i
            jakoś mnie ona nie przekonuje. I cały serial wydaje mi sie jakis sztuczny ( ale
            oglądałam w całości tylko pół odcinka, reszte po łepkach)nie bedę jego fanką
          • invicta1 Re: Magda "Proszę Cię" M. 21.09.05, 11:43

> Radosław FIGURA;-):)))
    • mnietka.kokietka czytacie napisy??? 21.09.05, 12:06
      eh, no tak trzeci odcienk i jakoś powietrze zeszło.
      Może jakby wydali więcej kasy na rozwinięcie akcji w sądzie, albo solidne
      rekwizyty (sorry ale te zdjęcia ekologa? co to było? sesja u gudejki?!) a nie
      na ciągłą reklame motorów Triumph (małacho po mieście jeździ chyba przez pół
      dnia) to może by coś wynikło z tego serialu...

Jak narazie nie czuć więzi między postaciami, nie czuć wogóle akcji. Za dużo
      przebitek i pseudo reklam.

No co do Ciacha, no to obiektywna nie będę, wiadomo:) Ale Ally McBeal to to nie
      jest.

Ale mam taką kwestię. Czy czytacie napisy końcowe? Ja często tak. I w TVNie to
      chyba są 3 nazwiska które odpowiadają za wszystko w ichszych serialach. Więc
      jak coś może być dobre, skoro wszędzie jest ten sam producent/wykonawczy,
      kierownik produkcji itp???!!! Kiedy oni mają czas żeby to wszystko nadzorować i
      naprawdę się nad czymś zastanowić?? Przecież to są gigantyczne produkcje.
      Widać że ta sama ekipa Kasi i Tomka robi Magdę M i prawie wszystkie TVNowskie
      produkcje. Monopol więc dlatego to wszystko robi się czerstwe po jakimś czasie.
      • dora38 Re: czytacie napisy??? 21.09.05, 13:50
        Mniecia, do 5 odcinka rezyseruje Borcuch (zawsze mi się wydawał jakiś taki delikatny) , a póżniejsze odcinki będzie reżyserował Dejczer to i akcja pewnie będzie.Na razie skup się na ciachu.
        P.S. Gzie byłaś, jak cie nie było.Na forum uaktywniasz sie dopiero po dcinku "Magdy"
        • mnietka.kokietka Re: czytacie napisy??? 21.09.05, 15:14
          a mi nie chodzi o reżysera dorcia, bo ten to ma akurat najmniej do powiedzenia
          w TVNie.
          Mi chodzi o całe zaplecze. Przy każdym serialu to samo. Poczytaj napisy w ich
          serialach to zobaczysz o co mi chodzi.

A ja sobie tak czytam to forum, chyba mnie ostatnio nie emocjonuje nic w tv.
          Procz Ciacha. MjM to juz jest tak tragiczne ze smieszne przestalo byc.
          No i lubie bulionerow i rodzine - ale malo kiedy na nich trafiam.
          Ah - jeszcze egzamin z zycia łykam jakoś:)
    • paool Re: Magda "Proszę Cię" M. 21.09.05, 12:18
      Wczoraj pierwszy raz poznałem Magde M. Wolałem ja znać jako Kasię. Cały film
      jakis taki dziwny.... Chyba mi sie nie podoba, choc bedę ogladał z pewnego
      powodu !
      • scoutek Re: Magda "Proszę Cię" M. 21.09.05, 12:19
        a ja bylam zachwycona!!!!! dokladnie to bylam zachwycona Braciakiem, ktory
        jest CUDNY!!!!
        • paool Re: Magda "Proszę Cię" M. 21.09.05, 12:21
          a kto to ten Braciak? To ten co na motorze jeździ?
          • scoutek Re: Magda "Proszę Cię" M. 21.09.05, 12:34
            Jacek Braciak, to aktor, ktory wczoraj gral pomocnika Magdy ... wyszukal te
            zdjecia w necie... a poza tym filmem byl rewelacyjny w Edim.... i w Oficerze....
            • anmanika Re: Magda "Proszę Cię" M. 21.09.05, 13:06
              I w "Glinie", i w "Klinice Samotnych Serc". Z calym szacunkiem dla aktora ale
              dlaczego w jedym okresie czasu we wszystkich prawie produkcjach pokazuje sie
              non stop ten sam aktor?
              • scoutek Re: Magda "Proszę Cię" M. 21.09.05, 13:12
                tak to juz jest w tym zawodzie, jak sie jest na fali to gra sie wszedzie....
                • paula245 Re: Magda "Prosze˛ Cie˛" M. 21.09.05, 13:31
                  Braciak?Nie no,kochane,ja go widze jedynie jako kumpla powiernika.Ale jako faceta Malacho
                  bije go na glowe.Sorry jesli za ostro pojechalam,ale no nie widze go jako amanta...
                  • mnietka.kokietka Re: Magda "Prosze˛ Cie˛" M. 21.09.05, 13:33
                    Braciak to pewnie z tą rudą coś tego - żeby było ciekawiej:))))
    • forumowicz_pospolity Re: Magda "Proszę Cię" M. 21.09.05, 14:59
      oglądałem jednym okiem, ale to dlatego że niezbyt przykuwa do tv
      jakieś letnie to jest, żadnych zaskoczeń, czegoś co by widza zanurzyło
      w akcję i nastawiło przychylniej do autora scenariusza:)

