kohei 04.10.05, 14:55 wiadomosci.gazeta.pl/wybory2005/1,67805,2951379.html Jak coś z tego wyjdzie, ustawiam się w kolejce pod ambasadą Nowej Zelandii... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pereop Re: Giertych proponuje koalicję PiS, LPR i Samoob 04.10.05, 15:30 nawet bym się taką większością nie przejął - nie mają konstytucyjnej większości więc ich wszelkie większe działania z góry skazane byłyby na niepowodzenie :) Odpowiedz Link Zgłoś
monikaannaj Maciej giertych zrezygnował - 04.10.05, 16:51 ojciec Rydzyk go ponoc namówił... Mam pytanie do tych co na PIS głosowali: O co chodzi z tym Rydzykiem, he? Od kiedy to Kaczorom z nim po drodze? I jak się mają zamiar odwdzieczyć ojcu dyrektorowi z poparcie? PS. Kohei! Zajmij mi miejsce! Odpowiedz Link Zgłoś
stephen_s To bardzo zła wiadomość :((( 04.10.05, 17:08 Teraz Kaczorowi wzrośnie poparcie... :(((( Odpowiedz Link Zgłoś
a000000 Re: To bardzo zła wiadomość :((( 04.10.05, 18:07 Spoko, ludkowie! Przeżyliśmy już Stalina, przeżyjemy i Kaczora. Dla młodzieży wyjaśnienie się należy - piosenka studencka była, zakazana, Śpiewało się: przeżyliśmy już Stalina przeżyjemy Kosygina A hahary żyją i gorzałę piją z góry spoglądają wszystko w d...mają. Odpowiedz Link Zgłoś
monikaannaj Przezyjemy, jasne... 04.10.05, 18:43 tylko, pomijając juz kwestie programowe, marzy mi się taki prezydent na widok ktorego nie miałabym odruchu natychmiastowej zmiany kanału TV... Tak miałam przez całe kadencje Kwacha, i nie chodziło bynajmniej o jego wygląd. O kaczyńskim, nawet mimo jego gospodarczych skretów w lewo nie mylsałam źle az do teraz - kedy tak skwapliwie korzysta z poparcia Rydzyka. A Rydzyk to twardy biznesmen i za darmo nic nie robi... Odpowiedz Link Zgłoś
diabollo Re: To bardzo zła wiadomość :((( 04.10.05, 21:15 a000000 napisała: > Spoko, ludkowie! Przeżyliśmy już Stalina, przeżyjemy i Kaczora. > Dla młodzieży wyjaśnienie się należy - piosenka studencka była, zakazana, > Śpiewało się: > > przeżyliśmy już Stalina > przeżyjemy Kosygina > A hahary żyją i gorzałę piją > z góry spoglądają > wszystko w d...mają. Ale wcześniej spiewało się tak: "Stalin Gwiazdą naszą jest przewodnią, Stalin to młodości naszej blask, Za Stalinem idząc - zwyciężamy, Za Stalinem pójdzie cały Naród nasz." Kłaniam się nisko. Odpowiedz Link Zgłoś
a000000 Re: To bardzo zła wiadomość :((( 04.10.05, 21:40 >Ale wcześniej spiewało się tak: >"Stalin Gwiazdą naszą jest przewodnią, >Stalin to młodości naszej blask, >Za Stalinem idząc - zwyciężamy, >Za Stalinem pójdzie cały Naród nasz." Musiało być to dużo wcześniej, bo ja tego nie śpiewałam. Nawet nie znam. Odpowiedz Link Zgłoś
diabollo Re: To bardzo zła wiadomość :((( 04.10.05, 22:01 a000000 napisała: > >Ale wcześniej spiewało się tak: > > >"Stalin Gwiazdą naszą jest przewodnią, > >Stalin to młodości naszej blask, > >Za Stalinem idząc - zwyciężamy, > >Za Stalinem pójdzie cały Naród nasz." > > Musiało być to dużo wcześniej, bo ja tego nie śpiewałam. Nawet nie znam. No jasne. Jesteś zbyt smarkata. Ale amnezja w tych sprawach dopada jak najbardziej tych co naprawdę śpiewali. Kłaniam się nisko. Odpowiedz Link Zgłoś
diabollo Do czcigodnej A000000 05.10.05, 17:48 Droga A000000, Karmię się nadzieją, że epitet "smarkata" skierowany pod Twoim adresem odebrałaś zgodnie z moimi intencjami, czyli jako niezwykle wyrafinowaną formę komplementu. Ot, trochę diabelskiej sofistyki, może prze-sofistykowanej. Kłaniam się nisko. Odpowiedz Link Zgłoś
a000000 Re: Do czcigodnej A000000 07.10.05, 12:42 Spoko, Diabollo, przecież ja jestem smarkata. Chwilami młodsza od własnego syna hehehe. Zwłaszcza gdy młodziutki Japończyk - buzia dziecka (właśnie co) gra Etiudę Chopina. Zamiast siedzieć matronowato w fotelu, tańczę razem z klawiszami. Czy to nie smarkatość? Odpowiedz Link Zgłoś
