gatta13 08.11.05, 22:18 Może ktoś z Was coś wymyśli? forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=34&w=31682063 gatta_bezwiadomościowa Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
urszulka_ma Re: Helpdesk 08.11.05, 22:39 gatta13 napisała: "Nagle przestał czytać wiadomości. :( Zachowuje się tak, jakby ich nie widział, jedyne na co reaguje, to "mark as unread". Nie można otworzyć, skasować, przenieść, skopiować, na podwójne kliknięcie reaguje otwarciem pustego okna wiadomości. Problem dotyczy tylko folderu inbox, pozostałe działają. Pomóżcie, proszę." bo tylko ten folder znajduje się na serwerze reszta to foldery lokalne radzę spokojnie poczekać być może nastąpiła chwilowa przerwa w pracy serwera Odpowiedz Link Zgłoś
gatta13 Re: Helpdesk 08.11.05, 22:59 Ale on mi odbiera wiadomości, i pozwala wysyłać, tylko nie chce otworzyć żadnej wiadomości. A na jakim serwerze? Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: Helpdesk 08.11.05, 23:20 jak wysyłasz wiadomości to one są przechowywane na serwerze.. tak jak poczta gazety np. czy innych portali.. jeśli serwer gazetowy, czy np wp, czy też onetu szwankuje.. to wiadomości przechowywane na serwerze na którym pracują te portale nie otworzysz.. tu też..podobnie folder o którym piszesz jest folderem, którego zawartość znajduje się na serwerze.. przypuszczam więc.. że nastąpiła przerwa w pracy serwera.. a jakiego? ano takiego..na którym masz założone konto z tego pocztowego programu ja nie używam tego programu film oglądałam.. pt. "Masz wiadomość".. romantyczna bajka z pozytywnym zakończeniem:) program o którym piszesz, działa własnie na takiej zasadzie jak w tym filmie:) mam nadzieje..ze Twoje kłopoty z wiadomościami też pozytywnie się zakończą..:) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma dodam tylko.. 08.11.05, 23:34 ..jeszcze, dlaczego takie moje przypuszczenie.. napisałaś.. że "nagle przestał czytać" wiec prawdopodobnie chodzi o przerwę w pracy serwera logicznym wydaje się.. że konto chyba masz prawidłowo skonfigurowane jeśli wcześniej czytał..:) może coś więcej doradzą Tobie na forum "komputer" Odpowiedz Link Zgłoś
gatta13 Re: dodam tylko.. 09.11.05, 00:02 Dziękuję za podpowiedzi, ale serwery są w porządku, wiadomości się wysyłają i odbierają, nie chcą się tylko otworzyć. A te, które wlazły do skrzynki, usuwane są z serwerów (tak mam w ustawieniach programu, bo zapychały się skrzynki na serwerach właśnie). Po żmudnym czytaniu angielskiego helpa usunęłam wedle zaleceń jakoweś dwa pliki, co zaowocowało tym, że nowe wiadomości już mogę poczytać, i zrobić z nimi co zechcę, ale nadal mam 293 wiadomości, których nie mogę przeczytać ani, co lepsze, usunąć. ;) gatta_z_cennymi_nieusuwalnymi_wiadomościami ;) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma dodam tylko.. 09.11.05, 00:22 > Po żmudnym czytaniu angielskiego helpa ..adres do spolszczonych wersji tego programu..:) należy je instalować przy zamkniętym programie incredimail.republika.pl/spolszczenie.htm Odpowiedz Link Zgłoś
gatta13 Re: dodam tylko.. 09.11.05, 00:27 O, boska Urszulko! Ale to już jutro, dawno już nie siedziałam przy komputerze (domowym) tyle godzin. Dobranoc. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma życzę samych dobrych... 09.11.05, 00:32 ..wiadomości..:) bajkowej, kolorowej nocy:) Odpowiedz Link Zgłoś
gatta13 Re: życzę samych dobrych... 10.11.05, 19:01 Hihi, zainstalowałam sobie to spolszczenie, i oto, jaki jest efekt: link odsyłający do angielskiej strony z pomocą nazywa się teraz "pomoc", a nie "help". ;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: życzę samych dobrych... 11.11.05, 10:38 no popatrz jakie ułatwienia.. ..możesz wzywać pomocy w języku polskim:))) Odpowiedz Link Zgłoś