Brodzik jest rozkoszna w roli Dziewicy Orleańskiej, ale przydałoby się
      troszeczkę realizmu dodać do jej roli, bo to kobieta pod
      trzydziechę, prawnik, niegłupia znakiem tego, a dylematy ma na poziomie
      wczesnego gimnazjum
      kobieta w jej wieku, po studiach, chyba jakieś doświadczenia powinna mieć
      a nie się pytać kota:), w następnym odcinku pewnie wysmaruje jakieś pytanie
      do "Bravo Girl":)
      poza tym brak faceta powinien spowodować,że zacznie chodzić po ścianach, a ta
      się snuje, iskrzenie między nią a Ciachem jest śladowe, chyba
      że scenarzysta dba o serce mnietki i trzyma ich na dystans:)

Ciacho jest trochę wiarygodniejszy, tylko co on tak ten motor męczy:),
      trenuje do rajdu Paryż-Dakar czy jak?, a może to jakaś metafora wpółczesnego
      rycerza na współczesnym rumaku?:) nie zdziwię się jak za parę odcinków
      pojadą w trasę z tym kumplem, kumpel będzie siedział w koszu motocyklowym
      jako giermek i będzie to piękne nawiązanie do klasyki literatury światowej,
      tylko kumpel musi troche przytyć do roli Sancho Pansy;)

• drzejms-buond Re: Magda "Proszę Cię" M. 21.09.05, 15:05
        NOOOOO

oczywiście odjadą na tle zachodzącego słońca... a kotek uwiązany do motora na
        sznurku...drze pyska.......
        miaaaaaaaaaaaaaaaaaaaauuuuuuuuuu
        miaaaaaaaaaaaaaaaaaaaauuuuuuuuuu
        oj, to piękne byłoby story.....
        • forumowicz_pospolity Re: Magda "Proszę Cię" M. 21.09.05, 15:23
          drzejms-buond napisał:

> NOOOOO
          >
          > oczywiście odjadą na tle zachodzącego słońca... a kotek uwiązany do motora na
          > sznurku...drze pyska.......
          > miaaaaaaaaaaaaaaaaaaaauuuuuuuuuu
          > miaaaaaaaaaaaaaaaaaaaauuuuuuuuuu
          > oj, to piękne byłoby story.....

a jeszcze piękniejsze, jakby kocur z jarzącymi się ślepiami powiedział
          głebokim basem "Hator, hator, hator":)))
          • drzejms-buond Re: Magda "Proszę Cię" M. 21.09.05, 15:27
            forumowicz_pospolity napisał:

> drzejms-buond napisał:
            >
            > > NOOOOO
            > >
            > > oczywiście odjadą na tle zachodzącego słońca... a kotek uwiązany do motor
            > a na
            > > sznurku...drze pyska.......
            > > miaaaaaaaaaaaaaaaaaaaauuuuuuuuuu
            > > miaaaaaaaaaaaaaaaaaaaauuuuuuuuuu
            > > oj, to piękne byłoby story.....
            >
            > a jeszcze piękniejsze, jakby kocur z jarzącymi się ślepiami powiedział
            > głebokim basem "Hator, hator, hator":)))

:-D ))))

> albo jak ten wakacyjny żabi hicior motorowy
            briiiim bim bim bim bim brrrrrrrrrrrrrrrrrrimmmm

STANOWCZO! powinniśmy pracować przy produkcji..tyle pomysłów się marnuje...
            ;-)
            • mnietka.kokietka Re: Magda "Proszę Cię" M. 21.09.05, 15:41
              DZEJMS ANI SŁOWA WIECEJ O TEJ
              PIE
              ŻABIEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • mnietka.kokietka Re: Magda "Proszę Cię" M. 21.09.05, 15:11