diabollo Re: Do czcigodnej A000000 08.10.05, 14:11 a000000 napisała: > Spoko, Diabollo, przecież ja jestem smarkata. Chwilami młodsza od własnego syna > hehehe. Zwłaszcza gdy młodziutki Japończyk - buzia dziecka (właśnie co) gra > Etiudę Chopina. Zamiast siedzieć matronowato w fotelu, tańczę razem z > klawiszami. Czy to nie smarkatość? Zaprawdę miła jest Twoja smarkatość. Kłaniam się nisko. Odpowiedz Link Zgłoś
herbarium Na marginesie, co do piosenki... 04.10.05, 22:58 Azerko, nie wiem, czy to nie jest deprawowanie młodzieży, przypominaniem takich utworów, bo ta piosenka jest z lekka niezgodna z nauczaniem Kościoła w kwestii seksualności;) Zwłaszcza ze względu na zwrotki: Tylko margaryna mleczna przeciw ciąży jest skuteczna A chachary żyją itd. Albo: Każdy rolnik postępowy sam zapładnia swoje krowy A chachary żyją... Odpowiedz Link Zgłoś
a000000 Re: Na marginesie, co do piosenki... 04.10.05, 23:47 No i zdeprawowałaś. I po co Ci to było? a propos. Pamietasz piosenkę: po co nam to było? po co nam to było? jeszcze nic się nie zaczęło a już się skończyło.... kto to popełniał? Kobieta o męskim głosie coś mi się majaczy. No trudno, jak już mnie tak ładnie prosisz, to niech Ci będzie. Deprawujemy dalej (bo nie jest to forum religijne hehehe): Starzy ludzie powiadali, Że chachary wyzdychali. A chachary żyją I gorzałę piją, Z góry spoglądają, Wszystko w nosie mają. Lata baba jak ta pszczoła, Błyszczy w słońcu dupa gola. A chachary ...itd Gdy chłopaków polubiła To już majtek nie nosiła. A chachary...itd Jak podwiało jej spódniczkę Pokazała chłopcom piczkę. A chachary...itd Każdy wie, że stara piczka Jest najlepsza dla prawiczka. A chachary...itd Gdyby cipka była z uszkiem Każdy by z niej pijał duszkiem. A chachary... Od marszałka do rekruta Obciągała wszystkim druta. A chachary... Burdel w wojsku im zrobiła Ale wszystkim dogodziła. A chachary... Chociaż wielu ja pieprzyło Nic jej w majtkach nie ubyło. A chachary... Wszyscy brali ją jak chcieli A mąż tylko przy niedzieli. A chachary... Babę pieprzysz, babę słodzisz, Babie nigdy nie dogodzisz. A chachary... Jedna baba drugiej babie Wsadziła do dupy grabie. A chachary... Każdy rolnik postępowy Sam zapładnia swoje krowy. A chachary... Każda krowa postępowa Rolnikowi dać gotowa. A chachary... Moja ciotka z Ciechocinka Robi siusiu co godzinka. A chachary... Co godzinka, co momencik Bo ma stary instrumencik. A chachary... A mój dziadek był fryzjerem, Golił gości glanz-papierem. A chachary.. A mój wujek spod Sosnowca Strącił...ręką odrzutowca. A chachary... Odpowiedz Link Zgłoś
herbarium Re: Na marginesie, co do piosenki... 05.10.05, 22:49 > a propos. Pamietasz piosenkę: > po co nam to było? > po co nam to było? > jeszcze nic się nie zaczęło > a już się skończyło.... > > kto to popełniał? Kobieta o męskim głosie coś mi się majaczy. A to nie Joanna Rawik śpiewała? Głos bardzo głęboki, silny. Deprawujemy > dalej (bo nie jest to forum religijne hehehe): To wklejam jeszcze kilka zwrotek celem deprawacji: Po zwrotce o babie: Jedna wrzeszczy, druga wrzeszczy, a grabisko w dupie trzeszczy A chachary żyją... Po zwrotce o margarynie: A jak nie chcesz prać pieluszki kładź globulki między nóżki A chachary żyją... Chcesz dogodzić swej dziewczynie , smaruj ch... w margarynie A chachary żyją... a dalej jeszcze: Raz Krakowiak Krakowiance zrobił dziecko na słomiance. A chachary żyją... Na słomiance kolorowej, aby dziecko było zdrowe. A chachary żyją... A mój wujek był górnikiem , kopał węgiel scyzorykiem . A chachary żyją... Ej górniku do cholery znowu pójdziesz na L-4. A chachary żyją... A kadrówki nasze wszystkie zapłacą ci za to pyskiem. A chachary żyją... Nasypali babci soli , niech się babcia odpinkoli . A chachary żyją... Od tej pory Broncia mała , sama w łóżku spać nie chciała . A chachary żyją... Wczoraj dała na drabinie , dzisiaj nie chce na pierzynie . A chachary żyją... Leci wrona krzyczy kracze , nie całujcie się smarkacze . A chachary żyją... Odpowiedz Link Zgłoś
