dupa_pawiana 31.10.05, 11:11 A ludzie to tylko liczby, cóż znaczycie wobec ogromu wszechświata! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
trzpiot_1 Re: HOMO HOMINI LUPUS EST 31.10.05, 11:18 To przysłowie nie ma odzwierciedlenia w rzeczywistości. Społeczność wilków jest bardzo dobrze zorganizowana, ma jasno ustaloną hierarchię, członkowie watahy potrafią ze sobą doskonale i skutecznie współpracować, a gryzą głównie obcych, kiedy ci usiłują im się dobrać do tyłka. Odpowiedz Link Zgłoś
dupa_pawiana Re: HOMO HOMINI LUPUS EST 31.10.05, 11:23 Dla człowieka drugi człowiek jest zawsze obcy o ile nie ma jakiegoś interesu w tym żeby udawać Odpowiedz Link Zgłoś
eemmy1 Re: HOMO HOMINI LUPUS EST 31.10.05, 11:29 dupa_pawiana napisał: > Dla człowieka drugi człowiek jest zawsze obcy o ile nie ma jakiegoś interesu w > tym żeby udawać jeszcze jakiś czas temu nie zgodziłabym sięz Tobą, ale teraz....tek w 100% tak Odpowiedz Link Zgłoś
dupa_pawiana Re: HOMO HOMINI LUPUS EST 31.10.05, 11:38 Podstawowym dązeniem człowieka jest dążenie do przyjemności którą zapewniać mają inni ludzie posiadający potrzebne nam w danej chwili zasoby czy właściwości. Nikt nie jest naszym prawdziwym przyjacielem ludzie po prostu mają potrzebę bycia ze sobą i tą potrzebę zaspokajają bo sprawia im to przyjemność Jednak nikt naprawdę nie stara się nikogo zrozumieć Społeczeństwo jest zbiorem wzajemnie zaspokajających się jednostek Odpowiedz Link Zgłoś
irish76 Re: HOMO HOMINI LUPUS EST 31.10.05, 15:27 noo mamy geniusza to sprowadz jeszcze np macierzynstwo do wzoru matematycznego Odpowiedz Link Zgłoś
dupa_pawiana Re: HOMO HOMINI LUPUS EST 31.10.05, 19:27 A co to niby takiego nadzwyczajnego? Normalna wymiana pokoleń nie podniecaj się tak matko Odpowiedz Link Zgłoś
kowianeczka Re: HOMO HOMINI LUPUS EST 31.10.05, 14:57 brzmisz jak komandos, ktory zrobil wycieczke po kilku stronach internetowych w necie i mamy miec odczucie, ze edukowany. kowianeczka Odpowiedz Link Zgłoś
irish76 Re: HOMO HOMINI LUPUS EST 31.10.05, 15:26 he he he pewnie to Bronislaw Komorowski odkryl internet w jego rodzinie z tradycjami jeszcze nie ma takiej tradycji :) Odpowiedz Link Zgłoś
dupa_pawiana Re: HOMO HOMINI LUPUS EST 31.10.05, 19:29 Taaak krytykujecie mnie bo moje słowa wywołały w was reakcję instynktownie czujecie że mam rację jednak wolicie prostackie prześmiewanie niż akceptację trudnej prawdy! Odpowiedz Link Zgłoś