> poza tym brak faceta powinien spowodować,że zacznie chodzić po ścianach, a ta
        > się snuje, iskrzenie między nią a Ciachem jest śladowe, chyba
        > że scenarzysta dba o serce mnietki i trzyma ich na dystans:)

oj pospolitus:) tyź kofany:))))
    • mnietka.kokietka proszę was - oto Bambi daje wywiad:) 22.09.05, 01:07
      www.viva.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=322&Itemid=78
      – Wyobrażasz sobie związek, w którym Twój mężczyzna mówi: „Miesięczna podróż?!
      Nie ma mowy!”
      On zostaje, a ja jadę. Ludzie mają prawo robić różne rzeczy oddzielnie. Tu
      nawet nie chodzi o wolność, ale o przyzwolenie drugiej osoby, żebyśmy byli
      sobą. Miło, jeśli ktoś często ma ochotę robić coś ze mną, ale jeśli akurat nie
      ma, to… jego sprawa, jego ryzyko!
    • altu Re: Magda "Proszę Cię" M. 28.09.05, 08:47
      we wczorajszym odcinku (o ile dobrze widzialam, bo juz usypiajaca bylam) Magda
      w ciagu jednego dnia (serialowego..?) byla ubrana w 3 rozne komplety ubrań.
      chyba coś im się w zły sposób poucinało i posklejało. minus duży za montaż..

najpierw w kancelarii czarna bluzeczka, potem obiad -teoretycznie dnia
      następnego- w koszulce w grochy, potem wcześniejsza czarna bluzeczka i
      opowiada, jak to bylo na obiedzie, a w przerwach chodzi do fundacji w bialej
      bluzce z pierwszego odcinka..
      • drzejms-buond Re: Magda "Proszę Cię" M. 28.09.05, 10:26
        sie nie znasz...to taki trynd...ogólnoświatowy..to ty nie wiesz że do lanczu
        człowiek zakłada co inne a do roboty inne? a już zupełnie inne na spotkanie z
        koleżanko...tak to jest u nasz na wsi...a co kraj to oby czajjjj

ale wczorajszy odcinek "mnie kupił" jako wrażliwy na synchronizację obrazu z
        dźwiękiem....gdy usłyszłem kaję z kiliańskim...W ODPOWIEDNIM
        MOMENCIE!!!...wiedziałem,że juz nie opuszczę tego serialu...żeby nie wiem jakie
        głupoty wygadywali....
        Dżejmsy już tak mają...cholera...
        • altu Re: Magda "Proszę Cię" M. 28.09.05, 14:35
          tia.. czekałam na tą scenę od pierwszych minut pierwszego odcinka.
          jednak obstawiałam, ze dopiero pod koniec 10 odcinka bedzie ta wstawka..

hm..
          podoba mi sie w tym serialu takie nietypowe spojrzenie na Warszawę, ujęcia
          bladym świtem lub późnym wieczorem, niesamowite widoki.
          no i polska muzyka, której bardzo brakuje w serialach polskiej produkcji;)

a taki styl Magdy M.. zastanawiający.
          moze to nowy trend? hm.. chyba zaczne sie lansować na Magdę M., tylko obawiam
          się, ze mi walizka do pracy to bedzie mało ;)
    • mnietka.kokietka przegapiłam :( n/t 28.09.05, 10:31

• drzejms-buond Re: przegapiłam :( n/t 28.09.05, 11:02
        sie powtórzy....
        • mnietka.kokietka Re: przegapiłam :( n/t 28.09.05, 14:54
          przeczytałam w onecie.
          ale ogólnie widzę że widnieje opinia iż serial ten sennym jest:)
          • drzejms-buond Re: przegapiłam :( n/t 28.09.05, 15:02
            ale cuś w sobie ma....ja jeszcze nie wiem co...? ale ma
            może spokój? bezsensacyjność? LETTKOŚĆ BYTU?
            • forumowicz_pospolity Re: przegapiłam :( n/t 28.09.05, 16:50
              kurde, wczoraj poświęciłem pół meczu Manchester - Benfica żeby kolejny odcinek
              Magdy obejrzeć, ci co mnie znają wiedzą że jest to poświęcenie wyższego
              stopnia:))

ogólnie da się to oglądać, ale tak po czterech odcinkach mnie najbardziej drazni
              schematyzm każdego odcinka:
              madzia jeździ renówką po warszawie, spotyka się z kolegą który recytuje z
              pamięci poradniki o życiu, albo z koleżanką nimfomanką, czasem w tle Ciacho się
              pojawi
              Ciacho albo jeździ na motorze bez celu, albo biega po jakiejś skarpie itp itd