a000000 Re: Na marginesie, co do piosenki... 07.10.05, 12:45 Herbarium!! no wie pani! Młódź się zgorszy. hehehe a chachary ......tralalala Mam zmartwienie. Liście na drzewach czerwienieją. KURNA. To oznacza, że następny roczek w plecach. Ja protestuję. Odpowiedz Link Zgłoś
gumpel PiS, LPR, Samoobrona i PSL ... hmmm. 04.10.05, 22:44 Hmmm ... a ja jeszcze przed wyborami parlamentarnymi usłyszałem takie pytanie retoryczne w jednej ze stacji radiowych: Co takiego jest w PiS-ie, że poparł go oo. Rydzyk ... puściłem to mimo uszu jako "szum przedwyborczy". Ale, kurde, teraz to pytanie powraca ... P.S. Pozwoliłem sobie nieco zmodyfikowac tytuł wątku, bo dopiero z PSL-em mają ponad 230 mandató, czyli mogą stworzyć rząd. Odpowiedz Link Zgłoś
pereop Re: PiS, LPR, Samoobrona i PSL ... hmmm. 05.10.05, 08:50 > P.S. > Pozwoliłem sobie nieco zmodyfikowac tytuł wątku, bo dopiero z PSL-em mają ponad > > 230 mandató, czyli mogą stworzyć rząd. Niepotrzebnie. Pis LPR i Samoobrona mają wspólnie 245 głosów. PSL nie jest im potrzebny. Odpowiedz Link Zgłoś
a000000 Re: PiS, LPR, Samoobrona i PSL ... hmmm. 05.10.05, 10:03 pereop napisał: > Niepotrzebnie. Pis LPR i Samoobrona mają wspólnie 245 głosów. PSL nie jest im > potrzebny. jedyna nadzieja w tym, że w PiS-ie nie ma samobójców. > Odpowiedz Link Zgłoś
pereop Re: PiS, LPR, Samoobrona i PSL ... hmmm. 05.10.05, 10:26 myślę, że są i doskonale sobie zdają sprawę, że tak naprawdę bliżej PIS -owi do Samoobrony i LPR niż do PO. Odpowiedz Link Zgłoś
gumpel PiS, LPR, PSL + plankton ... hmmm. 05.10.05, 10:10 Święta prawda Pereopie, nie policzyłem sobie tego :-(( No cóż szczerze pisząc w żadną koalicję z Samoobroną nie wierzę. Ale pewno podobnie jak w poprzedniej kadencji z twego klubu zaczną odpływać posłowie. PiS + LPR + PSL = 214. Nie dużo brakuje. Jak sie POPIS rozleci, np. za jakieś 2 lata, to tak jak za właśnie zakończonej kadencji powstanie parlamentarny plankton, który będzie chciał utrzymać diety do końca. A wtedy, kto wie, kto wie ... Roman z Bliźniakami i Waldkiem ... brrry ... jeszcze zatęsknimy za rządami fachowców towarzysza sekretarza Leszka M. Odpowiedz Link Zgłoś
pereop Re: PiS, LPR, PSL + plankton ... hmmm. 05.10.05, 10:28 Też mam wrażenie, że zatęsknimy. Na zachodzie (gdzie są bardziej obiektywni od nas) rząd Millera jest raczej dobrze oceniany. Gdyby nie te afery korupcyjne, które podważyły ten okres. Odpowiedz Link Zgłoś
a000000 Re: PiS, LPR, PSL + plankton ... hmmm. 05.10.05, 10:57 Nie za towarzyszem Millerem zatęsknimy, gdy PiS,LPR i Samoobrona zaczną "ulepszać" gospodarkę, tylko za Balcerowiczem i jego żelaznym monetaryzmem. Odpowiedz Link Zgłoś
grzespelc Re: PiS, LPR, PSL + plankton ... hmmm. 07.10.05, 11:56 I zakrzykniem śmiało: "Lepper musi odejść!" Odpowiedz Link Zgłoś
kohei Re: Giertych proponuje koalicję PiS, LPR i Samoob 24.01.06, 15:47 kohei napisał: > Jak coś z tego wyjdzie, ustawiam się w kolejce pod ambasadą Nowej Zelandii... Chyba wykrakałem: wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3127605.html Choć diabli wiedzą, co jeszcze pan Jarosław wymyśli. Dla zainteresowanych: Ambasada Nowej Zelandii al. Ujazdowskie 51 00-536 Warszawa tel. 0-22-521-05-00; tel. 0-22-521-05-21; fax. 0-22-521-05-10. e-mail: nzwsw@nzembassy.pl Odpowiedz Link Zgłoś
fnoll Re: Giertych proponuje koalicję PiS, LPR i Samoob 25.01.06, 14:26 to będzie kaczka w buraczkach, model familijny? ;) oj, ustrój może dostać rozstroju... Odpowiedz Link Zgłoś