- w sumie nuda i przewidywalność, postacie zarysowane leciuteńko, w ogóle nie
              wciągają widza, tzn mnie nie wciągają,

żadnych zwrotów, zaskoczeń, taki filmik żeby się nie zmęczyć, łyknąć swoją
              dawkę reklam, zjeść w spokoju mielonego z kartoflami i zapomnieć od razu po
              wyłączeniu tefała:)

gdyby się Wrocławski nie pojawił w roli napalonego klienta już bym nie pamiętał
              co się wczoraj w tym odcinku zdarzyło

aha, zdarzył się też roczulający product placement, w postaci grupowego
              odjazdu 3 renówek sprzed basenu, a moze to nie były renówki?, ale chyba jednak
              tak

• around_the_sun Re: przegapiłam :( n/t 28.09.05, 16:57
                kurde, druhu pospolity, ja ten film odbieram zupełnie tak samo.
                Jedynie mielony z kartoflami odpada, reszta jak w pysk szczelił.
              • meegrena nie wszystkie były renówki... 28.09.05, 20:07
                fura tej Agaty to - jak mi sie wydaje - była Toyota Yaris
                • forumowicz_pospolity Re: nie wszystkie były renówki... 28.09.05, 20:54
                  meegrena napisała:

> fura tej Agaty to - jak mi sie wydaje - była Toyota Yaris

to dzieki za korektę, czuwaj!:)
              • xemxija Re: przegapiłam :( n/t 28.09.05, 23:32

> kurde, wczoraj poświęciłem pół meczu Manchester - Benfica żeby kolejny odcinek
                > Magdy obejrzeć, ci co mnie znają wiedzą że jest to poświęcenie wyższego
                > stopnia:))

No ja Cie na przyklad znam jak zly szelag;)) Pol meczu powiadasz?
                No to juz trzeba by sie zastanawiac czy to w ogole byles Ty.
                Po cholere ja w ogole do tego watku zajrzalam? Ani tej Magdy nie ogladam ani
                nie zamierzam. A szczegolnie po tym co tu czytam.
            • pomme Re: przegapiłam :( n/t 28.09.05, 17:34
              drzejms-buond napisał:

LETTKOŚĆ BYTU?
              NIEZNOŚNĄ?
    • dora38 Re: Magda "Proszę Cię" M. 28.09.05, 17:28
      Jeżeli założeniem twórców było zrobienie lekkiego, przyjemnego serialu na jesienne wieczory, dla ludzi, którzy styrani robotą chcą się zrelaksować przed tv. to się udało w 100%. Tak odbieram Magdę. Tylko Ta Brodzik.
      Nigdy nie sądziłam że to napisze, dla mnie lepszą aktorką w tym serialu jest Bujakiewicz.
      • pomme Re: Magda "Proszę Cię" M. 28.09.05, 17:34
        mój monsz twierdzi że Bujakiewicz ma głupote w oczach, jakoś nie mogłam mu nie
        przyznac racji:-) mimo,że nic do niej nie mam, nie drażni mnie ani nic... tylko
        taka głupiutka mi sie wydaje:-)
      • aasiek Re: Magda "Proszę Cię" M. 28.09.05, 18:28
        Bujakiewicz fajna tu jest. Ech, ja nie wiem, czy wszyscy czekali na arcydzieło?
        Ze tak teraz jadą na ten serial. Schemat, owszem, jest, ale naprawdę, teraz te
        seriale i tak nie są najwyższych lotów, a niektóre wołają o pomstę do nieba. I
        akurat "Magdy M." za takiego (tego ostatniego) nie uważam, jeśli o mnie chodzi.
        Ot, letki ;) filmik na wieczór. I parę plusów (Ciacho, Braciak, Bobrowski -
        lubię jego głos :)) ma.
        • groha Re: Magda "Proszę Cię" M. 28.09.05, 23:24
          O, właśnie - Bobrowski! Coś ten facet takiego w sobie ma, że go lubię. Pewnie
          głos:) Więc będę oglądać Magdę M. Już mi się udało zobaczyć 1,5 odcinka.
          • drzejms-buond Re: Magda "Proszę Cię" M. 29.09.05, 11:21
            bobrowski gra tu straszną szuję...(musi... zakochany w EM?)
            ale lubię go ...boć to wegetarianissssssssssssta...
            nie musi a chce...

a serial oglądam, bo wreszcie nikt nie strzela...na razie..i nie słyszę w co
            drugim zdaniu nosz q....mać...i jak to ciężko w policji jest...
            • pomme Biuro matrymonialne 29.09.05, 11:23
              a co sie stało z tym serialem o biurze matrymonialnym? fajny był

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka